tiistai 14. huhtikuuta 2020

Onko Mika Niikko 5g-hörhö?

Maailmaan mahtuu typeryksiä, joten sellaisten esille astumiset eivät oikeastaan ole uutisia. Siitä huolimatta en voi olla hämmästelemättä Helsingin Sanomien juttua Britanniasta ja Hollannista, joissa 5g-verkkoja vastustavat vitipäät ovat ryhtyneet polttamaan tukiasemia. Lisäksi tukiasemien asentajia ja huoltohenkilökuntaa on häiritty ja uhkailtu.

Häiriökäytöksen taustalla ovat sosiaalisessa mediassa levinneet absurdit väitteet siitä, että 5g-verkot heikentäisivät ihmisten immuunijärjestelmää, jonka seurauksena he eivät pystyisi vastustamaan koronavirustartuntaa. Hämmästyttäväksi uutisen teki se, että mielipidetiedustelun mukaan peräti kahdeksan prosenttia briteistä uskoi näin.

Jutun mukaan myös Suomessa on ihmisiä, jotka ovat höyrähtäneet tähän uskomukseen. Se on surullista, mutta kuten sanottu, maailmaan mahtuu typeryksiä - niin myös Suomeen.

Tämän blogimerkinnän kannalta oli oleellista se, että HS vihjasi jutussaan yhden näistä olevan kansanedustaja Mika Niikko (ps), joka on lehden mukaan "herätellyt keskustelua" asiasta jakamalla seuraajilleen asiasta kertovan videon. Todisteeksi HS oli liittänyt kuvakaappauksen kansanedustaja Niikon Facebook-sivulta.

Itse kirjoittamassaan saatetekstissä Niikko oli keskustelun herättämisen sijaan viitannut videoon sen sisältämien koronavirusoireiden ja tartuntalukujen takia ja todennut vielä erikseen, että "loppuosa on sitten julkaisijan tarinaa siitä miten radiotaajuinen säteily vauhdittaa replikaatiota ja 5G toimisi pandemian kiihdyttäjänä. 5G-asiaan ei minulla ole mitään osaamista." Lopuksi hän vielä totesi monien maiden, mukaan lukien Suomi, kumonneen 5g-verkkojen ja immuniteetin välisen yhteyden.

Nostin asian esille siksi, että HS:n vihjaus on mielestäni siksi vakava, että se tulisi perata julkisuudessa kunnolla. Näin siksi, että mikäli väite on totta ja Niikko todella lukeutuu 5g-hörhöihin - toisin kuin hänen saatetekstistään saattaisi päätellä - olisi asia tuotava esille paljon selkeämmin ja pitävin todistein kansalaisten eli äänestäjien tietoon, jotta nämä voisivat ottaa asian huomioon seuraavissa vaaleissa.

Jos taas HS:n vihjaus taas on perätön eli valeuutinen, on HS syyllistynyt likasankojournalismiin, jossa tavoitteena on ollut istuvan kansanedustajan ja hänen puolueensa törkeä mustamaalaaminen. Sellaista en kaipaa itse - enkä usko kenenkään muunkaan kaipaavan - suomalaiselta valtamedialta.

Tapaus on sikälikin vakava, että HS:n toimitus tietänee erinomaisesti, että nyt julkaistun kaltainen vihjaus eli meemi leviää ihmisten parissa kulovalkean tavoin muuntuen samalla alkuperäistä suoraviivaisemmaksi. Tämän seurauksena - siis mikäli Niikkoon on kohdistunut väärä vihjaus - vahinko on jo tapahtunut eikä sen korjaaminen ole helppoa edes siinä tapauksessa, että HS korjaisi virheensä näyttävästi koko sivun uutisella.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Miksi HS julkaisi virheellistä tietoa?
Anna-Liina Kauhanen ja looginen itsestäänselvyys
Pitäisikö jihadistit palkita etuoikeuksilla

28 kommenttia:

 1. Totta, maailmaan mahtuu typeryksiä. Joskus tuntuu jopa siltä, että puolet ihmisistä on keskimääräistä tyhmempiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, jos oma älykkyys osuu mediaanin kohdalle.

   Poista

 2. HS:n sais kipata tunkiolle "journalismeineen" !

  VastaaPoista
 3. Niikko ei ole muutenkaan penaalin kynistä terävämmistä päistä. Olen aina ihmetellyt, kuka tuota äänestää Eduskuntaan. Persujen listalta löytyy joka mittarilla parempia vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimittajien kynistä on terätkin jo katkenneet. Viimeaikaisia Suomen hallituksen toilailuja seuranneena Iltalehden vuodatus Trumpin tekemisistä on kuin yksi yhteen meidän punahuuliviisikkomme telkemisistä. Lue se juttu ja laita Trumpin tilalle samariin, toiminnassa et huomaa mitään eroa. Toinen vaan on mokannut.

   Poista
  2. Yleensä sitä silakkanimimerkin tai anonyymisti haukutaan perussuomalaisia aiheesta jos toisteta. Se vasta vaatiikin rohkeutta..

   Poista
 4. Toimittajissa on paljon nuoria tai muun ikäisiä harkitsemattomia ihmisiä. He voivat vääristellä uutisia oman agendansa mukaisiksi joko tieten tai ymmärtämättömyyttään. Kuuluu ihmislajin ominaisuuksiin.

  Uutisen kirjoittaja sai todistettua uskollisuutensa aatteelle ja siten varmistettu palkanmaksunsa jatkuvuuden.

  Acc

  VastaaPoista
 5. Helsingin Sanomien ja muun valtamedian vanavedessä vielä iso joukko kansalaisia vahvistaa päivittäin itseään pitämällä yllä nyt muodinmukaisia moniarvoisuus- ja monikulttuurisuusideologioita, jotka ovat tosiasiassa hapantuneita jäänteistä siitä puavihreästä taikinasta jonka puolen vuosisadan takaiset kulttuurivallankumoukselliset leipoivat.

  Eikä näillä nykyisillä ole aavistustakaan siitä miten onttoja heidän ulkoaomaksutut ideologiset vaikutteensa ovat ja että syy sille, miksi he pitävät identiteeteistään niin tiukasti kiinni on juuri se, etteivät he itse pysty ajattelemaan ja luomaan omia arvojaan. Heillä on korostunut alttius uhriajattelulle, johon esimerkiksi niin ilmastonmuutoseskatologia kuin vaikkapa "turvapaikkapolitiikan" nimissä kulkeva kansainvaelluksen kannattaminen perustuvat.

  Eli jos tämä vallitseva yhteiskunnallisen "keskustelun" tilanne pitäisi maalata kaikessa karseudessaan, meillä on osallistujia kolmesta kerroksesta. Yksi porukka elää sata vuotta vanhan yhtenäiskulttuuri-Suomen tuntoja, toinen on sitten tämä puoli vuosisataa ajastaan jäänyt "jäljestätulevien valtava lauma" johon Hesarin auktoriteetti puree, ja kolmas on sitten vasta orastamassa oleva sokean individualismin ja kulttuurinarsismin kritiikki, joka ei ainakaan valtamedian palstoilla vielä paistattele.

  Sijoittakaa sitten tuohon vallan kolmijakoon nykyiset perussuomalaiset tai Hesari. Taitavat olla yhtä pihalla molemmat. Vanhauskovaisilla vain ei ole niin "postmodernia" mainostoimistoa käytettävissään kuin Hesarilla, jonka propagandan kaikkea ajattelukykyä avoimesti halveksivasta pinnallisuudesta heidän kornit mainoksensa kertovat.

  VastaaPoista
 6. Pyytäisin arvoisaa professoria tieteellisiin tutkimuksiin perustuen kumoamaan seuraavan VITIPÄÄ-HÖRHÖN - emeritusprofessori Martin Pall'in - seuraavassa artikkelissa esilletuomat ABSURDIT väittämät 5G:n vaikutuksista ennenkaikkea ihmisiin, muiden biologisten organismien ohella:

  "5G: Great risk for EU,U.S. and International Health! Compelling Evidence for Eight Distinct Types of Great Harm Caused by Electromagnetic Field (EMF) Exposures and the Mechanism that Causes Them

  Written and Compiled by Martin L. Pall, PhD Professor Emeritus of Biochemistry and Basic Medical Sciences Washington State University Address: 638 NE 41st Ave., Portland OR 97232 USA martin_pall@wsu.edu503-232-3883 May 17, 2018

  Summary: We know that there is a massive literature, providing a high level of scientific certainty, for each of eight pathophysiological effects caused by non-thermal microwave frequency EMF exposures. This is shown in from 12 to 35 reviews on each specific effect, with each review listed in Chapter 1, providing a substantial body of evidence on the existence of each effect. Such EMFs:

  1.Attack our nervous systems including our brains leading to widespread neurological/neuropsychiatric effects and possibly many other effects. This nervoussystem attack is of great concern.

  2.Attack our endocrine (thatis hormonal) systems. In this context, the main things thatmake us functionally different from single celled creatures are our nervous system and our endocrine systems –even a simple planaria worm needs both of these. Thus the consequences of the disruption of these two regulatory systems is immense, such thatit is a travesty to ignore these findings.

  3.Produce oxidative stress and free radical damage, which have central roles in essentially all chronic diseases.

  4.Attack the DNA of our cells, producing single strand and double strand breaks in cellular DNA and oxidized bases in our cellular DNA. These in turn produce cancer and also mutations in germ line cells which produce mutations in future generations.

  5.Produce elevated levels of apoptosis (programmed cell death), events especially important in causing both neurodegenerative diseases and infertility.

  6.Lowermale and female fertility, lower sex hormones, lower libido and increasedlevels of spontaneous abortionand, as already stated, attackthe DNA in sperm cells.

  7.Produceexcessive intracellular calcium [Ca2+]i and excessivecalcium signaling. 8.Attackthe cells of our bodies to cause cancer. Such attacks are thought to act via 15 different mechanisms during cancer causation.

  8.Attackthe cells of our bodies to cause cancer. Such attacks are thought to act via 15 different mechanisms during cancer causation."

  https://www.salzburg.gv.at/gesundheit_/Documents/Pall-EU-EMF2018-6-11US3.pdf

  Jäljempänä artikkelissa on myös laaja lähdeluettelo - ilmeisestikin kokonaisuudessaan luettava kategoriaan "junk science" - ainakin arvoisan professorin mielestä!.
  On hörhö Mika Niikko hyvässä seurassa toisen hörhön emeritusprofessori Martin Pall'in seurassa!
  Myös HS taas kerran osoittaa olevansa nimensä veroinen: Brysselin PRAVDA, "TOTUUS" - kuten ennenmuinoin Moskovan Pravda Neuvostoliitossa!

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän meillä on valmis koejärjestely. Eli HS:n jutussa mainittu Iran. Siellä on yksi maailman pahimmista koronatilanteista, mutta ei lainkaan 5g-verkkoja. Jos 5g-verkoilla olisi merkittävä vaikutus koronaan, pitäisi iranilaisten parissa olla vain vähän tai ei lainkaan tartuntoja.

   Poista
  2. Ihmisen immuunijärjestelmän tehokkuuteen eli kykyyn taistella erilaisia taudinaiheuttajia kuten koronaviruksia vastaan vaikuttavat hyvin monenlaiset tekijät. 5G on vain yksi monien joukossa SIINÄ asiassa. Myös virusten leviämiseen ihmisestä toiseen kussakin valtiossa vaikuttavat monenlaiset tekijät, kuten esim. seuraavassa artikkelissa mainitut:

   "...Experts told STAT that a host of factors are at play: demographics like the age and health of the population; proximity and connections to other regions; and how densely people live, whether in crowded apartment buildings or more secluded family homes. There are also factors that can be addressed through action, like local response efforts and physical distancing requirements.
   Other elements are impossible to predict. With outbreaks, chance occurrences can push one city’s crisis to the forefront, like Seattle’s was early on.
   “Part of the reason we found it in Seattle is also an element of bad luck, in the sense that it seemingly quickly jumped into a nursing home, and there were fatalities, so we caught it,” said Samuel Scarpino, an assistant professor at Northeastern University’s Network Science Institute. “It was probably spreading in other parts of the U.S. We just didn’t see it because those places didn’t have those early fatalities.”
   As epidemiologists track the infiltration of the coronavirus in the United States, their efforts have been hampered by flawed information..." - https://www.statnews.com/2020/04/01/coronavirus-how-bad-it-gets-different-communities/

   Professorin mainitsema "valmis koejärjestely" Iranissa on niinollen hyvin kyseenalainen johtopäätösten vetämiseen koronataudin ja 5G:n vaikutusten yhteydestä.
   Kuten emeritusprofessori Martin Pall'in artikkeleista käy ilmi, EMF-säteilyllä ja erityisesti sen superversiolla 5G:llä on huomattava joukko haittavaikutuksia tai vähintäänkin riskejä ihmisten terveydelle. Immuunijärjestelmän heikentämisen kautta EMF-säteily kuten 5G niinollen YHTENÄ TEKIJÄNÄ muiden joukossa lisää altistumista myös koronaviruksille.

   Professori edelleenkään ei ole tieteellisiin tutkimuksiin perustuen kumonnut emeritusprofessori Pall'in artikkeleissaan esiintuomia EMF-säteilyn kuten 5G:n huomattavia haittavaikutuksia terveydelle.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. 'Mika Niikko'-hörhö on hyvässä hörhö-seurassa:

   "Welcome to the 5G Appeal.eu page

   The 5G Appeal was prepared in 2017 by scientists and doctors who are urgently calling for the EU to halt the roll out of 5G due to serious potential health effects from this new technology. 5G will substantially increase exposure to radiofrequency electromagnetic fields (RF-EMF) on top of the 2G, 3G, 4G, Wi-Fi, etc. for telecommunications already in place. RF-EMF has been proven to be harmful for humans and the environment.

   As of April 7, 2020, 332 scientists and medical doctors have signed the appeal. The 5G Appeal is still open for endorsement for scientists (PhD, professor) or medical doctors (MD. Please contact professor em. Rainer Nyberg or ass. professor Lennart Hardell. (Contact.)" - http://www.5gappeal.eu/about/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 7. EMF-säteilyn haitalliset vaikutukset eläviin organismeihin, ennenkaikkea ihmisiin ovat olleet tiedossa jo AINAKIN PUOLISEN VUOSISATAA:

  "...VGCC activation in cells produced by low intensity EMFs can explain long-reported findings that electromagnetic fields and a wide range of biological changes and health effects. The first six of these (see below) were well documented 46 years ago [päivämäärästä 7.8.2017] in the U.S.
  Office of Naval Medical Research report, published in 1971 [8]. The others that follow have been extensively documented subsequently in the peer-reviewed scientific literature:

  1: Various neurological/neuropsychiatric effects, including changes in brain structure and function, changes in various types of psychological responses and changes in behavior.

  2. At least eight different endocrine (hormonal) effects.

  3. Cardiac effects influencing the electrical control of the heart, including changes in ECGs, producing arrhythmias, changes that can be life threatening.

  4. Chromosome breaks and other changes in chromosome structure.

  5. Histological changes in the testes.

  6. Cell death (what is now called apoptosis, a process important in neurodegenerative diseases).
  ..."
  Koko artikkeli: https://scientists4wiredtech.com/2017/08/dr-martin-pall-opposes-sb649/

  Ilmeisestikin ainakin useimmissa läntisissä maissa telekom-yritykset ovat korruptoineet säteilyturvasta vastuussa olevat viranomaiset hiljaisiksi terveysriskeistä eikä meillä esimerkkiä tarvitse lähteä hakemaan kaukaa.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 8. "Salaliittoteoriaa" Brysselin Pravdan lukijoille:

  "5G Is The Ultimate Directed Energy Weapon System, Says Particle Physicist",
  https://www.collective-evolution.com/2019/07/31/5g-is-the-ultimate-directed-energy-weapon-system-says-particle-physicist/

  "STAGED CORONAVIRUS PANDEMIC: An International Criminal Conspiracy of Epic Proportions
  CORONAVIRUS, CHEMTRAILS, VACCINES, & 5G",
  http://tapnewswire.com/2020/04/staged-coronavirus-pandemic-an-international-criminal-conspiracy-of-epic-proportions-2/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 9. Sveitsi keskeyttää 5G:n käyttöönoton terveyssyistä.
  https://www.ft.com/content/848c5b44-4d7a-11ea-95a0-43d18ec715f5?fbclid=IwAR0FwYHcWXfPUHwCz7FFuzqD21TYnMqn8zPdscMOZovmmOyDwMX3
  3RWqYgs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perusteluina eivät Sveitsissä olleet terveyshaitat, vaan pelko siitä, että sellaisia olisi. Toisin sanoen liian vähäinen tutkimusnäyttö haittojen vähäisyydestä tai puuttumisesta.

   Poista
 10. Eikö mahdolliset haitat pitäisi ensin selvittää, eikä rakentaa kallista järjestelmää joka sitten joudutaan purkamaan?
  Mikä kiire saada tämä systeemi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin on kiire kun toimitaan rahan ehdoilla. Järjestelmä on saatettava pystyyn nopeasti ja sitä on pidettävä pystyssä niin kauan että sijoitukset tulevat lunastetuiksi. Sen jälkeen se voidaan purkaa, ja purkaminen puolestaan on tuottavaa toimintaa.

   Taloustoiminta tapahtuu talouden, ei ihmisen ehdoilla. Aika harva tajuaa, että markkinoita masinoivat rahaan olemuksellisesti kuuluvat, puhdasta magiaa olevat voimat, eivät suinkaan paremman elämän tarpeet. "Rahaan" kuuluva, pohjimmiltaan uskonnollislaatuinen kaikkivoipaisuuskuvitelma, jonka motivoimana kaikki "kasvu" tapahtuu, on toinen oman aikamme megamittaluokan ajatusvirheistä. Toinen on sitten vastaavanlainen usko "monikulttuurisuuden" mahdollisuuteen -- tämä aika on totaalisen sokea sille miten kovia kognitiivisia tosiasioita "kulttuurit" ovat ja miten toisilleen vastakkaisia dynaamisia voimia omaavat kulttuurit voivat vain tuhota toisensa.

   Poista
  2. Periaatteessa kyllä. Mutta ei tässä ihan ilman selvityksiä olla. Kyse on vain siitä, mikä on riittävästi eli hyväksyttävästä riskitasosta.

   Kiire taas tulee taloudellisesta realismista: se joka on ensin käärii suurimmat seteli- vai pitäisikö sanoa bittikääröt.

   Poista
  3. En siis nimittäisi taloustoimintaa motivoivia voimia "realismiksi". Yhtä vähän nimitän mammuttimittaluokkaan kasvavaa kansainvaellusta "turvapaikan hakemiseksi".

   Poista
  4. Huoh!
   5G tarkoittaa vain nopeampaa tiedonsiirtoa ollen jatkoa 4G:lle. Taajuusaluekkin muuttuu osin ja hyvin pienesti, sillä vanhoilla bandeilla ei ole tilaa uusille tekniikoille.
   Ja kunhan vanhat tekniikat (esim 3G) kuolevat pois, valtaa 5G niiden käyttämän taajuusalueen.

   Joidenkin sekoilu uuden modulaatiotekniikan vuoksi, johtuu ymmärryksen puutteesta.
   Ihan vihjeenä, WLAN käyttää samoja tekniinoita kuin 5G, silti kukaan ei ole vaadi WLANeja sammutettavaksi tai väitä niiden vaarantavan terveyttä!

   :facepalm:

   Poista
 11. nyt asennetut 5G verkot toimivat tasan samoilla taajuuksilla kuin 2-4G ja tehotkin ovat about samat...
  ei se solu välitä modulaatiosta tai bittien enkoodauksesta. Ihmetellään 5G:n muuttuneista terveysvaikutuksista vaikka vuoden-parin päästä kun yli 20GHz verkkoja on jossain saatavilla. Pelokkaat voivat suojautua ko verkoilta vaikka menemällä paperin taakse (paperi on riittävä este että korkeat taajuudet ei tule läpi) tai jos haluaa olla vielä varmempi, niin vanha kunnon foliohattu suojaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomaton hörhö se em. emeritusprofessori Martin L. Pall - että kehtaakin vielä viitata satoihin, jopa tuhansiin roskatieteellisiin tutkimustuloksiin.
   Kyllä sinun viisaampana pitäisi ottaa häneen yhteyttä ja käskeä lopettamaan se paskan puhuminen!

   Poista
 12. Onko ylipäätään sähkömagneettisella säteilyllä vaikutusta solujen toimintaan tai geenimuutoksiin?

  Wikipedia toteaa: ”Tieteellisesti korkeatasoiset tutkimukset ovat osoittaneet, että yli kymmenen vuotta kestävä matkapuhelimen keskimääräinen käyttö lisää kolmanneksella riskiä saada aivokasvain.” sekä
  ”Säteilyturvakeskuksen helmikuussa 2008 valmistunut ihmisillä toteutettu tutkimus vahvisti saman kuin aiemmat solukokeet: elävä kudos reagoi matkapuhelimen säteilyyn eli matkapuhelinsäteilyllä on lämpöön liittymättömiä biologisia vaikutuksia.”

  Voiko nyt kuitenkin maallikko huokaista helpotuksesta ja pitää puheena olevan säteilyn vaaroista puhumista ja edellä mainittuja tutkimushavaintoja hörhöilynä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wikipedia kilpailee suomalaisen "laatujournalismin lippulaivana" esittäytyvän suomalaisvihamielisen, GLOBALISTISEN disinformaatio-generaattorin kanssa "TOTUUDEN" levittämisessä hyödyllisille idiooteille.

   Poista
  2. Korruptoidut viranomaiset ovat arvovaltainen "tietolähde" hyödyllisille idiooteille - vertaisarvioidut tieteelliset tutkimustulokset ovat vain 'helmien heittämistä sioille'!

   Poista
  3. On siis todellakin syytä unohtaa mainitut riskitekijät. Kuten tiedemaailmassa sanotaan: "Science is settled".

   Poista
 13. Eli ilmeisesti mielikuvitus on vapaa, joten:
  Olisiko niin, että 2G ja 3G aiheuttavat lievemmän koronan kuin 4G. Ja 5G on sitten se, joka suistaa maailman Kiinan hallintaan, koska he ovat kehittäneet rokotteen 5G:n haitallista säteilyä vastaan.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!