torstai 30. marraskuuta 2017

Helsingissä äly sumeni, mutta Norsunluurannikolla järki näyttäisi valaisevan pimeyden

Helsingin valtuusto päätti laajentaa laittomasti maassa oleville tarjottavia terveyspalveluita. Apulaispormestari Sanna Vesikansa (vihr) valotti Ylen uutisessa päätöstä seuraavasti.

"Tarjoamme välttämättömät sosiaali- ja terveyshuollon palvelut myös kaikille paperittomille. Heillä on mahdollisuus hakea perusterveydenhuollossa hoitoa ennaltaehkäisevästi esimerkiksi pitkäaikaissairauksiin kuten diabetekseen eikä odottaa, kunnes joutuu päivystykseen... Jokainen Helsingissä oleva paperiton voi tarvittaessa hakeutua perusterveydenhuoltoon... puhutaan lyhytkestoisesta oleskelusta, ..., joten hoitoon eivät kuulu kaikki palvelut. Mutta lääkäri katsoo, mikä on sen sairauden hoitoon välttämätöntä ja silloin... esimerkiksi antibiootteja ei käytetä vain sairaalan sisällä, vaan lääkkeitä voidaan antaa myös mukaan."

Helsingin Uutiset kertoi lisäksi, että "paperittomilla on jatkossa oikeus Helsingissä muun muassa kroonisten sairauksien hoitoon ja rokotuksiin, suun terveyden hoitoon ja hätä- ja kriisimajoitukseen, oikeudelliseen neuvontaan ja psykososiaaliseen tukeen... Heille taataan valtion puolesta muun muassa asuminen, päivittäinen ruoka, käyttörahaa sekä alaikäisille koulunkäynti".

Minun nähdäkseni edelle kokoamani tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että Suomesta tulee täällä laittomasti oleskelevan kannalta entistäkin houkuttelevampi vaihtoehto kotimaahan palaamiselle. Samoin päätös saattaa hyvinkin houkuttaa laittomasti muualla EU:ssa olevia ihmisiä suomalaisen järjestelmän hoivattavaksi. Eikä ole pois suljettu, etteikö päätös houkuttaisi maahamme ihan uusiakin tulijoita EU:n (sisä- tai) ulkopuolelta.

Nähtäväksi kuitenkin jää, mihin päätös lopulta johtaa. Valitettavasti maahanmuuttovirasto ei tilastoi laittomasti maassa elävien määrää, joten sen osalta en pysty antamaan lukua, jonka kehitystä voisimme seurata.

Todettakoon kuitenkin, että viimeisen 12 kk aikana maastamme on hakenut kansainvälistä suojelua yhteensä 4 301 ihmistä. Nähtäväksi jää kasvaako tämä luku tulevina kuukausina.

* * *

Päivän uutistarjonta on muutenkin ollut mielenkiintoinen. Yllä olevan kaupunkilaisjärjen sumenemisuutisen vastapainoksi Ylen tarjonnasta silmiini sattunut uutinen oli kuin kirkkaudellaan sokaiseva järjen ääni menossa olevan kansainvaelluksen pimeyden keskellä. Se kertoi suurimpien EU-maiden, viiden Afrikan maan ja YK:n Norsunluurannikolla tekemästä päätöksestä hajottaa Libyan salakuljetusverkostot ja palauttaa Eurooppaan pyrkivät kehitysmaalaiset kotimaihinsa.

Toivottavasti nyt uutisoitu suunnitelma toteutetaan onnistuneesti ja juuri kuten edelle kirjoitin. Eikä siteeraamastani uutisesta ole puuttunut osiota, jonka mukaan salakuljettajien palkkiorahoja Libyassa tienaavia aiotaan sittenkin pelastaa Eurooppaan.

Tämäkin jää jännitettäväksi, sillä Ylen uutisen mukaan lisätietoa pitäisi olla saatavilla huomenna. Jääkäämme siis odottelemaan suurella jännityksellä huomisia kuulumisia Norsunluurannikolta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ehdotan Nobelin rauhanpalkintoa Libyan rannikkovartiostolle
Poliisi poisti tammikuussa 419 turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttäjää
Maahanmuuttajien laittomat bisnekset

8 kommenttia:

 1. Onkohan edes Hurstin vastaanotto enää tarkoitettu suomalaisille...

  VastaaPoista
 2. "...Yhdysvaltalaiset palkkasotilaat voisivat kouluttaa joukon libyalaisia poliiseja, jotka pyrkisivät rauhoittamaan Libyasta Eurooppaan suuntautuvaa siirtolaisvirtaa. Näin esittää turvayhtiö Blackwaterin perustaja Erik Prince...."

  https://www.verkkouutiset.fi/turvayhtiolla-raju-ehdotus-nain-ratkaistaisiin-siirtolaistulva-afrikasta/

  [i]heppa[/i]

  VastaaPoista
 3. Tavallaan olisi ihan kohtuullista, että Helsinki saisi sitä mitä juuri tilasi, elikkä vaikkapa 100 000 hiv potilasta Venäjältä ja saman verran hampaattomia leegolekurin riemuksi Afrikasta. Katsotaan sitten onko keneltäkään pois.

  VastaaPoista
 4. Kuinka monta lasta pitää hukkua välimereen kun vanhempansa lähtevät hakemaan Helsingistä uusia leegoja?

  VastaaPoista
 5. Miksi mamuilta ei peritä normaalihintaa palveluista? Eihän tänne kukaan tule jetsulleen pa:na. Kyllä rahaa on, sanoi Sinisalokin.

  VastaaPoista
 6. Viherkommunisteille sähkö tulee
  seinästä ja rahaa saadaan automaatista.

  VastaaPoista
 7. Estääkö muuten jokin minua käyttämästä halutessani hyväksi näitä 'paperittomien' palveluita, jos jätän paperini kotiin? Voidaanko minuun soveltaa jotakin etnistä profilointia ja kieltäytyä palvelusta tällä perusteella. Mitä jos vielä puhun englantia, tai esitän mykkänä arabiankielisen lapun että tarvitsen välitöntä hammashoitoa?

  Tätähän pitäisi ihan koeponnistaa.

  VastaaPoista
 8. Torstia kehottaisin käymään solariumissa ja ottamaan tiukan permanentin sekä yönmustan värihuuhtelun hiuksiin. Sitten tankeroenglantia peliin ja lycka till!

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!