tiistai 20. kesäkuuta 2017

Kiitos siitä, ettei Suomi ole enää lintukoto

Töölön seurakunnan pappi sanoi karun totuuden Temppeliaukion kirkon tapahtumien jälkeen. Hänen mukaansa meidän "on hyväksyttävä, että Suomikaan ei ole enää lintukoto".

Vaikka en uskovainen olekaan, luulen papin olleen tällä kertaa oikeassa. Lintukotoja on Euroopassa yhä vähemmän, viimeksi tänään Saksassa suljettiin lentokenttäterminaali, koska sieltä löytyi kassi. Vaikka kassi osoittautuisikin harmittomaksi, kertoi viranomaisten reaktio omaa karua kieltään maanosamme muutoksesta.

Sivumennen sanoen, nykyisin Saksan poliisilla on ajoittain vaikeuksia pärjätä nuorisojengeille. Esimerkiksi Naumburgissa poliisi oli takavarikoinut 21-vuotiaan laittoman oleskelijan ajokortin, jolloin uussaksalainen joukko oli piirittänyt ja ajanut poliisin pakosalle sekä marssinut rettelöimään poliisiasemalle.

Suomi ja Eurooppa ovat siis muuttuneet. Mutta kuten jo aiemmin kirjoitin: "vahingosta tapahtunut muutos ei kuitenkaan johdu, vaan on looginen seuraus harjoitetusta politiikasta".

Siksi nyt käsillä olevasta muutoksesta on annettava kiitokset niille, jotka ovat maanosassamme pitäneet valtaa viimeisten vuosien ja vuosikymmenien aikana. Omalta osaltani tahdon kiittää suomalaisista poliitikoista ainakin Juha Sipilää (kepu), Alexander Stubbia (kok), Jyrki Kataista (kok), Mari Kiviniemeä (kepu), Matti Vanhasta (kepu), Paavo Lipposta (sd), Esko Ahoa (Kepu) ja Harri Holkeria (kok) sekä tietenkin ja ennen kaikkea Tarja Halosta (sd) ja myös Martti Ahtisaarta (sd).

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Lontoossa pakettiauto niitti muslimeita
Tarja Halonen haluaa pitää laittomat maassaolijat Suomessa
Egyptiläinen ennusti, imatralainen toteutti ja pietarsaarelainen vahvisti
 

10 kommenttia:

 1. Petteri Orpoa ja Timo Soinia ei saa unohtaa, jos vaikka ihme tapahtuisi ja joku päivä nämä rikolliset poliitikot istuvat vielä syytettyinä Suomen kansan tuhoamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitsin vain ylimmät vallankäyttäjät. Siis hetkeä pidempään vallassa olleet presidentit ja pääministerit, jotka ovat tukeneet löperöä maahanmuuttopolitiikkaa vuoden 1990 (ensimmäiset somalit) jälkeen. Pikkunilkit sitten erikseen.

   Poista
 2. Mites se nyt menikään että kun meillä ei täällä piirretä muhammedinkuvia, osallistuta sotilasoperaatioihin tietyissä maissa ja ollaan muutenkin kyyryssä, niin säästymme islamistiselta terrorismilta?

  Jos ei-muslimit alkavat tappamaan muslimeja kostoiskuissa ja saamme muutaman uuden breiviikin, niin kuullaanko silloinkin, että "terrorismi nyt vain kuuluu suurkaupunkien elämään."


  t: Veetuuntunut Stadilainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylen(anto) uutisissa olin jotenkin kuulevani kun uutislukija lausui Temppelinaukion betononiporsastilanteesta, että: "...tilanne kertoo kuinka hyvin varustutunut viranomainen on..."

   Niin mihin ja miksi, kysyn minä? Tätäkö sitä ihan oikeasti kaivattiin tänne Sohjolaankin?

   heppa

   Poista
  2. Olen kyllä ollut jo jonkin aikaa vakuuttunut, että maamme polittisessa eliitissä todellakin on ihmisiä, jotka kokevat ettei Suomi ole ollut "oikea" EU-maa, koska meillä on ollut liian vähän kaduilla raivoavia kehitysmaamuslimeja eikä ensimmäistäkään islamistiterroristi-iskua.

   Ensimainittu puute on nyt korjattu ja kohta lienee toinenkin: poliisi tunnusti tänään estäneensä syksyn 2015 jälkeen useita(!) terroristi-iskun kaltaisia toimia. Temppeliaukion kirkon uhka oli jo niin suuri, ettei sitä voitu lakaista suurelta yleisöltä (lue: äänestäjiltä) piiloon kuten aiempia.

   Joyten kyllä, pelkäänpä pahoin että tämä on juuri sitä, mitä useampi kun yksi päättäjämme todellakin haluaa.

   Poista
  3. Olen vakuuttunut, ettei kyse ole muusta kuin vakaasta tahdosta.

   Poista
 3. "Kansalaiset...Meillä on hyvä maa, jonka puolesta kannattaa ponnistella."
  Sanoi aikoinaan Kekkonen, oli vuosi -81.

  Yle tänään:
  "Presidentti Niinistö kehottaa kansalaisia raportoimaan poikkeuksellisista asioista – "Emme ole kauheuksilta suojassa"
  https://yle.fi/uutiset/3-9681563

  Näin on maailma muuttunut ja Suomi siinä mukana ja Professori jo kiittikin vastuullisia. Kiitos siitä.

  Jos en ihan väärin muista niin eräs Jussi Halla-aho, puoluejohtaja, on suomalaisia varoitellut liiallisen maahanmuuton sallimisesta ja sen seurauksista.

  Ne puheethan eivät tietenkään sovi tähän arvoyhteisöömme mutta minulle kyllä riittäisi sellainen tervejärkinen, kansalaiset turvaava toiminta ulkomaalaisten suhteen.

  Turvallisuuden tunne niskassa on mukavampi ponnistella tämän maan hyväksi ja vähän sitten raportoidakin. On aikoja eletty!

  VastaaPoista
 4. Professori kirjoitti:
  "Sivumennen sanoen, nykyisin Saksan poliisilla on ajoittain vaikeuksia pärjätä nuorisojengeille."

  On jossain määrin hyvä, että turvaudumme poliisin toimintaan myös täällä Suomessa.
  Meillähän on jopa tehty innovaatio nimeltä nettipoliisi, jotka presidentin toivetta hyvinkin noudattaa mutta koska ne shariapoliisit ilmestyvät katukuvaan?
  Vai onko ne vasta ensivuoden budjetissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen vahvasti, että shariapoliisit ovat jo kaduilla. Mutta heidän palkkaansa ei makseta verovaroista.

   Poista
  2. Kyllä Saksan polisi pärjäisi näille nuorisojengeille, mutta kun suvaitsevaisto otta nokkiiinsa jos poliisi otta kunnonotteet käyttöön, eli kumipamppujen sijaan vähän kovemmat pamput ..

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!