maanantai 8. joulukuuta 2014

Helsingin Sanomat valehtelee jälleen

Helsingin Sanomat on mielenkiintoinen lehti. Sitä pidetään suomalaisen laatujournalismin esikuvana, mutta todellisuudessa se on äärimmäisen taitavasti toimiva propagandaväline.

Otan esimerkin: Helsingin Sanomat perusti tämän aamun valheensa Sveitsin kansanäänestykselle, jossa äänestettiin EU-kansalaisten maahanmuuton tiukentamisesta. Siis käytännössä työhön saapuvien korkeasti koulutettujen ihmisten maahanmuuton rajoittamisesta.

Sveitsissä hylätyn hankkeen takana olivat niin sanotut ekovihreät, jotka olivat huolissaan Sveitsin liikakansoittumisesta. Lisäksi taustalla oli talouden kasvupolitiikan kritiikki.

Tästä Helsingin Sanomien pääkirjoittaja rakensi sitten aasinsillan, jonka mukaan "vih­rei­den ja oi­keis­to­po­pu­lis­tien tar­joa­mis­sa, hie­man sa­mal­ta kuu­los­ta­vis­sa mal­leis­sa on kui­ten­kin eroa. Po­pu­lis­tit vain sul­ki­si­vat ovet. Eko­vih­reät li­säi­si­vät sa­mal­la ke­hi­ty­sa­pua, jon­ka ta­voit­tee­na oli­si syn­ty­vyy­den ra­joit­ta­mi­nen".

Katsotaanpa sitten, mitä Suomen maahanmuuttokriitikoiden eli Helsingin Sanomien "populisteiksi" haukkumien tahojen luoma nuiva vaalimanifesti sanoo asiasta.

Ensin kehitysavusta: "kehitysmaiden - ja koko maailman - suurin ongelma on tällä hetkellä väestöräjähdys, joka puolestaan liittyy kiinteästi naisen alistettuun asemaan ja koulutukseen. Kehitysmaalle maksettava tuki on sidottava paitsi demokratian edistämiseen ja hyvään hallintoon myös syntyvyyden sääntelyyn ja siinä saavutettuihin tuloksiin sekä naisen aseman kohentamiseen ennen kaikkea koulutuksen ja perhelainsäädännön keinoin."

Toiseksi itse maahanmuutosta: "emme hyväksy yksinkertaistavaa vastakkainasettelua "tiukan" ja "löysän" maahanmuuttopolitiikan välillä. Politiikan on oltava tiukkaa sellaisen maahanmuuton osalta, jonka vaikutukset suomalaiselle yhteiskunnalle ovat kielteiset. Suomella ei ole varaa eikä velvollisuutta toimia maailmanlaajuisena sosiaalivirastona.

Sen sijaan katsomme, että Suomen on oltava avoin sellaiselle maahanmuutolle, jonka vaikutukset ovat neutraalit tai myönteiset. Tämä merkitsee sitä, että maahanmuuttaja, joka sopeuttaa ja elättää itse itsensä, on tervetullut."

Kuten lukija huomaa, on Helsingin Sanomat ottanut asiakseen valehdella, että nämä "populistit" vain sulkisivat ovet. Se on törkeä vale, ja kuten näemme on "populistien" maahanmuuttopolitiikka koulutetun väen suhteen avoimempaa kuin Sveitsin ekovihreiden kanta.

Tämä(kin) pääkirjoitus siis osoittaa, ettei Helsingin Sanomat ole kirjoituksiaan parhaaseen käytettävissä olevaan tietoon perustava laatulehti, vaan tarkoituksellisesti kansaa harhauttaakseen valehteleva propagandaväline. Se ei ole maassamme laatuaan ainoa, mutta äärimmäisen vaikutusvaltaisena sillä on niin paljon informaatiovaltaa, että se saattaa pahimmassa tapauksessa siirtää koko suomalaisen demoratian perustan tosiasioilta valheille. 

Sellaisella ei voi olla kuin huonoja seurauksia. Ja siksi lehden valheisiin pitäisi puuttua aina, kun se on mahdollista. Valitettavasti tällaiset blogit tavoittavat Erkko-konserniin verrattuna vain vähäisen lukijakunnan, joten lehden valheet jäävät elämään monen lukijan mielessä. Ja tarpeeksi toistettuna muuttuvat tosiasiallisesta valheellisuudestaan huolimatta jopa yleisen totuuden kaltaisiksi. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

3 kommenttia:

 1. Hesari on sen vasemmistolaisten toimittajien omaa valikoivaa journalismia toteuttama propagandalehti, lopetin tilauksen jo vuosia sitten.
  Tosin vilkaisen sitä välillä koska se tulee vanhemmilleni, jotka kuvittelevat edelleen sen kertovan asioista totuudenmukaisesti.

  Tämänpäivän lehdessä taas hehkutetaan ruotsin maltillisen kokoomuksen entisen puhenjohtajan näkemyksiä että ruotsiin tarvitaan lisää pakolaisia.

  Mainitsematta jää suurin osa ruotsin ongelmista ja toisinajattelijoiden mielipiteitä ruotsista ei ole vissiinkään kertaakaan julkaistu.

  Ja ruotsin uusimmista mellakoista mainitaan vain että nuoriso mellakoi siellä vaikka kyse oli taas kerran lähi-idän maahanmuuttajataustaisista jotka polttivat autoja ja muuta mukavaa.

  VastaaPoista
 2. Hesari on oikeistolaisen uusliberalismin lipunkantaja.

  Tämä tarkoittaa sitä, että Hesari kannattaa halpatyövoiman vyöryä jotta palkkoja voidaan laskea kantasuomalaisilta työttömien tahallisella lisäämisellä ja työttömyyden pelkoefektillä.

  Tämä on kokoomuksen, keskustan, RKP:n ja vihreiden virallinen oikeistolinja uusliberalistisena valtion tuhoamisena ja työllistävän sääntelyn estämisenä.

  Lopettakaa idiotismi vasemmistolaisesta hesaritoimittajasta, Hesari kannattaa Natoa, EU:ta ja pankkien rahoittamista verorahoilla mikä on äärimmäisen uusliberalistista ja oikeistolaista politiikkaa pörssieliitin rikastuttamiseksi ja valtion tuhoamiseksi.

  Pörssi-ideologia on jopa sytyttämässä sotaa Eurooppaan ja on täysin oikeistolainen projekti kuten oli I ja II mailmansota eliitin rikastuttamsien projektina.

  Jos osa tyhmästä vasemmistosta (Arhinmäki) on harhautettu valheilla mukaan "EU-projektiin" se on vain oikeistolaisen median valtavan propagandan tulosta.

  Ja feministit: todella oikeistolaisia, julkisuudessa esiintyvät feministit ovat totaalisen oikeistolaisia ja eliitin lahjomia oikeutettuja sylikoiria estämään tasa-arvo, koulutus ja terveydenhuolto hyvinvointihteiskunnan periaatteilla.

  On lapsellista ettette näe suomalaisen eliitin ja median selvää peliä oikeiston pussiin. Päivi Räsänenkin on oikeiston innokkaasti nostama ministeri ja harhauttaja pois tärkeistä ja talouspoliittisista aiheista.

  On tietysti myös vanhaa oikeistoa, joka todella haluaisi itsenäisen Sumoen valtion mutta Timo Soinikin haluaa Suomea euro-Natoon ja Vatikaanin sponsoroimaan plutokraattiseen liittovaltioon ilman mitään demokratiaa ja omavaraisuutta.


  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!