maanantai 16. huhtikuuta 2018

Orjille auttava puhelin

Yleisradio uutisoi varsin hätkähdyttävästi Britannian avanneen auttavan puhelinlinjan orjuudessa eläville. Hyvä niin, jos sellaiselle on tarvetta.

Valitettavasti uutinen vain herätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia. Eli avoimeksi jäi sekä se ketkä ovat nykyisin orjia että se ketkä sellaisia pitävät?

Pienen googlauksen mukaan romanialaismiehet Marius Stefan, 42, ja Valentine Merclusca, 49, tuotiin Britanniassa oikeuteen vangitsemisoikeudenkäyntiä varten. Vuoden 2017 alkupuoliskolla poliisin tietoon oli tullut 820 tapausta, joissa henkilö oli pakotettu tekemään työtä vastoin tahtoaan ja palkatta - siis toimimaan orjana.

Toisen löydökseni perusteella Suomessakin on kymmeniä ellei suorastaan satoja orjia. He joutuvat työskentelemään muun muassa seksiorjina. Myös etnisissä ravintoloissa on havaittu orjuustapauksia. Poliisin selvittämiin tapauksiin on liittynyt tyypillisesti järjestäytynyttä kansainvälistä rikollisuutta ja ihmiskauppaa.

Vaikuttaisi siis siltä, ettei nykyajan orjuudessa ole niinkään kysymys pahojen eurooppalaisten ylläpitämästä sorrosta vaan maahanmuuton lieveilmiöstä. Pankaamme siis merkille, että nykyajan kansainvaellusten seurauksena länsimaihin on syntynyt myös tällainen lieveilmiö.

Avoimeksi jää, että tekeekö se maailmasta paremman paikan elää. Samoin se, että tarvittaisiinko myös Suomeen auttava puhelin orjuuteen joutuneille?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ylen vastuullinen journalismi Britannian pedofiiliringin ja Ruotsin pikkuprinsessan valossa
Tuhannen uhrin pedofiilirinki
Rasistileiman julma seuraus?

14 kommenttia:

 1. Saisiko tavallisen konttorityönkin orjuuttama soittaa auttavaan puhelimeen? Jäi taas valitettavsti kovin pinnalliselle tasolle pohdinta. Toivoisin syväluotaavamapaa otetta, arvoisa Professori.

  Ystävällisesti, Sahara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli konttorityön tekijä saa työehtosopimusten mukaista palkkaa tekemisestään, niin ei.

   Koska tämä ei ole ammattini, vaan kirjoittelen näitä pääsääntöisesti kiireessä ennen töihin lähtöä, ei lopputuloskaan voi olla kovin syväluotaavaa. Eikä tarkoituksenani ole selittää lukijalleni kaikkia maailman asioita (enkä edes kuvittele pystyväni sellaiseen), vaan pikeminkin herättää häneesä omia ajatuksia ja toivottavasti joskus myös oivalluksia.

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi. Siinä tehtävässään blogisi onnistuu oikein hyvin, eli herättämään ajatuksia. Kiitokset siitä.
   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
 2. Järkevät ihmiset ymmärtävät, että tulijat tuovat mukanaan omat tapansa, kulttuurinsa, tautinsa, rikostaustansa jne.
  Tässä päivän pähkinä:

  "Suomesta lähtenyt Isiksen riveihin arviolta 20 naista – nyt sisäministeriö miettii, mitä heidän lapsilleen tulisi tehdä"

  "Sisäministeriö arvioi, että Suomesta lähteneet naiset ovat synnyttäneet Isiksen alueilla toistakymmentä lasta.
  Ongelma tulee tiedostaa, mutta lapsia ei saisi leimata turvallisuusuhaksi..."

  https://yle.fi/uutiset/3-10159107

  Kannattaa katsoa artikkelin kuvaa ja kuvatekstiä.

  Artikkelista poimittua:

  "Propagandan ja rekrytoinnin lisäksi Isis tarvitsi naisia riveihinsä synnyttämään uutta taistelijoiden sukupolvea."

  "Suojelupoliisi myös ennakoi osan lähteneistä naisista palaavan lapsineen Suomeen.
  Se synnyttää uuden turvallisuuspulman, sillä radikalisoituneiden vanhempien voidaan odottaa kasvattavan lapsiaan radikaali-islamistisen ideologian mukaisesti."
  -----------------------
  Ongelmansa kullakin mutta minusta valtiovallan tulisi tehdä kaikkensa ettei tätä porukkaa oteta takaisin murhaamaan kantaväestöä.
  Sehän se tulevaisuus kuitenkin on! Turha tässä on uskoa johonkin parempaan ja valehdella itselleen.
  Ja sehän tiedetään myös, että jos ym. porukka tulee Eurooppaan, ei heistä tule orjia vaan suvaitsevaisten kultatuoliin nostamia kunniakansalaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkomailla syntyneet Isis-kakarat eivät kuulu huolenpitomme kohteisiin.

   Poista
 3. Professori kirjoitti maahanmuuton lieveilmiöstä.
  Tuleeko tulijoiden mukana myös Troijan hevonen vai onko se jo tullut?
  Elokuvassa ehdotettiin sen polttamista mutta se kuitenkin vietiin muurien sisäpuolelle, tunnetuin seurauksin.
  Mitä tänä päivänä pitäisi tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Troijan hevosia todellakin on täällä jo, eivätkä ole minnekään menossa niin kauan kuin me olemme naiveja niiden suhteen.
   Mitä tehdä? Rajat kiinni kusettajilta, turvallisuusuhilta ja paskasakilta, kaikki integraatiohaluttomat kunniakulttuuriaan noudattavat ja rikolliset huitsin vittuun - ihan perusmaalaisjärjellä hoituvia asioita.

   Poista
 4. Hetken aikaa jo tuntui siltä, että ollaan pääsemässä järkeviin oloihin, kun puolta ihmiskuntaa riivannut kommunismi joutui antamaan periksi Neuvostoliiton romahdettua. Nyt ollaan taas uppoamassa järjettömyyden suohon näiden uusien maahan päästettyjen kulttuurin rikastajien kanssa. Ei voi muuta kuin kysellä, mitä ihmeen hyvää Sipilä ja hengenheimolaisensa kuvittelevat tekevänsä, kun sallivat tämän. Hullua, mielisairasta suorastaan.

  VastaaPoista
 5. Orja. Mielikuvana heti puuvillapelolla raatava neekeriorja.
  Termi on kuitenkin paljon monimuotoisempi koskien jopa suomalaisia ihmisiä. Lukekaapa seuraava julkaisu:
  http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1959/19590017

  Ja sama suomennettuna helposti ymmärrettäväksi tavalliselle lukijalle:
  http://rayhablogi.blogspot.fi/2016/04/avoin-kirje-kansanedustajille.html

  Eikös ne idän sotalapset jää sinne isän tai hänen sukunsa hoiviin kasvatettavaksi halal?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon rayhablogin artkkeliin on annettu joukko hyviäkin kommentteja kuten esim. "Jopa Suomen Perustuslaki kieltää orjuuden, siis se laki, jonka valtaeliittimme on painattanut vessapaperiinsa. Lukekoon sieltä. Tai eihän se sitä lue,vaan tekee ylimielisyydessään ja typeryydessään ihan omia 'lakeja', yleensä EK:n tai jopa kansainvälisen suurpääoman toiveiden mukaan."

   Siis noin ne Suomen kansalle valansa vannoneet mutta EU-diktatuuria ja muita ylikansallisia sortovaltatahoja kumartavat maanpetturit.

   Tässä taas sopii palauttaa mieleen, mitä roomalainen poliitikko ja filosofi Marcus Tullius Cicero sanoi runsaat 2000 vuotta sitten:

   ”Kansakunta voi kestää typeryksensä, ja vieläpä kunnianhimoiset. Mutta se ei kestä valtion sisäistä maanpetosta. Vihollinen portilla on vähemmän pelottava, sillä hänet tunnetaan ja hän kantaa lippuaan julkisesti. Mutta maanpetturi liikkuu portin sisäpuolella olevien joukossa vapaasti, hänen salakavalat kuiskauksensa kujilla, kuultuna itse hallituksen saleilla. Sillä maanpetturi ei näytä maanpetturilta; hän puhuu uhriensa korostuksella ja hän on heidän näköisensä ja hän käyttää heille tavanomaisia perusteluita, hän vetoaa halpamaisuuteen kaikkien mielen syvyydessä. Hän mädättää kansakunnan sielun, hän toimii salaa ja kaikkien tietämättä yön pimeydessä kaivaen maata kaupungin pilarien alta, hän saastuttaa valtion niin että se ei enää voi vastustaa. Murhaajaakin tarvitsee vähemmän pelätä.”

   Poista
  2. Näin Suomelle pahin sortovaltataho, EU-diktatuuri edistää Kalergi-suunnitelman eli valkoisen kansanmurhan toteutusta Suomessa ja muissa EU-diktatuuriin huijatuissa maissa:

   "EU-tuomioistuimen päätös yksintulleiden lapsukaisten perheenydistämisestä
   Perheenyhdistämisestä on tulossa nyt helppoa - lähetä lapsi asialle ja tule itse perässä.

   Tämä tietää varmasti mielenkiintoisia aikoja Suomessa. Nyt kannattaa ehdottomasti lähettää esimerkiksi Afrikasta perheen alaikäinen lapsukainen läpsyttelemään läpi Euroopan aina Suomeen asti, koska sen jälkeen perhe voi tulla perässä.

   Ihanaa humaanisuutta kerrassaan ja onhan hölmölällä varaa tämä kaikki maksaa, vaikka sitten velalla. Lopussa voi sitten vedota EU-tuomioistuimen päätökseen, jos joku rasisti änkyttää vastaan. Myös poliitikot voivat siirtää vastuun pois itseltään ”koska EU-tuomioistuin”..."

   Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2018/04/16/eu-tuomioistuimen-paatos-yksintulleiden-lapsukaisten-perheenydistamisesta/

   Poista
 6. Slave to the rhythm. Ei sekään kuulkaa heleppoo oo.

  VastaaPoista
 7. YLE esitti jokunen vuosi sitten dokumentin somaleiden kasvattilapsista. Lapsista jotka roudataan somaliasta jonkun toisen somaliperheen kasvatettaviksi, kuin sotalapset ikään. Hollannissa sitten kävi ilmi, että nämä lapset olikin ostettu torilta orjiksi. No mikäpä se on orjia ostellessa, kun valtio maksaa ne ja maksaapa vielä jotain kuukausittaista lapsilisätyyppistä korvaustakin. Kansalaiskeskustelu asiasta suomessa hiipui silloin aika nopeasti. 5-10 vuotta sitten oli vielä eri aika. Mediatalot, YLE etunenässä kykenivät tyrehdyttämään ja kiihdyttämään kansalaiskeskustelua varsin helposti. Mikähän on tilanne somppujen kasvattilapsi asioissa suomessa tällä hetkellä?

  VastaaPoista
 8. Enenn kuin huomaammekaan eurooppa ja suomi ovat täynnä "lieveilmiöitä", joiden laajuutta emme saa täydessä laajuudessaan tietää todella koskaan, etnisten yhteisöjen salatessa asiansa kantaväestöltä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!