lauantai 21. huhtikuuta 2018

Kohti parempaa journalismia

Iltalehdessä toimittaja Johanna Mattinen kertoi näkemyksensä siitä, miksi rikosten uutisointi on tärkeää. Seuraavassa muutamia lainauksia hänen kirjoituksestaan.

Ensimmäiseksi hän nosti esille sen, että "median on vallan vahtikoirana seurattava... sitä, käytetäänkö... valtaa oikein ja toimiiko järjestelmä." Esimerkkinä median vaikutuksesta hän käytti seksuaalirikosten uutisoinnin seurauksena syntynyttä hallituksen sopimusta "lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistusten koventamisesta ja useista muista tiukennuksista rikoslakiin."

Suomen ensimmäisen muslimiterroristimurhaajan oikeudenkäynnistä hän totesi, että "vaikuttimien ja laukaisevien tekijöiden ymmärtäminen ja avaaminen on tärkeää - ei siksi, että voisimme ymmärtää teon tekijää, vaan jotta tulevat tapaukset voitaisiin ennalta ehkäistä".

Journalismin perusperiaatteista hän nosti esille sen, että "uutisoidaan asiallisesti, tarkasti, liioittelematta. Ei kerrota pelkästään karmeista yksityiskohdista, vaan teon todellisista seurauksista - menetyksistä, uhreista ja omaisten kärsimyksistä. Siitä kuinka teko on muuttanut pysyvästi tätä maailmaa. Kerrotaan faktoista ja oiotaan väärät käsitykset."

Kaikesta edelle nostamastani on helppo olla samaa mieltä Johanna Mattisen kanssa. Seuraavaksi jäänkin odottamaan sitä, että hänen näkemyksensä muuttuisi valtavirraksi suomalaisessa journalismissa.

Siis etteivät medioidemme toimittajakunnat enää tuputtaisi uutisartikkeleissaan omaa maailmankuvaansa, vaan tekisivät uutisoinnissaan lukijoilleen selväksi asioiden kaikki puolet sellaisina kuin ne ovat.

Eli ettei afgaaniturvapaikanhakijoista puhuttaessa laistettaisi sen esille tuomista, että joukossa on todella paljon turvallisesta Iranista maahamme saapuneita onnenonkijoita, joiden lähdöllä Suomeen ei ole mitään tekemistä turvattomuuden - vaan ainoastaan elintason - kanssa. Tai ettei naisten ja miesten palkkauksesta puhuttaessa pitäydyttäisi vain kuukausipalkkojen vertaamisessa, vaan kerrottaisiin myös tuntipalkkojen erot.

Tai ettei metsänhoidosta puhuttaessa keskityttäisi vain niiden suojelun tärkeyteen vaan kerrottaisiin samalla vihreän kultamme käytön tärkeydestä maamme taloudelle. Ja kerrottaisiin, etteivät metsämme kasva itsestään nykyisellä tavalla, vaan siitä iso osa on saatu aikaan taloudellisten tavoitteiden kannustamalla hyvällä metsänhoidolla.

Tai ettei uusista julkisista palveluista ja eduista puhuttaessa välteltäisi kertomasta veroasteen merkityksen roolista ihmisten työmotivaatiolle. Ja ettei puolueiden poliittisten agendojen esittelyn yhteydessä jaksettaisi paasata pelkästään vapaan markkinatalouden lieveilmiöistä, vaan muistutettaisiin myös poliittisen vihervasemmiston ajaman suunnitelmatalouden periaatteiden tuhoisista vaikutuksista yhteiskunnan toimintaan kaikkialla missä niitä on kokeiltu.

Ja ettei Pyhän maan tilanteesta puhuttaessa taivasteltaisi vain palestiinalaisten ahdinkoa vaan tuotaisiin tasa-arvoisesti esille myös juutalaisväestön kokema uhka. Ja ettei tämän päivän terrorismista kirjoitettaessa aina syyllistettäisi meitä länsimaalaisia, vaan selvitettäisiin tarkoin myös islamin pyhien tekstien ja muslimimaiden kulttuurin merkitys sen taustalla.

Sekä ennen kaikkea sitä, ettei poliitikkojen näkemysten esille tuomiseen vaikuttaisi heidän agendansa suhde toimituskuntien omiin toiveisiin, vaan kaikki näkemykset tuotaisiin lukijakunnalle yhtä näyttävästi. Ja että poliitikkojemme virheelliset väitteet korjattaisiin aina yhtä näyttävästi sanojan puoluekannasta riippumatta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Puuttuuko JSN tähän likasankojournalismin kukkaseen?
Ylen vastuullinen journalismi Britannian pedofiiliringin ja Ruotsin pikkuprinsessan valossa
Ei sananvapaus-, vaan turvallisuuskysymys

8 kommenttia:

 1. Ylevää!

  Miten koet Professori itse onnistuvasi raportoinnissasi? Onko läpinäkyvää, objektiivista, kaikki osapuolet ja kannat huomioon ottavaa? Vai olisiko tässä kuitenkin aika subjektiivinen "yhden asian" blogi kyseessä? On hyvä olla visio, mitä tuot kirjoituksessakin esiin, olen paljosta siinä samaa mieltä kanssasi.

  Ystävällisesti, Sahara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi on luonteeltaan mielipidekirjoitus.

   Poista
  2. Journalistiikan ja mielipiteen erovaisuukisen kevyehkö pohdinta lienisi tässä ihan relevanttia - ainakin itselleni kun en ole tarpeeksi tiedotusopin peruskursseja käynyt- muttei ei ole varmaan kenestäkään tarpeeksi kiinnostavaa eikä siten tarkoituksenmukaista tässä blogissa.

   Donald Trump myös edustaa omanlaisiaan mielipiteitä ja kai voinemme todeta vanhan sananlaskun niistä päteväksi: Mielipiteet ovat kuin aivot - kaikilla on sellaiset.

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
 2. "Ja ettei Pyhän maan tilanteesta puhuttaessa taivasteltaisi vain palestiinalaisten ahdinkoa vaan tuotaisiin tasa-arvoisesti esille myös juutalaisväestön kokema uhka."

  Kerrottaisiin "Pyhästä maasta" myös seuraavanlaiset totuudet:

  Talmudin mukaan gojimit eli ei-juutalaiset so. ei-talmudistit eivät ole eläimenkään arvoisia. Pääministeri Netanyahun mukaan Talmudista tulee Israelin laki:
  ”Report: Netanyahu Promises Talmud Will Be Israeli Law”,
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180440

  Näin ollen seuraavassa uutisessa tuskin on paljoa ihmettelemistä vaikkakin kauhistelemista monin verroin enemmän:

  18 000 syyrialaista lasta on teurastettu heidän elintensä myyntiä varten, Turkki ja ISRAEL päävastuullisina elinten varastamisesta.
  Myös kymmeniä tuhansia aikuisia syyrialaisia pakolaisia on teurastettu elin-liiketoimintaa varten.

  ”18 000 syriska barn har slaktats för att sälja deras organ, Turkiet och Israel huvudansvariga för organstöld

  När det gäller de riktigt stora hemskheterna, i synnerhet i fall Israel är med, tiger gammelmedia vanligtvis. Detta tips fick WTV häromdagen:

  DETTA ÄR VA DOM HÄNDER BARN ! UPPRÖRANDE !!!!!!!!!!! ORGANSKÖRD AV BARN SYRIEN ISRAEL JUDARS ORGANSTÖLD ISRAEL TURKIET FLYKTINGBARN ABORTERADE FOSTER SVENSK MEDIA TYST MEDSKYLDIG SVERIGES REGERING MEDSKYLDIG FN MEDSKYLDIG ! THE WORLD MUST KNOW. #PureEvil #HellOnEarth Publicerades den 16 apr. 2018 https://www.youtube.com/watch?v=uy0bF-PFpFI

  Även tiotusentals vuxna syrienflyktingar har slaktats för organ trafficking…”

  Koko artikkeli: http://whitetv.se/en/no-free-medium-in-sweden/2083.html

  Tässähän olisi läntisille ”Israelia rakastaville” kristityillekin hiukan ajateltavaa, mutta melkoisesella varmuudella suurin osa heistä tyrmäisi tällaisen uutisen suoralta kädeltä keksittynä Israelin mustamaalaamisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blacklisted News on viitannut artikkelissaan tuohon 'Israeli National News'- artikkeliin, https://www.blacklistednews.com/Netanyahu_Promises_Talmud_Will_Be_Israeli_Law/35135/0/38/38/Y/M.html?

   Eräs kommentti Blacklisted News'in artikkeliin:

   "Mysterio! BOOGAH BOOGAH • 4 years ago

   Here are some other "divine" teachings found in the Talmud:

   "Jesus was a bastard born of adultery." (Yebamoth 49b, p.324).
   "Mary was a whore: Jesus (Balaam) was an evil man." (Sanhedrin 106a&b, p.725).
   "Jesus was a magician and a fool. Mary was an adulteress". (Shabbath 104b, p.504).

   More..

   1) If a Jew is tempted to do evil he should go to a city where he is not known and do the evil there. –Moed Kattan 17a
   2) If a heathen (Gentile) hits a Jew, the Gentile must be killed. Hitting a Jew is the same as hitting God. –Sanhedrin 58b
   3) A Jew need not pay a Gentile (“Cuthean”) the wages owed
   him for work. –Sanhedrin 57a
   4) If a Jew finds an object lost by a Gentile (“heathen”) it does
   not have to be returned.
   -Baba Mezia 24a also in Baba Kamma 113b
   5) When a Jew murders a Gentile (“Cuthean”), there will be no
   death penalty. What a Jew steals from a Gentile he may
   keep. –Sanhedrin 57a
   6) Gentiles are outside the protection of the law and God
   has “exposed their money to Israel”. –Baba Kamma 37b
   7) All Gentile children are animals. –Yebamoth 98a
   8) Gentile girls are in a state of niddah (filth) from birth.
   –Abodah Zarah 36b
   9) Only Jews are human (“Only ye are designated men”).
   –Baba Kattan 114a-114b
   10) Jews may use lies (“subterfuges”) to circumvent a Gentile.
   –Baba Kamma 113a"

   Poista
  2. Keitä ovat nuo länsimaalaisten kristittyjen "rakastamat israelilaiset"?

   "Who are the Jews? What is their ancestry? Are the Jews a homogenous race? Are Jews descended from Abraham, Isaac, and Jacob?

   Today, DNA science reveals that almost all the Jews in the world come from Khazaria. They are not of the blood lineage of Abraham and the prophets, but of King Bulan and the pagan peoples of the Caucasus. The ancestors of today's Jews are not Israelites but are Khazarians.

   Khazaria's people, in the 8th century, converted from paganism to Judaism. In the 10th century, these Khazarian "Jewish" converts emigrated to Eastern Europe, and especially Poland and Lithuania.

   In 1948, the Khazars, erroneously believing themselves to be "Jews," arrived in the territory of Palestine and set up the state of Israel. The people of Israel today are virtually all of Khazar (Turk/Mongol stock) extraction. The "Jews" have no genetic claims to the land of Israel and no family connection whatsoever to historical Israel.

   DNA science joins recent discoveries in history and archaeology to present the world with a correct and remarkable picture of the Jewish people. Now, everything changes!"

   Näin väittää Texe Marrs kirjassaan "DNA Science and the Jewish Bloodline".

   Kasaarien historiasta ja myös siitä miten se liittyy Israeliin kerrotaan enemmän seuraavassa artikkelissa:

   "The Hidden History of the Incredibly Evil [Rotschild] Khazarian Mafia",
   https://www.veteranstoday.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/

   Poista
  3. Kovat väitteet vaativat tuekseen kovia todisteita.

   Poista
  4. Mitä tulee uutiseen syyrialaislasten ja aikuistenkin teurastuksesta elinkauppaa varten on edellä Whitetv:ssä linkitetty 11 minuutin video mielestäni todella kovaa todistetta, joten professori on hyvä ja esittää omat kovat todisteensa siitä, että se ei pidä paikkaansa. - Sillä ei sinänsä tietenkään ole tuon videon todistusarvon kanssa tekemistä, että Whitetv:n ylläpitäjä on saksalais-ruotsalainen oikeustiet.toht. Henning Witte, joka mm. on Estonian uhrien omaisten asianajaja. Estonia upotettiin räjäyttämällä sen kylkeen reikä. Korkeissa asemissa olevat rikolliset ovat onnistuneet jumittamaan Witten ajaman oikeuskäsittelyn jo yli 20 vuodeksi Pariisissa olevaan kansainväliseen oikeusistuimeen. Olen saanut Wittestä käsityksen hyvin korkean moraalin omaavana miehenä enkä usko että hän olisi linkittänyt sellaista videota, joka hänen harjaantuneelle juristin silmälleen sisältäisi selviä tekaistuja valheellisuuksia.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!