tiistai 17. huhtikuuta 2018

EU:n tuomioistuin tehosti ankkurilasten toimintaa

Ankkurilapseksi kutsutaan länsimaihin hakeutunutta alaikäistä turvapaikanhakijaa, joka toimii kohdemaahan lähettynä ankkurina muun perheen saamiseksi maahan. Käytäntö johtuu siitä että turvapaikanhakuprosessi toimii lasten kohdalla toisin kuin täysi-ikäisillä: oleskelulupa myönnetään helpommin, eikä alaikäistä palauteta kotimaahansa, ellei tiedossa ole vanhempia tai muuta huoltajaa.

Euroopan Unionin tuomioistuin on antanut ratkaisun, jonka takia Suomen ulkomaalaislakia pitäisi muuttaa sekä oikeustieteilijöiden että maahanmuuttoviraston mielestä. Kyse on perheenyhdistämisoikeuden ulottamisesta myös niihin ankkurilapsiin, jotka tulevat turvapaikan hakuprosessin aikana täysi-ikäiseksi.

Suomessa EU:n linjausta tultaneen noudattamaan kahdesta syystä. Ensinnäkin olemme pyrkineet aina olemaan EU:n mallioppilas, joka ei protestoi edes kaikista haitallisimpien Unionista tulevien päätösten edessä, vaan panee ne aikailematta toimeksi. Toiseksi maamme poliitikkokunta sekä myös ns. vastuullinen media kannattavat kansan vastustuksesta huolimatta ääriliberaalia maahanmuuttopolitiikkaa.

Siten ainoa epäselvyys nyt annetun päätösten seurauksista liittyy siihen, kuinka paljon Suomeen saapuvien ankkurilasten määrä kasvaa jatkossa. Juuri nyt kansainvälistä suojelua hakevia saapuu maahamme lähes 5 000 ihmisen vuosivauhtia. Heistä alaikäisiä on noin 1300 eli reilu neljännes, joista ilmeisesti noin puolet osa on yksin tulleita eli todennäköisiä ankkurilapsia.

Jatkossa humanitaarista maahanmuuttoa lobbaava ja siitä taloudellista hyötyä saava klusteri vienee EU:n tuomioistuimeen turvapaikkaa ilman jääneiden, mutta oleskeluluvan saaneiden henkilöiden oikeuden perheenyhdistämiseen. Nähtäväksi jää, minkälainen päätös sieltä saadaan - ja mahdollistaako se perheenyhdistämisen myös niille alaikäisille, joilla ei ole turvapaikantarvetta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Irakilaisen uusi konsti meni hukkaan
Ville Niinistö kirjoitti muunneltua maahanmuuttototuutta
Kuinka yhteiskunta muuttuu?

14 kommenttia:

 1. Asiallista pohdiskelua.
  Kiittäen, Sahara

  VastaaPoista
 2. Mitä lainsäädäntöä EU-tuomioistuin tulkitsee vai säätääkö se omat lakinsa?

  VastaaPoista
 3. Iältään esim. 10-12v lapsi ei tule yksinään Irakista tai Afganistanista tai kauempaa peräpohjolaan asti.
  Ihan jo pelkkä ruuan hankinta päivittäin ei lapselta onnistu matkalla. Sen tajuaa jokainen, jopa viranomaiset!
  Täten siis kaikilla lapsilla on matkalla joku, joka pitää heistä huolta, jos pääsevät tänne asti.
  Näin ollen lapsi, josta pidetään huolta, ei tarvitse turvapaikkaa.

  Jokainen tajuaa myös sen, että mitä enemmän näitä otetaan vastaan, sen enemmän niitä lähetetään ja niitä myös tehtaillaan em. maissa.
  Ei meidän velvollisuus ole tämän tehtailun tuloksia elättää vaan pitää huolta omista lapsistamme, vanhuksistamme ja koko yhteiskunnastamme.

  Suomen kestävyysvaje ei tule näillä tulijoilla hoidettua, päin vastoin. Rahaa kuluu yhä enemmän tuhansien ja taas tuhansien elättämiseen jos näitä vuodesta toiseen, vuosikymmenestä toiseen otetaan.

  Suomalaisten vanhusten hoito ja sen järjestäminen on seikka joka mietityttää kun 1945-1950 syntyneet ovat petipotilaita.
  Kuka hoitaa alapesut ja muun huolenpidon? En usko alkuunkaan, että etelän tulijat, mitkä on tullessaan nostettu kunniakansalaisiksi, alentuvat valkoisen pesuihin.

  Toki ymmärrän, että Suomessakin asialla bisnestä tekevät ovat eri mieltä mutta vastuuntuntoa omaavien järki-ihmisten pitäisi asia korjata, jos ei muuten niin irtisanomalla haitallisia kansainvälisiä sopimuksia ja laatimalla suomalaista yhteiskuntaa suojelevia lakeja.

  Muistin virkistykseksi voitte seurata Turun vankilassa käytävää oikeudenkäyntiä. Siinä teille malli "turvapaikanhakijasta", Marokosta tullut onnenonkija.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Suuret_ikäluokat
  -------------------------------
  Ylessä tänään hieman tulevaisuuden kuvaa:
  "Professorin mielestä on edesvastuutonta uutisoida suomalaisten syntyvyyden laskusta: ilmastonmuutos voi tuoda jopa miljoona pakolaista Suomeen"

  "Se tarkoittaa sitä, että vuoteen 2050 mennessä 50-700 miljoonaa pakolaista lähtee liikkeelle kuivilta alueilta, kuten Saharan eteläpuolelta."

  Mikähän tässä hommassa on se tulevaisuuden iso kuva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://yle.fi/uutiset/3-10162280

   Poista
  2. Lähi-idän tai Afrikan onnenonkijat pyrkivät tietysti paremman elintason maahan, jossa saa elatuksen kuten olemme jo havainneet. Kohde on siis EU tai vastaava.
   EU:n väkiluku vuonna 2012 on wikin mukaan 502 miljoonaa. Yllä olevan artikkelin mukaan tulijoita voi olla satoja miljoonia.
   Oletetaan 502 miljoonaa tulijaa eli 1 suhde 1.
   Haluatko, että Euroopan väkiluku ja elätettävien määrä kaksinkertaistuu? Suomessakin olisi siten väkeä 11 miljoonaa eli karkeasti
   puolet kantasuomalaisia ja puolet jotain muita. Kuka tekee työt ja elättää meidät ja kuka elää sosiaalituella?

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_unionin_väestö

   Poista
  3. Jatkuvasti kirjoitetaan
   * ilmastonmuutoksesta
   * turvapaikanhakijoista
   * me too:sta

   On aika vakavasti harkita syntyvyyden säännöstelyä siellä missä syntyvyys on ongelma. Nälänhätä on vain seuraus.
   Ja toisaalta Euroopan on syytä miettiä tulijoiden tuomaa rikollisuuta ja sekä väkivaltaa 32 vuoden kuluttua - vuonna 2050.
   Nykyinen Ruotsi on vain esimakua tulevasta!

   Poista
  4. niin, olen kuullut luotettavalta taholta, että Suomi on "maailman onnellisin maa" rankkauksen lisäksi myös ainoa maa maailmassa jossa tehdään töitä. Työnteon keksivät esi-isämme aikoinaan, naisetkin osallistuivat kiitettävästi. Muut maat katsovat ihaillen Suomea tässäkin asiassa lonkanvetonsa lomasta.
   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  5. Tuossa edellä vastasin anonyymin 11.32 kysymykseen " kuka tekee työt ja elättää meidät ja kuka elää sosiaalituella?"
   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
 4. Kun edes kerran ihmiset muistaisivat äänestää gallupeissa ilmaisemiensa mielipiteiden mukaan...

  VastaaPoista
 5. Ratkaisu tehostaa EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman eli eurooppalaisen valkoisen kansanmurhan toteutusta.
  Meillä valtaa pitäville EU-diktatuurin ostamille EUnukeille se on myös helpotus, kun voivat vedota "korkeamman tahon" päätökseen.

  Ks. myös Sakari Hankamäen artikkeli ”Islamkirja loppui kaupasta kuin hehkulamput sosialismista”,
  http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2018/04/islamkirja-loppui-kaupasta-kuin.html
  ja
  britti-patriootti David Noakesin sivusto:
  ”Expose the EU dictatorship and its police state”, https://eutruth.org.uk/

  VastaaPoista
 6. Perheenyhdistämisen ei pitäisi lainkaan kuulua turvapaikka- ja pakolaisuusjärjestelmään. Turvapaikka ja oleskelulupahan myönnetään henkilölle, jonka henkeä ja terveyttä uhataan kotimaassa sen vallanpitäjien toimesta. Kukaan lapsi ei ole sellaisen uhan kohteena. Vanhempien vastuulla on lapsen turvallisuus. Vanhemmat ja sisaruksethan eivät näissä tapauksissa ole uhattuina, koska he pystyvät kaikessa rauhassa odottamaan perheenyhdistämistä kotimaassa. Kyseessä on pelkkä oikotie päästä elämään sosiaaliturvalla. Ankkurilapset pitää yhdistää perheeseen omassa kotimaassaan ja täysi-ikäiseksi tulleet karkottaa, koska heillä ei ole turvan tarvetta.

  VastaaPoista
 7. Minusta maailmassa ei pitäisi olla epäoikeudenmukaisuutta ollenkaan. Se on niin surullista, että toisilla menee jossain huonosti.
  Ystävällisesti, Sahara

  VastaaPoista
 8. Miten sitova ja ehdoton tuollainen EUn tuomioistuimen "ratkaisu" ylipäänsä on? On aika vaikea kuvitella, että esim. Visegrad-maat, Kreikka, Espanja tai Itävalta rientäisivät muuttamaan kansallista lainsäädäntöään ja käytäntöjään jos katsovat että tällaiset ratkaisut ovat heille selkeästi negatiivisia. Ja mitkä olisivat EUn sanktiot, olkien kohautus? Mutta kuten totesitkin, mallimaa mikä mallimaa.
  Mutta vain vieraskoreasti ulospäin.

  Kun tätä ratkaisua ruvetaan nyt pikavauhdilla toteuttamaan ja arvatenkin myös suojeltaviin asti laajentamaan, vähintä mitä voisi vaatia olisi raudanluja kontrolli ja perinpohjainen selvitys näiden alaikäisten tuloreitistä ja -seurasta, oikeasta iästä (ikätestit jokaiselle) ja oikeasta henkilöllisyydestä. Ehdottomasti sormenjäljet otettava - ei ollut itselleni traumaattinen kokemus eikä todellakaan raakaa kidutusta. Yhdistettävän ja perheenjäsenten dna-testit - yhdistettävien osalta tietenkin jo lähtömaassa. Vähemmän luottamusta tarinoihin ja enemmän tutkimustyötä.

  Täydellisestä kontrollin puutteesta kaikilla tasoilla kertoo tämänpäiväinen ILn juttu irakilaistaustaisesta miehestä joka oli ollut jo 22 vuotta Suomen kansalainen mutta hakenut uudestaan turvapaikkaa, makoillut yli vuoden vokissa ja nostanut tukia. Koska hesari ja yle ovat päivittäin kertoneet meille turvapaikanhakijoiden karmeasta ahdingosta erityisesti Suomessa, nyt heillä olisi tuhannen taalan paikka valaista tämän tapauksen taustoja. Kuuntelemalla paitsi huijaria, myös kysymällä eri viranomaisilta "miten tämä on ollut mahdollista"? Veikkaanpa että vastauksissa vilahtelee sana "yksittäistapaus".
  tira+

  VastaaPoista
 9. Yle tänään:

  "AP: Sadat pakolaiset ylittäneet Turkin ja Kreikan välisen rajan viime päivinä"
  "Laittomat rajanylitykset ovat kreikkalaisviranomaisten mukaan lisääntyneet."

  https://yle.fi/uutiset/3-10164552

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!