tiistai 24. huhtikuuta 2018

Beta-miehen kosto?

Torontossa mies nimeltä Alek Minassian on ajanut tahallaan autolla ihmisten päälle. Teon motiivia ei kuitenkaan vielä tiedetä varmasti.

Helsingin Sanomat vihjaa teon mahdollisiksi motiiveiksi ääri-islamismin ja äärioikeiston. Minassian lienee nimenä armenialaista juurta, mikä ei tuntuisi viittaavan islamiin. Armeniahan on lähes puhtaasti kristitty maa, etenkin etnisesti armenialaisten osalta.

Äärioikeisto jää siten yhdeksi mahdolliseksi selitykseksi, mutta mikään ei puhu senkään puolesta. Minassian oli opiskelija eikä hänellä tiedetä olleen yhteyksiä minkäänlaisiin äärijärjestöihin.

Sen sijaan CBC-News vihjaa, että taustalla olisi Minassianin pettymys häntä hyljeksiviin naisiin ja heiltä menestyksellisesti seksiä ja seuraa saaviin miehiin. Siihen viittaavat vahvasti miehen ulostulot sosiaalisessa mediassa.

Mikäli CBC:n epäilyt pitävät paikkansa, olisi kyse ollut seksinpuutteesta kärsineen beta-miehen kostosta naisille ja alfa-uroksille. Siis ihmisen elämän alkukantaisimmista tunteista, jotka tällä kertaa saivat kauhistuttavat seuraukset.

Mikäli CBC:n näkemys siis pitää paikkansa, kertoo tapaus naisten mahdista seksuaalisuuden portinvartijoina sekä miehisistä voittajista ja häviäjistä - ja siitä katkeruudesta, jota se kaikki aiheuttaa jälkimmäisissä. Sekä siitä tuhovoimasta, jonka nykyaikainen yhteiskunta heille suo. Ja jonka ilmenemismuodon on islamilainen fanatismi nostanut muoti-ilmiöksi, johon ilman uskontoakin katkeroituneet ihmiset tarttuvat.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Seksiä kuolleen kanssa
Aggressiivisilla uroilla on pienempi pippeli
Seksinpuute vie banaanikärpäskoiraan juomaan

49 kommenttia:

 1. Samahan se on islamilaisessa terrorissakin. Terroristi pääsee välittömästi paratiisiin 72 neitsyen kimppuun. Kun maallisessa elämässä alfa-uros saa neljä vaimoa, kannattaa kilpailijat lähettää vääräuskoisten kiusaksi.

  VastaaPoista
 2. Uskomaton logiikka viimeisessä kappaleessasi. Yritätkö vierittää syyn tekijän epäonnisesta rakkauselämästä kollektiivisesti vain ja ainoastaan naisten syyksi, ja täten "ymmärrät" hänen tekoaan siitä syystä? Olen itse sitä koulukuntaa myös, että ymmärrystä on harvoin liikaa maailmassa, mutta ainoan selittävän syyn etsiminen yleisesti naisista on minusta täysin absurdia, jopa sinulta Professori.

  Voisitko myös avata hieman käsitettä "se tuhovoima", joka naisille yleisesti tämän "vallan" suo, että miehet ovat mielestäsi "oikeutettuja" toimimaan kuten kirjoituksen mies toimi? Nimittäin naisena sellaisen vaikutelman lauseistasi saa. Ja nytkö on autolla väkijoukkoon ajamisesta tullut Proffallekin oikein "muoti-ilmiö" oikeinko "näitä nykyajan kotkotuksiako"? Kuvottava ajatus kevyesti heittää sivulauseessa täysin sairas toiminta tuohon kategoriaan. Tiedoksesi arvoisa Professor, Culotte-housut ovat tämän hetken muoti-ilmiö, ei autolla ajaminen väkijoukkoon.

  Yritän ymmärtää sitten minäkin näitä " nykyajan Professorien muoti-ilmiöitä "

  Ystävällisesti, Sahara

  ps. kommenttini on luonteeltaan mielipiteen omainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sahara ei tainnut tunnistaa, että tässä blogiskenessä harjoitetaan ironiaa vastamyrkkynä poliittiselle korrektiudelle. Valittu tyylilaji toimii happotestinä kukkahatuille.

   Poista
  2. Professori ei taida itse tunnistaa hyvän maun rajoja kirjoituksissaan, tämä käy kerta toisensa jälkeen selväksi.
   Sarkasmiin voi verhota halutessaan vaikka mitä! Mikä olisi se "viesti" jonka haluat kirjoituksellasi oikein tuoda?

   Jos vastaus menee ns. alatyyliin, Professori, niin täytyyhän sitäkin kantaa ymmärtää tämän yhteiskunnassa vallitsevan rakenteellisen naisille suodun "tuhovoimaisen valta-asetelman valossa".

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  3. Hupsan, sehän olikin Kumitonttu joka avautuu, vastaukseni on siis hänelle.

   Olisitko ystävällinen etkä sotkisi ensimmäisessä lauseessasi "sosialismia" ja "Curley-ilmiötä" argumenteiksi nyt tähän , jos vaivaudut vastaamaan.

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  4. Kumitonttu nyt näkee sosialismia jokapaikassa, ei eroa paljoa näistä kukkahatuista, jotka näkee rasismia jokapaikassa ..

   Poista
  5. Hah hah, mitäköhän se Professori sitten oikein näkee?

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  6. Kuten Sahara itse toteaa "Sarkasmiin voi verhota halutessaan vaikka mitä!" ja se onkin sarkasmin (tai tässä tapauksessa ironian) keskeinen vahvuus. Valtaideologian silittäminen myötäkarvaan ei vaadi kauheasti älyllisiä lahjoja.

   Yhteiskunnallisten ongelmien taustalla on useita tekijöitä, joiden nostaminen esiin erottaa länsimaiseen ajattelutapaan tottuneet erilaisista ahdasmielisistä ideologioista saapuvat ihmisryhmän.

   Poista
  7. Olen siinä eri mieltä kanssasi, että minusta sarkasmi keskeisenä argumentaationa on suoranainen heikkous , etenkin kun se tulee Professorin suusta vakavassa yhteiskunnallisessa teemassa. Kaiken heittäminen ironiaksi ei minusta sekään vaadi suuria älyllisiä lahjoja, vaikka kovasti aikoinaan ns. luokan pellejä arvostinkin.

   Länsimaisen ajattelutavan kohokohdista meillä lienee niin perustavanlaatuiset eriävyydet monessa, että parempi olla käymättä sitä keskustelua. Itse olen vuonna 2018 aika skeptinen sen suhteen Länsimaisuuden "hullujen vuosien" jälkeen. Sanottakoon vain, että se, että joku ideologia olisi "paras" ei välttämättä tarkoita lopulta sitä, että se on edes "hyvä".

   Mukavaa päivänjatkoa sinulle, Kumitonttu

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  8. Ei ollut kyse sarkasmista eikä naisten syyllistämisestä. Pahoittelen epäselvää tekstiäni ja tarjoan seuraavassa yritykseni vääntää rautalangasta tuohon kappaleeseen liittyvän ajatukseni.

   Kyse oli naisten mahdista seksuaalisuuden portinvartijoina, sillä ilman väkivaltaa juuri he viime kädessä päättävät siitä kuka saa seksiä ja kuka ei. Kyse on myös naisten jalkojen väliin pyrkivistä miehisistä voittajista (alfa-uroksista), ja häviäjistä (beta-miehistä) - ja siitä katkeruudesta, jota beta-miehet tuntevat jäädessään ilman naista. Sekä siitä tuhovoimasta, jonka nykyaikainen yhteiskunta erilaisine kostoon sopivine laitteineen (kuten autot) katkeroituneille beta-miehille suo. Ja jonka ilmenemismuodon, eli autolla viattomien ihmisten yli ajamisen, on islamistien terrori-iskut nostanut muoti-ilmiöksi, johon kaikenlaiset katkeroituneet ihmiset tarttuvat, vaikka eivät olisikaan islamisteja.

   En siis missään tapauksessa syyllistä naista, vaan hänellä tuleekin olla oikeus päättää seksuaalisista suhteistaan. Tämä on meidän kulttuurissamme ollut yleisesti hyväksytty asia iät ja ajat. Merkkinä siitä meille on säädetty naisrauha jo keskiaikana ja naisen väkivalloin makaaminen on edelleen vakava rikos. Kuten kuuluukin olla.

   Poista
  9. Kiitoksia paljon "oikaistusta rautalankaversioista". Kyllä mä sun pointin kirjoituksestakin hiffasin. Minua vaan oudoksuttaa se tapa, millä suhtauduit siihen, jotenkin "surkuhupaisasti".

   Pidän muuten tavastasi kuvata autoa " katkeroituneen beta-miehen kostoon sopivana ilmenemismuotona " Sangen innovatiivinen luonnehdinta! :)

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  10. Ja nyt olin surkuhupaisa itsekin. Asiayhteys huomioon ottaen autolla kaahailussa ei tässä tapauksessa eikä koskaan muutenkaan ole mitään "innovatiivista" vaan se on vaarallista kiellettyä toimintaa. Osanottoni Toronton iskun uhrien omaisille.

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
 3. Toronto terroriteon esimerkki on saatu muslimeilta.

  Jopa on aikoihin eletty, kun joku sekopää katsoo, että kastamaton pala oikeuttaa joukkomurhaan.

  VastaaPoista
 4. Vapaassa eläinmaailmassa naaras aina valitsee parittelukumppaninsa ja se on luonnon laki. Koirat ovat esimerkiksi mestareita haistelemaan toistensa perseitä ja sillä on tarkoituksensa. Jos naaraskoira hyväksyy uroskoiran hajun niin perseen saanti uroskoiralle on taattua. Naaraskoira haluaa jälkeläisistään terveitä yksilöitä, siksi haistelu ja kuten tiedetään, niin rakkikoirat ovat terveimpiä koiria koiramaailmassa. Uroksen on vain hiljaisesti hyväksyttävä parittelun realismi. Kulttuuri-ilmiöt, missä serkukset pakotetaan naimaan toisiaan, niin tällaiset kulttuuri-ilmiöt pitää hävittää helvetin äkkiä Suomesta, koska serkunnaimiskulttuurit ovat luonnon vastaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä on se kulttuuri-ilmiö Suomessa, jossa "pakotetaan serkukset naimaan toisensa" ? Viittaatko nyt vanhaan kansanlaskuumme "mitä serkumpaa jne" jota sovellettiin 1800-luvun Suomessakin?
   Hyi yöks.

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  2. Serkunnussimiskulttuurit ovat tuontitavaraa Suomessa. Entivanhaan kunkut ja aateliset nussivat serkkujaan, koska halusivat säilyttää sinivivahteisen veren värinsä, mutta tuloksena serkun nussimisesta oli änkyttäviä ja kuolaavia jälkeläisiä, joten serkun nussiminen on vähentynyt sitä mukaa mitä enemmän yhteiskunta on demokratisoitunut.

   Poista
  3. Kiitos vastauksesta, Lemminkäinen. Näytät tietävän, mistä puhut.

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  4. Kyllä serkusavioliitot olivat aiemmin suosittuja myös Suomessa. Esimerkiksi vanhassa kaunokirjallisuudessa sellaisia kuvausia on varsin paljon.

   Nykyisin tapa on kuitenkiin lähes kadonnut kantasuomalaisten parista; osin siksi, että siihen liittyvät ongelmat tulivat viime vuosisadan aikana yhä paremmin tunnetuiksi. Siten serkusavioliitot ovat nykyisin tiettyihin maahanmuuttajakulttuureihin liittyvää tuontitavaraa.

   Poista
  5. Voisitko ihan nimetä, että keiden kansallisuuksien toimesta tuota vanhasuomalaista "vientituotetta" jälleen meille "eksportoidaan"?

   Sillä kokemuksella, mikä mulla on maahanmuuttajista esim. Lähi-idän alueelta, ei siellä kukaan serkkunsa kanssa naimisiin tahdo, eikä muuten mene. Isompi ongelma mielestäni on kunniaväkivalta aiheena. Myös suomalaisessa perheväkivallassa on muotoja siitä, vaikkei sitä samalla nimellä kutsutakaan. Nämä ovat globaaleja ilmiöitä. Tietenkin voi sanoa, että monessa suhteessa Suomessa on toiset asiat paremmin kuin jossain muulla. Jossain taas sitten toisinpäin.

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  6. Ja sössötin tuossa jostain eksportoinnista kun tarkoitin importointia eli maahantuontia. Morjesta pöpelikköön vaan taas täältä.

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  7. Wikipediasta: "Maailmanlaajuisesti serkusten väliset avioliitot ovat yleisiä: on arvioitu, että maailmanlaajuisesti jopa 20 prosenttia avioliitoista solmitaan serkkujen välillä. Arabien keskuudessa serkusavioliittoja avioliitoista on keskimäärin 40 prosenttia. BBC:n mukaan Isossa-Britanniassa asuvista pakistanilaisista 55 prosenttia on naimisissa serkkunsa kanssa."

   Poista
  8. Wikipedian merkityksestä vakavasti otettavana tietolähteenä olisi siitäkin hyvä käydä keskustelua. Varmaan nuo luvut jotain osviittaa antanevat.
   Toisaalta, siinähän meillä on taas "kovasti yhteistä" historiaa kun meilläkin on aikoinaan avioiduttu sukulaisten kesken (yöks). Sekin asia tietona tietysti enemmän erottaa kuin yhdistää suomalaista toisista ihmisistä.

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  9. Wikipedia on tutkitusti varsin luotettava tietolähde. Tosin ajoittain siihen kohdistuu sabotaasia. Tuskin kuitenkaan tässä puheena olevaan tekstiin.

   Poista
  10. Mitkä tutkimukset Wikipediasta ja missä?? Pyytäisin taas lähdettä tuollekin väitteellesi. Wikipediaan voi kirjoittaa kuka tahansa.

   Ystäbällisesti, Sahara

   Poista
 5. Professori taisi viimeisessä kappaleessaan viitata miehisiin "häviäjiin" ja nykyteknologian heille, ei naisille, mahdollistamaan tuhovoimaan. Toki kappale on hieman epäselvästi kirjoitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, kuten yritin tuolla ylempänä selittää.

   Poista
 6. Paska homma vaan, että huonot kokemukset pitää kostaa kaikille asiaan liittymättömille. No, nyt on miehelle tiedossa ainakin naismenestystä, jonka tappajat aina osakseen saavat..

  VastaaPoista
 7. "Diversity is our strenght" jaksaa Kanadan pääministeri jankuttaa ja pitää rajoja auki. Toronton asukkaista yli puolet on syntynyt Kanadan ulkopuolella, moninaisuutta siis riittää, mutta vahvuudeksi siitä ei taida olla. Jordan Peterson on arvostellut liberaalia pääministeriä siitä, ettei tämä ole kasvanut koskaan aikuiseksi, ja on mennyt aivan liian pitkälle identiteettipolitiikassaan ja feminismin suosimisessaan.

  Ehkä on niin, että kun tätä rikkautta ja voimavaraa on riittävästi, niin naiset voivat jopa hyljeksiä. Suomessahan se eksoottisena vetää edelleen naisia puoleensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tulee ajateltua, että suomalaisen miehen uhriutuminen on sen verran eksoottinen ilmiö ihan globaalistikin, että se kieltämättä kiehtoo. Toivoisin silti, että tällaisesta turhasta eksotiikasta päästäisiin vähän joskus eroon. Toivon siis suomalaisen miehen voimaantumista, mitä edesauttaa avaran maailmankatsomuksen muodostuminen, mitä "eri kulttuureista" tulevien kanssa käytävällä keskustelulla ja kohtaamisella voi saavuttaa. Toivon myös, että suomalainen mies osaisi olla hyvällä tavalla ylpeä itsestään miehenä maailman miesten joukossa!

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  2. "...edesauttaa avaran maailmankatsomuksen muodostuminen, mitä "eri kulttuureista" tulevien kanssa käytävällä keskustelulla ja kohtaamisella voi saavuttaa."

   PT-media kertoo oikein esimerkkien kanssa "mitä 'eri kulttuureista' tulevien kanssa käytävällä keskustelulla ja kohtaamisella voi saavuttaa. :D

   Poista
  3. Yleisesti olen vaan huomannut, että sellaisilla ihmisillä on enemmän tervettä itseluottamusta ja -tuntoa, jotka ovat todenneet muutkin maailman miehet yhtä pölv.. mahtaviksi kuin itsensäkin.

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  4. "Fria Tider: Medelålders kvinna ville bevisa att rasisterna har fel". Siis keski-ikäinen nainen halusi todistaa että rasistit ovat väärässä. Hän lähti kahden afgaanitaaperoisen mukaan ja molemmat raiskasivat hänet. Artikkelissa kerrotaan että tänään nainen voi huonosti ja hänellä on univaikeuksia. Kun ei ymmärretä että kulttuureissa on kysymys eri todellisuuksista niin tällaista sattuu.

   Poista
  5. Sain sellaisen käsityksen tuosta, että haluasit kertoa meille, että kaikki afgaanimiehet ovat raiskaajia mielestäsi. Juuri tuollaisen ajattelutavan soisi kehittyvän edes hieman sitä maailmankuvaa oikaisemalla tutustumalla ilmiöön nimeltä realismi. Se on aika suosittua maailmalla, käypä katsomassa joskus. Astut vain ovesta ulos, ja kas olet maailmalla.

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  6. Artikkelin nainen avasi oven maailmaan ja joutui raiskatuksi. Ehkä pientä tarkennusta. Toinen taaperoisista tuomittiin raiskauksesta ja toinen "seksuaalisesta häirinnästä". Mielestäni molemmat raiskasivat. Realismi on Ruotsissa tällaista tänään: Yhdeksällä kymmenestä ampujasta on ulkomaalaistausta, joukkoraiskaajilla melkein sataprosenttinen ulkomaalaistausta, poliiseja häiritään ja ammuskellaan, ambulanssi- ja palohenkilöstöä kivitetään, autoja + rakennuksia poltetaan, Merkelin leegoja on pitkin kaupunkeja, osassa sairaaloita ei henkilöstö uskalla näyttää kuin etunimensä nimikilvessä, koska pelkäävät klaanien kostoa, jne. Tunnen monia "ulkomaalaisia" ja yleensä olen tullut heidän kanssaan hyvin juttuun. Yksilötasolla kohtaaminen ja kulttuuriympäristö ovat kaksi eri asiaa. Jos 100 feministiä asuisi vaikka vuodenkin islamistisissa maissa ja eläisivät kuten naiset elävät siellä, niin he ymmärtäisivät paremmin, että kulttuuritörmäyksissä on kysymys erilaisten todellisuuksien törmäyksistä keskenään.

   Poista
  7. Mua ei hirveästi kiinnosta islam uskontona eikä muslimit sen takia, vaan eri kulttuureissa asuvat ihmiset ihan itsenään kuten suomalaisetkin. Mä näen "erilaisuuden" siis normaalin rajoissa rikkautena ja elämänlaatua syventävänä kokemuksena. Mulle tulee jotenkin tunne sun viestistä, että me ei kuitenkaan nähdä asioita mitenkään niin, että voisimme toisiamme ymmärtää tämän enempää. Kiitos siis tästä tuokiosta, Lemminkäinen ja voimia ja tsemppiä jatkoon Sinulle!

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  8. Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä tulevilla miehillä on noin 13-kertainen raiskausfrekvenssi verrattuna suomalaisiin (jos huomioidaan ikä yms tekijät; mikäli näin ei tehdä on riski 17-kertainen). Siitä huolimatta heistäkään ylivoimaisesti suurin osa ei raiskaa koskaan ketään. Mutta toisaalta heihin luottavaisesti suhtautuva nainen ottaa laskentatavasta riippuen 13- tai 17-kertaisen riskin verrattuna luottavaiseen suhtautumiseen suomalaiseen mieheen.

   Itse en ole havainnut suomalaisissa miehissä alemmuudentunnetta sen enempää kuin muiden maiden miehissäkään. Ja jo ammattinikin vuoksi tunnen varsin paljon ulkomaalaisia - tosin tutkijoina he eivät taida olla mikään satunnaisotos eri maiden asukkaista.

   Poista
  9. He ovat tutkijoina aivan samanlainen satunnaisotos kuin kuka tahansa. Kyllä sinä arvoisa Professori tittelisi suomaa "kunniaa" täällä nautit aivan ilman omakohtaistakin arvonnostosi alleviivausta.

   Ystävällisesti, Sahara

   Ai niin, laittaisitko ystävällisesti lähteen tilastoon perustuvalle väitteellesi, jos vain jaksat.

   Poista
  10. Iltalehti julkaisi aikanaan asiaa selvittäneen tutkimuksen tulokset. Saat itse etsiä kyseisen jutun.

   Poista
  11. Miten äärisovinistinen kunniakulttuuri, joka käytännössä meidän näkökulmastamme katsottuna on silkkaa sosiopatiaa pakkoavioliittoineen ja kunniamurhineen, syventää ja rikastaa meidän elämänlaatuamme?
   Tai arvoiltaan kivikautinen islam?

   Ei meillä täällä lännessä ole mitään opittavaa noilta taantumuksellisilta ja järjettömän suppeilta sekä rajatuilta narratiiveilta.

   Poista
  12. Professori, hyvin muistat lonkalta prosentit kohdilleen jostain Iltalehden uutisesta.. Tottahan se onkin, että itseä kiinnostavat asiat, joista janoaa tietoa, jää sinne mieleen paremmin kuin jotkut randon-uutiset. Ja tällä intensiteetillä, millä täällä ollaan kiinnostuneita maahanmuuttajista en epäile etteikö pilkunpaikatkin selvillä kaikista luetuista "skeneä koskevista" artikkeleista.

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  13. Luvut ovat merkityksellisiä Suomessa harjoitettavien maahanmuutto-, turvallisuus- ja tasa-arvopolitiikan kannalta. Siksi kaikkien näihin asioihin kantaa ottavien olisi hyvä muistaa ne.

   Tarjoan vielä sinulle linkit muutamiin omia ajatuksiani avaavaan kirjoitukseeni siltä varalta, että olisit aiheesta kiinnostunut. Ensimmäinen on tuon Iltalehden uutisen perusteella kirjoitettu.

   Maahanmuuttajat raiskaajina

   Suomen ja Ruotsin raiskaustilastot rikkovat ennakkoluuloja

   Yli puolet Helsingin tunnistetuista seksuaalirikosepäillyistä on maahanmuuttotaustaisia

   Maahanmuuttajien yliedustus raiskauksissa on tilastotietojakin suurempi

   Poista
 8. Ai suomalainen mies uhriutuu kun joku ajaa Torontossa väkijoukkoon... Voi teitä feministejä.

  VastaaPoista
 9. Voi teitä Kumitonttu, minusta tässä keskustelussa oli jo aikoja sitten hävinnyt "punainen lanka" ( kiitokset tähän väliin, kun olet pitänyt sosialismifanaattisuutesi aisoissa, arvostan!) joten tuossa mitään korrelaatiota elikkäs asiayhteyttä en nyt vaan nähnyt. Saahan sitä toki voivotella, juuri sitä itsekin tuossa aiemmin voivottelin.

  Ystävällisesti, Sahara

  VastaaPoista
 10. Ennen sanottiin "älä ruoki trollia", nykyään kai oikeammin olisi: "älä ruoki femakkoa".

  VastaaPoista
 11. " You can't lift yourself up by pulling others down. "

  VastaaPoista
 12. https://www.theonion.com/columbine-jocks-safely-resume-bullying-1819565299

  VastaaPoista
 13. Sahara on valinnut nimimerkkinsä oikein. Hiekkaa tuntuu riittävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. " Olen vain kangastus "

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
 14. Mitä serkumpaa, sitä herkumpaa. Olen joskus tuumannut, mitä tämä vanha sanonta tarkoittaa. Tällaiseen käsitykseen olen tullut: mitä kaukaisempaa sukulaisuus on, sitä suotavampaa sukupuoliyhteys on. Vaikka serkun jälkeen tuleekin pikkuserkku, niin mielestäni etääntyvä sukulaisuus on serkumpi. Serkku- ja pikkuserkkuavioliitot ennenvanhaan ovat olleet paremminkin olosuhteiden tuotoksia, eivätkä niinkään pervoilua tai perintöjen suojausta. Ennen polkupyörien yleistymistä nuorison elämänpiiri oli aika pieni, eikä talojen hevosia taidettu helposti riiuureisuille antaa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!