perjantai 27. huhtikuuta 2018

Beta-miesten ikioma kerho

Palaan Toronton veriseen tapaukseen. MTV3 nimittäin kertoi, että Pohjois-Amerikassa beta-miehet ovat perustaneet kerhoja, joissa vihataan naisia ja alfa-uroksia.

Kuten aiemmin kirjoitin, lienee Toronton yliajaja ollut tällainen naisenpuutteesta kärsinyt beta-mies, joka toteutti katkeruuttaan auton ratissa.

Tapaus osoittaa, ettei kyse ole leikistä eikä mitättömästä asiasta. Mikäli ilmiö yleistyy myös Suomessa, on vaarana, että saamme riesaksemme tällaisen beta-miesten terrorismin islamilaisen terrorismin rinnalle.

Beta-miehiä on toki ollut aina. Ja epäilemättä he ovat myös yksittäisinä tapauksina purkaneet katkeruuttaan niin naisiin kuin näiden suosiossa olleisiin miehiinkin. Nyt ilmiö näyttäisi kuitenkin nousseen uudelle tasolle, sillä beta-kerhojen perustaminen lienee uudenlainen ilmiö.

MTV3:n jutun perusteella on myös huomattava, ettei kyse ole mistään AA-tyyppisestä vertaistuen hakemisesta ongelmaan esimerkiksi laajamittaisen itsensä kehittämisen tai käyttäytymistapojen opettelun kautta, vaan pikemminkin beta-miesten keskinäisestä yllytysringistä entistä laajempaan vihaan.

Tähän saakka kaikki on selvää, mutta mistä ongelmaan löytyisi ratkaisu? Pitäisikö myöntyä beta-miesten vaatimuksiin ja luopua naisten historian valossa varsin äskettäin saavuttamasta oikeudesta omaan ruumiiseensa? Vai pitäisikö beta-miesten kerhot kriminalisoida, jotta virkavalta voisi hajottaa ne jo ennen kuin pahempaa tuhoa ehtii syntyä. Ja panna tarvittaessa pahimmat naisvihaajat telkien taakse?

En itse kannata kumpaakaan, sillä molemmilla olisi yhteiskuntaan paljon tuhoisammat seuraukset kuin mitä niillä voitettaisiin. Ongelma on kuitenkin todellinen ja - kuten Torontossa on nähty - myös vaarallinen. Lisäksi nykyaika sosiaalisine medioineen tarjoaa äärimmäisen tehokkaan keinon kaikkien samanmielisten kokoontumiselle saman kupin ääreen kiihottamaan toisiaan.

Olisi kuitenkin hyvä, että myös Suomessa voitaisiin beta-miesten tilanteesta keskustella kiihkottomasti. Naisten parinvalintaan ja siis myös miesten seksin saamiseen liittyy monenlaisia asioita, joista esimerkiksi yhteiskunnan vakaudesta on ollut puhetta tässäkin blogissa. Siten poikalapsen tulevaisuus alfa-uroksena tai beta-miehenä ei ole ainakaan kokonaan ennalta määrättyä.

Toki parivalintaan vaikuttavat myös rakenteelliset asiat; esimerkiksi naisten ja miesten suhteellinen määrä isoissa kaupungeissa on suurempi kuin maaseudulla, josta on seurannut peräkammarin poikina tunnettu ilmiö. Kaupungeissa sama ilmiö lienee ollut osaltaan synnyttämässä sinkkuelämän ihannointia - ja sitä kiihottavia viihdeteollisuuden tuotteita. Omaavathan kaupunkilaiset sinkkunaiset markkinapotentiaalia siinä kuin muutkin ihmisryhmät.

Oman ongelmansa tähän luo ihmisten haluttomuus sitoutumiseen luultavasti sekä yhteiskuntamme taloudellisten haasteiden ja odotusten että viihdeteollisuuden motivoimana. Nähdäkseni yksi sen loogisista seurauksista on alfa-urosten korostunut asema "naismarkkinoilla", joilla yhdellä miehellä saattaa olla lukematon määrä partnereita beta-miesten jäädessä ilman ensimmäistäkään.

Mikäli länsimaissa vallitsisi entisaikojen kulttuuri pysyvästä pariutumisesta nuorella iällä, eivät alfa-urokset olisi yhtä vahvasti beta-miesten naisensaannin esteenä. Ilmiö vastaa tavallaan islamilaisen kulttuurin moniavioisuutta, jonka seurauksena syntyy sitä enemmän naisettomuutta, mitä useampia moniavioisia miehiä yhteiskunnassa esiintyy. Toki yksityiskohdissa on suuria eroja, mutta on selvää, että seuraukset naisettomien miesten kannalta ovat samankaltaiset.

Kaikki edelle kirjoittamani kietoutuu Suomea viime aikoina ravistelleeseen keskusteluun kestävyysvajeesta ja suomalaisten pienentyneestä lapsiluvusta. Jos kestävyysvajeesta halutaan päästä eroon, olisi lapsiluku saatava kasvamaan eikä se liene mahdollista mikäli isyydestä vaille jäävien beta-miesten määrää ei saada vähenemään nyt jo käsittämättömän korkeaksi kasvaneelta tasoltaan.

Hyvät neuvot ovat siis tarpeen. Mutta kuka ne osaisi löytää ja panna täytäntöön?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Beta-miehen kosto?
Moniavioisuuden korkea hinta
Nainen, lasikatto ja länsimaisen elämänmuodon jatkuvuus
Kuka on naisen holhooja?

25 kommenttia:

 1. Näköjään kerran viikossa ilmaantuu jokin uusi ilmiö, jolla saa isot otsikot mediaan. Nyt sitten sekopää listi jihadistien tapaan autolla viattomia ihmisiä. Syyksi kerrottiin naisen puute ja viha. Uskoo ken haluaa.
  Vai että beta-miehet nyt uhkana lisääntymiselle ja vaarana sukupuutto. Vai että beta-miesten klubit ja koko ilmiö pitäisi kieltää. Entäs feministien klubit ja liitot? Entäs sateenkaari-oliot, LGBQtitityy-harhailijat? Kiellettävä!? Eiköhän nyt olisi aika jo alkaa keskittyä tärkeämpiin asioihin elämässä ja antaa hörhöjen sekoilla kunhan pysyvät jota kuinkin lakien rajojen sisäpuolella. Kautta aikain on ollut saamamiehiä ja sen vastapainona nyhveröitä, joita nykyään kait kutsutaan soijamiehiksi. Eikö demokratian alasajo Suomessa herätä intohimoja pohtimaan, mikä piru eurooppalaista sivilisaatiota vie vauhdilla kaatopaikalle sen sijaan että touhotetaan tappavasta pimpan puutteesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella rasittavaa elää miesten keskellä, joiden tunne-elämän kehitys on ilmeisesti kaltaisesi keski-ikäisënkin miehen kohdalla suhteessa naiseen tuota "pimpan puute" hokemaa. Tokihan seksuaalisuus on läsnä jokaisen ihmisen elämässä myös meidän naisten.

   Ehkä avain "beta-miehen" onneen on omaan tunne-elämään tutustuminen jo ennen kuin tapaa naisen jonka kanssa aloittaa suhteen. Me naiset elämme tunteista, ja rakastamme tunteita, myös miesten tunteita. Mies joka pystyy olemaan jotenkin vapautunut eikä ole ihan tuhannen lukossa itsensä kanssa pystyy myös naista lähestymään helpommin ja hänellä on parempi itsetunto.

   Silloin kaipuusta toiseen ihmiseen - naiseen - pystyy puhumaan ehkä vähän sielukkaammin kuin pelkkänä "reikänä" ja se tyyli kyllä vetoaa sitten todellakin naiseen.

   Siinä perjantain vinkit viikonlopulle. Rakastakaa itseänne ja toisianne!

   Poista
  2. Sahara hyvä, muista hyvät käytöstavat!
   Unohdit allekirjoittaa viestisi!

   Poista
  3. Ystävällisesti, Sahara

   Poista
 2. Monitahoinen artikkeli:

  "Kysyntä poikien ympärileikkauksille kasvaa – Suomesta lähdetään Ruotsiin leikkausten perään"

  https://yle.fi/uutiset/3-10167824

  VastaaPoista
 3. Kolikon toinen puoli:

  https://heartiste.wordpress.com/2014/05/16/incel-vs-insol/

  VastaaPoista
 4. Biologian sekä naisten ja miesten koulutusjakaumien perusteella voi ennustaa ilman arvolatauksia sen, että sekä yksinäisten naisten että yksinäisten miesten osuus kasvaa. Tässä tilanteessa yksilöiden päätökset johtavat yhteisön rappeutumiseen. Sitä tukee atomistiseen, juurettomaan elämäntapaan kiihottava, median julistama kulttuurimarksismi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko pyytää syventävää näkemystäsi ihan vaikka jonkun mieleesi tulevan esimerkin valossa, miten mielestäsi "media julistaa kuvaamallasi termistöllä tapahtuvaa kulttuurimarksismia" ? Aidosti kysyn, kun en vaan saa kiinni mitä tarkoitat.

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  2. Kiinnostaa myös näkemyksesi siitä, miten tuo korreloi "beta-miehen" jokapäiväiseen elämään ja siihen rakkauselämään tai sen puutteeseen

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
  3. Koulutukseen ja asuinpaikkaan liittyvä epätasapaino vaikeuttaa parin löytämistä, mitä professori yllä kuvasi. Nekin avioliitot, jotka syntyvät, päätyvät eroon herkästi. Ennen pitkää järjestelmä romahtaa ja koulutukseen satsanneet uraohjukset joutuvat tyhjän päälle. Kyse ei siten ole kestävästä kehityksestä.

   Parittomiksi jääviä miehiä tulee siis olemaan yhä enemmän. Useimmat heistä sopeutuvat elämiseen yksin vähin äänin. Onnekkaimmilla on harrastukset sekä yhteisö, jotka tekevät elämästä mielekkään. Osa onnistuu huonommin. Yhteiskunnallisten ilmiöiden seurauksia on turha yrittää korjata yksilöitä syyllistämällä. Sen sijaan voitaisiin pitää myönteisesti esillä arvoja, joihin perustuen hyvinvointi on rakennettu ja jonka puitteissa ihmiset ovat olleet onnellisia. Syyllistämisestä puheen ollen, valkoihoinen heteromies on poliittisen korrektiuden mukaisen uhrihierarkian pohjalla ja siten vapaata riistaa mm. koomikoille. Innokkaimmat kulttuurimarksilaiset vaativat jopa valkoisen miehen tappamista. Siinäpä suomalaisillekin beta-miehille mielenylennystä.

   Valtamedia on keskittynyt ja sen agenda yhdensuuntainen. Mediassa poliitikot ja sen aktivistitoimittajat vetoavat herkästi länsimaisiin arvoihin, joihin ainakin tähän asti on kuulunut itsensä ja juuriensa arvostaminen. Kulttuurimarksilaisuuden ydin on kuitenkin noiden arvojen halveksunta. Tässä asiassa minua parempi ja sanavalmiimpi ajatussuunnan kuvaaja on Tuomas Enbuske, joka totesi kolumnissaan (IL, 13.4.): "Itselleni suomalaisuutta tärkeämpi identiteetti on esimerkiksi kaupunkilaisuus." ja " Annan tässä virallisen siunauksen sille, että omat lapseni tulevaisuudessa saavat vaatia minulle aktiivista eutanasiaa kevätflunssani perusteella päästääkseen Tahitille bailaamaan perintörahoillaan. Suomea ei ole olemassa. Suomi on kansakuntana korvien välissä oleva abstraktio." Myös toinen äänekäs mediapersoona Ruben Stiller on sanoutunut hiljattain irti suomalaisuudesta.
   Siispä näiden media/poliitiikkopersoonien mielestä beta-miesongelmaa ei tarvitse murehtia, sillä on aivan sama, mitä beta-miehille ja muille suomalaisille tapahtuu.

   Poista
  4. Kiitos Mikko vastauksestasi. Mua itse asiassa itkettää toi viimeinen kappaleesi.
   En voi juurikaan naisena tässä maassa ymmärtää omakohtaisesti miehinä olemisen kipupisteitä, en voi ymmärtää miltä voi miehistä tuntua. Paitsi että linssit on huurussa.

   Osaan vain sanoa, että tätä maata nimeltä Suomi ei olisi ilman tavallista hyvää suomalaista miestä ( ja naista). Arvostan Sinua miehenä kun puhut tunteistasi.

   Kiitos Mikko, kun olet.

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
 5. Kyllä joka mies naisen saa. Vaikuttaa siltä että beta-miesten tarjonta ei oikein kohtaa kysyntää. Joka ukko ei voi saada missitason mimmiä, joten vähän realismia peliin, niin seuraa kyllä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ei missin näkösessä on se hyvä puoli ettei se paljoa rumene, vanhetessaan ..

   Poista
 6. Mitä olen lukenut, niin vankilaan joutuneet miehet saavat usein yllättävän paljon kirjeitä naisilta. Onko tässä nyt ratkaisu ja jos, niin mihinkä?
  Toki ongelmien ennaltaehkäisy on usein se helpoin tapa hoitaa ongelma. Siihen taas liittyy tässäkin tapauksessa kysymys: miten.

  VastaaPoista
 7. Miksi täällä hoetaan tuota betaa? Eikö alfan ja omegan välissä ole gamma ja delta? Mikä tästä Kanadan yliajajasta muka tekee betan? Miehestä, josta luultiin ettei edes autoakaan osaa ajaa?

  Ei tuo minun silmissäni ole lähelläkään betaa, joka on siis ylempi keskitasoinen mies; ylempitasoisesta miehestä heti seuraava. Siis tasolla, jonka miehillä ei yleisesti ottaen ole vaikeuksia saada naisseuraa:
  he voivat laskea rimaansa keskitasoista naisista alempitasoisiin, jotka todennäköisesti ainakin huolivat.

  Tässäkin bloggauksessa on puhuttu alemman keskitason ja alemman tason miehistä, eli gammoista ja deltoista.

  Onko tässä kyseessä amerikkalaisen terminologian omaksuminen sellaisenaan sen sisäsltöä miettimättä, jolloin esim. "liberaali" on kääntynyt alkuperäisestä päinvastaiseksi tarkoittamaan sosialidemokraattia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Tulin sen enempää ajattelematta käyttäneeksi vain jako alfaan ja betaan, eli niihin, jotka saavat ja niihin, jotka jäävät ilman. Hyvä kuitenkin, että itse kirjoituksen tarkoitus ei siitä (ainakaan kovin paljon) kärsinyt.

   Poista
 8. Oleellinen seikka asiassa on se, että on taas löydetty uusi selitys terroristiselle iskulle. Kun tekoa ei pysty selittämään uskontoon liittyvällä syyllä, rotuun kohdistuvalla vainolla tms., täytyy löytää syy, jolla voi terroriteon tekijäksi syyttää jotain muuta sortoa harjoittavaa ihmisryhmää, tällä kertaa saamamiehiä, ja heistä pitäviä naisia. Voihan strategia olla hyväkin, jos vankilaan kerran satelee rakkauskirjeitä tulvimalla. Saavat berttamiehetkin naishuomiota osakseen.

  VastaaPoista
 9. Ruukinmatruuna on aina sanonut, että seksuaalisuus on maailman tuhoisin voima, ja irti päästettynä se kykenee tuhoamaan koko sivilisaation.

  Ruukinmatruuna kannattaa hurskastelun lopettamista sekä prostituution laillistamista ja ohjesääntöistämistä. Seksuaalisuus on biologinen perustarve, ja sen kieltäminen johtaa juuri tällaisiin tilanteisiin (vrt. katolisen kirkon pedofiliaskandaalit).

  Sanottiin seksuaalisuuden markkina-arvoteoriasta mitä tahansa, teorian totuusarvo ei riipu sen miellyttävyydestä ja se selittää ihmissuhteet parhaimmin verrattuna kilpaileviin teorioihin. Joidenkin miesten markkina-arvo vain on kertakaikkisen negatiivinen eikä heillä ole mitään toivoa puolison löytämisestä. Prostituution laillistaminen tarjoaisi heille mahdollisuuden biologisten perustarpeiden toteuttamiseen edes rahalla.

  Ja jos joku kysyy nyt, että mitä ruukinmatruuna sanoisi, jos oma tytär, sisko, sukulainen tai ystävätär työskentelisi bordellissa, niin hän tyytyisi toteamaan että se on hänen valintansa ja toivottavasti palkka on kohdallaan työn riskeihin ja kuluttavuuteen nähden,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs osa "beta-miehen ongelmaa" ei suinkaan ole mikään absoluuttinen ja keksitty "kertakaikkisen negatiivinen markkina-arvo" vaan " kaltaistesi naisten kiukuttelu ja kiusaaminen miestä kohtaan kulttuurissamme." Kai sitä jonkinlaisena valtataistelunakin voinee pitää.

   Edistääkö sellainen mielestäsi ns miesasiaa, jolla käsittääkseni kirjoituksesi perusteella olet?

   Ystävällisesti, Sahara

   Poista
 10. Eilen kuulin, että eräs muinainen luokkatoverini oli kuollut. Innostuin laskemaan oppikouluni matrikkelista, että 36 ekaluokkalaisesta 34 oli mennyt naimisiin. Se oli poikakoulu. Toisen naimattomista tiesin homoksi. Toisen elämästä en tiedä myöhempiä vaiheita,
  akottuiko vai ei.

  Me kuulumme suuriin ikäluokkiin eikä naisen saanti ollut ongelma. Myöhemmistä eroista en tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppikoulun 1. eli nykyisin lukion 1./yläasteen 7.?

   Ei saanti ole ollut ongelma.
   Roskakalaa vaan tarttuu verkkoihin liikaa...;)

   Poista
  2. Jos " saanti ongelma, lopeta toki pyynti ". Kun ei pistä verkkoja vesille niin ei kalat maalle sentään hypi. Vai miten olet kokenut itse asian?

   Poista
  3. Kyl net välillä tuppaa hyppimän, vaikka verkot oiski aitan seinällä.

   Poista
  4. Tuo lienee yleistä kalastelevilla alfoilla.

   Poista
  5. Vastaan lyhyesti saivarteluun: näistä ekaluokkalaisista ei kukaan mennyt ekaluokkalaisena naimisiin vaan vasta koulun jälkeen.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!