maanantai 2. huhtikuuta 2018

HS:n mukaan Helsinkiin voi hukkua, mutta Bagdadiin piiloutuminen on mahdotonta

Helsingin Sanomat kirjoitti puolitoista kuukautta sitten Yleisradion esille nostaman tapauksen perusteella suomalaisia syyllistävän pääkirjoituksen irakilaismiehestä, jonka elämä päättyi kotiin palauttamisen jälkeen Bagdadissa. Kiistin HS:n perusteet suomalaisten syyllistämiselle tuoreeltaan käyttäen yhtenä argumenttina sitä, että Bagdadin kaltaiseen lähes seitsemän miljoonan asukkaan kaupungissa on helppo asua huomaamattomasti mikäli sellaiseen on tarve.

Argumenttini sai tänään tukea HS:n kerrottua paperittomien elintasopakolaisten tulevan Helsinkiin, koska laittomilla maahanmuuttajilla bisnestä tekevän Diakonissalaitoksen Eeva Knaappilan mukaan "tänne on helpompi hukkua".

Näin siitä huolimatta, että Helsingin väkiluku on alle kymmenen prosenttia Bagdadin väkiluvusta ja ihmisten elämä merkittävästi järjestäytyneempää kuin Irakissa. Siitä huolimatta Knaappila totesi, että myös Helsingissä mm. terveydenhuolto- ja majoituspalveluista nauttivien elintasopakolaisten "määrää on erittäin vaikea sanoa, koska paperittomien tilanne ei ole kenenkään yhden toimijan hallussa. Tilanne myös kehittyy, ihmiset muuttavat."

Itseäni ihmetytti erityisesti jutun loppu, jossa Knaappila kertoi käännytyspäätöksen saaneisiin ihmisiin suunnattujen palveluiden tavoitteeksi "voimavaraistaa ihmisiä, etteivät he syrjäydy. Näin estetään esimerkiksi radikalisoitumista."

Ikään kuin kyseessä eivät olisi maassamme laittomasti oleilevat ihmiset, joiden ainoa tehtävä tässä maassa on poistuminen oman kotimaansa turvallisiin osiin. Siis niihin miljoonakaupunkeihin, joissa HS:n mukaan ei voi pysytellä mahdollisia vihamiehiä piilossa, vaikka kertaluokkaa pienemmässä Helsingissä jopa viranomaisilta piilottelu on helppoa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Irakilaisten asenne tuottaa kurjan tulevaisuuden
Suomen irakilaistamista ajetaan kuin käärmettä pyssyyn
Miksi media pallottelee irakilaisen murhalla?

9 kommenttia:

 1. Brysselin Pravda tukee propagandallaan EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman toteutusta, joka tarkoittaa Euroopan kansallisuuksien ja kansallisvaltioiden tuhoamista.

  VastaaPoista
 2. Voihan tämä jopa pitääkin paikkansa, kun otetaan huomioon se, että Helsingissä virkavalta ei ehdi etsiä muutamaa sataa piilottelijaa; heillä on aivan liikaa töitä viharikollisten metsästämisessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viharikolliset haittaavat Kalergi-suunnitelman toteutusta.

   Poista
 3. iraqbodycount.org - sivusto listaa siviiliuhreja irakissa, eli ampumatapaukset, IED uhrit jne.

  17.12 jolloin "Ali" väitetysti kuoli ei Badghadissa kuollut ketään, edellisenä päivänä kiinteistönvälittäjä kuoli räjähdyksessä.

  itse koitin googlailla kanssa paljon mutta mistään ei tosiaan löytynyt varmistusta että ketään olisi tapettu kadulle kyseisenä päivänä, tietty väärennettyjä kuolintodistuksia saa paljon helpommin ja siten ajettua omaa turvapaikka-asiaansa paremmin.

  VastaaPoista
 4. Tarkoitushakuisen median ei tarvitse olla loogista. Oikean asian puolusteluun kelpaavat vastakkaisetkin perustelut, hyväntekijöillä ei tarvitse olla järkeä, tunne riittää.

  VastaaPoista
 5. Bagdad on alue, jonka halkaisija on karkeasti 30 km. Sinne häviää halutessaan kuin beduiini Saharaan.
  Valehtelu ja harhaanjohtaminen kuuluu erottamattomasti maahanmuuton toimijoiden menettelytapojen. Kun Päivi Berg valehteli suorassa tv-lähetyksessä, että muka tiedämme kaikkien tulijoiden taustan, hän ei suinkaan saanut potkuja virastaan, vaan hänet palkittiin hyvästä johtajuudesta, ja valittiin vetämään sote-uudistusta (katastrofia).

  VastaaPoista
 6. Helsingistä löytyy piilotteleva ulkomaalaismiekkonen nopeasti, jos metroa kontrolloidaan tauotta. Mutta sitähän ei tehdä.

  Turviksilla on 10-20 lähisukulaista, jotka pitäisi ottaa myös Suomeen. Sitten kun tulee palautus kotimaahan, ei siellä ole yhtään sukulaista, joka auttaisi.

  Tuotahan ei usko kuin Sipilä (kesk.).

  VastaaPoista
 7. On älyllistä epärehellisyyttä Knaappilalta kuvitella että radikalisoituminen johtuisi olosuhteista Suomessa tai olosuhteista jossakin muussa demokraattisessa maassa. Radikalisoituminen johtuu vain ja ainoastaan muslimien omasta kulttuuriympäristöstä. Heidän identiteettinsä on kehittynyt vastaamaan islamilaisia arvoja ja islamilaiset arvot ovat ristiriidassa demokraattisten arvojen kanssa, joten esimerkiksi terrori-iskut ovat looginen seuraus kahden eri todellisuuden törmäyksestä keskenään.

  VastaaPoista
 8. Tarja Halonen harmitteli jossain haastattelussa, että suomalaiset ovat mieluummin rehellisiä kuin fiksuja. Minusta kuitenkin näyttää, että useimmat virkamiehet alkavat jo olla hyvin fiksuja. Rehellisiä he eivät ainakaan ole.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!