lauantai 7. syyskuuta 2024

Ukrainan sodassa nähtiin jälleen käänne

Ukrainan sodassa oli jonkin aikaa sikäli mielenkiintoinen tilanne, että venäläiset etenivät maan itäosissa samaan aikaan kun Ukrainan hyökkäys Kurskin suuntaan eteni yhä syvemmälle Putinin valtakuntaan. Vaikka jälkimmäinen sotatoimi onkin osoittautunut menestykseksi - ja on sitä edelleen - on venäläisten etenemistä itäukrainalaiseen liikenteen solmukohtaan, Pokrovskiin, pidetty erittäin huolestuttavana Ukrainan kannalta.

Näin on ollut ilmeisesti myös ukrainalaisten mielestä, koska he ovat siirtäneet alueelle pienehkön valiojoukon, joka näyttää kyenneen vastahyökkäyksellään pysäyttämään venäläisten etenemisen - tai jopa työntämään näitä takaisin. Nähtäväksi jää, pystyvätkö venäläiset jatkamaan etenemistään, vai oliko se tällä kertaa tässä.

Toinen uutinen Ukrainasta koskee Zelenskiyn armeijan käyttöönsä saamia uudenlaisia aseita. Niistä ensimmäinen on pitkän kantaman ohjus/drooni, jota seurannee piakkoin myös ballistinen ohjus. Nähtäväksi jää, miten Ukraina hyödyntää näitä aseitaan. 

Toinen ukrainalaisten uusi ase on lohikäärmedrooni, joka pystyy polttamaan pitkän pätkän maastoa pudottamalla vihollisen niskaan palavaa ainetta kuin liekinheittimet. Voi vain kuvitella, miltä venäläissotilaista tuntuu taisteluhaudassa sellaisen hyökätessä.

Nähtäväksi tietenkin jää, minkälainen vaikutus näillä uusilla asejärjestelmillä on sodan kulkuun. Ja missä vaiheessa venäläiset kehittävät oman lohikäärmedrooninsa, jolloin taistelu muuttuvat myös ukrainalaisten puolella entistä helvetillisemmiksi. 

* * *

Oma kysymyksensä on sitten se, että kuinka sota etenee. Juuri nyt näyttää siltä, ettei sille ole näköpiirissä nopeaa ratkaisua suuntaan eikä toiseen. Ja siksi sodan kitaan syötetään myös jatkossa sekä venäläisiä että ukrainalaisia sotilaita - ja lisäksi Putinin armeija jatkaa terroristisia hyökkäyksiään siviilikohteisiin.

Kaiken kaikkiaan sota osoittaa kaikelle maailmalle, kuinka järjetöntä on venäläinen imperialismi, jonka takia tätä idioottimaista sotaa käydään. Peiliin katsomisen paikka on myös Yhdysvalloilla ja Iso-Britannialla, jotka yhdessä venäläisten kanssa uskottelivat ukrainalaisille näiden itsenäistyessä, että ne takaavat sille itsenäisyyden ilman ydinaseitakin. 

Tätä ne eivät ole tehneet, vaan ovat antaneet venäläisten harjoittaa vapaasti omaa terroristista valtapolitiikkaansa Ukrainaa kohtaan. Ja osoittaneet, etteivät kansainväliset sopimukset ole juuri sen arvokkaampia kuin se paperi - tai nykyisin kai tietokoneen muisti - jolle ne on kirjoitettu. Tämä on lievästi sanottuna häpeällistä. 

46 kommenttia:

  1. Hyvä kun Ukraina vie sodan venjän puolelle, kunhan muistavat yhden tärkeän asian, ydinvoimaloita ei tuhota! Jos ne sen tuhoavat, Suomikin tulee saamaan säteilyannoksen niskaansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisi heidän oppineen Tshernobylistä, ettei sellainen ole järkevää. Venäläisistä en ole niinkään varma.

      Poista
  2. Mitä hyötyä Suomelle on ollut tukea ja edelleen tukea Ukrainaa, USAn proxysodassa ? Sama koskee koko Eurooppaa.
    Sotapropaganda (jota tämäkin blogi megafonin tavoin toistaa) on jotain jota tulevaisuudessa tullaan ihmettelemään, kuinka kömpelöä ja valheellista se oli. Kuinka oli mahdollista että nykyaikaisessa avoimessa tietoyhteiskunnassa poliitikot, instituutiot ja kaupalliset mediat saatiin toistamaan sitä kritiikittä. Mihin katosi oppositio, jne.. ? Lista on loputon.

    Hyvä esimerkki propagandan älyttömyydestä on presidentti Zelensky avustajineen, vihreissä retkelyasuissaan , partoineen. Ainoa johtopäätös on että näytelmän käsikirjoittajat pitävät ihmisiä idiootteina ja kokeilevat onko mitään rajaa typeryydellä mitä ihmiset ovat uskovinaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi hyöty on se, että Venäjän sotiessa Ukrainassa - Venäjällä ei ole kykyä hyökätä muihin maihin.
      Tänä aikana Suomi, Baltian maat jne. ovat voineet valmistautua mahdollista Venäjän hyökkäystä varten.
      Tämän valmistautumisen ansiosta em. maat ja Nato ovat valmiita puolustamaan omia valtioitaan Venäjän sotaterrorismia vastaan.

      Toisaalta tällä osoitetaan, että rajojen siirtäminen sotatoimilla ei ole kannattavaa.
      Toki nyt näyttää siltä, että rajojen siirto onnistuu mutta hinta on ollut jo nyt kova ja se varmaan vielä nousee.

      Poista
    2. Arvoisa anonyymi 8.32, ainakaan minä en halua elää Venäjän vallan alla. Ehkä joku muukin on kanssani samaa mieltä.

      Poista
    3. Eihän siinä tueta Ukrainaa, vaan jotain ihan muuta.

      https://rumble.com/v5dj8bx-new-bombshell-this-is-why-they-try-to-silence-rfk-jr.html

      Poista
    4. Ei kannattaisi uskoa kaikkea mitä lukee, eikä etenkään salaliittoteorioita. Tosiasia on, että Venäjä on Putinin aikana hyökännyt useita kertoja naapureitaan vastaan. Ja tulee todennäköisesti tekemään näin myös jatkossa, mikäli myös nykyinen aggressio johtaa Putinin kannalta positiiviseen lopputulokseen. Siksi länsimaiden olisi syytä huolehtia siitä, että Putin tulee tällä kertaa nöyryytetyksi paitsi koko koko maailman, niin myös tavallisten venäläisten silmissä.

      Poista
    5. Mitäs pelkoa meillä, meillähän on nyt NATO! Maksuja sinne, tänne ja tonne, kaikkialle paitsi suomalaisten hyvinvointiin, terveyteen=puolustukseen, mihin tarvitaan mieleltään terveitä ja fyysisesti vahvoja ja hyväkuntoisia. Katsokaa ympärillenne, nämä nuoret rintamalle tositoimiin?

      Poista
    6. Tuosta voipi katsoa syitä venäjän aggressioon. Kun tarpeeksi härkitään, niin...

      https://rumble.com/embed/v4vqt9h/

      Poista
    7. Mitähän mieltä venäläiset sotilaat itse ovat tästä "erityisoperaatiosta"? Tuskin vuonna 1939 ukrainalaisilla sotilaillakaan oli mitään Suomea vastaan kun heidät passitettiin kuolemaan Raatteen tielle. Teemu Keskisarja onkin todennut, että vuosisatojen saatossa kusipäiset kuninkaat ovat vallanhimossaan saaneet aikaan miljoonien ihmisten turhan kuoleman ja kaiken muun hävityksen tällä pallolla. Eikö tämä miIelettömyys milloinkaan lopu?






      Poista
    8. Putin on avoimesti ilmaissut ihailevansa isovenäläisiä imperialisteja Pietari Suurta, Katariina Suurta - ja Stalinia.
      Tässä on Suomen ja muillekin putinisteille hiukan heiltä ilmeisestikin puuttuvaa historiatietoa Putinin erään ideaalijohtajan Stalinin toimista:
      Viron miehitys 1939-41,
      https://jput.fi/Viron_miehitys_1939-41.htm
      Suomella olisi ollut sama kohtalo ilman lähes sadan tuhannen suomalaisen henkensä uhraamista vapautemme hyväksi talvi- ja jatkosodassa.
      Nuo Putinin mielistelijät edellä ovat ilmeisesti vastaavanlaisia kommari-risupartoja, jotka varsinkin muutamia vuosikymmeniä sitten sotiemme veteraaneja syvästi halveksien väittivät näiden menneen tyhmästi lyömään päänsä Karjalan mäntyyn - torjuessaan Stalinin provosoimatonta hyökkäystä Suomeen.
      Putin-nuoriso on ilmiselvä vastine HItler Jugendille, Putin-propagandalla FANAATTISIKSI aivopestyjä isovenäläisiä imperialisteja, joille Venäjällä ei ole määritettyjä rajoja:
      "Tänään meillä on Venäjä, huomenna koko maailma".
      Hitlerin aivopestyt fanaattiset Waffen SS -sotilaat lauloivat marssiessaan: Tänään meillä on Saksa, huomenna koko maailma".
      Edellä olevien putinistien olisi syytä katsoa valokuvia Stalinin terroripommituksista Suomen kaupunkeihin jo Talvisodassa: Putinin terroripommitukset Ukrainan SIVIILIKOHTEISIIN ovat yhtä raa'an näköisiä. Televisiosta näemme niitä melkein joka päivä.
      Realismia haihattelun sijaan.

      Poista
    9. Ano 8:32, vastaa. Narratiivi siitä että jos Venäjää ei nyt pysäytetä se tulee jatkamaan aggressiivista politiikkaansa ja tulevaisuus olisi paljon pahempi.
      Tämä vaatisi jotain muitakin perusteluja kuin uhkakuvan toistelua ja Saksa/Hitler vertauksia.

      Poista
    10. Ei ole historiankaan valossa mitään syytä olettaa etteikö yrittäisi jatkaa..siksi se on piestävä maan rakoon typerine valloitushaaveineen

      Poista
    11. Anolle klo 13.30:
      Kyllä Putin on perustelut suustaan laukonut kuten edellä luettelin: hänen ylimmät isovenäläis-imperialisti-ihanteensa. Putin ilmiselvästi haluaisi nimensä historiankirjoihin Putin Suurena!
      Putinin olettamuksena ennen Ukrainaan hyökkäystään oli selvästi, että Kiovan helpon valtauksen jälkeen Ukrainan puolustus romahtaisi kuin korttitalo. Valitettavasti todellisuus oli karvaasti toisenlainen. Ukraina oli tietysti vain pikkuruinen alkupala Putinin suurissa suunnitelmissa.
      Aivopestystä Putin Jugendista on kuitenkin nousemassa vielä pahempia isovenäläisiä, raakalaismaisempia imperialisteja kuin Putin itse konsanaan.

      Poista
    12. Ei niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin:
      Roisto-organisaatio CIA:lla on jo vuosikymmenet ollut pöytälaatikossa Zbigniew Brzezinski'n laatima suunnitelma Venäjän jakamisesta pieniin osiin.
      Eikä ole ihmettelemistä Viron historian valossa, että suunnitelmalla on Virossakin kannatusta - vaikka Virosta pikkuruisen kokonsa puolesta ei olekaan rahkeita sen toteuttamiseen. Viittaan edellä mainitsemaani Juhani Putkisen laatimaan artikkeliin Viron historiasta.

      Poista
    13. Ei kannata ruokkia tätä putinistia, hänen venäläisyytensä huokuu sanavalinnoista aivan kirkkaana.

      Poista
  3. Mitä on historiallinen venäjä:
    Suuri neuvostokeksijä Kalasnikov kehitti maailman ensimmäisen kaasumäntätekniikkaan perustuvan rynnäkkökiväärin - hurraa.
    No se oli kuitenkin melkolailla saksalainen STG-44:n periaatteella valmistettu huonohko kopio.

    Suuri neuvostokeksijä Klimov kehitti ensimmäisen aksiaaliahtimella varustetun suihkuturbiinin
    No se oli huonohko kopio Jumo 004 ja BMW 003 moottoreista.

    Suuret neuvostokeksijät Mikojan-Gurevitš kehittivät lyömättämän suihkuhävittäjän Mig 15, joka tunnettiin USA:n Le Sabren tappajana.
    No se oli suoraan riistetty Focke-Wulf:in suunnittelupöydältä.

    Neuvostoliittolainen autoteollisuuden suuri harppaus sodan jälkeen toteutettiin siirtämällä Opelin autotehdas sellaisenaan Venäjälle.
    Mosse 1948 oli vain Opel 1938, mutta huonompi laatuinen. Suomen kommunistit tosin unohtivat sen ja ylistivät neuvostotekniikan
    kaikkivoipaisuutta.

    yms,,,yms...

    Entä sitten sota itsessään?

    Lend Lease tuotti Venäjälle mm. 500000 kuorma-autoa, pääosin USA:sta. Ilman niitä, marsssi Berliiniin ei olisi ollut mahdollista.
    2 300 000 tonnia terästä. Ilman sitä T34 panssarivaunuja olisi valmistunut vain mitätön murto-osa....
    229 000 tonnia alumiinia. Mitä olisi ollut mm. neukkulan lentoteollisuus ilman sitä?

    Ja tärkein kaikista: RUOKA! 4.5 miljoonaa tonnia ruokaa, American Roast Beef:iä yms. (tästä havainnosta suomalais sotilaatkin kyrpiintyivät).
    Ilman sitä, neukkulan sotilaat olisivat kuolleet nälkään. Olivat kuolemaisillaan siitä hiuolimatta mm. Stalingradin historian, mm. A Beevorin
    mukaan....
    Tätä on ryssäläisyys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on pakko teroittaa mestauskirves teräväksi ja heilauttaa kunnolla Tapio Suhosen kaulaan. Näet Suhonen puhuu paskaa. Ensinnäkin, AK eli ole teknisesti millään tavalla Stg. 44:n kopio, vaan siinä on olennaisia erilaisuuksia koneiston toiminnassa. Tähtäimet ihan erilaiset jne.

      Toiseksi, ei ole olemassakaan amerikkalaista "Le Sabre -hävittäjää". Kone on North American F-86 Sabre. Ei mikään "Le Sabre".

      Kolmanneksi, MiG-15 (huomaa oikea kirjoitusasu) ei ole mikään Focke-Wulfin suunnittelutoimiston kopio.

      Neljänneksi, Klimovin VK-1-moottori pohjautuu Rolls-Roycen tekniikkaan. Ranskalainen Snecman suoravirtausmoottori sodan jälkeen perustuu BMW 003:n rakenteeseen. Semmoisia ne ranskalaiset.

      Viidenneksi, käytät lähteenä historioitsijana nollatasoa edustavaa Beevoria, jonka historiakäsitys on Nyymperk-tasoa.

      Kuudenneksi, jenkkiteräs ei ollut mitenkään ratkaisevassa osassa T-34:n (ei ole olemassakaan T34-vaunua) valmistuksessa.

      Verrokiksi sitten Suomen saavutuksia asetekniikan alalla:
      -BT-42 (historian surkeimpia tekeleitä)
      -suomalaisen lentokoneteollisuuden lippulaiva: Redigo. Oikea ilmojen valtias.
      -Suomessa ei ole kehitetty yhtään ainoata lentokonemoottoria. Koskaan.

      Jo Ruotsiin verrattuna olemme alan raihnainen kääpiö.

      Poista
    2. Todettakoon tässä, että Kalashnikov on
      ja on ollut tunnetusti käyttökelpoinen ase ja T-34 oli erinomainen panssarivaunu, joka toimi mallina käytännössä kaikille seuraavan sukupolven taisteluvaunuille. Muita edellä mainittuja en lähtisi kehumaan, en edes MiG-15 hävittäjää, vaikka se olikin ketteryytensä takia Vietnamissa amerikkalaisille vaikea alasammuttava ketteryytensä takia. Sittemmin Venäjä on Ukrainan tapahtumista päätellen myös sotateknologiassa yhtä jälkeenjäänyt kuin kulutuselektroniikassa ja hyvä niin.

      Suomea on vähän huono verrata Venäjän kaltaiseen suurvaltaan aseteknologian kehittämisessä, etenkään raskaamman aseistuksen osalta. Todettakoon kuitenkin, että Suomi-konepistoolia pidettiin aikanaan maailman parhaana lajissaan. Lisäksi suomalaiset ovat tehneet ihan viime vuosinakin erinomaisia innovaatioita miinoitusten suhteen. Suhteessa venäläisiin on tietenkin huvittavaa myös se, että niinkin yksinkertainen asia kuin lumipuvun tarve lumisessa metsässä meni yli venäläisten ymmärryksen vielä talvisodan aikana.

      Siitä olen samaa mieltä, että Ruotsi on aseteollisuuden suurvalta. Nähtäväksi kuitenkin jää, kuinka kauan sen rahkeet riittävät.

      Poista
    3. No mutta, jätetään mestauskirveet syrjään: kyse on toki tulkinnoista. Mutta Trilisser puhuu nyt palturia ja saivartelee; ryssä on aina kopioinut kaiken. Mig 15 on Focke Wulfin suunnitelma - älä edes väitä.
      Vaikka Kalasnikov on eri kuin Stg 44, mutta kaasumäntätekniikka on se periaate.
      Ja vielä: Lend Lease oli määrältään käsittämätön, ryssä söi jenkkiruokaa.
      Suomalais sotilasta vitutti, kun valtaamiltaan alueilta löytyi röykkiöittäin tyhjiä Texas Roast Beef purkkeja.
      No joo, paljastin itsestäni silkkaa ryssävihaa. Myönnän.
      ps. Kalasnikov on toimiva vehje, olen ampunut.

      Poista
    4. Vielä lisäksi. Ryssä kopioi myös Suomi kp:n

      Poista
    5. Ja lisättäköön vielä: Emma pieksee Lahti Salorannan mennen tullen, ryssävihastani huolimatta.

      Poista
    6. "Ryssä kopioi myös Suomi kp:n".
      Kopiointi oli helppo jo ennen sotia, koska eräs suomalainen maanpetturi-upseeri toimitti ryssille Suomi-konepistoolin piirustukset!

      Poista
    7. Aseet taitavat monelle militantille olla fetissejä, esimerkiksi kouluampujat ovat tyypillisesti hyvin kiinnostuneita aseista, niiden merkeistä ja malleista. Pomminrakentelijat jäävät tulivoiman kasvattamisen koukkuun ja joskus sitten räjäyttävät vahingossa itsensä kun eivät enää ole hallineet sitä teknologiaa joka heitä on houkutellut.

      Mieleen tulee myös, että Rorschachin mustetahratestissä pienimmät lapset näkevät esineitä, isommat eläimiä, murrosikäiset nuoret räjähdyksiä, ja vasta aikuisina, jotkut, joskus, näkevät ihmishahmoja. Tämä identeettien kerrostuma voitaisiin asettaa asetekniikan kahityskartan rinnalle ja sijoittaa militantit mielenmaisemat vastaaviin kohtiin mustetahrojen kartalle.

      No joo. Mutta totisesti: vasta eurooppalaisella uudella ajalla syntyi se luonnontieteiden -- esp. fysiikan -- perustavanlaatuinen ajatusjäsennys, jossa "voiman" käsite sijoittuu ominaisuutena olioiden ulkopuolelle, siis ulkoisena vaikutusvoimana. Ei ole mikään luonnonoikku vaan pikemminkin luonnollinen kehitysjärjestys, että psyykemme yhä sisäistää "tulivoiman" ikään kuin se siirtyisi sisäiseksi voimantunnoksi.

      Siinä mielessä olemme yhä primitiivisiä alkuihmisiä, jotka söivät leijonan sydämen saadakseen leijonan rohkeuden.

      Poista
    8. Mikäänhän ei ole ollut niin typerä kuin suomalainen kommunisti neukkulan ihailija..ei nämä Taistolaisetkaan tienneet mitä halusivat..saatikka,että olisivat halunneet elää haluamassaan yhteiskunnassa.
      Aina korostetaan kuinka paljon T34 vaunuja valmisti neukkulan teollisuus..aina unohdetaan,että ilman tuotoja kuormureita sun muuta nekin olisi pitänyt valmistaa neukkulassa kuten muukin..ruuan lisäksi.
      Vaikka tottakai kommunistin mielestä järjestelmä on niin erinomainen ettei moisia tarvi miettiä kun takapajuisen tsaarinvallan tilalle tehtiin uudenlainen yhteiskuntamalli.
      Yksi ja sama onko vaunuja 1 vai 100000 jos niissä ei oo löpöä..ammuksia tai miehistö on nälkiintynyt hengiltä

      Poista
    9. Hieman T-34/76 ja T-34/85 -vaunuista. Joissain lähteissä vaunuja pidetaan toisen maailmansodan parhaina vaunuina. On tietysti vaikeaa objektiivisesti määrittää parasta vaunua, koska vaunujen paremmuuteen vaikuttaa useita tekijöitä, joita eri henkilöt painottavat omalla tavallaan.

      Teknisesti T-34 vaunun kummatkin versiot olivat huonosti suunniteltuja ja rakennettuja. Niiden voimalinjat (kytkin, vaihteisto ja moottori) olivat peräisin BT-7M -vaunusta, joka oli T-34 -versioita huomattavasti kevyempi. Näin T-34 -versioita vaivasi alimitoitettu kytkin-vaihdelaatikko yhdistelmä. Tämä johti nopeaan kulumiseen ja lukuisiin rikkoutumisiin. Usein ala-kk:n ampuja auttoi ajajaa vaihteiden vaihdossa pajavarasalla lyöden. T-34/85:n voimalinjassa oli uusittu ja parannettu kytkin ja vaihdelaatikko. Vaunu oli miehistölleen ergonomisesti raskas käytettävä, eikä T-34/76:ssa ollut johtajalle (joka ylityöllistettynä oli myös ampuja) tornikupolaa, eikä tornikoria (= vaunun lattia ei pyörinyt tornin kanssa), jatkokehitelma T-34/85 jäi myös ilman tornikoria.

      Vaunujen hitsaussaumat olivat huonosti tehdyt ja käytetty panssariteräs usein heikkolaatuista. Tiedetään useita tapauksia, jossa saksalaisen 3.7 mm Pak 36:n pst-tykin panssarilaukaus osuessaan T-34/76:n etupanssarin hitsaussaumaan on läpäissyt sen tuhoten vaunun. Hitsaussaumat vuosivat vettä vaunun sisälle rikkoen mm. radioita. Vaunumiehet käyttivätkin pressuja suojaamaan tornia sateella. T-34 oli sokea, koska siinä oli vähän periskooppeja tai prismoja, nekin vähät olivat heikkolaatuisia. Varaosahuolto oli riittämätöntä vaunun tekniseen heikkouteen ja suureen huollontarpeeseen nähden.

      Toisaalta T-34 sopi hyvin massavalmistukseen ja Neuvostoliiton teknis-teolliseen kykyyn. Vaunussa oli viisto, hyvin suojaava panssarointi, leveät telat ja (kun ajokunnossa) hyvä liikkuvuus. Pääase läpäisi aina vuoteen 1942 kaikkien saksalaisten vaunujen panssaroinnit. Tiikerin ja sittemmin Pantterin tulo rintamalle pakotti vahvistamaan vaunun aseistuksen 85 mm kanuunaksi. T-34:n perintö tuleville neuvostovaunuille oli sen V-2 12 sylinterinen dieselmoottori. Se oli paranneltuna ja modifioituna käytössä aina T-72 vaunusarjaan asti.

      T-34:n käyttö massoittain oli liikaa saksalaisille, niinpä vaunu oli tärkeä ase matkalla Berliiniin. En silti pitäisi T-34 parhaana tai edes hyvänä vaununa – sen monet puutteet vähensivät sen taisteluarvoa. Brittien vaunut ennen Cometin tuloa olivat liian heikkoja ja epäluotettavia, Italian ja Japanin lähes vailla taisteluarvoa ja ranskalaiset vaunut sortuivat yhdenmiehen torniensa kera. Mielestäni parhaan vaunun tittelin saa amerikkalaisten M4 Sherman. Se oli todellinen yleisvaunu, joka sopi ja soti kaikilla rintamilla, helppo valmistaa ja huoltaa, automekaaniset osat hyvin luotettavia. Ongelmat tulivat suojassa ja tulivoimassa, joskin M4A3E8 ”Easy Eight” malli korjasi näitäkin puutteita ajan vaatimusten tasolle.

      Poista
    10. StG 44:n lataus- ja sulkukoneisto on aivan erilainen kuin Kalassin, eli jälkimmäinen ei ole kopioitu edellisestä;
      tästä asiasta on Tapio Suhoselle useaan otteeseen huomautettu.

      Sepp Oikkoselle tiedoksi, että se joka takoo miekkansa auraksi joutuu kyntämään sille joka niin ei ole tehnyt.
      Kaikki valta perustuu viime kädessä voimaan ja kykyyn käytellä sitä, ei filosofisiin saivarteluihin.

      Poista
    11. Se on erilainen, ja toisenlainen. Olen rannikkojääkäri kersanttina nuo todennut ja nähnyt.
      Mutta. Jos nyt ideologisesti, kuten myös nyt nykyisin asoita hoidetaan järki tulee olla päässäjärki-hoppas at....
      Lähde linjaan jos tarve vaatii...

      Poista
    12. Vertailun vuoksi teillä ei kellään olisi nykyisiä prossuja koneissanne ilman erästä suomalaista atomitason kasvun osaajaa. Liekö niissä sotakoneissa kummosempia sitten...

      Poista
  4. Jaha! Se väki on taas liikkeellä, jonka kellot ovat tunnin enemmän. Klo 8.32, kysele Venäjän opposition perään äläkä Ukrainan.

    VastaaPoista
  5. Sota on levinnyt Ruotsiin mutta kuka onkaan hyökkääjä?

    Yle tänään

    Ruotsissa yöllä kaksi räjähdystä

    Räjähdykset tapahtuivat Malmössä ja Lundissa.

    https://yle.fi/a/74-20110049

    Artikkelista poimittua

    Malmön Amiralsgatanilla räjähti puolenyön aikaan mahdollisesti käsikranaatti. Poliisi otti tapauksesta epäiltynä kiinni nuoren miehen, joka kuitenkin vapautettiin pian, kertoo Ruotsin yleisradio SVT.

    Aamuyöllä heitettiin räjähde kerrostaloon. Poliisi arvelee, että kyseessä oli kotitekoinen, termoskannuun tehty pommi, kertoo Aftonbladet-lehti.

    VastaaPoista
  6. Mikä ihme siinä on, että amerikkalaisilla saksalaisilla ja ranskalaisilla pitkän kantaman aseilla ei saa iskeä Venäjän puolelle usa:n puolustusministeri Austin kiemurteli ja keksi syitä, kun ei voinut sanoa suoraan että ei niillä saa iskeä että Ukrainalla on omatkin aseet, mutta droonit eivät ole sama asia kuin ohjukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletan, että he pelkäävät Venäjän ydinasetta. Siihen en osaa ottaa kantaa, että onko tämä pelko aiheellinen.

      Poista
    2. Ihan aiheellinen, tai no.. Kuka tietää onko Venäjän ydinaseet edes laukaisukelpoisia, minusta tuntuu että noita ei ole huollettu kuten olisi pitänyt ja voi olla että räjähtää omille silmille jos neukku niitä kokeilee käyttää.

      Poista
    3. Miten se Kari sanoi, että venäläiset eivät ole keksineet muuta kuin samovaarin, ja siihenkin saatiin venttiili Saksasta.
      Autoteollisuuden saavutus oli Lada, eli vanha Fiat 124, jota varten ostettiin vanhat koneet Italiasta.
      Sinkkiämpärithän oli kyllä hyviä...

      Poista
    4. Ydinaseita pitää huoltaa tarkan protokollan mukaan,että ne toimivat..tämä huomattiin Usassa 1960 luvulla.
      Miten hyvin tämä sopii maahan jossa kaikkeen suhtaudutaan leväperäisesti..ylimielisesti ja kaikki valehtelee..Eli tuskin toimivat mikäli ovat edes olemassa kuin paperilla

      Poista
    5. Kiinassakin ohjusten polttoaine oli korvattu vedellä parhaiden kiinalaisten "Tofu dreg"- laatustandardien mukaan. Hakekaapa huviksenne Youtubesta, mitä tuo Tofu dreg tarkoittaa.

      Poista
  7. Mitä tulee noihin sopimuksiin joista professori kirjoitti, niin sopimuksia laativilla vallanhimoisilla suurvalloilla ON AINA taka-ajatuksia jotka liittyvät sopimuksiin. Suurvallathan lähtökohtaisesti pyrkivät aina saamaan sopimuksesta enemmän hyötyä kuin vastapuoli. Ajatuksena voi olla esimerkiksi se että itse ei noudateta rajoittavaa sopimusta ollenkaan ja toivotaan että vastapuoli noudattaa sopimusta. Asiathan menee suurvallan kannalta kaikkein parhaiten silloin kun toiseksi sopimusosapuoleksi tulee SOPIMUSUSKOVAISTEN HÖLMÖJEN johtama pikkuvaltio (Suomi!), jolle kaikkein hulluimmatkin sopimukset ovat kuin PYHIÄ KIRJOITUKSIA (Ottawan sopimus!). On aivan itsestään selvää että Suomen ja Yhdysvaltojen välisen DCA-sopimuksen todellinen hyötyjäosapuoli on tietenkin Yhdysvallat. Suomi ei nimittäin aikoinaan hyötynyt Suomen ja Neuvostoliiton välisestä hyökkäämättömyyssopimuksesta, ei hyötynyt YYA-sopimuksesta eikä ole hyötynyt Ottawan sopimuksesta enkä usko että hyötyy tuosta DCA-sopimuksestakaan!

    VastaaPoista
  8. Löysin tämän ja muutaman muunkin blogin maahanmuuttokeskustelun alustana reilu kymmenen vuotta sitten.
    Blogit olivat tervetulleita valtamediasmadta poikkeavia ja huomasin että oli paljon myös muita jotka ajattelivat toisin kuin valtamedian puhuvat päät maahanmuuton siunaksellisuudesta Suomelle ja suomalaisille.
    On ollut masentavaa seurata kuinka blogit ovat muuttuneet Ukrainan sodan myötä ja keskustelun taso laskenut.
    Iso osa keskustelusta pyörii ikivanhalla teemalla: ryssän haukkuminen. Eikä nämä edes keksi mitään uutta vaan toistavat samoja kuluneita tarinoita ja fraaseja päivästä toiseen.

    VastaaPoista
  9. No niin. Te olette nyt siis maalanneet itsenne nurkkaan, ja ulospääsyä ei ole.
    Verrataan kahta mielenmaisemaa:

    Maisema A: Eurooppaan tulvivat kansainvaeltajat ovat kaikki korkeasti koulutettuja rakettikirurgeja, joita kipeästi tarvitaan pyllyjä pyyhkimään. Tulossa on korkeakoulutettujen joukko, kompetensregnet. Jännittäviä pelihetkiä ja ruuanlaittoa. Tarvitaan vain hivenen lisää kotouttamista ja rasisminvastaista taistelua. Vilken rikedom! Kaikki ovat alle seitsemäntoistavuotiaita ja voivat todistaa sen. Jokainen, joka epäilee heidän motiivejaan, on rasisti. Jne jne.

    Maisema B: Putin on hullu diktaattori, joka pelolla hallitsee aivopestyä kansaansa ja heittää kelvottomat ja humalaiset sotilaansa kelvottomin asein ja lapioin ruumiskasojen yli itsemurhaisiin ihmisaaltohyökkäyksiin. Venäjä on kelvoton paskastani, josta ei ole yhtään mihinkään, ja jonka kansa on kapinan partaalla ja talous raunioina. Mennäänpäs tuon suon yli että heilahtaa. Vielä pari Wunderwaffea, niin voitto on selvä. Onhan lännellä se bruttokansantuote ja kaikki.

    Nämä mielenmaisemat ovat sisustoiltaan täysin identtiset.

    Miten tästä peruutetaan? Ehkä Venäjän vaatimukset eivät ihan _niin_ kohtuuttomia olekaan? Ehkä Putin ei ihan _niin_ hullu olekaan?

    (Mitä Sauli niinistö tarkoitti sanoessaan 2015, että "Putinin pitäisi tehdä jotain"?)

    Me muuten _tiedämme_, että kaikki kaksi UK:n Trident-ohjuksen koelaukausta ("vieläköhän nämä toimivat?") jäivät suutareiksi. Plop ja plumps. Hieman epävarmempi tieto kertoo, että samoin kaksi USA:n ydinohjusta jäi suutareiksi. Lienee varma tieto, että niiden ohjelmat ovat turvassa ja tallessa alkuperäisillä lerpuillaan.

    Te siis elätte jossain Ryhmyn ja Romppaisen todellisuudessa, ja sieltähän te ette pois pääse.

    VastaaPoista
  10. Venäjällä on jo oma lohikäärmedrooninsa,
    siitä vain käytetään nimeä termobarinen ase.
    Sitä käytettiin jo Tsetsenian (1/2 ?) sodassa, en tiedä onko käytetty Ukrainassa, todennäköisesti koska taistelukaasujakin on ilmeisesti käytetty.
    Joku kommentoija ihmetteli Ukrainan avustamista, minä ihmettelen häntä.
    Ukrainan hyökkäyksen alettua (2014/2022) Venäjällä oli Euroopan puolella naapureita, jotka olivat sen sateliittejä, tai joihin oli hyökätty, tai jotka olivat NATO n jäseniä. Ja sitten oli Suomi.
    En muista varmaksi kuka sanoi joskus yli 10 vuotta sitten, että Venäjä hyökkää seuraavaksi joko Suomeen tai Ukrainaan.
    (Saattoi olla Georgian pääministeri, mutta en ole varma.)

    VastaaPoista
  11. Ilmeisesti on muuten niin, että Venäjä ja USA _ovat_ sopineet tietyistä säännöistä.
    Jos Ukraina saa pitkänkantaman ohjuksia ilman rajoitteita, se mikä on suurimmassa vaarassa onkin USA. Yli tuhat tukikohtaa vieraissa ja vihamielisissäkin maissa, ja juhlittu laivasto lähinnä istuvan ankan kaltaisia maaleja tukialusryhmineen. "Oliko se nyt Kinzhal, Zircon vai Iskander? Oletteko varmoja? On nuo Hutsit ovelia. Joku Jaafar halusi tosiaan pari sellaista. En tiedä, myytiinkö me. Minä lähdin juuri lomalle."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku muu on kommenteistasi päätellen lähtenyt lomalle ennen sinua.

      Poista
  12. "Toinen uutinen Ukrainasta koskee Zelenskiyn armeijan käyttöönsä saamia uudenlaisia aseita. Niistä ensimmäinen on pitkän kantaman ohjus/drooni, jota seurannee piakkoin myös ballistinen ohjus. Nähtäväksi jää, miten Ukraina hyödyntää näitä aseitaan. " - Tarkoittaa sitä ett Venäläiset alkaa käytttää napalmia ja muuta kanssa

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!