keskiviikko 12. lokakuuta 2022

Riikka Purra ikävien tosiasioiden äärellä

Puheenjohtaja Riikka Purra (ps) oli eilen ikävien tosiasioiden äärellä. Hän nimittäin nosti esille Saksassa viriämässä olevan tahdon ratkaista vihreän siirtymän ja Venäjän Ukrainaan kohdistaman aggression seurauksena syntyneen energiakriisin EU:n yhteisellä rahoituksella. 

Purran mukaan "elpymispaketin käsittelyn yhteydessä eduskunta ja kaikki puolueet ilmoittivat vastustavansa toimia, jotka vievät EU:ta kohti epäsymmetristä tulonsiirtounionia. Elpymispaketin edellytettiin olevan tarkkarajainen ja kertaluonteinen toimi. Perussuomalaiset varoitti, että paketin hyväksyminen tulee johtamaan uusiin paketteihin."

Kyse on viime kädessä siitä - kuten totesin jo lähes kaksi vuotta sitten - että "EU:sta on tullut kunnianhimoisten, mutta kyvyttömien kakkosrivin poliitikkojen temmellyskenttä". Ja sen lopputuloksena Unioni on luonut "insentiivin talouden löperölle hoitamiselle rankaisemalla asiansa hyvin hoitaneita ja palkitsemalla niitä, joita oman osuutensa hoitaminen ei kiinnosta". 

Nykyisestä tilanteesta Purra totesi asian, jonka voisi kuvitella olevan itsestäänselvyys: "Suomen tehtävä ei ole olla EU:n tiettyjen jäsenmaiden sosiaalitoimisto eikä varsinkaan maksaa Saksan huonojen päätösten aiheuttamia kustannuksia... väitän, että hallitus tiesi elpymispaketin käsittelyn yhteydessä, että kertaluonteisuus on vitsi. Silloin kyseessä oli tietoinen harhautus, kuten usein EU-asioiden käsittelyn yhteydessä tapahtuu". 

Valitettavasti Suomen hallitus ei ole vieläkään ottanut asiakseen puolustaa kansallista etua EU-asioissa. Siten se tulee epäröimättä toimimaan kumileimasimena myös mahdollisessa uudessa yhteisrahastossa. Ja kuittaa maamme veronmaksajien maksettavaksi kohtuuttoman suuren osan sen kustannuksista, mikäli joku vain kehtaa pyytää sellaista - enkä valitettavasti epäile lainkaan, että tässä asiassa olisi vallalla jonkinlainen kainous. 

Toivottavasti olen väärässä. Ja Purra myös.

16 kommenttia:

  1. Tämä tiedettiin jo kaksi vuotta sitten kun edellinen paketti laadittiin. Hlökohtaisesti en toivo liikoja hallitukseltamme, joka on jo osoittanut taloustieteellisen lähes täydellisen lahjattomuutensa. Taas on käsillä "ainutlaatuinen" ja täysin "ennakoimaton" kriisi, jonka varjolla pelastetaan taas Saksan pankkisektoria. Jos EUssa todella elettäisiin markkinataloudessa niin pankkien annettaisiin kaatua. Mutta se on ilmeisesti ihan liian vaikea rasti niin EU:n poliitikoille kuin myös kotimaisillekin. Toivotaan parasta, mutta älkäämme yllättykö kun tulos kerrotaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa kaatui TAPsäästöpankki 1991? ja tuli kiire kesken työpäivän nostaa tililtä rahat

      Poista
  2. Punaviherhallituksemme on sangen yksimielinen siitä, että oma maa ensin -ajattelu on vahingollista etenkin komissaarinvirkoja tavoitteleville.

    VastaaPoista
  3. Mielestäni tämä on jo kohta kolmas paketti, johon Suomi SAA osallistua. Kesällä hyväksyttiin EU:n lmastorahastoon nelisensataa miljoonaa, mutta ilmeisesti se oli hallituksen mielestä niin mitätön summa, että siitä ei viitsitty juuri kansalle tiedottaa. Ja nyt taas hallitus vastustaa ja suhtautuu kriittisesti, mutta se tehdään vain vaaleja ajatellen. Kaikki on yleensä jo vallan saleissa ennalta päätetty, ennen kuin Suomessa asia otetaan yleiseen keskusteluun ja suomalaiset neuvottelijat menevät tekemään "hyvän" diilin.

    VastaaPoista
  4. Jaaha, vastahan sitä kuutisen mrd. käytännössä lahjoitettiin uber alles maan nahkapöksyille.
    Pitäisiköhön nyt kuitenkin harkita vielä. Vaikka se tunteminen itsenä niin kovineurooppalaiseksi poliitikoksi onkin sannoille niin kovin tärkeää.

    Pelaisivat mieluummin vaikka Civilizationia tai vielä mieluummin leikkisivä barbeilla ja keneillä eurooppaa vaikka siellä kesäradan lastenhuoneessa.

    VastaaPoista
  5. Ihan unionin jäsenyyden muotoihin ja toimintaan liittyvänä kokeena haluaisin nähdä mitä siitä seuraa, jos Suomi ilmoittaa ettei se tule osallistumaan uuteen yhteisrahastoon. Repeileekö berberit kovinkin Ryssälässä. Ja varsinkin hallituspuolueiden päättäjiltä haluaisin kysyä ihan silmästä silmään, ymmärtääkö tämä mitä sana 'kertaluontoinen' oikeasti tarkoittaa! Että siis samaa paskaa ei voi myydä uudestaan, eri nimellä vain.

    VastaaPoista
  6. Saksan vihreiden ajama hölmö päätös sulkea ydinvoimalat kostautuu nyt koko Eurooppaan.
    Se olisi vielä korjattavissa, jos Saksassa olisi järkeä käyttävä johtaja.
    Kyllä sitä uraania voi ostaa muualtakin kuin Venäjältä.

    Sen sijaan Saksa tuottaa nyt sähköä fossiilisilla polttoaineilla. Sellaista ilmastonsuojelua siellä.
    Rajan takana Ranska tuottaa 2/3 osan sähköstään ydinvoimalla. Mitä järkeä vihreiden toiminnassa on?
    Katsovatko Saksan vihreät peiliin - tuskin.

    Itävalta ja Luxemburg aikovat testata oikeudessa, ovatko ydinvoima ja kaasu oikeasti kestäviä sijoitus­kohteita?
    Sekä Itävallassa että Luxemburgissa on pitkät perinteet etenkin ydinvoiman vastustamiselle. Kummallakaan maalla ei ole omia ydinvoimaloita.
    Pikkumaiden on helppo leikkiä hyvistä mutta sitten ollaan hätää kärsimässä kun tapahtuu se, että riskit laukeaa.
    Ei ihme, että ollaan taas keskustelemassa "yhteisestä" rahasta.

    Mitä enemmän sähköä tuotetaan tuuli ja aurinkoenergialla, sitä enemmän tarvitaan myös säätövoimaa. Onko sitä riittävästi Euroopassa?
    Vai tarvitaanko investointeja sen rakentamiseen?

    Minusta Suomella ei ole enää varaa maksaa muiden kulutusta. Nyt jo otamme miljarditolkulla velkaa ja korkojen noustessa valtionvelan korkokulut lisääntyvät jyrkästi.
    Meillä on ihan riittävästi omissa meneoissakin maksamista - siksi Suomen tulee vastustaa yhteistä rahoitusta ja siksi, että on sovittu edellisen olleen kertaluonteinen paketti.
    Nyt pidetään säännöistä kiinni. Pääministeri Marinilla ei ole muuta vaihtoehtoa.
    Jos tästä ei pidetä kiinni, on se niin loukkaavaa Suomen kansaa kohtaan, että tavataan nahkurin orsilla kuten sosiaalidemokraateissa on tapana todeta.
    Toki kansa muistaa nämä asiat myös äänestyskopissa muutaman kuukauden päästä.

    Kotimaassa Keskusta julkaisi energia­pakettinsa: ”Historian myönteisin ydinvoimakanta”.
    Ei muuta kuin lobbaamaan Eurooppaan ydinvoimaa ja järjen käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TV uutisten mukaan Suomen 10-vuotisen valtiolainan korko on noussut yli 3%:n. Lisää valtiontalouden menoja voimakkaasti.

      Poista
  7. Petteri Taalas:

    https://apnews.com/article/russia-ukraine-business-united-nations-weather-ece2a951b35fe8be9a7090cd93b3a0ac

    VastaaPoista
  8. Olen tätä yhteistä velkaantumista miettinyt ja tullut siihen tulokseen, että kun kaikki muut pelaavat ns. moraalista uhkapeliä ja ottavat kaiken sen velan mitä tarjolla on, niin Suomen ja suomalaisten on täysin turha leikkiä tässä yhtään parempia. Kannattaa ottaa kaikki se velka mitä tarjolla on, sillä jos Suomi velkaantuu ja korot lähtisi laukalle, niin EKP kyllä korjaa tilanteen ja ostaa kaikki Suomen velkakirjat ja painaa koron takaisin samalle tasolle muiden kanssa. Systeemin selkeä viesti on, että velkaantua kannattaa, sillä viimeinen sammuttaa valot. Jos joskus tuleekin äkkirysähdys ja velkoja lopulta leikataan, niin mikä siinä(kään) tilanteessa on asiansa muita paremmin hoitaneiden maiden palkinto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se ihan noin mene.
      Maatamme velkaannutetaan tarkoituksellisesti, ja kun maksukyky loppuu, luovutetaan maamme vesivarannot, metsät, maamineraalit yms. vaihtokelpoinen velkojen vastineeksi eu:lle., Eli maatamme myydään halvalla. Parilla komissaarin paikalla menettää valtio hallinnan omaan maaperäänsä.

      Poista
    2. Musta tuntuu, että Andy on ihan oikeassa. Aikanaan velkaantuminen hoidetaan pois hyperinflaatiolla tai EU-maat vain ilmoittavat yhdessä, ettei me makseta. Silloin harmittaa, jos sitä velkaa ei ole vähintään yhtä paljon kuin muilla mailla. Turhaan oltaisiin säästetty ja eletty niukasti. Otetaan vain velkaa siinä kuin muutkin.

      Velkaa on eurovaltioilla jo niin paljon, että sitä ei todellakaan tarvitse maksaa takaisin.

      Poista
  9. Kansallinen etu tulee jäämään taakse sitä myötä mitä enemmän Suomesta tulee yksi EU:n federaation osavaltioista, siihenhän kehitys täysin tietoisesti kulkee. Ja kansa äänestää laput silmillä ja juo kraanavettä päälle. Sen sitä saa mitä tilaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienen Suomen ääni EU:ssa pihisee kuun keuhkotautisen ruotivaarin, joten "osavaltioksi" kutsuminen on aikamoista kaunistelua. Oikeampi nimitys on 'maakunta' ja kaikkein oikein 'reservaatti'.

      Poista
  10. Kokoomus nyt ei ainakaan jarruttele kyseistä kehitystä hallitukseen päästyään. Pikemmin vauhdittaa.

    VastaaPoista
  11. Brysselissä tiedetään Suomen kansan nihkeys tätä yhteisrahoitusta vastaan. Niimpä paketti valmistellaan salassa ja tuodaan päätettäväksi Suomen vaalien jälkeen.
    Jos hallituksessa silloin ovat kokoomus ja SDP sekä jotkut pienpuolueet keskustan johdolla, paketti menee helposti läpi.
    Muistakaa, että oman kansan etu ensin on sallittua vain etelä- ja keski-Euroopassa. Tämän lisäksi Suomen täytyy edelleen kasvattaa sitä luottamuspääomaa.
    Paketin läpimeno estyy ainoastaan jos hallituksessa on mukana Perussuomalaiset.
    Toki voi olla, että paketti runnotaan nopeastikin läpi ja esitellään meille joululahjarahana?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!