maanantai 12. syyskuuta 2022

Ruotsin vaaleissa meno oli kuin kehitysmaassa

Ruotsissa käytiin eilen parlamenttivaalit. Niiden lopputuloksena oli... ei kun edelleen kesken olevan ääntenlaskennan perusteella valta vaihtuu länsinaapurissa. Tällä hetkellä näyttää nimittäin siltä, että oikeistopuolueet ovat saamassa enemmistön kansanedustuslaitokseen. 

Itse vaalit olivat aikamoinen farssi. Äänestyspaikoille syntyi pitkiä jonoja, koska vaalisalaisuutta hämärtävien vaalilipukkeiden noutaminen oli järjestetty hankalaksi. Ja jo ennen vaaleja pyrittiin maan toiseksi suurimmaksi nousseen Ruotsidemokraattien puheenjohtajaa pitämään syrjässä mediasta. 

Myös valtamediassa otettiin rajusti kantaa. Maan suurin sanomalehti Aftonbladet nimittäin käytti natsikorttia ja muutenkin pohjoismaisittain ruokotonta kieltä Ruotsidemokraatteja vastaan sekä kehotti äänestäjiä pidättäytymästä jopa muiden porvaripuolueiden äänestämisestä. 

Mikään ei kuitenkaan auttanut, vaan Ruotsidemokraatit näyttää nousevan Ruotsin parlamentin toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Ja sitä kautta sen tie vie todennäköisesti myös Ruotsin tulevaan hallitukseen, jonka tärkein tehtävä on maahanmuuttoon assosioituneen jengiväkivallan suitsiminen.

Tehtävä ei ole helppo, mutta on syytä toivoa tulevalle hallitukselle menestystä. Tai ainakin rohkeutta tehdä sellaisia päätöksiä, jotka vievät pohjaa kyseisen rikollisuuden lajin kasvulta. Siis esimerkiksi kehitysmaalaisten maahanmuuton suitsimista, laittomien ja rikollisten maahanmuuttajien palauttamista kotimaihinsa sekä maahan tulleiden oman vastuun lisäämistä elämästään.  

Tässä suhteessa ruotsidemokraattisten ministereiden on hyvä tutkia tarkasti Timo Soinin Perussuomalaisten hallitustaivalta vuosina 2015-2017. Tarkemmin sanottuna puolueen on syytä asettaa maahanmuuttopoliittiset toimenpiteet valtataipaleensa alkuun sen sijaan, että muut hallituspuolueet voisivat siirtää niitä päivä päivältä ja vuosi vuodelta eteenpäin. 

Tässä puoluetta tosin auttaa se, että maahanmuuton ongelmat ovat länsinaapurissa nykyisin niin kärjistyneitä, että myös muilla hallituspuolueilla lienee tahto löytää ratkaisuja. Siksi kysymys ei ole tahdosta vaan käytettävistä keinoista. Ja siitä, etteivät Ruotsin ongelmien ratkaisemiseen riitä enää kevyet keinot, vaan siihen tarvitaan järeitä ratkaisuja.

Siten kysymys kuuluu, että onko Maltillinen Kokoomus puheidensa mukaisesti valmis tarvittaviin toimenpiteisiin. Ja kuinka sellaisiin suhtautuvat hallituksen pystyttämiseen tarvittavat pienpuolueet? 

Mutta ennen tätä on vielä odotettava päivä tai kaksi lopullisia vaalituloksia - siis samalla lailla kuin kaikenlaisissa kehitysmaissa on tapana. Voihan nimittäin vielä käydä niin, että Sosiaalidemokraatit ja muu vasemmisto on sittenkin saanut torjuntavoiton ja jatkaa johtavana puolueena hallituksessa, joka ei varmasti tule puuttumaan riittävin keinoin maahanmuuttoon assosioituneeseen rikollisuuteen. 

16 kommenttia:

  1. Kolmannen maailman tyyliset vaalit yleistyvät länsimaissa huolestuttavaa tahtia. En tosin tiedä, onko Ruotsissa käytössä postiääniä. Luulin, että Suomessa ei olisi mutta niitä on, vaikka ne ovat lähinnä ulkomailla asuville tarkoitettuja.
    Postiäänet yhdessä epäajantasaisten äänestysluetteloiden kanssa mahdollistavat laajatkin vaalipetokset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On Ruotsissa myös postiäänet. Ja niiden laskemisessahan niillä erityisesti kestää...

      Poista
    2. Suomessa postiääniä ei käytännössä ole, sillä ulkosuomalaiset äänestävät virallisissa ennakkoäänestyspaikoissa aivan samalla tavalla kuin Suomessa ennakkoon äänestävät. Meidän pitää mennä suurlähetystöön, konsulaattiin tai Merimieskirkolle, jonne on pystytetty ennakkoäänestyspiste. Siellä syynätään äänioikeuskirje ja passi, ennenkuin saat äänestyslipun. Äänestyslippu laitetaan äänioikeuskirjeen kanssa kuoreen ja laitetaan uurnaan ihan kuin kotimaan ennakkoäänestyspaikoilla.

      Poista
  2. Valta jää Anderssonin punaviherkoalitiolle, vaikka vähemmistöhallituksena, sillä SD pidetään tempuilla poissa Ruotsin hallituksesta ja vanha meno jatkuu.
    Suomi perässä ensi keväänä.

    VastaaPoista
  3. Tarkennus: Tarkoitin postiäänestystä ilman henkilöllisyyden tarkistusta. Sellaistahan ei Suomessa ole. Henkilöllisyys on tunnistettava ennakkoäänestyksessä ja myös ulkomailla tapahtuvasta postiäänestyksessä.

    VastaaPoista
  4. Tässä ulkomailla tapahtuvasta postiäänestyksestä. Jos luin jutun oikein, henkilöllisyyden tunnistaminen kirjeäänestyksessä ei ole yhtä vahva kuin normaalissa ennakkoäänestyksessä. https://vaalit.fi/-/1410853/kirjeaanestys-ulkomailla-esitetaan-mahdollistettavaksi-vaaleissa

    VastaaPoista
  5. Suomen vaalien heikkokohta lienee ääntenlaskenta. Hylätyt äänet voivat lisääntyä, jos väärä puolue uhkaa menestyä. Suurin ongelma kuitenkin on kulttuurikommunistien pitkä marssi läpi instituutioiden, jolloin jo koulussa aletaan aivopestä lapsia viherpuniikeiksi. Media on myös heidän hallussaan, joten kansalle syötetään vääristeleviä "uutisia" ilmastonmuutoksesta, maahanmuutosta, perussuomalaisista jne.

    Vuoden päästä meillä on edelleen Tytti syytämässä rahaa ulkomaille ja sopertamassa, etteivät "Suomen natsat riitä" pitämään suomalaisten puolta neuvotteluissa. Muistuu vain mieleen, kuinka EU:hun piti rynniä, että päästään päätöksenteon ytimeen. Mikään ei muutu euvostoliiton osavaltiossa ensi keväänä, luulemma.

    VastaaPoista
  6. Ruotsissa olisi nyt tarvetta aikoinaan sosiaalidemokraattien perustamalle rotubiologian tutkimuslaitokselle.

    VastaaPoista
  7. Ruotsidemokraateilla on mahdollisuus päästä korkeintaan vähemmistöhallituksen ulkopuoliseksi tukipuolueeksi.

    VastaaPoista
  8. Ruotsin vaalien tähänastisista tuloksista voidaan tehdä parikin havaintoa.

    Ensiksikin sen, että Ruotsidemokraattien lähes 21% äänisaalis ei riitä tarvittavaan muutokseen: heidän politiikkaansa vastustavat kaikki muut puolueet, eli 79 %. Näillä luvuilla Ruotsidemokraattien on mahdotonta ajaa riittävän tehokkaita toimia, jotta Ruotsin yhteiskunta pelastuisi. Itse asiassa ainoa mahdollisuus olisi Ruotsidemokraateille saada vähintään 51% äänistä, niin että voisivat muodostaa yksin enemmistöhallituksen (kuten Fides Unkarissa).

    Toiseksi, ja vahvasti edelliseen liittyen: Sosiaalidemokraatien yli 30% kannatus varmistaa sen, ettei edellä kuvailtu pelkästään Ruotsidemokraattien muodostama hallitus tule olemaan realiteetti.

    Nämä kaksi havaintoa yhdistämällä näemme, ettei Ruotsilla ole enää toivoa. Se on menettänyt elinvoimansa, olemassaolonsa tarkoituksen ja tulevaisuutensa. Pahan kierre jatkuu hamaan ruotsalaisten pois pyyhkiytymiseen kansojen joukosta. Aivan samat ovat askelmerkit myös täällä Suomessa - ja tietysti lopputulemakin. Turha sitä on muuksi kaunistella. Kansanvaihto on käynnissä niin Ruotsissa kuin Suomessakin, eikä sitä saada estettyä, saati edes pysäytettyä - kun valtaosa kansasta (n. 84 % kannatus Järjestelmäpuolueelle) ei edes halua niin tapahtuvan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruotsidemokraatteja vastustetaan ja syrjitään puolueen tiukan ja isänmaallisen maahanmuuttopolitiikan vuoksi. Moderaatit eivät uskalla sitä tukea, koska heidän puheenjohtajallaan on kolme aasialaista ottotytärtä.

      Poista
  9. Mukava tulevaisuus Suomella.Lännessä islamofasistinen kalifaatti ja idässä ryssänatsit.
    No onneksi maata johtaa maailmankaikkeuden pätevin,osaavin,kyvykkäin,kaunein,loistavin,ihanin,paras,erinomaisin,tyylikkäin ja rohkein pääministeri joka tekee 19 hole in onea yhdellä kierroksella samalla kun lentää hävittäjää ja kirjoittaa romaanin kokemastaan misogyynisestä sorrosta.
    Hiphei..

    VastaaPoista
  10. Miten niin meno oli "kuin" kehitysmaassa? Turha sana pois välistä.

    VastaaPoista
  11. Tuo ruotsalaisten julkinen äänestäminen on kyllä kuin jostain totalitarismista, kaikki näkevät kun joku ei olekaan se demari tai viherhörhö... ei ole vaalisalaisuutta lainkaan, joten jopa väkivallalla tai yhteisöstä ulossulkemisen uhalla voidaan porukka pakottaa äänestämään oikein. Miten joku humoristi voi kutsua tuollaista maata demokratiaksi?

    VastaaPoista
  12. USAssakin tapahtui merkillisyyksiä vaaleissa. Äänestystilat liian kauan auki, ääniä enemmän kuin äänioikeutettuja, kuolleetkin äänestivät, media täysin demokr. puolella (myös Suomimedia)...ym

    VastaaPoista
  13. Helsingin Sanomat ja Aftonbladet, kuin kaksi marjaa!

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!