maanantai 1. huhtikuuta 2019

Aino Frilander: sait minut häpeämään

Helsingin Sanomien toimittaja Aino Frilander väitti, että laivan kaapanneiden kolmen Eurooppaan pyrkivän kehitysmaalaisnuorukaisen saamat raskaat syytteet, jotka voisivat johtaa jopa 7-30 vuoden tuomioon, ovat kohtuuttomia. Syyksi tilanteeseen johtaneeseen selkkaukseen hän nimesi sen, "että EU-maat ovat kääntäneet selkänsä Välimeren kriisille".

Tuon luettuani olin pudota tuoliltani. Siis ihan oikeastiko maan suurimmassa sanomalehdessä toimii palkattuna toimittaja, jonka mielestä EU:n politiikalla olisi jotain tekemistä sen kanssa, että merestä pelastettu kehitysmaalaisjoukkio kaappasi laivan päästäkseen paikkaan, jonne se ei ole tervetullut.

Euroopan Unioniin suuntautunut hallitsematon elintasopakolaisten virta on viime vuosina aiheuttanut tyytymättömyyttä jäsenmaiden kansalaisissa, jotka mielipidekyselyiden ja useiden vaalien perusteella eivät halua elinympäristönsä muuttuvan enempää siihen suuntaan, kuin se tämän humanitaarisen maahanmuuton myötä on jo muuttunut. Siksi EU:n poliitikot ovat enemmän tai vähemmän pitkin hampain eli vaalitappioiden pelossa taipuneet tämän äärimmäisen ongelmallisen maahanmuuttoaallon rajoittamiseen. Toki joukossa on myös muutamia maita, joissa elintasopakolaisuuden aiheuttama protesti on jo ehtinyt nostaa todellisiksi vallankäyttäjiksi myös eurooppalaista elintapaa aidosti vaalivia puolueita ja henkilöitä.

Olin pudota tuoliltani siis siksi, että toimittaja Frilander katsoo juuri tämän demokraattisen prosessin syylliseksi siihen, että merestä pelastetut kehitysmaalaiset ottivat ja kaappasivat laivan päästäkseen Välimeren yli sen sijaan, että heidät olisi viety turvaan kansainvälisten sopimusten mukaisesti lähimpään satamaan.

Kyse ei siten ollut ensisijaisesti siitä - kuten Frilander väitti - että "siirtolaisten vaatimus, että El Hiblu 1 veisi heidät Välimeren pohjoisrannalle ei ollut kohtuuton: se oli itsesuojelua". Kyllä se oli sekä kohtuuton eurooppalaisia kohtaan että lisäksi lain vastainen.

* * *

Minusta ei olisi ollut kohtuutonta olettaa, että maan johtavassa sanomalehdessä kirjoittava toimittaja olisi ymmärtänyt, että kaappauksen ensisijaisena syynä oli mitä todennäköisimmin EU:n aiempi käytäntö noutaa  Libyan rannikolta ihmissalakuljettajien palkkiota vastaan merihätään toimittamia ihmisiä. Ja että monet vapaaehtoisorganisaatiot olivat tehneet samaa. Ilman tuota toimintaa nyt ongelmiin joutuneet kaapparit eivät olisi koskaan pyrkineet EU:n alueelle, maksaneet ihmissalakuljettajille merihätään saattamisesta tai kaapanneet heidät pelastanutta laivaa.

Siten EU:n nykyisen maahanmuuttopolitiikan sijasta Frilanderin olisi pitänyt ymmärtää syyttää tapahtuneesta 1) itse kaappauksen tehneiden henkilöiden valmiutta väärinkäyttää kansainvälisiä merenkulun sääntöjä, sekä (2) niitä EU:ssa toimivia tahoja - kuten Frilander itse - jotka jatkuvalla propagandallaan ylläpitävät kehitysmaalaisten parissa sitä mielikuvaa, että EU olisi edelleenkin halukas ottamaan ongelmallisiksi osoittautuneita tulijoita omalle maaperälleen elätettäväksi.

Eikä pidä tietenkään unohtaa syiden joukosta 3) lähtömaissa elävien ihmisten kyvyttömyyttä tuottaa siedettäviä elinoloja itselleen eikä myöskään 4) heidän holtitonta lisääntymistään, jonka seurauksena vähäisetkin kehitysaskeleet sortuvat väestöräjähdyksen alle. Jälkimmäistä seikkaa ei myöskään auta se, että hyvää tarkoittavat länsimaat 5) ovat kehitysavun kautta poistaneet noista maista aiemmin väestön kokoa säädelleen lapsikuolleisuuden väittämällä, että sitä kautta väestönkasvu pysähtyisi kuin itsekseen.

Tuota viimeistä muuten hoettiin jo minun ollessani keskikoulussa, jolloin tietenkin uskoin mitä opettaja oli kertonut. Valitettavasti kuluneet vuosikymmenet eivät ole vahvistaneet tuota uskoa. Päinvastoin.

Lopuksi totean Frilanderin oman loppukaneetin hengessä: oikein hävettää koko Helsingin Sanomien lukijakunnan puolesta, että maksamme mediasta, joka on palkannut Frilanderin kaltaisen toimittajan kirjoittelemaan älyllisesti epärehellisiä kommenttejaan. Ja vielä saattaa ne ihmisten luettavaksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Onko mediahuomion ja -hiljaisuuden ero yksi pilalle mennyt elämä?
Elintasopakolaisten merimatka päätyi Libyaan
Onko eurooppalaisten elätettäväksi pääseminen suurin ihmisoikeus?

20 kommenttia:

 1. Poliittinen korrektius estää meitä puhumasta suoraan näistä äärinaisellisista asenteista -- heidän taipumuksestaan rakastua vieraskulttuurisiin, "toiseutta" edustaviin ihmisiin. Hyvinvointiyhteiskuntamme ihmiset ovat aika narsistisia, ja juuri narsistin itserefleksiota parhaiten palkitsee seurustelu vieraskulttuuristen kanssa.

  Tarvitsisimme kokonaisen joukkopsykoanalyysin, ehkäpä, vieläpä sukupuolittuneen seillaisen. Kyllähän sukupuolisen rakastumisen yksi edellytys on nimenomaan "erilaisuus". Missäpä muualla tämä erilaisuus olisi niin korostunutta, suorastaan hedonistisen korostunutta, kuin hakeutumisessa vieraskulttuurien piiriin?

  Mutta ei poliittinen korrektius ole ainoa tekijä joka tekee tilanteen -- siis tämän sukupuolittuneen vieraskulttuurien sympatiseeraamisen -- analysoimisen vaikeaksi. Eivät esimerkiksi useimpien valtapuolueiden poliitikot ole naisia, mutta eivät miehinäkään uskalla avata suutaan puhuakseen siitä miten hirvittävät seuraukset kansainvaelluksesta tulevat olemaan. Miksi koko aihepiiri torjutaan ja kaikki käsittely jätetään yksilötasolle -- kaikki aiheeseen liittyvät mielikuvat operoivat yksilöillä, yksilöjen "ihmisarvolla ja -oikeuksilla", vaikka ongelma koskee nimenomaan kansainvaelluksen paisumista totaalisen hallitsemattomiin mittasuhteisiin?

  Miespoliitikotkin ovat oman ajattelunsa ansassa. Tabut ratkaisevat ja vaikeista kysymyksistä on helpointa olla vaiti. Ja sitten on vielä yksi seikka joka tekee nimenomana poliitikoista kyvyttömiä ottamaan vaikeita asioita käsittelyyn.

  Se on se yksinkertainen tosiasia, että jokainen poliitikko saa kannatuksensa niiltä jotka ovat häntä tyhmempiä. Ei kukaan äänestä poliitikkoa jota ei arvosta -- kukaan ei äänestä tyhmempäänsä. Sama asia kääntäen on, että poliitikko tarvitsee itseään tyhmemmät äänestäjät.

  Ja puhuessaan tyhmemmilleen -- ja kun puhetta jatkuu tarpeeksi kauan ja kun poliitikko itsekin alkaa uskoa siihen mitä puhuu -- hänen ajattelunsa pakostakin taantuu. Ja kuinka itsensä tyhmentänyt poliitikko sitten mukamas pystyisi käsittelemään jotain todella vaikeaa kysymystä?

  Siksi toiskulttuureja koskevia ongelmai ei pystytä poliittisen vaikuttamisen tasolla ratkaisemaan. Eikä niitä pystytä myöskään mussujournalismin -- hmmmm, sanotaanko naistoimittajien -- älyllisillä resursseilla ratkaisemaan. Vain yksilömielikuvat vaikuttavat. Vain tunteita on pelissä.

  Kukaan ei pysty tuomaan tosiasioita esille. Esimerkiksi sitä, että "kulttuurit" ovat kovia kognitiivisia tosiasioita, paljon kovenmpia kuin mitä pystymme edes ymmärtämään. Toisiinsa sopeutumattomat kulttuurit voivat vain tuhota toisensa. Yksilöt eivät pysty pelastamaan itseään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin kommenttisi toi mieleen Ylen vaalipaneelin, suurelta osin.
   https://areena.yle.fi/1-50089571#autoplay=true

   Poista
 2. Raivostuttavaa tämä on, kananaivot saavat mellastaa Hesarissa. Tämäkin nainen on oikein ulkomaantoimittaja, ja ikääkin kuvan perusteella jo on, mutta juttu on kuin angstisen teinin tekele. Ei mitään järkeä, pelkkää löysää tunnetta. Rikollisista väännetään uhreja. Juuri, kun Italian ryhdikkään politiikan tuloksena ollaan saamassa Välimeren laiton siirtolaisuus ja salakuljetus edes jonkinlaiseen kuriin, Hesari alkaa tietysti itkeä entisen holtittomuuden perään. Aivan käsittämätöntä.
  Älystä vapaa Kaius Niemi paukuttelee typeriä henkseleitään. Varmaankin tolkuttomimman jutun kirjoittajalle on luvassa tulospalkkio.
  Luulisi Herliniä ja muita Hesarin omistajia hävettävän, jos näitä juttuja lukevat.

  VastaaPoista
 3. Kirjoitit: "Maan johtavassa sanomalehdessä." Tämä oli kait ymmärrettävissä aprillipilaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta tulikiin mieleen, että entä jos minä otin ja menin pahemman kerran retkuun ja Frilanderin juttu olikin aprillipila... paitsi että se oli luettavissa jo eilen...

   Poista
  2. "Valtamediota" seuratessa olen päätynyt siihen, että aprillipäivä on 365 päivää vuodessa. Tai sitten elän aina uudestaan ja uudestaan vain aprillipäivää (Päivä murmelina) .

   Poista
 4. Brysselin Pravdan globalisti-takapirun Antti Herlinin Bilderberg-agendaan kuuluu kansallisvaltioiden tuhoaminen. Siihen tähtää tähtää tämä:

  "Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be "New Norm"",
  https://www.breitbart.com/europe/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

  "Itävallan ulkoministeri Karin Kneissl on riitauttanut EU:n tekemän tuoreen arvion GCM-sopimuksen sitovuudesta. EU-selvityksessä todetaan, että GCM-sopimus on sittenkin sitova. Joulukuussa 2018 YK-kokouksessa allekirjoitettu sopimus on EU-selonteon mukaan oikeudellisesti sitova, vaikka Euroopan johtavat poliitikot myivät sopimuksen kansalle vain ”poliittisesti sitovana ohjeistavana sopimuksena",
  https://www.kansalainen.fi/gcm-sopimus-on-eu-komission-selvityksen-mukaan-sitova/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kreivi Kalergin suunnitelma eurooppalaisten tuhoamiseksi:
   http://www.magneettimedia.com/kreivi-kalergin-suunnitelma-eurooppalaisten-tuhoamiseksi/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 5. Jos olisi lasinen pää, näkisi miten kusi lainehtii ja paska tekee patoja!

  VastaaPoista
 6. Yle MOT tänään:

  "Starttirahaa pyhään sotaan"
  Suomesta virtaa rahaa sotaan ja terroristijärjestöille. Silti ketään ei ole tuomittu terrorismin rahoittamisesta.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/04/01/talousrikoksia-hyvauskoisten-lahjoituksia-pikavippeja-nain-terrorismia

  Katso MOT: Starttirahaa pyhään sotaan TV1:ltä kello 20 tai Yle Areenasta.
  ---------------------

  Yle tänään:

  MOT paljastaa: Oulun imaamin vävy kuoli Isisin riveissä – "Vastuu on yksin hänen"
  Yksi terrorijärjestö Isisiin liittyneistä on omistanut yrityksen oululaisen imaamin kanssa, käy ilmi MOT:n selvityksestä.

  https://yle.fi/uutiset/3-10716172

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo imaami on kyllä verraton sosiaalidemokraattinen vekkuli. Tai no, rehellisyyden nimissä on sanottava, etteivät kai edes demarit ole niin tyhmiä, etteivät olisi jo huomanneet imaamin jakavan vain osan heidän arvoistaan. Osan siksi, ettei kai voida ajatella SDP:n ottaneen vaaliehdokkaakseen miestä, joka ei jaa ainuttakaan arvoa puolueensa kanssa?

   Poista
  2. Väinö Tanner taitaa pyöriä nykyään haudassaa, näiden nykys sostemeteiiten takia ?

   Poista
  3. Väinö Tanner vuonna 1941: "Leningrad on hävitettävä maan tasalle". Näin ne ajat muuttuu ;)...

   Poista
 7. "Facebookin pelkästään valkoisia syrjivän sananvapausriiston motiivit",
  http://ylewatch.blogspot.com/2019/03/facebookin-pelkastaan-valkoisia_30.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 8. IS eilen:

  "Supo: Suomessa useita radikaaleja islamistisia verkostoja – ”Osa ryhmistä on hyvin järjestelmällisiä”

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006054539.html
  --------------------

  "Välimeren kriisi" tai miksi sitä Lähi-idän ja Afrikan maiden kansalaisten rahtaamista sitten kutsutaankin, on syytä saada loppumaan mahdollisimman pian.
  Suomeen eikä Eurooppaan kuulu radikaalit tai muutkaan islamistiset verkostot.
  Mitä vähemmän kyseisten alueiden ihmisiä tänne päästetään, sen paremmassa turvassa olemme.
  Tämä on Ainonkin syytä alkaa tajuamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki eivät tule tajuamaan koskaan. Siksi minulle riittää, että päättävässä asemassa olevat ymmärtävät. Ja toimivat tuon ymmärryksensä mukaisesti.

   Poista
 9. OM tänään:

  "Matteo Salvini: Italiassa on nyt laillista puolustaa itseään ja perhettään asein"
  Italian senaatin hyväksymä lainsäädäntö laajentaa kansalaisten oikeuksia puolustautua tunkeutujia vastaan, myös asein

  https://beta.oikeamedia.com/o1-104014

  Artikkelista poimittua:

  Italian senaatti on allekirjoittanut torstaina lopullisesti lain, jolla laajennetaan oikeutta lailliseen itsepuolustukseen niitä henkilöitä vastaan, jotka yrittävät murtautua tai tunkeutua kansalaisten koteihin ja työpaikoille.
  ...
  ...
  "Joten jos turvapaikanhakija saapuu Italiaan, rantautuu Italiaan, hakee poliittista turvapaikkaa ja sillä välin kaupittelee huumeita, lyö poliisia, hakkaa ja ryöstää eläkeläisiä tai sekaantuu lapsiin, paikallinen piirikunta kutsuu heidät välittömästi kuultavaksi ja kertoo, että rakas, et ole pakolainen, sinä olet rikollinen ja
  ... ensimmäinen kone, ensimmäinen vene, ensimmäinen polkuvene, ensimmäinen kuumailmapallo, ... sillä sinut palautetaan takaisin kotiin."

  Hän huomautti perään joidenkin saattavan nyt sanoa "mutta olet syytön, kunnes toisin todistetaan". Salvini tarkensi:

  "Jos jäät kiinni teosta ja jos sinut havaitaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle, palaat takaisin maahasi... Italian kansalaisuus otetaan pois niiltä, jotka ovat syyllistyneet terrorismiin."
  ---------------------------

  Aino hoi! Italiassa on pitkä perinne mafiasta mutta vasta nyt - Välimeren yli tulleiden invaasio sai aikaan tämän!
  Tätäkö halutaan Suomeen ja koko Eurooppaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys. Ja vastauskin on selvä: ei haluta. Ei ainakaan Sanomien toimituksen ulkopuolella.

   Poista
  2. "Italian senaatti on allekirjoittanut torstaina lopullisesti lain, jolla laajennetaan oikeutta lailliseen itsepuolustukseen niitä henkilöitä vastaan, jotka yrittävät murtautua tai tunkeutua kansalaisten koteihin ja työpaikoille."

   Näin sitävastoin Suomessa:

   "ASENTEELLISTA LAINVALMISTELUA

   Ampuma-asedirektiivin implementointi Suomen Ampuma-aselakiin ja lakiin liittyvien asetusten valmistelu on esimerkki täysin ala-arvoisesta ja jopa vihapuheen tasoisesta yllyttämisestä kansanryhmää kohtaan. Eduskunnassa hyväksytyn esityksen HE 179/2018 vp käsittelyn yhteydessä paljastui “muistio”, jonka laatija on Poliisihallituksen Asehallintoyksikön päällikkö Mika Lehtonen. Lausuntona esitetty asiakirja on tarkoituksellisesti muutettu hämäämään kansanedustajia siten, että asiakirjasta on käytetty termiä “muistio”, vaikka todellisuudessa viranomaisen asemassa toiminut Asehallintoyksikön päällikkö on viranomaisena laatinut virallisen asiakirjan. Erityisen huomion kiinnitti asiaan eräs kansanedustaja ihmetellessään lausunnon jokaiselle sivulle merkittyä sanaa “muistio”. Toimittamalla ainoastaan ”muistion” vältytään vastaamasta myöhemmin tarkoituksella vääristetyistä tiedoista ja vihjauksista.

   Finlexistä voi jokainen kansalainen tarkistaa, mitä laissa viranomaisen toiminnasta julkisuudessa on säädetty ja erityisesti § 1 todetaan, että viranomaisen asiakirjat ovat julkisia. Mika Lehtonen on jo vuosien ajan osoittautunut olevansa ainoastaan asevastaisen agendan ajaja, siitä erinomainen esimerkki on aselain valmistelu 2009, lain hyväksyminen perustuslain vastaisuuksista huolimatta 2010 ja lain voimaan tulo 13.06.2011. Mika Lehtosen toiminta todistajana starttiaseita koskevissa oikeudenkäynneissä on aivan erillisen jutun arvoinen, joten on perusteltua syytä epäillä, että härski “muistio” on vain yksi monista Mika Lehtosen toimista pyrkiä lopettamaan laillinen aseenomistus Suomesta. Asehallintoyksikön toiminta on koko ajan perustunut omalaatuiseen lain tulkitsemiseen ja erityisen huomion ansaitsee Mika Lehtosen toiminta Ampuma-aselautakunnan suhteen. Asiantuntijaelimeksi aikanaan perustettu ampuma-aselautakunta on jo vuosia ollut kokoontumatta, jotta voidaan toteuttaa aselakien kiristämiset ilman asiantuntijoita..."

   Koko artikkeli: http://nra.fi/puheenjohtajalla-on-asiaa-173/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Suomen kansallisen kivääriyhdistyksen puheenjohtaja Runo K. Kurko päättää siis mainitun artikkelinsa ”Asenteellista lainvalmistelua/muuttuuko mikään” seuraavasti:

   ”Aseluvanhaltijat, muistakaa esityksen HE 179/2018 läpimeno eduskunnassa ja 11.3.2019 hyväksytty Siviili- ja sotilastiedustelulaki, sillä molemmat lait rajoittavat tavallisten lainkuuliaisten kansalaisten perustuslaillisia perusoikeuksia ja johtavat kohti totalitääristä valtiota. Muistakaa puheet EU:n yhteisestä armeijasta, jonka perustamisen tavoite on ainoastaan käyttää joukkoja toisin ajattelijoita vastaan ja kaataa sellaiset EU-valtioiden hallitukset jotka vastustavat Brysselin sanelupolitiikkaa. Varaudu ajoissa, sillä vihollinen on jo ovellasi ja saattaa puhua Suomen kieltä.”

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!