tiistai 2. huhtikuuta 2019

Sixten Korkmanin sokea piste

Sixten Korkman on kirjoitellut usein järkeviä ajatuksia. Näin hän teki myös tänä aamuna julkaistussa kolumnissaan. Mutta tarinaan sisältyi myös sokea piste.

Olen Korkmanin kanssa samaa mieltä siitä, että populistit Euroopan eri maissa ajavat usein politiikkaa, joka on viime kädessä heidän kannattajiensa omaa etua vastaan. Tosin joissain tapauksissa paljon vähemmän kuin heidän syrjäyttämiensä korruptoituneiden vanhojen valtapuolueiden, joiden kyvyttömyys on johtanut näiden populistien valtaannousuun.

Erityisen samaa mieltä olen Korkmanin kanssa siitä, että "ilmaston lämpeneminen on pysäytettävissä, mutta vain jos kaikki keskeiset toimijat sitoutuvat tavoitteeseen. Kansainvälistä yhteistyötä tarvitaan maailmantalouden vakauttamiseksi, aseistariisunnan edistämiseksi, pakolaispolitiikan inhimillistämiseksi sekä veropakolaisuuden ja rahanpesun torjumiseksi."

Sivumennen sanoen tuo ensimmäinen kohta on kuin suoraan perussuomalaisten Jussi Halla-ahon suusta. Ja muutkin sinänsä järkeenkäypiä, mutta riippuvaisia siitä mikä tuon yhteistyön sisältö on. Jos kansainvälinen yhteistyö johtaa hyviin ratkaisuihin on se eduksi, mutta mikäli ei; ei siitä ole suurtakaan iloa.

Sokean pisteensä Korkman kuitenkin löysi kappaleessa, jossa hän puhui vihan kohdistamisesta "niihin epätoivoisiin ihmisiin, jotka hakevat turvaa ja uutta elämää kurjuudesta kärsivän kotimaansa ulkopuolella". Ja vielä sokeamman virkkeestä, jonka loogisen järjettömyyden osoitin eilen toisen HS:n jutun perusteella eli väittäessään ihmisten hukkumisen Välimereen olevan koko Euroopan häpeä.

Johtopäätöksestä olen lähtökohtaisesti samaa mieltä, eli että juuri kansainvälisellä yhteistyöllä tämäkin ongelma olisi nykyistä paremmin hallittavissa. Valitettavasti vain EU ei tähän pystynyt vuonna 2015 alkaneen ihmisryntäyksen aikana, eikä poliittisen korrektiuden ahdistamana ole edelleenkään löytänyt pysyviä ratkaisuja, minkä seurauksena Unkarin, Italian ja Itävallan kaltaisten kansallisvaltioiden oli pakko ryhtyä kansallisiin toimiin täydellisen katastrofin välttämiseksi. Ne ovat auttaneet ainakin toistaiseksi.

Tämän Korkmanin sokeana pisteenä näyttäytyvän ongelman ratkaisemiseksi kansainvälisen yhteistyön avulla tulisi ensisijaisesti pystyä lopettamaan lähtömaiden väestöräjähdys. Toiseksi sen olisi pystyttävä rauhoittamaan niiden yhteiskuntia kalvavat uskonnollis-etniset epävarmuustekijät ja näiden ongelmien tultua ratkaistuksi tukemaan näissä maissa omaehtoista talouskasvua ja siihen tukeutuvaa hyvinvointia.

Samalla olisi huolehdittava siitä, etteivät länsimaat omalla toiminnallaan ehkäisisi kehitysmaiden omaa kehitystä. Esimerkkinä sellaisestra käy vaikkapa maataloustukien seurauksena syntyneen ruuan ylituotannon dumppaaminen kehitysmaihin.

Ja niin. Tuosta Korkmanin mainitsemasta "epätoivoisiin ihmisiin" kohdistuvasta vihasta

Jotenkin minusta tuntuu, ettei ylivoimaisesti suurin osa ns. maahanmuuttokriittisistä eurooppalaisista tunne juurikaan vihaa tänne saapuvia kehitysmaalaisia kohtaan (vaikka toki lienee olemassa pieni joukko vihaisia rasistejakin). Sen sijaan he kaipaavat elämäntapansa säilyttämistä ennallaan, turvallisuutta ja taloudellista vakautta. Ja tiedostavat enemmän tai vähemmän kirkkaasti, että liian laajamittainen humanitaarinen maahanmuutto johtaisi heikennyksiin näillä kaikilla osa-alueilla.

Asiaa ei myöskään paranna se, ettei ainakaan EU ylikansallisena organisaationa (eikä Suomi kansallisvaltiona) ole tehnyt elettäkään vaatiakseen tulijoilta todellista sopeutumista vastaanottajamaiden elintapaan. Yhtenä järkyttävänä esimerkkinä tästä luin eilen Oulun tunnetusta imaamista, Abdul Mannanista, jota edelleen haastatellaan suomen sijasta englanniksi. Tämä on järkyttävää, sillä onhan hän sentään entinen demareiden varavaltuutettu.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Aino Frilander: sait minut häpeämään
Suomen vastuista Kreikassa
Ensimmäinen merkki Euroopan vakausrahaston seurauksista?

15 kommenttia:

 1. Pilapiirtäjä Kari Suomalaisen, jonka Helsingin Sanomat suuressa viisaudessaan ja oikeaoppisen ihmisarvoideologian pyhässä hengessä potki "rasistina" pois lehdestä, eräässä kuvassa poliitikot istuvat paneelissa rivissä, ja yksi puoluepukari sanoo repliikin: "2 + 2 = 4"

  Johon vierustoveri oitis reagoi, kääntyy kaverin puoleen ja karjaisee: "Populisti!!!"

  Kun Afrikan väestö ennusteiden mukaan tällä vuosisadalla räjähtää nykyisestä reilusta miljardista neljään miljardiin, ja noista yksi miljardi vaeltaa vastaanpanemattomasti Eurooppaan, se on varmaan sitten populismia korkeimmassa potenssissaan. Silloin eurooppalaisia ihmisiä eivät enää pelasta sellaiset kulttuuriset hylkimisreaktiot, joita he nyt tuntevat luontaisesti mutta jotka he itsessään tukahduttavat ollakseen poliittisesti korrekteja ja välttääkseen tulevansa toinen toisensa taholta leimatuksi rasisteiksi.

  Sixten Korkman ei ole sitä näkemässä. Ei meistä moni muukaan. Mutta se tulee tapahtumaan, koska me emme näe nyt sitä että se tulee tapahtumaan. 2 + 2 = 4. Vuorenvarmasti.

  Kulttuuristen hylkimisreaktioiden tukahduttaminen, itsesensuuri ja älyllinen epärehellisyys johon se johtaa, ovat oma eurooppalainen ansamme. Eurooppaa ei tulla murhaamaan, vaan tosiasiassa Eurooppa tekee "oudon itsemurhan". Eurooppalaisten omissa käsissä olisi oman yli-ihanteellisen ja epärealistisen "humanisminsa" oikaiseminen. Mutta kukaan ei ota järkeä käteen. Poliitikot vain reagoivat ylipuolustautuvasti: "Populisti!!!"

  Termi "Euroopan outo itsemurha" on ranskalaiskirjailija Michel Houellebecqin teoksesta "Alistuminen", jossa fiktion keinoin kuvataan kuinka annamme periksi ja luovumme lopulta myös hienoista humanistisista eurooppalaisista arvoistamme. Houellebecq on se mies, jonka kuva oli Charlie Hebdon kannessa päivänä jolloin "profeetan puolesta kostavat" terroristit hyökkäsivät konetuliaseineen toimitukseen ja tekivät veristä jälkeä. Sen jälkeen olemme antaneet entistäkin enemmän pelolle vallan. Puolikkaat sanatkin -- saati pilakuvat -- viemme ihan itse oikeusistuimiimme ja rankaisemme itseämme -- siis niitä meistä jotka eivät kunnioita tietyn uskonnon nimissä esiintyviä väkivaltaisia provosoitumistaipumuksia tuon uskonnon "pyhinä arvoina".

  Siitä se eurooppalainen outo itsemurha alkaa. -- Houellebecqin termin otti sitten käyttöönsä Douglas Murray, joka kirjoitti selväjärkisen ja -näköisen raposrtin kansainvaelluksesta. Se kannattaisi kaikkien lukea: "The Strange Death of Europe -- Immigration, Identity, Islam".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdenvertaisuuslain kuvaamasta syrjimättömyystavoitteesta lipsutaan jo kovaa vauhtia vieraskulttuurin tulviessa maahan. Nyt on jo mahdollista syrjiä esim. poliittisen mielipiteen, alkuperän ("ihonvärin") ja uskonnon perusteella. Muiden muassa Tero Vaara ja Kari Peitsamo menettivät keikkoja lausuessaan poliittisia mielipiteitä. Kantasuomalaisia saa syrjiä työnhaussa muiden etnisyyksien hyväksi. Perinteistä avioliittoa edustavia saa estää olemasta mukana kirjamessuilla. Islamin arvostelusta saa tuomion, mutta kristinuskoa saa pilkata mielin määrin. Kaikkia näitä tehdään vieläpä suurella julkisuudella ja moraalisella ylemmyydellä, korostaen samalla yhdenvertaisuuden tärkeyttä. Tulee mieleen Orwell ja ilmaisu "fariseukset ja kirjanoppineet".

   Poista
  2. Vaaran, Peitsamon ja muiden samankaltaisten tapausten jälkeen tuskin kukaan ihmettelee, ettei tämän blogin pitäjä esiinny omalla nimellään. Mutta minäpä olenkin lukenut Orwellini jo teini-ikäisenä.

   Poista
 2. Australiassa eivät "epätoivoiset" ihmiset huku, vaan asiat on hoidettu siten, että myös australialaisten etu on pyritty ottamaan huomioon.
  Korkmannin kohdalla ihmetyttää, miten muuten niin analyyttinen ja ilmeisen realistiseen ajatteluun pystyvä henkilö kadottaa nämä ominaisuutensa kun kysymyksessä on laiton siirtolaisuus Eurooppaan. Tyypillistä aika monille "asiantuntijoille" nykyisin. Ei pystytä näkemään, tai ainakaan myönnetä niitä ilmiselviä ja pysyviä haittoja, jotka siitä aiheutuvat, ja jotka ovat Suomessakin realisoituneet. Korkmannin ja monen muunkin sokeaan pisteeseen saattaa vaikuttaa se, että jos alkaisi kirjoittaa maahanmuutosta realistisesti, ura Hesarin kolumnistina loppuisi siihen.
  Demareillahan oli muuten Oulussa laamannina (tuomitsemassa oululaisia) tämä afrikkalainen insesti-isä, joka tarvitsi tulkin omassa oikeudenkäynnissään. Demarit pitävät kantasuomalaisia pilkkanaan toiseuden palvonnassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivisesti ajatellen saattaa olla, että paine poliittiseen korrektiuteen on Korkmanin kohdalla vain liian musertava. Eihän noin fiksu mies voi olla - negatiivisen vaihtoehdon mukaisesti - ymmärtämättä sitä, minkä käytännössä kaikki tämänkin blogin parissa viihtyvät ymmärtävät.

   Poista
 3. Korkmanin arvostukseni vähintään puolittui. Miten voi taloustieteilijä unohtaa vierasmaalaisten joutoväen kustannukset Suomelle? Vihan liioittelu Korkmanilla oli mutu-perusteista. Taata saisi jo väistyä syrjään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatko, että Korkman olisi unohtanut ko. kustannukset?

   No tässä vähän muistinvirkistystä eli pelleily maksaa Suomelle 3,2mrd vuodessa!

   https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/

   Ja vielä kerran, suuret kiitokset Pauli Vahtera!

   Poista
 4. Tässä taas yksi malliesimerkki, joka kuuluu
  "niihin epätoivoisiin ihmisiin, jotka hakevat turvaa ja uutta elämää kurjuudesta kärsivän kotimaansa ulkopuolella"

  Aamulehti eilen:

  Tanskasta karkotettu raiskaaja vangittiin epäiltynä kahdesta uudesta raiskauksesta Tampereella – Epäily: Naiset nousivat keskustassa autoon saadakseen kyydin kotiin
  Mies on määrätty karkotettavaksi Tanskasta vuonna 2014 raiskaustuomion takia.

  https://www.aamulehti.fi/a/4f7947ae-692f-43f7-9e73-a2f95fac1323

  Artikkelista poimittua:

  Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut 27-vuotiaan irakilaismiehen todennäköisin syin epäiltynä kahdesta raiskauksesta Tampereella.
  ...
  Vangitsemispäätöksessä toinen epäily on kirjattu päivämäärälle 1.12.2018 ja toinen 16.3.2019.
  ...
  Sama mies on tuomittu 17-vuotiaan tytön raiskauksesta Tanskassa. Rikos tapahtui 13.10.2013 Roskildessa.
  ...
  Aamulehden tietojen mukaan epäilty on tullut Suomeen ja hakenut turvapaikkaa, mutta tarkka aika ei ole tiedossa.
  -------------------------

  Miksi ihmeessä raiskaajat saavat liikkua Euroopassa ja Suomessa vapaina?
  Miksei epäiltyä otettu säilöön edes silloin kun Suomessa tuli ilmi ensimmäinen raiskausepäily?
  jne, jne.

  Muuten Yle viittasi uutisessaan tähän Aamulehden artikkeliin mutta silti Yle kirjoittaa:

  "Kallioniemi ei vahvista epäillyn kansalaisuutta. Poliisin mukaan turvapaikka-asiat ovat salassa pidettävää tietoa.
  Myös Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan epäillyn kansalaisuus on salassa pidettävää tietoa."

  https://yle.fi/uutiset/3-10717773

  Onkohan laki tosiaan niin ettei kansalaisuutta voi julkaista vai onko taas Yle toimittaja Anu Leena Koskinen keksinyt omiaan kuplansa sisällä?
  Oli niin tai näin, toivottavasti myös Aino ja Korkman elävät kuplassaan mukavasti.

  PS. Onneksi on olemassa PS...ja vaalit tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää onnen seuraavan parin viikon aikana.

   Poista
 5. Korkman on talousihminen mutta niin on Virenkin
  koska uskaltaa näin vaalien alla kysyä
  "mihin helvettiin olemme menossa."

  OM eilen:

  "Pieni- ja keskituloisille"

  https://beta.oikeamedia.com/o1-104120

  VastaaPoista
 6. Poliisin mukaan: "On kohtuutonta pitää osallisuudesta 2 murhan yritykseen ja 3 törkeään pahoinpitelyyn epäiltyä vangittuna.

  Terveisin
  Pekka Hätönen
  Tutkinnanjohtaja"

  https://yle.fi/uutiset/3-10716811

  VastaaPoista
 7. Brysselin Pravdan kierosti toteuttamaa propagandaa EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman mukaisen valkoisen kansanmurhan edistämiseksi: laitetaan taloustieteen professori auktoriteettinsa syvällä rintaäänellä tosiallisesti kertomaan kansalle, että Suomi paitsi että se (taloudellisesti) pystyy, sen myös PITÄÄ toimia holtittomasti lisääntyvän afrikkalaisen ylijäämäväestön sosiaalitoimistona.

  Täytyy lievästi sanoen ihmetellä, että Korkmanilla on otsaa puhua tuon suuntaisesti, vaikka hän ei voi olla tietämätön Pauli Vahteran selvitystyön tuloksesta ja sen merkityksestä: "Pauli Vahtera: Maahanmuutto maksaa Suomelle 3,2 miljardia euroa vuodessa – ”Viimeinen hätähuutoni suomalaisille päättäjille”", https://www.iltalehti.fi/talous/a/200a4e99-a71a-4b7a-a6de-6369cca9e348

  "950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä – näin toteaa saksalainen professori Heinsohn...",
  https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

  Noin ei tapahdu niissä maissa, joissa kansa vaaliuurnilla on pudottanut Brysselin korruptoimat maanpetturit pois vallankahvasta:
  "Unkarin raja-aita torjuu laittomat siirtolaiset ”äärimmäisen tehokkaasti”",
  http://www.magneettimedia.com/unkarin-raja-aita-torjuu-laittomat-siirtolaiset-aarimmaisen-tehokkaasti/

  Seuraavaa Suomen vaalitulosta voi odottaa vain pelonsekaisella jännityksellä.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 8. Korkmanista on tullut sellainen kuva, että hän on niitä "taloustieteilijöitä", joiden unelmana on maailma, jossa palvotaan yksilöä kuluttajana, ts. jossa ihmisen ylimmäksi olemukseksi on tullut puhdas materialismi. Siinä unelmamaailmassa ei ole tilaa sellaiselle yhteisöllisyydelle, joka katsoo asioita muusta kuin materialistiskonsumerismilaisesta näkökulmasta. Hänelle on kauhistus, jos joku katsoo asioita vaikkapa suomalaisten kulttuurin erityispiirteiden säilyttämisen puolesta.

  VastaaPoista
 9. "...Kansainvälistä yhteistyötä tarvitaan maailmantalouden vakauttamiseksi,..."

  Suomihan on tunnettu talkoohenkisestä vastuunkannosta; hoidetaan kansainvaellukset, ilmastonmuutokset ym. aiheuttamamme globaalit vääristymät, rahaa riittää.
  Jospa aloitamme tuon maailmantalouden vakauttamisen opastamalla USA:a hoitamaan pikku talousvääristymänsä, toki kantamalla osan vastuista kuten olemme tottuneet EU:ssa malliosavaltiona toimimaan.

  Siispä pinkat ojennukseen:
  http://demonocracy.info/infographics/usa/us_debt/us_debt.html

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!