sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Vihreät tyytyväisimpiä Ylen tarjontaan

Maaseudun tulevaisuuden teettämä mielipidetiedustelu kertoi, ettei Yleisradion nykyinen tarjonta tyydytä huomattavaa osaa suomalaisista. Tyytymättömimpiä ovat maaseudulla asuvat kun taas kaupunkien cityvihreät, sinkut ja kotona asuvat nuoret ovat tyytyväisimpiä. 

Tyytyväisten osuus oli 54 prosenttia ja tyytymättömien 39. Itse kuulun osin jälkimmäisiin - ongelmana on etenkin Ylen poliittisten ohjelmien yksisilmäinen vihervasemmistolaisuus. Sen sijaan esimerkiksi urheilutarjonta tai luonto-ohjelmat ovat positiivisia seikkoja.

Helsingin Sanomat oli kysynyt Ylen toimitusjohtajalta Merja Ylä-Anttilalta kommenttia. Tämä oli kertonut olevansa osin yllättynyt tuloksesta, koska "esimerkiksi alueradion ja -toimitusten rooli on maaseudulla kuitenkin melko merkittävä ja kuulijaluvut hyviä".

Kukahan vihjaisisi Ylä-Anttilalle, että tyytyväisyys Yleen lisääntyisi aivan oleellisesti, mikäli se noudattaisi omia eettisiä ohjeitaan. Eli perustaisi journalisminsa totuudenmukaiseen, olennaiseen ja monipuoliseen tiedonvälitykseen, erottaisi sekä tosiasiat että niiden taustoittamisen mielipide- ja sepitteellisestä aineistosta sekä huolehtisi vaaliehdokkaiden esiintymisissä siitä, ettei kukaan ehdokas saa erityistä etua muihin ehdokkaisiin nähden.

Käytännön esimerkkinä ja juuri nyt Yle voisi osoittaa esimerkiksi katumusta julkaisemastaan punavihreää maailmankatsomusta nuorisolle tuputtavasta "vaalibotista", jonka kelvottomuus on tämän blogin lisäksi huomattu esimerkiksi Suomen kuvalehdessä.

Ylä-Anttilan tai Ylen päätoimittajan ulostuloa odotellessa jokainen voi edesauttaa Pasilan punavihreän veromedian heräämistä käymällä allekirjoittamassa Yle-veron kumoamista vaativan kansalaisaloitteen. Aloite on ilmestynyt allekirjoitettavaksi kaksi päivää sitten, ja sille on tähän mennessä kertynyt 2 257 allekirjoittajaa. Tasaisella tahdilla 50 000 allekirjoittajan määrä saavutetaan siis reilussa kolmessa viikossa - kunhan Yle-veron rahankäyttöön tyytymättömät vain käyvät ilmaisemassa mielipiteensä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Yle maksumuurin taakse?
Jos meilläkin järjestettäisiin kansanäänestys Yle-verosta...
Poliittinen Yle

11 kommenttia:

 1. Kävinkin jo kannattamassa kyseistä aloitetta, mutta ikävä kyllä koko kansalaisaloite on osoittaunut lähinnä huonoksi vitsiksi. Jos aloitteella - kuten tällä - on vähääkään poliittista merkitystä, se tullaan varmasti torppaamaan jollain tekosyyllä jo valiokuntavaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin varmasti, mutta suurella allekirjoittajien määrällä olisi kyllä merkitystä toimituskunnan jäsenten korvien välissä.

   Poista
  2. Enpä usko että olisi, samassa hesarin jutussahan lopuksi mainittiin että "Ylen omassa selvityksessä 78 prosenttia on tyytyväisiä Yleen." Eiköhän toimituskunta usko mieluummin omaan kuin MTn selvitykseen. Toinen asia sitten, kumpi on ollut puolueettomampi. Kun itse kysyy ja itse vastaa ei tule jälkipuheita, vanha sananlasku.

   Jos hermot kestää, kannattaa katsoa ykkösen Perjantai-ohjelma joka käsitteli Suomessa olevia Romanian ja Bulgarian romanikerjäläisiä. Asuttuani kuuden vuoden ajan ko. maissa tajusin, että olen ymmärtänyt kaiken ihan väärin. hesarin human interest-toimittaja Kimmo Oksanen kun todisti niin väkevästi, että mitään rikollisuutta tai hyväksikäyttöä taustalla ei ole. Ja se, että ko. maiden päästyä EUn jäseniksi esim. Suomen vuosittaisten taskuvarkauksien määrä oli lähes 3-kertainen verrattuna New Yorkin vastaaviin lukuihin, oli pelkkää sattumaa? Tätä poliisin kertomaa hän tosin ei hienotunteisesti käsitellyt vaan väitti päinvastoin ettei poliisi ole kertonut mistään ongelmista. Studioyleisö koostui lähinnä nuorista jotka imivät kaiken aivottoman propagandan itseensä. Pelottavaa.
   tira+

   Poista
 2. YLE on nykyään Metsäradio 2.0

  VastaaPoista
 3. Hyvä vitsi oli se, että kun kävin kokeilemassa YLEn vaalikonetta ensimmäistä kertaa, se ehdotti minulle ehdokkaita Vasemmistoliitosta ja Vihreistä. Samoilla vastauksilla toisella kerralla, metelin jälkeen, tulos oli PS ykkösenä. Hupsista keikkaa!

  VastaaPoista
 4. Hyvä analyysi parannusehdotuksineen. Rakentavaa kritiikkiä.

  VastaaPoista
 5. Kauniisti sanottuna nyppii aika lailla katsella ja kuunnella Ylen yksisilmäistä vihervasemmistolaista johdattelua, jossa erityisesti korostuu kaikenlainen haittamaahanmuuton puolesta puhuminen. Kun joutuu sen vielä pakosta kustantamaan.
  Yle-veron ajoi läpi demareiden Krista Kiuru. Jos haluaa lisää veroja, kannattaa äänestää demareita. Siltä suunnalta on tullut hienoja ideoita, kuten että perintöveron pitäisi olla 100%.
  Ylen uutisissa muuten maalailtiin varsinaista painajaishallitusta, jossa olisivat demarit, vihreät, vasemmistoliitto ja ruotsalaiset. Karmea ajatus.

  VastaaPoista
 6. Ajatushistorialliset kaudet muodostuvat aina vastakohtina edeltäjilleen, ja nyt meilläkin aatteellisena valtavirtana -- siis jokaisen yhteiskunnan aina tarvitsemana Suurena Yhteisenä Valheena -- on jonkinlainen jo hapantumassa oleva populismiversio 60-70-lukujen yleismaailmallisen nuoriso- ja kulttuurivallankumouksen "arvoista". Se on tietynlaiselta "yleisvasemmistolaiselta" pohjalta nousevaa narsistis-individualistista "identiteettipolitiikkaa", jossa uutena tunnustuksellisuuden aina tarvitsemana eskatologiana on toiminut "vihreä" ajattelu maailmanlopun ennustuksineen, jotka vuosikymmenien myötö ovat kehittyneet myös "tieteellisesti pätevimmiksi" -- huippuna sitten tämä kyllin monimuttujainen "ilmastonmuutos", joka on yhtä kumoamaton kuin todistamatonkin.

  Ajatushistoriassa vaikutta aina monien vuosikymmenien kulttuurivitka, jonka aikana edelläkävijöiden ideat lanseerautuvat vähitellen suuren enemmistön hellimäksi Yhteiseksi Valheeksi. Kielifilosofiaa pitkän ikäni harrastaneena sanoisin, ettei maailmaa ilman tuollaista suurta tunnustuksellisuutta voi olla olemassa -- kielen olemuksellinen rooli sosiaalisena muodosteena sanelee sen että kaikesta ajatteluista valtaosan on aina toistettava kulloisiakin "vakiintuneita" totuuksia, ja kaikki kriittinen epäily itse asiassa mahdollistuu vain tällaisen taustavakauden -- wittgensteinilaisittain "varmuuden" -- pohjalta.

  On tietysti traagista, ettei mitään vahvaa edelläkävijä-ajattelua omassa ajassamme esiinny. Suurten ikäluokkien luoma "arvopohja" omaksutaan totuutena eli itseidentiteetin pohjana myös nykynuorten, näiden "kympin tyttöjen" joukoissa. Ja iso osa kympin tytöistä on itseään älykköinä pitäviä poikia. -- Vanhemman polven täydellinen jämähtäminen omiin "vihervasemmistolaisiin" tunnustuksiinsa siirtyy populistisena narsismiversiona nuoriin, joita "valistuneet" vanhemmat sitten taputtelevat olalle. Ajatelkaas, niin aktiivisia, ajantasaisia ja ajattelevia lapsia! Lapsiamme, totisesti!

  Jos YLE:n nettisivun avaa, päällekäyvä naiivi "opettavaisuus" tyrmää täydellisesti. Vihervasemmistolainen, riemunkirjavaa narsistista "monikulttuurisuutta" tuputtava paatos on taatusti kauheampaa kuin mitä Neukkulan Viralliset Totuusvälineet koskaan saivat aikaan. Saamme turhan odottaa ensimmäistä koko kansaa kohauttavaa maahanmuuttokriittistä ohjelmaa. Kritiikki elää vain ovenrakojen ohuina häivähdyksinä. Erityisesti suomalaisen kulttuuriväen täydellinen itsepetos ja älyllinen epärehellisyys hyökkää silmille. Ollakseen "kulttuuri-ihminen" on nykyisin aivot pantava aivan totaalisesti narikkaan.

  VastaaPoista
 7. Kun joku tällä hetkellä vielä lapsukainen ymmärtää, että on ollut Suomi, jossa jokaista yleisötapahtuman ajotietä ei ole tarvinnut tukkia ja sen jälkeen lukee YLEn tämän päivän juttuja terrorismiin syyllistyvien maahan saapumisesta, niin nykykirurgia ei tunnu keinoja suun kiinni saamiseksi.

  Olemme sukupolvea jonka aikana YLE (et al.) toivotti terrorismin tervetulleeksi. Ja vaikken itse toivottanut, hävettää.

  Valtsu

  VastaaPoista
 8. YLEn tarjonnasta minulla ei ole mitään sanottavaa, koska en ole siihen tutustunut vuoden 1979 jälkeen.

  VastaaPoista
 9. Pistetään vaalivilppi kuriin:
  http://nwohavaintoja.blogspot.com/2019/04/pistetaan-vaalivilppi-kuriin.html

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!