keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Väkivaltaa Bremenissä

Saksassa toimivan maahanmuuttokriittisen Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen 66-vuotias kansanedustaja on pahoinpidelty raa´alla tavalla (järkyttävä kuva pahoinpidellystä löytyy täältä) ja tullut todennäköisesti murhatuksi, ellei sivullinen olisi puuttunut tapaukseen. Tekijää ei tiedetä, mutta poliisin mukaan "uskomme, että kyse on poliittisesti motivoidusta teosta".

Tapahtunut pahoinpitely ei tietenkään ole ainutkertainen tapahtuma Saksassa, mutta yhdistettynä muutama päivä sitten AfD:n Döbelnin toimistoon heitettyyn räjähteeseen se saattaa kieliä siitä, että maahan on järjestäytymässä maahanmuuttokriittisyyden suhteen suvaitsematon, laittomuuksiin taipuvainen ja järjestäytynyt joukkio.

Merkittävää tapauksessa on se, että puoluetoimiston tapauksessa on otettu kiinni kolme paikallista saksalaista miestä, iältään 29, 32, and 50 vuotta. Mikäli etniseen tietoon on uskominen, on järjestäytymässä oleva joukkio nimenomaisesti osa saksalaista vasemmistoa. Toivottavasti myös pahoinpitelijät saadaan kiinni, jotta tämä epäilys saadaan joko vahvistettua tai osoitettua vääräksi.

Pahoinpitelyn ja pommihyökkäyksen lisäksi on AfD:tä vastaan tehty pienempiä iskuja. Itäisessä Saksassa sen toimistoihin on viime viikkojen aikana tehty useita vandalismiksi luonnehdittavia tekoja. Tämäkin viittaa poliittisesti motivoituneeseen ja ainakin löyhästi järjestäytyneeseen joukkioon.

Kaiken kaikkiaan näyttää siis siltä, että saksalainen politiikka on tekemässä paluuta 1930- tai 1970-luvulle, jolloin politiikka tehtiin vakavaa väkivaltaa käyttäen. Nähtäväksi jää, mitä maan johto tekee sen suhteen - toistaiseksi on nähty esimerkiksi Saksin osavaltion sisäministerin kehotus taistella AfD:tä vastaan poliittisesti eikä väkivaltaisesti. Muotoilu "taistelu"-sanoineen on kieltämättä tässä tilanteessa vähän erikoinen, vaikka toki sanoma on muilta osin oikean suuntainen.

Tätä taustaa vastaan on hienoa, että Suomessa ei ole syntynyt mittavaa väkivaltaa maahanmuuttokriittisiä tai muitakaan poliittisia toimijoita vastaan, vaikka toki meilläkin on Perussuomalaisten puoluetoimistoa vastaan hyökätty. Toivoa sopii, ettei suomalainen vihervasemmisto seuraa saksalaisten terroristien jalanjälkiä, vaan pitäytyy laillisissa keinoissa asiaansa ajaakseen.

Kantaväestön radikalisoitumisriskin pienentämisen kannalta olikin mukava huomata, että sisäministeri Kai Mykkänen otti tiukan linjan Välimeren taksiliikenteen tukemiseen kun siellä toimiva ihmissalakuljettajien toimintaketjun osanen tarjosi elintasopakolaisia EU-maille. Mykkäsen kieltäytyi ja totesi, että laivoilta Unioniin päästettyjä ihmisiä sijoittelemalla "pikemminkin ylläpidetään kierrettä, jossa Välimeren satamiin kannattaa pyrkiä". Saman olen minäkin ymmärtänyt jo kauan sitten.

Toivotaan siis, että myös Perussuomalaisten ulkopuolella aletaan vähitellen ymmärtää niitä riskejä, joita ns. humanitaariseen maahanmuuttoon liittyy. Ellei muuten, niin Saksan varoittavan esimerkin valossa. Varminta lienee kuitenkin, ettei tähän luoteta vielä kevään vaaleissa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Saksa on nyt muutoksen kynnyksellä
Sipilä ja Merkel ovat kaivaneet itselleen yhteistä kuoppaa - Orpokin haluaa sinne
Välimeren liikenne ylitti uutiskynnyksen hyvässä ja pahassa

11 kommenttia:

  1. Annas ku mä arvaan ne tekijät: Anttifantti liilii somalii ja sen kaverit.
    Kerkii ne vielä täälläkin, ja suomen polliisille käy kuten ruåtsissa, ei saada kiinni ketään, kun ei ole tietoa tekijöistä.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  2. Oliko se Olli Immonen, joka pari vuotta sitten kirjoitti Facebookin unelmastaan yhteiskunnasta ilman monikulttuuria ja kehotti taistelemaan sen puolesta. Silloin nimenomaan taistelu-sanan käyttö sai laajan tuomion mediassa, vaikka nimenomaan vasemmisto sanaa on aina reippaasti viljellyt propagandassaan. Vasemmistolainen väkivalta on Li Anderssoninkin mukaan parempaa ja silloin saa taistella ilman, että siihen kukaan tai mikään puuttuu. Näin se menee täällä vihervasemmistolaisen EU:n peräkammarissa.

    Ehkä Saksassa saadaan tekijät kiinni ja tuomitaan, kun taas Ruotsissa tilanne on jo toivoton, johtuuko sitten kyvystä vai halusta, mene ja tiedä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikuisiässä Neuvostoliiton ja koko kommunistiblokin edustaman paskan ja lopulta koko sairaan systeemin hajoamisen nähneenä tuntuu absurdilta katsella näitä antifoja ja Li Anderssoneita. Kuinka täysin tietämättömiä he ovatkaan edustamansa ideologian täydellisestä epäonnistumisesta ja kyvyttömyydestä tuottamaan mitään muuta kuin kärsimystä ja sortoa. Tiedot lähihistoriasta puuttuvat, mutta he eivät osaa tehdä oikeita johtopäätöksiä myöskään sosialismin nykyisistä esimerkeistä eli Pohjois-koreasta, Venezuelasta ja Kuubasta. Kannattaisi käydä ekskursiolla vaikka Venäjän syrjäseuduilla (esim Karjala), niin näkisi millaisen toivottoman surkean rönttölän sosialismi pystyy saamaan aikaan.

      Poista
  3. Toivottavasti tämä kuvio ei toista ensimmäisen maailmansodan jälkeistä kehitystä. Silloinkin demokratiaan kohdistuva uhka tuli alun perin vasemmalta. Äärivasemmiston harjoittama väkivalta ja rähinöinti synnytti vastavaikutuksenaan ne äärioikeistolaiset liikkeet, kun kansalaiset saivat kyllikseen vasemmiston harjoittamasta yhteiskunnan sabotoinnista. Suomi selvisi tästä oikeistolaisesta reaktiosta laittamalla äärivasemmiston kuriin. Lapuan liike kuihtui tultuaan tarpeettomaksi, kun demokraattinen yhteiskunta osoitti, että se haluaa ja kykenee puolustamaan itseään. Tässä mielessä Mykkänen on nyt toiminut viisaasti ottamalla tiukan linjan tuohon Välimeren taksiliikenteeseen. Äänekkään laitavasemmiston myötäily nimittäin sataisi suoraan vastakkaisen laidan ääriaineistojen laariin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea hahmottaa tuota äärioikeistoa Suomessa. Tarkoittaako se jotain muutaman kymmenen tontun muodostamaa "vastarintaliikettä" vai mitä. Kokoomus ei tunnu ajavan enää edes normaalin oikeistolaista politiikkaa, vaan myötäilee kaikissa suurissa kysymyksissä, kuten maahanmuutossa, vihervasemmistoa. Ainoa maahanmuuttokriittinen puolue Perussuomalaiset ei missään nimessä ole äärioikeistolainen, vaan päinvastoin pitää voimakkaasti suomalaisten vähäosaisten puolta. Että missä se äärioikeisto luuraa?

      Poista
    2. Jotakin vastarintaliikettä voitaneen pitää oikeasti äärioikeistona, mutta se on pieni porukka. Perussuomalaisten leimaaminen äärioikeistoksi on sitä leimakirveen heiluttelua, jota laitavasemmisto on perinteisesti harjoittanut. Se on sitä samaa huiskimista, jossa rasismia nähdään nykyisin piparkakuissa ja lakritsapapereissa tai neuvostovastaisuutta nähtiin aikanaan kaikessa mahdollisessa ja muutamassa mahdottomssakin asiassa. Tämä taas perustunee siihen vasemiston perinteeseen, jossa retoriikka on kaikki kaikessa ja asioiden arkinen todellisuus ja toimivuus ei juuri mitään.

      Poista
  4. Sinulla on tosi kiva blogi. Haluatko johtaa sitä instagramissa? Voit Osta Instagram Seuraajia mainostaaksesi profiiliasi.

    VastaaPoista
  5. I was seeking this particular info for a long time. Thank you

    VastaaPoista
  6. I really appreciate the kind of topics you post here.

    VastaaPoista
  7. You made some really good points there.

    VastaaPoista

  8. I am glad to be a visitor of this complete site! , thanks for this rare info!

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!