keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Vihreitä saksanmaalla ja täällä Pohjantähden alla

Baijerin vaalit on nyt käyty ja pöly laskeutunut. Helsingin Sanomien Anna-Liina Kauhanen kirjoitti oman näkemyksensä Baijerissa menestyneiden Vihreiden ja heidän Suomessa taapertavien aatetoveriensa kannatusten välisistä eroista.

Niinpä minäkin katselin Baijerin vaalien tuloksia  ja huomasin niiden peilikuvamaisuuden. Siinä missä demarit menettivät 10,3 prosenttiyksikköä kannatustaan lisäsivät Vihreät omaa osuuttaan 8,7 prosenttiyksikköä. Lienee siis niin, että osa demareista vaihtoi vihreämmälle oksalle ja osa ehkä lähti Baijerissa vahvan paikallisen Freie Wählerin kelkkaan, koska myös se lisäsi kannatustaan.

Samaan tapaan CSU menetti 9,7 prosenttiyksikköä edellisiin vaaleihin verrattuna ja ensimmäistä kertaa vaaleihin osallistunut AfD sai 10,3 prosentin kannatuksen. Eli siis 10,3 prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisissä vaaleissa. Näyttäisi siis siltä, että AfD olisi saanut suurimman osan kannatuksestaan CSU:lta.

Toinen havaintoni koskee Anna-Liina Kauhasen analyysiä, jossa hän kertoi sekä Vihreiden että AfD:n saaneen samansuuruiset potit CSU:lta. Ja lisäksi Vihreät vielä ääniä demareilta. Tätä on vaikea uskoa, sillä voisiko todella olla niin, että Saksassa ihmiset vaihtavat puoluetta väristä toiseen kuin muotitietoinen ihmisoletettu paitaansa oikkujen mukaan.

Todennäköisempää saattaa olla se, että suorien puoluevaihdosten lisäksi CSU:n ja SPD:n kannattajia jäi kotiin nukkumaan ja toisaalta sekä vihreät että afdläiset nukkujat heräsivät vaaleihin. Mutta toki Kauhasella on yhtäläinen oikeus näkemykseensä kuin minulla, kunnes saksalaiset politiikan tutkijat ovat selvittäneet kunnolla ne suunnat, joihin ihmiset todellisuudessa kannatustaan siirsivät.

Sitten on myös kysymys siitä, miksi suomalaisilla Vihreillä menee huonosti. Se ei varmaankaan johdu tällä kertaa niinkään heidän politiikastaan - jolla on kyllä paljon kannatusta urbaanissa punavihreässä kuplassa ja jopa sen ulkopuolella - vaan puheenjohtajan homoklubiseikkailuista, lainsäädäntösihteerin lentokonehäiriköinnistä ja kansanedustajan sairauslomatöistä, jotka eivät kuitenkaan ole johtaneet uuteen sairauslomaan kuten arvelin tuoreeltaan.

Kaikki edelle kirjoittamani - tai ainakin kaksi ensimmäistä - lienevät hyväksyttäviä toimintamalleja punavihreän kuplan ytimessä, mutta sen koko ei ole yli 10 prosenttia kansasta vaan melkoisesti pienempi. Niinpä tämä näkyy Vihreitä kannattaneiden epävarmojen äänestäjien siirtymisenä muihin puolueisiin tai nukkuviin.

Suomalaisvihreiden epäonneksi he pääsivät jälleen otsikoihin, kun puolueen entinen kaupunginvaltuutettu ja vuoden pakolaisnainen joutui syytteeseen noin 44 000 euron rahanpesu- tai kätkemisrikoksesta. Sillekään ei löydy hyväksyntää muualta kuin korkeintaan punavihreän kuplan syvimmästä ellei peräti synkimmästä ytimestä - jos sieltäkään.

Siten en usko hetkeäkään, että suomalaisten Vihreiden alamäki johtuisi Touko Aallon sairauslomasta. Eikä syöksy muuksi muuttuisi vaikka Aalto palaisikin takaisin hoitamaan luottamustoimeaan, sillä viime aikoina tavallista sanontaa mukaillakseni Touko Aalto ei ole ratkaisu ongelmaan, vaan osa sitä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Sipilä ja Merkel ovat kaivaneet itselleen yhteistä kuoppaa - Orpokin haluaa sinne
Toivotan sinulle jaksamista, Jani Toivola!
Aino Pennanen ruotsalaisnaisen jalanjäljillä

12 kommenttia:

 1. Tuhka tuumii että tässä on myös kyseessä yhteiskuntien murrosvaihde. Tälläisinä aikoina "keskusta" katoaa kun sillä ei enää ole ratkaisuja uusiin ongelmiin, joten ääripäät vahvistuvat. "Vihervasemmisto" ja "Oikeistokonservatiivit" saavat kannatusta, sitten nähdään miten käy.

  VastaaPoista
 2. Yhteiskuntien kahtiajakautuminen ja polarisoituminen taannuttaa ne, ja totalitarismin oireet, kuten identiteettipolitiikka ja ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuri, ovat meilläkin vahvistuneet. Kriisiytyminen tulee jatkumaan, ja tulevalla vuosisadalla mahdollisesti satojen miljoonien suuruusluokkaan kasvavat kansainvaellukset romauttavat vanhat eurooppalaiset kielellis-kulttuuriset kansallisvaltiot lopullisesti.

  Ehkä sorrumme totalitaristiseen taantumaan jo ennen kuin kulttuurikognitiivinen romahdus tapahtuu. En ehkä itse ole tämän kehityksen päänäytöstä näkemässä, mutta sanokaa minun sanoneen, että taantuminen totalitarismiin -- joka on siis ikiaikaisen mallin mukaan tapahtuva yhteisöilmiö -- tulee tapahtumaan juuri sen "ideologian" kulisseissa joka nauttii niin sanotun "poliittisen korrektiuden" suojaa.

  Se on yksi asia, jonka ymmärtäminen näyttää olevan likimain mahdotonta -- että siis totalitarismiin voidaan ajautua ihan minkänimisen "ideologian" käsitekaavuissa tahansa. Yhteiskunnallinen taantuma on yhteisöeläimelle ja -elämälle tyypillinen ilmiö, jonka mekanismit palautuvat paljon syvemmälle lajihistoriaan kuin mitä tämä nykyinen, eurooppalaisen uuden ajan täydellistyneeseen "opilliseen" ajatteluun kuuluva ismitunnustuksellisuutemme on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itävaltalainen politiikantutkija Karl Steinhauser nimesi n. 30 vuotta sitten yhden kirjoistaan
   "EU - huomispäivän Super-Neuvostoliitto".
   *
   "Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship
   Mon, 2006-02-27 21:13
   Vladimir Bukovksy, the 63-year old former Soviet dissident, fears that the European Union is on its way to becoming another Soviet Union. In a speech he delivered in Brussels last week Mr Bukovsky called the EU a “monster” that must be destroyed, the sooner the better, before it develops into a fullfledged totalitarian state..."
   https://www.brusselsjournal.com/node/865
   *
   Ks. myös britti-patriootti David Noakes: "Expose the EU dictatorship and its police state",
   https://eutruth.org.uk/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Mitäpäs tämäkään on muuta kuin diktatuurille tyypillistä sanelupolitiikkaa:

   [Vaaleilla valitsematon]"Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be New Norm",
   https://www.breitbart.com/europe/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

   Täydelliseen diktatuurin mennään pienten askelten taktiikalla niin, että ihmiset eivät huomaa ennenkuin on myöhäistä.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 3. Suomen henkinen ilmapiiri on nyt erittäin huono. Ahdasmielisyys, saivartelu, kiusaaminen ja harhaanjohtaminen ovat vallanneet alaa. Onneksi sisällisotaa ei ole tulossa, kun viholliset eivät ole käyneet armeijaa.

  VastaaPoista
 4. Prof:n blogi kommentteineen tuo hyvin esiin muutosten/tapahtumien analyysien onttouden. Alkuosassa blogia funtsitaan mihin ne demujen äänet livahtivat, viheriölle koska... Ollaan ymmärtävinään, että äänestäjäkunta on tietopohjaisesti fiksoituneita jonkin poliittisen puolueen ja sen edustajien arvopohjaan, jonka muuttuminen vaatii sellaisia tapahtumia, että laajempi äänestäjän omaksuma arvopohja ei sitä enää sulata. Hei, äänestäjät ovat kuin lammaslauma, jota border colliet hätistävät oikeaan aitaukseen. Sama koskee äänestettäviä.
  Loppupuoliskolla tuodaan esiin niitä arvopohjaa järkyttäviä tapahtumia, jotka oikeasti muuttavat äänestyskäyttäytymistä. Homoklubilla perseelleläiskintä lienee ok vain hyvin pienelle osalle suomalaisia etenkin puolueen puheenjohtajan tekemänä. Joten puolue vaihtoon. Ajatelkaa, jos johtaja olisi läpsytellyt suomalaisesta paperikorvikkeesta kiedotulla vihdalla vaikka hallituksen yhteisessä saunatilaisuudessassa kaikkien nähden itseään selkään ja persiille. Ei mitään haittaa, arvopohjat kunnossa.
  Seppo Oikkonen komment(e)issaan kertoo samantyyppisistä tapahtumista/ilmiöistä toki joskus vaikeaselkoisesti. Kiitos hänelle.
  Suomen kansa ei ole niin tyhmää, kuin poliitikot olettavat. Heillä ei vain ole aikaa/mielenkiintoa seurata farssia, jota korkein johto johtaa ja näyttelee.
  Olen pahoillani, liian pitkä komm. Sori siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa siltä, että kansan enemmistö ei vieläkään ole tietoinen, että vallanpitäjiämme tukeva valtamedia valehtelee jatkuvasti joko kokonaan VAIKENEMALLA tai kertomalla harhaanjohtavasti vain osatotuuksia asioista. Näitä asioita ovat esim. masinoitu kehitysmaalaisten massainvaasio Eurooppaan, EU:n todelliset tarkoitusperät, suuri ilmastohuijaus, orjuuttava velkaponzi-rahajärjestelmämme jne, jne.
   Jos tuo kansan enemmistö ymmärtäisi ja vaivautuisi ottamaan selville asioita todellisesta vaihtoehtomediasta, niin nykyinen korruptoitunut poliittinen nomenklatuura joutuisi vaalien jälkeen samanlaisen väen vaihtamisen kohteeksi jota se on toteuttamassa kantasuomalaisten suhteen, Brysseliä nöyrästi kumartaen.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 5. Lisää suomalaisvihamielistä sensuuria:

  "Kiuas Kustannuksen osallistuminen Helsingin Kirjamessuille peruttiin yllättäen, mutta asian puinti jatkuu",
  https://www.kansalainen.fi/kiuas-kustannuksen-osallistuminen-helsingin-kirjamessuille-peruttiin-yllattaen/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 6. Saksan vihreä liike, jota perustamassa oli vanhoja fasisteja, ei näyttäisi vielä häviävänkään maailman kartalta. Tämä pitkittänee Vihreiden kärsimyksiä myös Suomessa, vaikka nyt mielipidemittauksissa alamäki luistaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usarissa kommmentoivat Mäkisen tapaiset vihreät nopuettaa vihreitten häviämistä ..

   Poista
  2. Minä en usko, että viheriäät häviävät sen enempää Suomesta kuin Saksasta. Takana on laaja maailmanparannuksen aate, eikä sen vetovoima ole katoamassa mihinkään.

   Poista
 7. Tällähän ei asiaan muuta yhteyttä ole kuin 'sylttytehdas', mutta:

  Pettääkö vanha(hko) muistini, vai oliko uutisissa/kolumneissa joskus ennen enemmän tekstiä kuin kuvaa kirjoittajasta?

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005868063.html

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!