maanantai 8. lokakuuta 2018

Pari kommenttia Jussi Halla-ahon ilmasto-ohjelmaan

IPCC:n raportti on saanut valtavan julkisuuden suomalaisessa lehdistössä. Niinpä siihen otti kantaa myös Jussi Halla-aho (ps), jonka asiantuntemuksen ydin ei yleisen käsityksen mukaan liene ilmastoasioissa. Sen sijaan monet pitävät häntä kylläkin loogisena ajattelijana.

Päätin siis katsoa, mitä mies on pohdiskellut ja mitä siitä itse ajattelen. Lähteenä käytin Suomen Uutisten juttua, jossa on siteerattu Halla-ahon facebook-kirjoitusta. Seuraavassa siis ensin lainaus ja sen perään oma kommenttini.

"Uusiutuvia energianlähteitä pitää hyödyntää paikallisesti mahdollisuuksien mukaan, mutta ne eivät ole vastaus suureen kysymykseen. Ydinvoima on ainoa tapa tuottaa vähäpäästöistä energiaa vaadittavissa volyymeissä järkevällä hinnalla. Ydinvoimalaitosten hinta saadaan laskemaan nostamalla kysyntää ja sillä tavoin tarjontaa."

Juuri tällä hetkellä ydinvoima on yksi erinomainen ratkaisu perusenergian tuottamiseen. Pidemmällä aikavälillä eli tekniikan kehittyessä lienee kuitenkin mahdollista tuottaa huomattavia määriä energiaa myös muilla tavoilla ja edullisesti.

Suomen kannalta erityisen merkittävää olisi, mikäli Suomen kaupungit lämmitettäisiin jonain päivänä maan sisuksista otettavalla geolämmöllä. Viittaan ST1:n poraamaan koereikään Espoon Otaniemessä, jonka uskon ja toivon johtavan suomalaiseen energiavallankumoukseen ja maamme muuttumiseen pysyvästi hiilineutraaliksi.

"Ikävä kyllä poseerauspolitiikan seurauksena ydinvoimaa ollaan esimerkiksi Saksassa korvaamassa hiilivoimalla."

Saksan epäonnistunut päätös ja sen seuraukset Halla-ahon kuvaamalla tavalla ovat totta ja muodostavat varoittavan esimerkin siitä kuinka käy kun ympäristöllis-taloudellisia päätöksiä tehdään aatteellisen hurmoksen vallitessa. Toivottavasti Suomessa ei sorruta sellaiseen edes IPCC:n luomien uhkakuvien edessä.

"Talouden globalisaatiota ja tavaroiden vapaata liikkumista on ryhdyttävä purkamaan määräämällä ilmastovero tuontituotteille yleensä ja sakkovero pahimpien saastuttajien tuontituotteille. Paikallisen tuotannon lisääntyminen merkitsee väheneviä kuljetuksia ja väheneviä päästöjä. Se merkitsee myös paikallista työtä ja hyvinvointia, mutta ei mennä tässä siihen. Sakkotulleilla voidaan niinikään ohjata saastuttajien tuotantoa vähemmän saastuttavaan suuntaan."

Halla-aho kiinnitti huomiota tärkeään asiaan: paikallisen tuotannon hyödyntäminen on sekä ekologisesti että sosiaalisesti kestävä vaihtoehto ja kuljetuksissa syntyy päästöjä. On kuitenkin huomattava, että länsimainen hyvinvointi on syntynyt pitkälti vapaan kaupan ansiosta.

Siten kaupankäynnin tarpeeton rajoittaminen esimerkiksi sakkotulleilla johtaisi etenkin Suomen kaltaisessa pienessä taloudessa talouskasvun heikkenemiseen ja lopulta lamaan. Sellaisessa tilanteessa ilmastonmuutoksen tai minkään muunkaan syyn vaatimat uudistukset eivät tule tehdyiksi puhumattakaan muista vahingoista.

"Kotimaisen teollisuuden toimintaedellytyksiä pitää parantaa laskemalla energian ja kuljetusten hintaa verotuksellisin keinoin ja asettamalla vähemmän kunnianhimoisia ympäristötavoitteita... Vain tällä tavoin voidaan estää teollisuuden ulosliputus Kiinaan ja Intiaan, joissa viis veisataan mistään tavoitteista. Suomalainen savupiippu on ympäristöteko."

On totta, että talouden kuristaminen yhtäällä johtaa sen siirtymiseen toisaalle. Ja yleensä siis sinne, missä tuotanto on halvempaa ja rajoitukset vähäisempiä.

"Asuminen kuluttaa enemmän energiaa pohjoisessa kuin etelässä. Muuttoliike etelästä pohjoiseen pitää lopettaa."

Olen sanonut saman asian moneen kertaan myös itse. Viimeksi eilen.

"Kysymys kuuluukin, halutaanko ilmastonmuutokselle oikeasti tehdä jotakin, vai halutaanko vain poseerata ja lennellä jonnekin Balille ilmastokokouksiin."

Kyllä sille varmaankin halutaan tehdä oikeasti jotain, mutta samalla halutaan turvata omat yhteiskunnallis-taloudelliset intressit. Ilmastonmuutoshysteria on esimerkiksi niin hyvä bisnes siitä puhuville tutkijoille, että mopo on vaarassa karata käsistä. Poliitikot puolestaan uskovat, mitä heille kerrotaan ja ilmastotarina on ollut sopiva sekoitus tutkimustuloksia, vakuuttelua ja uhkailua - sekä myös kerta toisensa jälkeen lisäajan antamista mistä kollega Kumitonttu viimeksi muistutti.

Tieteen uskottavuuden kannalta toivon, ettei houkutus ja ilmastotutkijoiden edut ole voittaneet, vaan heidän varoittelunsa perustuvat vääristämättömiin tutkimustuloksiin. Toisaalta koko ihmiskunnan kannalta olisi tietenkin parempi, että koko hysteria olisi perusteetonta.

Tämän dilemman selvittäminen on ollut aivan alusta asti yksi tämän blogin keskeisistä aihepiireistä - ilman omaa agendaa suuntaan tai toiseen, vaikka kommenteissa on joskus esitetty sellaistakin. Valitettavasti vain olen useamman kerran (esimerkki, toinen, kolmas ja neljäs) törmännyt asioihin, joita en olisi halunnut kohdata.

Edelle kirjoittamastani toivottavasti selvisi, ettei Halla-ahon agenda ole mielestäni mitenkään täydellinen. Siitä huolimatta siinä on paljon selvää järkeä, jollaisen pohjalle Suomen ilmastonmuutosstrategia tulisi rakentaa.

Kaikista oleellisinta on ymmärtää, että ennustettu katastrofi - olettaen että se on tulossa - voidaan torjua ainoastaan huolehtimalla tieteellis-teknisestä kehityksestä ja sitä ruokkivasta taloudellisesta menestyksestä. Siitä esimerkiksi käyköön ST1:n Mika Anttosen ajatus tuottaa fossiilisilla energialähteillä se pääoma, jolla suomalaisten asuntojen lämmitys muutetaan geolämmön avulla omavaraiseksi vientituotteeksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
IPCC ja eduskuntavaalit 2019
Halla-aho-sitaatteja Husulle ja muille kiinnostuneille
Ilmaston mittaamista vai tilastohuijausta?

15 kommenttia:

 1. "How Banking Families - "the CABAL" - Robbed You of Your Future:

  who controls the food supply controls the people; who controls the ENERGY can control whole continents; who controls money can control the world."


  Seuraavassa on 11 minuutin englanninkielinen video, jossa aiheena on "MAXWELL, EDISON, JP MORGAN AND THE LAWS OF PHYSICS":
  https://www.hopegirlblog.com/2016/12/24/new-video-free-energy-the-laws-of-physics-and-the-laws-of-nature/

  Vastaava perusteellisempi PoverPoint-esitys: https://www.hopegirlblog.com/wp-content/uploads/2016/02/Peoples-Free-Energy-Show-Slide-Ep-One-History-is-Written-By-the-Winners.pptx

  Tässä on yksi esimerkki lukemattomien vastaavanlaisten joukosta kuinka em. 'cabal' pitää energia-monopolin hallussaan:

  "Inventor of ‘Free Energy’ Electrical Generator: “I’ve Been Poisoned Several Times”",
  https://www.collective-evolution.com/2018/07/02/inventor-of-a-closed-path-homopolar-electrical-generator-ive-been-poisoned-several-times/

  Koska tuolla cabalilla on käytössään melkein rajattomat rahavarat, niin se pystyy vaientamaan esim. suuret autojenvalmistajat - keinovalikoimaan kuuluvat myös esim. kiristys ja murhat:

  "JAPANESE WATER POWERED CAR!!", https://www.youtube.com/watch?v=CrxfMz2eDME
  (Ks. myös videon alapuolella "Näytä lisää"-teksti)

  "Japanese water powered car 2", https://www.youtube.com/watch?v=H1Upa2wHY4U

  *

  'Free energy' = päästötön energia, jonka käyttöönotto mm. veisi pohjan pois tuon cabalin ylläpitämältä suurelta ilmastohuijaukselta - ja melkein ilmainen energia mullistaisi maailmantalouden.

  VastaaPoista
 2. Ei omassa taloudessa oleva maalämpöpumppu valitettavasti toimi ilman sähköä, ja valaistus, sauna, jääkaapit ym kotitaloudessa esiintyvät laitteet toimi maalämmöllä :(

  No puolet putosi kokonaiskulutuksesta eli yksi/kaksi ydinvoimala vähemmän jos kaikki siirtyisivät maalämpöön.

  Setarkos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään toimi, mutta täällä kylmässä pohjolassa lämmitys on yksi suurimmista energian käyttötavoista. Lisäksi tarvitaan muuta, kuten vaikkapa ydinvoimaa, vesivoimaa, sellukattiloita (kyllä, ne tuottavat sivutuotteena bioenergiaa) ja liikenteeseen joko fossiilista tai uusiutuvaa käyttövoimaa. Kyllä kokonaisuuteen varmaan muutama tuulimylly tai aurinkopaneelikin sopii, kunhan kustannustaso on kohtuullinen.

   Poista
  2. ""TAKING THE RED PILL" - THE REAL MATRIX, PART 1",
   https://www.newswithviews.com/Yates/steven.htm

   tai suomeksi käännettynä:

   "Todellinen Matrix, osa 1", http://www.magneettimedia.com/todellinen-matrix-osa-1/
   (Muut osat löytyvät sivuston sisäiselläkin haulla)

   Näyttää olevan vallitsevana myös ENERGIA-matriksi!

   Poista
  3. Maalämpö on periaatteessa tehokasta sähkölämmitystä, 1kw sähköä saadaaan keskimääräin 4-5kw lämpöenergiaa, lämpöenergian tuottamiseen varsinki isoissa kaupungeissa kyllä Suomesssa on paras tällähetkellä Esim Oulun Toppilan tyyppiset voimalaitokset jotka tuottaa sähköä ja lämpöä verkkoon, siinä on hyötysude parhaimillaan, Ydinvoima on hyvä perusenergiantuotantomuoto sähköenergian tuottamiseen, mutta jos esim Oulu lämmitettäsi pelkästään sähköllä, niin voimalinjat olis talvipakkasilla kyllä tulipunaisina ..

   Poista
 3. Varsinkin sähköenergia on yhteiskunnan kannalta niin keskeinen tekijä, että on käsittämätöntä kuinka se on päätynyt yksityisten tahojen voitonkeruun välineeksi. Sähkön siirtomaksujen jatkuva nousu ja tuulivoiman tuet ovat jatkuvan arvostelun kohteena, mutta politiikka ei vain muutu. Ennen pitkää muita vaihtoehtoja ei jää, kuin ottaa koko sähköhuolto kriittisenä toimialana yhteiskunnan haltuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma ei ole yksityistäminen vaan se, että sähkönsiirtoverkkojen ylläpitäjät ovat käytännössä monopoliasemassa omilla alueillaan. Se mahdollistaa ryöstöhinnoittelun.

   Poista
  2. Kyllä tässä siirtohinnoittelun kasvun taustalla on hyvin vahvasti poliittiset päätökset ja niiden taustalla vihreiden ymmärtämättömyys energian siirrosta (vain yksi lupa).

   OL3 vaatii rajuja muutoksia siirtoyhteyksiin, koska pistemäisesti tuotettu suuri teho pitää pystyä jakamaan ympäri maata.
   Jos olisi myönnetty lupa useammalle pienemmälle yksikölle, ne olisivat jo tuotannossa, hanhikivessä, olkiluodossa ja loviisassa tms. paikoissa.


   Lisäksi poliittinen päätös säävarmoista siirtoyhteyksistä pakottavat rajuihin paikalliset sähköyhtiöt pakko-investointeihin.
   Valtakunnallista sähkönsiirtoa (Fingrid) nuo eivät haittaa, sillä valtakunnan verkko on jo valmiiksi rakennettu säävarmaksi.

   Tästä kaikesta enää puuttuu se hillotolppa, että Fingrid myydään kokonaan sijoittajille, jolloin siinä käy Carusti, kuten Fortum, Digita ja muutama muu ovat osoittaneet.
   Luonnollisen monopolin myyminen sijoittajille saa takuuvarman tuoton sijoittajalle ja alati kasvavan laskun kuluttajille, milloin minkäkin syyn vuoksi.

   Poista
 4. Jep, simpautetaan oikein tuntuvasti ihmiskuntaa, t. Belsebub

  VastaaPoista
 5. Professori, jo tittelinsä edellyttämällä kriittisellä tavalla ylläpitää tätä hyvätasoista blogia.
  Nyt Suomessa käytävä reaktiivinen pakokauhu lopun aikojen ilmastonlämpenemislahkon saamaan jumalalliseen julistukseen sieltä ylhäältä on totuus-ja-sanatarkka-sellainen, jonka kriittinen tarkastelu saattaa täyttää globaalisten kansanryhmien kiihottamisen kritterit. Siispä varoen edettävä.
  US Puheenvuoron blogi http://hannuaro1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262248-aika-loppuu-portti-lukossa-ja-hallitukselta-avain-hukassa
  Hannu Aro on nopeasti itse kommentoinut ensimmäisenä blogiinsa. Se kertoo lähes kaiken raportin kansojen kauhuksi syötetyn yhteenvedon luotettavuudesta.
  Tarttis tehrä jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Tarttis tehrä jotain?"

   Viittaan myös em. kommenttiin "Anonyymi9. lokakuuta 2018 klo 1.08".

   "The 9/11 Truth Movement, Free Energy Suppression and the Global Elite’s Agenda",
   http://www.checktheevidence.com/wordpress/2008/05/30/the-9-11-truth-movement-free-energy-suppression-and-the-global-elites-agenda/ - Huomaa artikkelissa myös alaotsikko"Suppression by Murder".

   "Practical Guide to Free-Energy Devices",
   http://www.free-energy-info.com/PJKbook.pdf

   Tuossa oppaassa kuvattuja laitteistoja on maailmalla yksityishenkilöiden salaa rakentamina ja salaa käyttäminä otaksuttavasti suuri joukko. Joka yrittää ottaa niitä massatuotantoon ja -markkinointiin, joutuu em. matrix-artikkelissa mainitun 'cabalin' käsittelyn kohteeksi, jotta cabal ei menettäisi fossiilisten polttoaineiden käyttöön perustuvaa, tosiasiallista energiamonopoliaan.

   Tuon cabalin osuus maailman väestöstä on luokkaa 0,00...9% ja mm. valtamedia-kontrollinsa avulla ylläpitämänsä, em. matrixin ansiosta sillä on hallinnassaan energiamonopoli, rahanluontimonopoli (Rotschildien velkaponzi-rahajärjestelmä, ks. https://www.veteranstoday.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/) ja se on kaappaamassa mm. viljelykasvien siementuotantoa monopolikseen, yhtenä päätekijänä Rockefellerit, ks. https://www.globalresearch.ca/seeds-of-destruction-the-diabolical-world-of-genetic-manipulation/25303

   Cabalilla on alistaakseen tyranniansa alle 99,9...9% maapallon väestöstä niinollen kohta käytössään kaikki kolme sen NWO-pääarkktehti H.Kissingerin mainitsemaa 'työkalua': energia, raha ja ruoka - ellei riittävä osuus ihmisistä älyä ottaa "punaista pilleriä" ja vapautua matrixista sekä TOIMIA sen mukaisesti cabalin eliminoimiseksi!
   (NWO, New World Order eli Uusi maailmanjärjestys)

   Poista
  2. 'Cabalin' pääpropaganda-torvi Suomessa, Brysselin Pravda lietsoo ilmastohysteriaa paitsi pääkirjoituksessaan myös usean kokosivun artikkelissaan tänään.
   Perusteluina käytetään luonnollisesti ostettujen ja maksettujen tiedemiesten "tutkimus"-tuloksia.
   Pravdan takapiruna mm. on cabalin agendaa tukeva globalisti Antti Herlin, maananmajoille menneen Aatos Erkon jälkeen.

   Poista
 6. Oliko niin, että nyt siis maailmanloppu tulee 11 vuoden kuluttua, jos maapallon keskilämpötilan nousua ei saada rajoitettua 1,5 asteeseen. Kuka nyt noin epätarkkaa laskelmaa voisi uskoa. Sitten se olisi uskottava, jos sanottaisiin, että se tulee 11 vuoden 2 kuukauden 12 päivän ja 2 tunnin kuluttua, jos lämpötilan nousu ylittää 1,521 astetta. Ja tuo vertailukohtakin, eli vuosi 1850 on täysin epätarkka, parempaan tarkkuuteen pitäisi sentään päästä. Vakavammin puhuen, kuka hemmetti kuvittelee voivansa vertailla nykyisiä lämpötiloja joihinkin vuoden 1850 lukuihin. Oliko silloin edes kunnon lämpömittareita olemassa, ja missähän ne mahtoivat olla, varmaan hyvin tasaiseti ympäri maapallon, ja niistä varmaan otettiin lukemia jatkuvasti ja säännöllisesti. Niitten lukematarkkuus on voinut olla jo 1,5 astetta. Sitten on tämä asteen kymmenesosien tarkkuus, jolla näitä lukemia ilmoitetaan. Kuka tieteentekijä voi ottaa ne vakavasti, kun puhutaan siis koko maapallon keskilämpötilasta. Kaikenlaiset paikalliset puiden lustomittaukset ja jääkairaukset ovat aivan höpöjuttuja, jos siis puhutaan koko maapallon keskilämpötiloista.

  VastaaPoista
 7. Suomen hiilidioksidipäästöt 45 miljoonaa tonnia, kiina 9232 miljoonaa tonnia.
  Ihanko vakavissaan meistä pitäisi saada "hiilineutraali"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Suomen pitää olla aina eturintamassa ja esimerkkinä muille... Nämä Tiilikaiset on niin uskomattoman naiiveja ja typeriä, että ei mitään rajaa.

   Poista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!