maanantai 22. lokakuuta 2018

Media seuraa tarkoin muutaman tuhannen elintasopakolaisen marssia kohti pohjoista

Suomalainen media on viime päivinä nähnyt tarpeelliseksi seurata tarkoin hondurasilaisjoukon marssia kohti Yhdysvaltoja. Ylen uutisen mukaan matkaajat "kertovat kokeneensa laajaa väkivaltaa, köyhyyttä ja korruptiota".

Jutussa haastateltu nainen kertoi, että hänen tavoitteenaan "on löytää työtä ja parempi tulevaisuus tytärilleni". Toisaalta presidentti Donald Trump aikkoo käännyttää heidän pois Meksikon vastaiselta rajalta.

Googlaamalla löytämäni englanninkielisen VICE-Newsin jutun mukaan toinen nainen kertoi, että hänen poikansa on 16-vuotias ja ihmetteli minkälainen tulevaisuus tätä odottaisi kotimaassaan, jossa on niin paljon rikollisuutta ja jengejä. Toinen nainen taas kertoi, että hän olisi jäänyt Hondurasiin, mikäli hänellä olisi ollut paljon ruokaa siellä.

Jutun mukaan liikkeellä on 3000 ihmisen sijasta 2000. Ja joku liikkeelle lähtenyt on tullut myös katumapäälle.

Käytännössä lukemieni juttujen perusteella kyseessä on elintasopakolaisten joukko, joka poikkeaa Eurooppaan virtaavasta väestä siinä, että liikkeellä on paljon myös naisia ja lapsia. Ja he haaveilevat rehellisistä töistä sosiaalietuuksien sijaan. Nähtäväksi jää, mitä tälle hondurasilaisjoukolle tapahtuu Yhdysvaltain rajalla.

Käännytetäänkö heidät takaisin, vai saavatko he USA:sta turvapaikan. Hakemuksia on ilmeisesti ainakin tarkoitus jättää.

Kirjoitin tämän jutun siksi, että samaan aikaan kun meidän mediamme seuraa tarkasti pienen hondurasilaisjoukon liikkeitä Amerikan mantereella on pelkästään Libyassa odottelemassa Eurooppaan pääsyä 700 000 ihmistä, joista ei ole kovin näkyvästi kirjoiteltu. Ja viimeisen puolen vuoden aikana yksin Suomessa jätti turvapaikkahakemuksen 2 156 ihmistä ilman sen suurempaa mediahuomiota.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Miksi EU-kansalaiset eivät halua lainkaan muslimeita kotimaihinsa?
Humanitaarinen maahanmuutto ja sammakko kattilassa
Pauli Juuselalle maailma on jo täällä

4 kommenttia:

 1. Meillä vasemmisto on aina ollut enemmän kiinnostunut siitä, mitä jossakin kaukana tapahtuu. Vanhempi väki muistaa varmaan huolen esim. Chilestä ja Guatemalasta 70-luvulla. Pääasia on kuitenkin, että USA:sta toimitetaan vain negatiivisia uutisia ja tehdään Trumpista joko ääliö tai hirviö. Mikä mies loppujen lopuksi on, se on vielä arvoitus, mutta toimittajien asenteellisuus on ala-arvoista.

  Tänään Suomessa kostetaan lapsille ay-liikkeen änkyröinti lakkoilulla työpaikoilla, joita tekeillä oleva laki ei edes tulisi koskemaan ja joiden palkan ja etuudet yrittäjät maksavat. Nyt on menty jo liian pitkälle. Kauppalehdessä joku ehdotti neuvottelupöytään työttömien edustajia. Löytyisiköhän asioihin sillä joku järki?

  VastaaPoista
 2. Viherpunikki-toimittajien dominoiman valtaVALEmedian eniten käyttämät valehtelun muodot ovat vaikeneminen ja harhaanjohtavien osatotuuksien kertominen.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 3. Trumphan pyysi mediaa tarkasti tutkimaan saattueen syntymisen taustat. Jossain lähteissä suoraan epäiltiin, että kyseessä on George Sorosin rahoittamasta hankkeesta, joka kyteytyy vaalipäivään 6.11.

  Mutta toisaalta, eikös Meksikon viranomaiset jo luvanneet pysäyttää marssin omalle etelä-rajalleen? Missä se marssi juuri nyt mahtaa olla?

  VastaaPoista
 4. Mikseivät hondurasilaiset laita omaa maataan kuntoon pellemarssien sijasta? Ehkä heidän kannattaisi katsoa peiliin ja miettiä, että voisiko heidän omilla tavoillaan (kulttuurillaan) olla tekemistä kurjuuden kanssa...

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!