torstai 3. toukokuuta 2018

Kaius Niemi taisi vahvistaa totuuden (Pravda po-russki)

Erityisesti Yleisradio ja Sanomatalo ovat istuneet monien kansalaisten edessä syytetyn penkillä oman kulttuuriliberaalin agendansa ajamisesta. Tässä tilanteessa ne ovat pyrkineet parantamaan uskottavuuttaan julistautumalla vastuulliseksi mediaksi sekä julkaisemalla lukuisia journalistien vastuuta ja vapautta korostavia puolustuskirjoituksia.

Niistä viimeisin sattui silmiini tänä aamuna. Sen kirjoitti Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi. Kirjoitus sisälsi pienen kappaleen, joka tuli ilmeisesti kirjoittajan omaan toimintaansa kohdistuvan sokeuden takia vahvistaneeksi maamme valtamediaan kohdistuvan kritiikin oikeutuksen.

Nämä sanat olivat seuraavat: "uskottavuuden kannalta on ongelmallista, jos viestimet toistavat suodattamatta viranomaisten, poliitikkojen, eturyhmien tai talouselämän johtajien näkemyksiä."

Niemen teksti ei kaivanne selityksiä, vaan on sanasta sanaan toistettuna riittävä osoittamaan Helsingin Sanomien luonteen pikemminkin mielipide- kuin tiedonvälitysinstituutiona. Sekä osoittamaan Sanomatalossa vallitsevan luottamuksen puutteen lukijakuntansa kykyyn tehdä tosiasioiden pohjalta itse johtopäätöksiä.

Tilaajien ja mainostajien rahoittamalla lehdellä, kuten Helsingin Sanomat, on toki oikeus toimia mielipidepamflettina niin halutessaan. Sen sijaan verorahoitteisen Yleisradion kohdalla se ei ole hyväksyttävää. Ja molempien tapauksessa lukijakunnan harhauttaminen oman toimintansa objektiivisuusväitteillä on harhaanjohtavaa.

Päätoimittaja Niemi esitti kolumninsa lopuksi vaatimuksen erilaisille yhteiskunnalllisille toimijoille. Koska se oli erinomainen, toistan sen tämän tekstin lopuksi - ja lisään vastaanottajaksi koko suomalaisen journalistikunnan.

"On yhä tärkeämpää, että yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla ymmärretään puolustaa lehdistön perustehtävää – vapaan tiedonvälityksen periaatetta – silloinkin, kun median kriittinen ruodinta osuu omalle kohdalle".

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Puuttuuko JSN tähän likasankojournalismin kukkaseen?
Ei sananvapaus-, vaan turvallisuuskysymys
Kaikkien kotimaisten valemedioiden äiti

5 kommenttia:

 1. "Uskottavuuden kannalta" on perusteltua suodattaa uutisia, ja toisaalta pitäisi
  puolustaa "vapaan tiedonvälityksen periaatetta"! Kaius Niemi ei oikein osaa päättää mitä mieltä hän on. Mutta ainakin tuloksista päätellen hän mielellään suodattaa ihan vapaasti kaikki omaan agendaansa kuulumattomat faktat ja mielipiteet.

  VastaaPoista
 2. Kehutaan Hesaria lisää. Tänään lehti lainaa Jeannette Bougrab´ia: "Islamismi on suuri uhka sananvapaudelle". Naisen mies tapettiin ranskalaisen pilalehden toimitukseen tehdyssä terroristihyökkäyksessä. Hän on itsekin saanut tappouhkauksia paeten Suomeen. Siinä on todellinen pakolainen, vaikkakaan ei pakolaisen statuksella. Harvinaisuus Hesarissa, joka on muuten keskittynyt puolustelemaan kaiken maailman elatusturisteja.

  VastaaPoista
 3. Globaalikapitalistien - vastakohtana kansallismielisille markkinatalouden kannattajille - Uuden Maailmanjärjestyksen tyrannian ja sen prototyypiksi pienten askelten taktiikalla kehitettävän EU-diktatuurin pääpropaganda-torvi, Bilderberg-Erkon Brysselin Pravda noudattaa ankaraa oman määritelmänsä mukaista poliittista korrektiutta ja siihen liittyvää tiukkaa SENSUURIA. Minkäänlaista tosiasioihinkaan perustuvaa ankaran luokan arvostelua ei suvaita Euroopan Unionia kohtaan - kuten esim. siitä, että Suomi liitettiin siihen sekä euroon petollisella menettelyllä, ks. http://jormajaakkola.fi/

  Ei suvaita totuuden kertomisesta rajoittamattoman maahantunkeutuja-invaasion todellisista syistä: ennenkaikkea Kalergi-suunnitelma, ks. http://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/ ja Yhdysvaltain maahanmuuttaja-sota eurooppaa vastaan päätoimijana Rotschild-agentti George Soros, ks. "USA:s migrationskrig mot Europa skall också fördröja finanskraschen", http://www.whitetv.se/en/gigantic-ponzi-scheme/1359-usas-migrationskrig-mot-europa-skall-ocksa-foerdroeja-finanskraschen.html
  - unohtamatta ihmissalakuljettajia, joiden toimia EU katsoo käytännössä läpi sormien vastakkaisista puheista riippumatta ja Suomessakin joukkoa korruptoituneita poliitikkoja, joilla on kytköksiä maahanmuuttoon liityvää liiketoimintataa harjoittaviin yrityksiin.

  Uuden Maailmanjärjestyksen agendaan kuuluu mm. paitsi kansallisvaltioiden tuhoaminen rajoittamattomalla maahantunkeutuja-invaasiolla myös perinteisen perheinstituution hävittäminen, johon tähtää lehden suoltama kulttuurimarxistis-feministinen perversiopropaganda: homotusta, lesbotusta, transseksuaalisuutta, sukupuolettomuutta jne. Tämän esilletuontia ja kritiikkiä lehden harjoittama sensuuri ei salli.

  Nämä ovat vain muutamia joskin tärkeimpiä lehden harjoittaman sensuurin kohteita.


  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjaesittelystä Daniel Estulinin teokseen: The True Story of the Bilderberg Group:

   "Bilderbergien päämäärä on uusi maailmanjärjestys, New World Order (NWO), jossa on yksi valuutta, yksi armeija, yksi pankki ja yksi talousalue. Tarkoituksena on keskittää poliittinen, taloudellinen,
   intellektuaalinen ja uskonnollinen valta yhden maailmanhallinnon alle.
   Siirtyminen toteutetaan asteittain yhdistämällä pieniä alueita suuremmaksi, kuten Euroopan valtiot Euroopan unioniksi, USA, Kanada ja
   Meksiko Pohjois-Amerikan unioniksi ja Aasian maat Aasian unioniksi.
   Euroopan unionin valmistelu laitettiin alulle 50-luvun Bilderberg-kokouksissa. Lord Rothschild ja Laurence Rockefeller valitsivat 100
   vaikutusvaltaisinta elitistiä integroimaan Euroopan - ei suinkaan muodostaakseen mielekkäämmän tulevaisuuden tavalliselle kansalaiselle,
   vaan tehokkaammin toimivan valvontakoneiston ja kaiken alistamisen talouden ylivallalle. Bilderbergien kyky manipuloida informaatiota mahdollistaa maailman todellisen historian sterilisoinnin. Tehokkaat
   propagandakoneistot alkoivat vakuutella, että mikä on hyvää pankki- ja liiketoiminnalle, on hyvää kaikille muille. NATO:a Bilderberg käyttää kontrolloimaan Euroopan asioita.

   Perimmäinen päämäärä on Estulinin mukaan luoda yksi sosialistinen "
   hyvinvointivaltio", jossa tottelevaiset orjat palkitaan ja häiriköt, kuten järjestelmän kriitikot, terminoidaan."

   https://keskustelu.diabetes.fi/index.php/topic,1718494.msg1783220.html#msg1783220

   Kirjan suomeksi käännetty painos sensuroitiin. Esim. useat kirjastot olivat jo ehtineet tilata kirjaa.
   Erkon jälkeen HS:n päätoimittajia on käynyt kuuntelemassa hjeistusta Bilderberg-kokouksissa - Bilderberg-agendan mukaisen propagandan suoltamiseen.

   Kalergi-suunnitelma


   Poista
 4. Yle, Brysseliä kumartavien vallanpitäjiemme propaganda-torvi suoltaa samanlaista suomalaisten ja muiden eurooppalaisten valkoiseen kansanmurhaan tähtäävää propagandaa kuin Pravdakin:

  "Ylen punaiset vapputunnelmat

  Vappu vierähti Suomessa rauhallisissa merkeissä ellei lasketa pari päivää aiemmin sattunutta ampumavälikohtausta Lempäälässä, jossa poliisin ampumalla taltuttama "suomalais-englantilainen" mies menehtyi. Toisin kuin Ylen uutiset antaa ymmärtää, kyseessä ei ollut brittiläinen gentlemanni vaan negroidi Karibian saarilta. Koska aggressiivisen lyhytpinnaisesti käyttäynyt mies oli musta, sen kertomatta jättäminen leimaa tarpeettomasti valkoiset englantilaiset väkivaltarikollisiksi. Turha kuitenkaan pidättää hengitystä sen puolesta, että Yle pyytäisi anteeksi valheellisen stereotypian levittämistä.

  Vappupäivänä pidettiin jälleen paljon poliittisia puheita, joista äänekkäimmät kuultiin odotetusti vasemmistolaisilta puolueilta.

  ...

  Kansallismielisille [haastateltu Vantaan kaupunginjohtaja] Viljanen on tullut tutuksi poliittisesti korrektin sensuurin kannattajana ja suomalaisvihamielisen monikulttuurisuuden edistäjänä. Viljasen toimet virkamiesuralla ovat olleet niin raskauttavia, että monet pitävät häntä suoranaisena kansanvihollisena. Ohjemassa kävi selväksi, että juuri Viljaseen personoituu poliittisen virkamieskunnan vaalikausien yli jatkuva näkymätön valta, jota voi pitää suomalaisena versiona amerikkalaisesta Syvästä valtiosta (Deep state).

  Ohjelmassa paljastui sekin, että juuri Viljanen oli toinen juristeista, joka pääsi määrittelemään vuosituhannen vaihteessa tehdyn perustuslakiuudistuksen sisällön. Demarijuristit kuten Ritva Viljanen toivat uuteen perustuslakiin universaalikommunistisen yhdenvertaisuustulkinnan, joka takaa ilman Suomen kansalaisuutta maassa oleville samat oikeudet ja tulonsiirrot kuin maan kansalaisille. Tätä jos mitä voi pitää jo valtiopetoksena."

  http://ylewatch.blogspot.fi/2018/05/ylen-punaiset-vapputunnelmat.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!