sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Tyhmyys pilasi neljän ihmisen elämän

Kolme ilmeisen tyhmää kantasuomalaista miestä olivat varastamassa autoa. Siis tekemässä pikkurikosta, josta ei meikäläisessä oikeudenkäytössä seuraa kovinkaan kummoista tuomiota.

Kolmikon äärimmäisestä typeryydestä kertoo se, että huomattuaan sivullisen havainneen puuhastelut he päättivät murhata tämän. Siis tehdä rikoksen, josta saa suomalaisittain kohtuullisen kovan tuomion. Ja nimensä lehtiin ja internetiin.

Murhaaminen supistui yritykseksi huolimatta siitä, että käytössä oli mm. kirves. Jälki oli kuitenkin sellaista, että ilman pikaista hoitoon pääsyä uhrille olisi pitänyt järjestää hautajaiset. Toivottavasti hän toipuu ennalleen.

Tekijät puolestaan tuomittiin Vantaan käräjäoikeudessa yhdeksän vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomiin vankeustuomioihin. Millähän tavalla heille saataisiin sinä aikana kasvamaan jonkinlainen järki päähän niin, että he jättäisivät vapauduttuaan toisten omaisuuden rauhaan, eivätkä ainakaan enää ryhtyisi murhaamaan sivullisia.

Miesten etunimet olivat Vili, Kasper ja Aapo. Nimistä Vili on väestörekisterikeskuksen mukaan ollut suosituin vuoden 2000 tienoilla ja sekä Kasper että Aapo vuoden 2000 jälkeen. Murhayrityksen tekijät lienevät siten olleet nuoria aikuisuutensa kynnyksellä olevia miehiä, jotka kertaheitolla pilasivat loppuelämänsä ja lisäksi syyttömän sivullisen terveyden.

Surullista. Äärimmäisen surullisia ovat tyhmyyden lunnaat.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vihreiden ja taksien tulisi sanoutua irti oman käden oikeudesta
Albaanit kusettivat suomalaisnaista ja veronmaksajaa
Ahneus sokaisi oululaismiehen

21 kommenttia:

 1. Väkivaltarikollisilla on tässä maassa kuuleppas sentään ihmisoikeudet.Toisin kuin vaikkapa työttömillä,opiskelijoilla tai vanhuksilla.Tappamalla jonkun lähinnä velvollisuudet vähenevät ja oikeudet lisääntyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaus kuitenkin menee pitkäksi ajaksi. Ja internetin aikana myös vapautumisen jälkeinen elämä vaikeutuu.

   Poista
  2. Ensikertalaiset,mukavia poikia ja kiva käytös -> nimellinen tuomio.Lomat toimivat erinomaisesti koska ihmisarvo.Lomien välillä voi opiskella jonkin kivan tutkinnon johon köyhällä ei nykyään enää ole varaa.Terveydenhuoltoa ja lääkkeetkin löytyvät joka vaivaan toisin kuin vanhuksilla koska jakamattomat ihmisoikeudet.Välillä voi näperrellä jotain kivaa pajassa paremmalla palkalla kuin vartijat jos haluaa karkkirahaa sillä pitäähän sen rikoksen ainoan todellisen uhrin päästä osaksi yhteiskuntaakin.Pois päästessä voikin sitten vaihtaa nimensä vaikkapa Mohammed Moniosaajaksi,aloittaa puhtaalta pöydältä uudella nimellä,terveenä, ilman massiivisia opintovelkoja,tutkinto taskussa,hieman pääomaakin pajassa näperrelleenä.Voivoi - menipäs pojilla nyt elämä pilalle.

   Poista
  3. Minusta tuomio oli kyllä todellinen. 9v 6kk, josta ehkä 2/3 todellista istumista eli ilman liikkumisvapautta on iso osa elämästä. Mutta toki mainitsemasi "edut" taitavat olla todellisia. Mutta vaikea olisi hyväksyä sitäkään, ettei yhteiskunta huolehtisi mitenkään niistä, joilta se on evännyt vapauden.

   Poista
  4. Eikö tämä ollut se tapaus, jossa uhri oli pakistanilainen? Oliko tuomiossa siis mukana nimenomaan tätä kuuluisaa "kuulapääkovennusta", koska satunnaisen uhriksi valikoitui Mohammed Moniosaaja eikä Matti Meikäläinen?

   Olisiko hänen kohdallaan kyse ollutkin vain törkeästä pahoinpitelystä, ja tekijöille annettu niinikään kuuluisaa "paljousalennusta":
   heillä kun oli jo entuudestaan päällä useampia tuomiota vastaavista rikoksista?

   Poista
  5. En tiedä. Hyvä kuitenkin, että joutuivat lusimaan.

   Poista
  6. Jos nämä ovat nuoria ja/tai lain silmissä riittävän ensikertalaisia, niin alennus on se vankilassa vietetyn ajan puolittuminen ja riittävän nuoret istuvat vain kolmasosan ajasta. Tuossa osa on niin nuoria, että he saattavat siis päästä tuolla kolmasosan istumisella:

   Ehdonalainen vapaus – Wikipedia

   Poista
 2. Uutisen mukaan ovat 1996-98 syntyneitä eli n. 20-22 vuotiaita.
  Voihan se olla, että ongelmana on tyhmyys mutta ehkä vanhemmat eivät kyenneet tai jaksaneet pitää huolta lapsistaan.
  Jos näin käy, on todennäköistä, että lapset ajautuvat "huonoille" teille. Se olisi hyvä yhteiskunnan muistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan. Olihan tuossa jutussa heti alussa ilmoitettu synymävuodet. Olinpa huolimaton.

   Ehkäpä tyhmyys johtuu kotioloista. Ehkä ei. Sitä meille ei ole kerrottu, enkä siksi lähtenyt asialla spekuloimaan, vaikka toki se käväisi mielessä.

   Niin tai näin, olisi hyvä ettei tällaisia tapahtuisi kenellekään. Siinä on yhteiskunnalle haastetta.

   Poista
 3. Jos nämä henkilöt ovat huumeilleet jotain 12-vuotiaasta asti niin ei kannata yhtään ihmetellä, sattui mitä tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäisin vielä tuohon että huumeilijoiden keski-ikä on 27 vuotta. Yksi lastenlapsistani kuoli huumeisiin pari kuukautta sitten. Hän ei ehtinyt täyttää 27-vuotta, pääsi lähelle kuitenkin. Olen valistanut läheisiäni vuosien mittaan että vastuu huumeilusta on aina huumeilijalla itsellään ja että vain huumeilija itse päättää, lopettaako hän huumeilun vai ei. Läheisteni surua ei selittelyni lievitä tippaakaan, mutta auttaa heitä ymmärtämään huumeilun logiikkaa.

   Poista
  2. Otan osaa menetyksen takia. Huumeisiin suhtaudutaan meillä monin paikoin yllättävän positiivisesti ottaen huomioon niistä aiheutuvat ongelmat.

   Poista
  3. Kiitos. Vaikka olin varautunut tähän niin se tuli kuitenkin pienenä shokkina. Samaa mieltä, että huumeisiin suhtaudutaan liian positiivisesti ja kevyesti. Jos joku satuttaa päänsä, aivotärähdys jne., niin potilaan päätä tutkitaan sisältä ja ulkoa. Holistien ja huumeilijoiden aivovaurioita ei käsittääkseni tutkita juuri ollenkaan. Fyysiset aivovauriot, johtuen alkoholin ja huumeiden käytöstä, pitäisi ehdottomasti ottaa huomioon kun suunnitellaan hoitomenetelmiä.

   Poista
  4. Suomalaistenkin poliitikkojen ja valtamedia-lehtien lahjontaan ja/tai kiristykseen syyllistynyt CIA saa huomattavan osan rahoituksestaan huumekaupalla:

   "2018's Most Exiting New Crytpocurrency, XYO
   A Conspiracy Theory That Became a “Conspiracy Fact”: The CIA, Afghanistan’s Poppy Fields and America’s Growing Heroin Epidemic",
   https://www.globalresearch.ca/a-conspiracy-theory-that-became-a-conspiracy-fact-the-cia-afghanistans-poppy-fields-and-americas-growing-heroin-epidemic/5533673

   "Retired CIA Agent: “We Run the Afghan Opium Trade”",
   https://worldnewsdailyreport.com/retired-cia-agent-we-run-the-afghan-opium-trade/

   Kukaan tuskin tietää CIA:n salamurhaamien poliitikkojen, journalistien, toisinajattelijoiden ja muiden ei-toivottujen henkilöiden lukumäärää; vain se tiedetään, että luku ei ole ihan pieni. Lahjottujen ja kiristettyjen henkilöiden määrä lienee vielä paljon suurempi.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  5. "“We Kill People Based on Metadata,” Admits Former CIA/NSA Boss

   Essentially confessing to mass murder and multiple other crimes, retired Gen. Michael Hayden, the former boss of both the NSA and the CIA, admitted that the Obama administration has been murdering people around the world based solely on the so-called metadata collected by U.S. intelligence agencies. The controversial insider’s remarks confirmed growing fears and warnings by critics of the out-of-control federal government that, despite efforts to downplay its unconstitutional spying and assassination programs, Americans have much to be concerned about..."

   Koko artikkeli: https://www.thenewamerican.com/usnews/crime/item/18244-we-kill-people-based-on-metadata-admits-former-cia-nsa-boss

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 4. Professorin päivän valinta ja nämä kaksi muuta kuvaavat jotenkin sairasta menoa ihmisissä ja yhteiskunnassa mutta mikä avuksi?
  Ei em. olosuhteissa ainakaan lapsia hankita...

  "Oma mies hakkasi ja raiskasi 30-vuotiaan Tytti Ripatin – nainen julkaisi kuvat ja kirjoitti presidentille, jotta kukaan ei enää epäröisi lähteä"

  "Mies todettiin syylliseksi lukuisiin rikoksiin, muun muassa Tytti Ripatin raiskaukseen ja törkeään pahoinpitelyyn.
  Hänet passitettiin viideksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan."

  https://yle.fi/uutiset/3-10219349
  --------------
  "Kihlaparin raivoisa riita - nyrkkiä ja veitsenisku keuhkoon, molemmille vankeustuomio"

  "33-vuotias nainen joutuu vankilaan, 28-vuotias mies selviää ehdollisella."

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201805252200968269_u0.shtml

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surullisia tapauksia kaikki. Tosin vastaavanlaisia lienee tapahtunut aina ikään kuin kysymys olisi ihmisyhteisöjen lajityypillisestä piirteestä.

   Poista
 5. Valkoisia neekereitä olivat. Luultavasti helvetillisistä perheoloista tai muuten vain persoonallisuuhäiriöisiä sosiopaatteja. Eivät lopultakaan kauaa tuomiotaan istu, puolet voinee vähentää automaattisesti tuomion pituudesta. Kovasta ammattirikollisuudesta ja raa'asta, perustelemattomasta väkivallasta voitaisiin kyllä hiukan pidentää noita tuomioita, ainakin henkirikosten ja pysyvien vammantuottamusten kohdalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs valtion keskeisistä toimintaperusteista on ylläpitää sen kansalaisten turvallisuutta niin ulkoisia kuin sisäisiä vaarantajia kohtaan.

   Niinpä demokraattisella oikeusvaltiolla on oltava oikeus, ja paremminkin velvollisuus äänestäviä, veroamaksavia kansalaisiaan kohtaan eristää niin toistuviin ja perusteettomiin väkivaltarikoksiin kuin ammattimaiseen rikollisuuteen syllistyvät kansalaisensa muusta kansalaisyhteiskunnasta pysyvästi.

   Näinhän on maassamme meneteltykin ainakin pedofiilimurhaaja Veikko "Jammu" Siltavuoren tapauksessa, joskin muin kuin juridisin perustein ja lähinnä tekijän itsensä suojelemiseksi.

   Lopputulos oli silti sama.

   Poista
 6. Yksittäistapaus.
  Muutama tyhmä pystyy tuhoamaan noin 5 miljoonan ihmisen elämän. Sekin vain yksittäistapaus.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!