lauantai 19. toukokuuta 2018

Jari Leppä, sovinistileimalla lyöty

Ministeri Jari Leppä (kepu) on erottanut MTK:sta peräisin olevan naispuolisen erityisavustajansa. Siihen hänellä on oikeus eikä asian olisi pitänyt herättää sen kummempia hälinöitä.

Nyt kävi kuitenkin niin, että erotettu ja koulutettu nainen ei lähtenytkään säyseästi, vaan otti ja luonnehti entistä esimiestään sovinistimieheksi. Asiasta uutisoineen Iltalehden mukaan luonnehdinnan ovat vahvistaneet muutamat muutkin Lepän kanssa työskennelleet.

Nähtäväksi jää mitä erotetun naisen ulostulosta seuraa tänä feminismin ja #metoon aikana. Selviääkö kepulainen ministeri ilman myrskyä - tai jos sellainen nousee, onnistuuko hän luovimaan siitä ulos poliittisesti ehjänä, vaikkakin sovinistileimalla lyötynä.

Tapaus ei sinänsä olisi ollut kirjoittamisen arvoinen, mutta osoittaa kuinka ajat ovat muuttuneet. Ministerien on katsottava tarkasti käytöstään, jotta sen kautta ei löydy kärpäsestä härkäseksi kasvavia miinoja, jotka upottavat koko laivan. Tässä tapauksessa näin ei ole ainakaan vielä käynyt, mutta mikäli joku nyt haluaisi kaataa Lepän, olisi siihen tarjolla savuava ase.

Toisaalta hyökkäys näin vähäisen asian perusteella saattaisi olla kaksiteräinen miekka. Siinä missä jotkut paheksuisivat ministeriä, saattaisivat nykymenoon kyllästyneet löytää hänestä mieleisensä ehdokkaan ensi vuoden vaaleissa.

Ellei sitten Lepän kaapista löytyisi tonkimalla lisää luurankoja tai sovisistisenmeheviä yksityiskohtia. Ainakin hän on antanut räväköitä lausuntoja aiemminkin, joten sellaisten löytyminen saattaa hyvinkin olla mahdollista.

Jääkäämme siis odottamaan mitä tulevaisuus tuo.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Miksi villisika, mutta ei citykani eikä minkki?
Demokratiavaje syö kansanvallan pohjaa
Halveksiiko Anu Vehviläinen demokratiaa?

10 kommenttia:

 1. Leppä tienaa maataloustuilla yli 100 000 vuodessa.
  Halla-aho ottaisi mallia Japanista.
  Kumpaa äänestäisit?

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005674389.html

  https://yle.fi/uutiset/3-10209953

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi olla että leppä tienää maataloustuilla 100t, mutta niin voi halla-ahoki tienata, jos ostaa tilan ja rupee tienaan, tiloja on nytkin myynnissä, joten halla-ahoki voi varmaan ruveta tienaan niillä maataloustuilla

   Poista
 2. Huonoksi on mennyt kepunkin rekrytointipolitiikka, kun tuollaista tapahtuu. Erityisavustaja ei voi haastaa ministeriä poliittisesti, vaikka olisi peräti koulutettu nainen. Ministeri tekee poliittiset ratkaisut eikä apulainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle jäi IL:n jutusta sellainen käsitys, ettei koulutettu nainen ollut sisäistänyt tätä. Saatan toki tulkita väärin tai IL oli harhaanjohtava. Tai molempia.

   Poista
 3. Mahtaisiko Leppä tykätä Kroatian naispresidentistä, joka lupaa estää laittomien siirtolaisten vyöryn maan läpi?

  https://pt-media.org/2018/05/18/kroatia-estaa-bosnia-hertsegovinan-kautta-suuntautuvan-laittomien-siirtolaisten-vyoryn/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan Kroatian presidentti feministi?

   Poista
  2. Ei välttämättä? Ehkä kyse on enemmän terveestä itsesuojeluvaistosta tai hän on muuten vaan fiksu?
   Grabar-Kitarović on aikaisemmin toiminut maansa ulkoministerinä, suurlähettiläänä Yhdysvalloissa sekä korkeassa Naton virassa.
   Kenties alla oleva artikkeli kertoo jotain ajattelutavasta. Artikkeli olisi hyvä sekä Lepän että muidenkin Suomen ministereiden lukea.

   Tarkoitin retorisella kysymyksellä ehkä sitä kun meidän ministerit ovat mieluummin hyysäämässä matuja kuin puolustamassa omaa maataan tai kansalaisiaan.

   https://www.total-croatia-news.com/politics/28393-croatia-to-prevent-migrants-entering-from-bosnia-and-herzegovina

   Poista
 4. Onko Kroatian presidentti feministi? Loppuu tuollaiset kysymykset googlaamalla
  kolinda grabar-kitarović beach

  VastaaPoista
 5. Meikä laittettiin 32 palvelusvuoden jälkeen "vuorovaikutuskoulukseen". Arvatkaa kävinkö siellä. Tässä on jo jonkin aikaa tullut vuorovaikutettua,välillä ihan rynnäkkökiväärin välityksellä. Nyt on mietintämyssyssä jos vielä kerran lähtis muitakin opettamaan. Paikkoja olisi auki Mogadishussa ja Erbilissä.
  Vaimo ei tosin ole hirveän innoissaan edes pohtimisetsa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!