maanantai 8. helmikuuta 2016

Egyptiläinen ennusti, imatralainen toteutti ja pietarsaarelainen vahvisti

Luin tänään junalla töistä kotiin tullessani kaksi mielenkiintoisella tavalla toisiinsa liittyvää Ilta-Sanomien juttua. Ensimmäisessä egyptiläinen erikoislääkäri Ashraf Benyamin kertoi pelkäävänsä synnyinmaansa negatiivisten ilmiöiden tekevän tuloaan Suomeen ja harkitsevansa sen takia vaimonsa kanssa poismuuttoa maastamme.

Toisessa jutussa kerrotaan puolestaan imatralaisen uimahallin tapahtumista. Poliisi sai nimittäin sunnuntai-iltana tietää ilmeisesti altaassa tehdystä alle 15-vuotiaan lapsen seksuaalisesta ahdistelusta. Tutkinnanjohtajan mukaan hänelle "on kerrottu, ettei koskettelija ole suomalainen, vaan ulkomaalainen".

Jäin miettimään, että joko egyptiläinen on selvännäkijä tai vaihtoehtoisesti hänellä on hyvä käsitys siitä, mihin suomalainen yhteiskunta on menossa. Koska en usko yliluonnollisiin ilmiöihin, uskon kyseen olevan jälkimmäisestä. Lisäksi myös minä jaan tuon käsityksen; eikä meistä kumpikaan taida valitettavasti olla väärässä.

Minun ja egyptiläisen yhteistä käsitystä tukee myös Ilta-Sanomissa eilen ollut uutinen, jonka mukaan poliisi pyytää apua löytääkseen Pietarsaaressa naisen raiskanneen 30–45-vuotiaan ja noin 175 senttimetriä pitkän tummahiuksisen, suurinenäisen ja -vatsaisen miehen, joka vaikuttaa ulkomaalaiselta sekä puhuu huonoa ruotsia.

Lopuksi palaan tuohon egyptiläisestä kertovaan uutiseen. Hänen mukaansa "ne, jotka ovat todella hädässä, ovat jääneet surkeisiin oloihin pakolaisleireille". Jaan hänen kanssaan myös tämän käsityksen ja ehdotan siksi koko kansainvälisen pakolaispolitiikan korjaamista vastaamaan nykypäivän todellisuutta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Satu Vasantolan valaiseva vihakirjoitusanalyysi
Oli ilo kuunnella presidentti Sauli Niinistön puhetta
Kun minä kuolen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!