keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Oli ilo kuunnella presidentti Sauli Niinistön puhetta

Presidentti Sauli Niinistö avasi tänään valtiopäivät. Ja loistavasti avasikin. Ainakin minun mielestäni.

Puhetta kuunnellessa minulle jäi sellainen käsitys, että presidentti jakaa yksi yhteen ajatukseni maahanmuutosta. Tätä alleviivasi hänen keskeinen sanomansa siitä, ettei Eurooppa enää pitkään kestä hallitsematonta kansainvaellusta.

Näin siksi, että presidentin mukaan eurooppalaisten sietorajan ylittäminen romahduttaa arvojärjestelmämme, emmekä siksi voi nyt auttaa niitä, jotka hakevat parempaa tai tuntevat olonsa ja tulevaisuutensa kotimaassa vaikeaksi. Silti meidän on kuitenkin autettava kaikista pahimmassa hädässä olevia.

Koko Niinistön sanoma kiteytyi seuraavaan ajatukseen: "joudumme pohtimaan, suojellaanko eurooppalaisia arvoja ja ihmisiä ja todella hädässä olevia, vai suojataanko ahtaan tarkasti kansainvälisiä velvoitteita muista seuraamuksista välittämättä."

Kiitän presidenttiä hänen järkevistä sanoistaan, joissa on selkeästi ja arvovallalla sanottu se, jota olen itse koettanut tuoda esiin useissa viimeaikaisissa kirjoituksissani. Tammikuun viimeisenä päivänä viittasin Tukholman väkivaltaisiin tapahtumiin ja totesin, että siellä "väestöryhmien välisen polarisaation kasvaminen on ymmärrettävä epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan loogiseksi seuraukseksi", jonka välttäminen on Suomessa vielä mahdollista "korjaamalla maahanmuuttopolitiikkamme ihmisten enemmistön tahtoa vastaavaksi".

Muutamaa päivää aiemmin totesin, että "pidemmällä aikavälillä kotouttamis- ja sopeutumiskyvyttömyydestämme seuraa maahamme asettuneiden etnisten ryhmien välinen segregoituminen ja niiden välisten suhteiden polarisoituminen. Ja vähitellen koko suomalainen yhteiskunta muuttuu nykyistä väkivaltaisemmaksi, ristiriitaisemmaksi ja epätasa-arvoisemmaksi. Lopulta suoranainen terrorismi ja mahdollisesti jopa eri väestöryhmiin kohdistuva vaino tulevat lisääntymään."

Viikkoa aiemmin taas pyysin "poliitikkojamme irtisanoutumaan kaikista spontaaniin turvapaikanhakuun liittyvistä sopimuksista tai ainakin sulkemaan asyyliä hakevat asiansa käsittelyn ajaksi erilleen muusta yhteiskunnasta. Sekä säätämään lain, jonka mukaan seksuaalirikoksiin syylliseksi todettu ja kansalaisuudeton henkilö karkotetaan maasta loppuiäkseen."

Kaikki edelle kopioimani asiat aiemmista kirjoituksistani sisältyivät myös presidentin puheeseen joko suoraan tai epäsuorasti. Asian ei tietenkään pitäisi olla yllätys, sillä onhan presidenttimme järkevä mies.

Siksi onkin syytä toivoa, että hänen ulostulonsa otetaan vakavasti myös eduskunnassa. Juuri nyt tarvitaan suomalaisten kesken sitä yksituumaisuutta, jota maassamme on nähty aiemminkin hädän hetkellä.

Viittaan tällä "talvisodan hengellä" nyt ennen kaikkea eduskuntaan, jonka on selätettävä maahamme kohdistuva kansainvaellus. Valtiopäivien lisäksi suuntaan sanani äärettömän tärkeisiin neuvotteluihin ns. yhteiskuntasopimuksesta, jossa avainasemassa ovat työmarkkinajärjestöt. Heidän työnään on tässä tilanteessa löytää yhteinen tahto nostaa maamme talous sille tasolle, jolle se osaamisemme ja infrastruktuurimme puolesta myös kuuluu.

Sekä eduskunnan että työmarkkinajärjestöjen olisi tässä ja nyt ymmärrettävä, että vain ratkaisuja hakemalla ja toisiamme ymmärtäen voi Suomen kaltainen väestöltään pieni ja olosuhteiltaan karu maa saavuttaa todellista menestystä - eli poistaa kansakuntamme menestyksen tieltä presidentinkin mainitseman mahdollisuuksien ja toteutuman kasvaneen tulleen ammottavan aukon.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Yle: väestöryhmien polarisaatio otti uuden askeleen Ruotsissa
Ville Niinistö ei vain ymmärrä
Oletko valmis panemaan naiset nyrkin ja hellan väliin?


8 kommenttia:

 1. Kirjoitat asiaa. Valitettavasti talvisodan henki ei mennyt perille vihreille ja demareille asti, jotka taisivat pitää presidentin puhetta käsittämättömänä tai vähintään hämmentävänä. Ainakin Kari kertoi , että puhe oli "hyökkäys ihmisoikeuksia vastaan", Razmyar hämmentyi ja Rinne pelkää negatiivisen keskustelun lisääntymistä muista puhumattakaan.

  Edelleen ihmettelen oikeasti niitä ihmisiä, jotka äänestävät näitä kahta puoluetta. Some pursuaa tällä hetkellä ajatuksia puolesta ja vastaan, ehkä enemmän Niinistön puhetta vastaan.

  VastaaPoista
 2. Kuten arvata saattoi Niinistön puheesta nousi hirrmuinen älämölö tietyissä suunnissa. Oksennusta oksennuksen perään, vasemmalta ja hirveältä suunnalta sekä maanpetturikirkosta. Demrien pehmolelu Natsima arvosteli tapansa mukaan presidenttiä, ja siihen, siis arvosteluun yhtyi puolueensa pj. Rinne(sitä en tiedä yhtyikö muutenkin). Hirveä emme kari lisäsi lusikkansa soppaan omine kauhisteluineen. Kirkonmieskin? kertoi Ugandan ottavan vastaan pakolaisia enemmän kuin Suomi, antavat peräti maatilkun tulijoille. En sitä epäilekään, mutta tuskin antavat muuta ja tulijat ovat siihenkin tyytyväisiä, uskoisin.
  Näistä vasukkien ja suvakkien oksennuksista nousee mieleen ajatus, että heillä on suuria vaikeuksia kuullun ymmärtämisessä. Sitä todistaa se, että he väittivät Niinistön sanoneen ns. pyyhkivänsä likaisen paikan kv-sopimuksilla. Hyi ...kele sanon minä Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle sopisi, että antaisimme tulijoille syrjäseudulta maatilkun eikä muuta. Tuskin tänne olisi niillä ehdoilla edes tulijoita


   Vihervasemmiston reaktiot taas kertovat vain todellisuudesta vieraantumisesta. Ja ehkä lisäksi pohjoiskorealaistyyppisestä aatteellisesta fanatismista.

   Poista
 3. Alkaa tosiaan liikaa olemaan ylimenevää vastakkainasettelua ihan omienkin kesken jo.

  Ja kuvia syyriasta katsellessa ei voi olla tulematta mieleen, että miten kehtaamme nostaa muutamien elintasoa isolla rahalla kun syyriassa kuolee ihmisiä NÄLKÄÄN samaan aikaan.. sinnehän se apu tulisi priorisoida, missä hätä on suurin.

  VastaaPoista
 4. Helppoahan tällaista on sanoa kun ei itse näistä asioista päätä eikä ole äänestäjille vastuussa (niin kuin ei tietenkään kukaan muukaan poliitikko). Selkärangan suoruus mitataan niissä tilanteissa joissa oma ura on liipaisimella eikä pressanvaaleja voi sellaiseksi laskea. Joku suojatyöpaikka EU:sta tuollekin vielä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kyllä sellainen käsitys, että Niinistö tarkoitti sitä mitä sanoi. Hän on selväjärkisin presidentti pitkään aikaan.

   Niinistö taitaa olla sen ikäinen (s. 1948), että siirtyy nykyisestä pestistään puhtaasti eläkkelle, ellei sitten ala harrastaa jotain sivubisnestä.

   Poista
  2. Niinistö on todellakin selväjärkisin pressa miesmuistiin mutta tässä tilanteessa on turhauttavaa kuunnella itsestäänselvyyksiä, kun pitäisi toimia. Ja niiden toimienkin pitäisi olla paljon nähtyjä radikaalimpia. Enää ei ole lässyttämisen aika. 2016 on kulminaatiovuosi Suomelle.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!