perjantai 26. helmikuuta 2016

No nyt Suomesta löytyi rasismia!

Helsingissä on oli viime toukokuussa "Maailma kylässä" festivaali. Sen järjestiää Kepa ry, joka on kehitysyhteistyövaroista toimeentulonsa saava järjestö. Sen toiminta-ajatuksena on oman ilmoituksensa mukaan ”koota ja innostaa suomalaista kansalaisyhteiskuntaa toimimaan rohkeasti oikeudenmukaisen maailman puolesta”.

TänäViime vuonna järjestö on siis sulkenut "Maailma kylässä" -festivaalilta pois Keren Kajemet järjestön, koska Kepan ohjelmajohtajan mukaan siitä oli viime edellisenä vuonna tehty valitus eikä sen toiminta kaikilta osin vastaa niitä arvoja, joita Kepa edustaa. Ohjelmajohtaja ei kuitenkaan kertonut tehdyn valituksen sisällöstä eikä mistä arvoista hyllyttämisen osalta oli kyse.

Karem Kajemet kertoo itse olevansa "maailman vanhimpia ekologisia järjestöjä. Perustamisesta lähtien Israelin aavikoitumista on estetty tehokkaasti istuttamalla yli 240 miljoonaa puuta ja ojittamalla suoalueita."

Sen edustaja mainitsee myös, että järjestö "kuuluu myös YK:n hyväksymiin kansalaisjärjestöihin, jonka toiminnassa on mukana beduiineja ja arabeja. Järjestöllä on myös eri etnisten ryhmien välien parantamiseen tähtääviä projekteja."

Asiasta kertonut uutinen mainitsee lopuksi, että "Maailma kylässä" -festivaalilla on tänäkinviime vuonna edustettuna Palestiina-foorumi, jonka kerrotaan jakaneen tapahtumassa Lähi-idän karttoja, joista Israel puuttui. Kepan edustaja kertoo kuitenkin, että heillä on "samat periaatteet kaikille. On selvää, että jos vaikkapa jokin palestiinalaisten asiaa ajava järjestö toimii tavalla, jota me emme voi hyväksyä, me toimimme sen suhteen samalla tavalla kuin nyt Keren Kajemetin tapauksessa."

Hän siis vahvistaa, että meidän verorahoillamme järjestetään Suomessa festivaali, jonka järjestäjien mukaan on ihan okei, että islaminuskoiset näyttelevät karttoja, joista lähes kaikkien arabien ja ainakin jokaisen muslimiterroristin vihaama maa on poistettu. Sen sijaan soita kuivaava, metsänistutusta edistävä ja etnisten ryhmien välisiä jännitteitä purkamaan pyrkivä sekä YK:n hyväksymä juutalaisjärjestö ei ole tervetullut, koska joku on valittanut sen toiminnasta...

Sanoma on selvä - kyseessä on yhtä varmasti puhdas antisemitismi ja rasismi kuin se, että heinäkuun helle on lämpimämpi kuin tammikuun pakkaset.

Olen hämmästynyt siitä, ettei Kepaa rahoittava ulkoministeriö ole puuttunut tähän avoimesti rehottavaan rasismiin. Nyt kun se on tullut esille, vaadin maksajana Kepan ja sen järjestämän festivaalin verovaroista rahoittamisen lopettamista ensi tilassa.

Ja tämä ei tarkoita, että olisin erityisen Israel-myönteinen tai juutalaisfriikki. Tai palestiinalaisten vihaaja. En ole. Sen sijaan se tarkoittaa sitä, että minun mielestäni Suomessa ei pidä tukea verovaroista avointa rasismia ketään kohtaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Karin Creutz ja rasistinen huutelu
Pilkahdus suvaitsevaa ajattelua
Rasismia vai tosiasioihin liittyvää pelkoa
12 kommenttia:

 1. Antisemitismiä, mitä yritetään peitellä joillain tekosyillä. Kepa osoittaa solidaarisuutta palestiinalaisille tukemalla muslimeja. Palestiina-foorumista valittaminen tuskin sulkee sitä pois tilaisuudesta. Israel-vastaisuus kiihottaa vasemmistolaisia niin, etteivät he pysty säilyttämään tasapuolisuutta edes tällaisessa myönteistä kehitysyhteistyötä korostavassa tapahtumassa. Verovaroin ei todellakaan pitäisi tukea näin yksipuolista toimintaa.

  VastaaPoista
 2. Juutalaiset kelpaa suvakeille ainoastaan kuolleina: Keskitysleireillä on kiva syyllistää aina sopivaksi katsottuja ryhmiä mutta tämän päivän antisemitismiin ei haluta puuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä suvakkien kaksinaismoralismi on tosiaan silmiinpistävää.

   Poista
 3. 2015 Vuoden ranskalaiseksi nimettiin Auschwitcistä selvinnyt Marceline Loridan- Ivens. Hän sanoo rasismin nousevan ja se on nimenomaan muslimien harjoittamaa rasismia.

  VastaaPoista
 4. Israel on yleensä reagoinut aika ärhäkkäästi itseensä kohdistuneisiin boikotteihin ja syrjintätapauksiin. Monesti vähän tätä turhemmissakin tapauksissa. Saapas nähdä, minkälaisen diplomaattisen selkkauksen nämä Kepan porukat onnistuvat aikaansaamaan ja minkälaisia selittelyjä generoimaan. Kun kyseessä on julkisilla varoilla toimiva järjestö, valtion lienee vähän pakko reagoida, jos Israel katsoo asiaan puuttumisen aiheelliseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi tosiaan mukavaa jos Israel reagoisi. Ei muuten, mutta siitä seuraavaa kimurtelua olisi hauska katsella.

   Poista
 5. Nonnih, suvakit paljastivat todellisen luonteensa. Antisemiittejä = Rasisteja.

  VastaaPoista
 6. Tuo pois sulkeminen tapahtui viime vuonna kuten Tundratabloids raportoi. Ymmärrän että järjestäjä, myös verovaroin toimiva, valitsee näytteilleasettajat itse. Hyllyttämällä juutalaisjärjestön Kepa osoittaa oman kaksinaamaisuutensa, mikä on tärkeämpää kuin juutalaisten jättäminen sivuun. Tällä tavalla Kepa vie toiminnaltaan oikeutuksen, mutta rahoitustaan ei tietenkään.

  Koska olemme jo oppineet, että Suomi ei ole avoin demokratia vaan demokraattisin keinoin sosialismiin viety kansakunta, ei kukaan voi sanoa yllättyneensä Kepan - tai Ulkoministeriön - toiminnasta. Tämän kaltainen toiminta on moraalisesti toki väärin, mutta jos sen paljastuminen vaatii antisemitismiä, niin olkoon sen hinta.

  Samoin Ruotsin ja Ranskan juutalaisten kokema kohtelu on erittäin valitettava mutta toisaalta tarpeellinen hinta, jotta aivot omaava osa kansasta näkee, mitä sosialismi on: silkkaa rotuteoriaa alusta loppuun.

  Juutalaisuuden paras puoli uskontona on se, että he eivät käännytä ja juutalaiset ortodoksien tavoin suhtautuvat käännynnäisiin melko skeptisesti. Siksi myös kristinuskon oli tärkeä poistaa poikien ympärileikkaaminen, koska kristinusko taas luottaa käännyttämiseen. Islam on toki oma lukunsa, jonka valistuneet lukijasi muutenkin tietävät. Islamhan oikeuttaa tappamaan uskontonsa vaihtavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarkennuksesta. Enpä tullut katsoneeksi Verkkouutisten jutun päivämäärää siihen vähän vahingossa törmättyäni. Itse asiahan ei tästä muutu: olemme tulleet tukeneeksi antisemitismiä verovaroin.

   Poista
  2. Korjasin kirjoitusta vastaamaan Kumitontun ilmoittamaa festivaalin ajankohtaa

   Poista
 7. Liekö ulkoministeriö antisemiittien viimeisiä linnakkeita?

  Ainakin (jotkut) ulkoministerimme sellaisilta ovat ehkä vähän vaikuttaneet?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!