lauantai 20. helmikuuta 2016

Pika-avioliittoja turvapaikanhakijoille

Iltalehti kertoi aamulla, että maahamme viime aikoina tulleet turvapaikanhakijat avioituvat pikavauhtia suomalaisten kanssa. Juttu on maksumuurin takana, enkä siksi lukenut kuin sen ultralyhyen version. Siksi tämä kommenttinikin jää lyhyeksi.

Olen aidosti sitä mieltä, että ihmisten välinen rakkaus on aina positiivinen uutinen. Näin täysin riippumatta siitä, minkä värisiä, minkä ikäisiä, mitä kieltä puhuvia tai mitä sukupuolta rakastuneet ovat.

Tässä tapauksessa jään kuitenkin suurella mielenkiinnolla odottamaan uutisia siitä, johtavatko nyt solmittavat pika-avioliitot turvapaikkojen myöntämiseen vai todetaanko ne hakuprosessin aikana viranomaisten harhauttamiseen tähtääviksi lumeliitoiksi. Sekä myös siitä, kuinka tässä prosessissa aidoiksi avioliitoiksi todettavat parisuhteet kestävät turvapaikan saamisen tuomaa onnea.

Toki toivon parasta ja pelkään pahinta, kuten niin usein ennenkin turvapaikanhakijoihin liittyvissä asioissa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
14 vuoden kuluttua Vantaalla asuvista kolmannes on maahanmuuttajia
Viisi ajatusta hallituksen perheenyhdistämissuunnitelmista
Halpoja lentoja

10 kommenttia:

 1. Nyt saapuneiden nuorten uroiden kohdalla on myös syytä huomioida, että heistä lähes kaikki ovat lähtöisin maista, joissa moniavioisuus on sallittu.

  Moniavioisuus on kiinteä osa heidän kulttuuriaan. Olisi mielenkiintoista kuulla suvaitsevien monikulttuurisuuden ajajien mielipide siitä, onko moniavioisuus sallittava myös Suomessa monikulttuurisuuden hyväksymisen nimissä.

  Ihmettelin asiaa lokakuussa. Kirjoituksessa on myös kartta maista, joissa moniavioisuus on sallittua.

  http://kyseenalaistava.blogspot.fi/2015/10/maahanmuuttajian-moniavioisuus-huomioon.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että yllättävän moni kannattaa moniavioisuutta suvaitsevaisuuden nimissä.

   Poista
  2. Yllättävän moni monikulttuurisuuden ihannoitsija on samalla myös naisten oikeuksien puolustaja.

   Ihmeellisen ristiriitaisia persoonia. Vaativat naisille oikeuksia ja tasa-arvoa ja samanaikaisesti (ismamilaisen) monikulttuurisuuden hyväksymistä. Päättäisivät nyt kumpaa haluavat...

   Poista
 2. Arabimiehen ottaa pullukka, jonka veli on ostanut naisen Thaimaasta. Rahat menevät molemmissa tapauksissa.

  VastaaPoista
 3. Ei Thaimaasta naista osteta, vaan naiset lähtevät sutena länsimiehen matkaan kun toimeentulo on turvattu.
  Aattelepa ite, aamusta iltaan riisipellolla kovassa kuumuudessa nälkäpalkalla, tai lännessä vaimona ja elanto on turvattu.
  Kyllä silloin voi katsella kattoon 5minuuttia
  silloi tällöin, ei tarvitse pelätä huomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimalaissa vaimoissa se huono puoli että joutuu elättään myös vaimon sukua, lähettää rahaa thaimaaseen, muuten ovat kylä työteliäitä ..

   Poista
 4. Mielestäni - kokemuksesta, ikävä kyllä - suomalainen nainen on varsin taipuvainen ulkomaalaisten houkutuksille. Suomalainen pottunokka ei ole ollenkaan niin "ihqu" kuin rakkaudenvaloja korvaan kuiskiva mamu. Ja rakastumisen tunne peittää kaikki epäilykset - muistellaanko omia rakastumisiamme? Kuinka moni näistä kuitenkaan kestää kielteisen turvapaikkapäätöksen, kuinka moni sopeutuu uuden kulttuurin mukaiseen avioliittoon - se nyt kuitenkin on totaalisesti erilaista mihin Suomessa on totuttu. Jälkeenpäin valituksille nauran - siinähän tämä Suomen naisten "White Trash" sai mitä halusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmiö taitaa olla yleismaailmallinen. On nimittäin tutkittu (ja ainakin minun nuoruudessani yiopistossa opetettu) tosiasia, että punasilmäisten banaanikärpästen joukossa harvinaisena esiintyvät valkosilmäiset banaanikärpäset saavat enemmän jälkeläisiä kuin punasilmäiset. Eli niin kauan kuin jonkin näköiset yksilöt ovat eksoottisia eli harvinaisia, löytyy enemmistön joukosta heille eksotiikkaa hakevia puolisoitakin. Ilmiölle on olemassa nimikin: "frekvenssi-riippuvainen valinta".

   Ihmisiin sovellettuna edelle kirjoittamani ei kuitenkaan tarkoita, etteikö suurin osa naisista ottaisi itselleen maahanmuuttajaa mieluiten kantaväestöön kuuluvaa puolisoa. Mutta pientä vähemmistöä sellainen houkuttaa. Näin on minun käsittääkseni myös Suomessa.

   Poista
  2. Vielä sellainen banaanikärpäslisäys, että valkosilmäiset pysyvät harvinaisina kahdesta syytä. Ensinnäkin naaraiden kiinnostus vähenee kun valkosilmiset yleistyvät. Ja toiseksi silmien väriin liittyy ominaisuuksia, jotka aiheuttavat punasilmäisiä alhaisemman fitnessin. Ei luonnonvalinta toimii viime kädessä valkosilmäisyyttä vastaan.

   Poista
 5. Miten tämä esteettömyystutkimus suoritetaan ? Sulhon veli kirjoittaa lapulle ettei Ahmedilla ole kuin 2 vaimoa ?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!