sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Yle: väestöryhmien polarisaatio otti uuden askeleen Ruotsissa

Erilaisten kulttuurien kohdatessa on aina ja kaikkialla maailmassa syntynyt erilaista rikollisuutta ja väkivaltaa. Suomessa se on on toistaiseksi johtanut lähinnä tulijoiden tekemiin seksuaali- ja muihin rikoksiin sekä kantaväestön parissa vihamieliseen nettikirjoitteluun ja huuteluun. Myös vastaanottokeskuksia kohti on hyökätty.

Ruotsin maahanmuuttajaväestö on paljon Suomea suurempi ja siellä on jo aiemmin esiintynyt laajamittaista maahanmuuttajien tekemää seksuaali- ja muuta rikollisuutta sekä myös tulijataustaisten joukkioiden harrastamaa anarkismia, kuten rakettien ampumista kohti poliisia tai autojen polttelua.

Kaikkeen maassa tapahtuneeseen nähden ruotsalaiset ovat olleet käsittämättömän rauhallisia, sillä heidän reaktionsa ovat olleet korkeintaan samaa luokkaa tai jopa vähäisempiä kuin Suomessa. Toki väestön tyytymättömyys on näkynyt internetissä ja puolueiden kannatuskyselyissä, mutta kantaväestö ei ole lehtitietojen mukaan lähtenyt laajamittaisten laittomuuksien tielle suhteessa maahanmuuttajayhteisöön.

Tänä viikonloppuna Ruotsissa kuitenkin astuttiin Ylen mukaan uuteen aikakauteen. Tukholmassa on kokoontunut väkivaltainen kantaväestöstä koostuva joukko, joka on ryhtynyt uhkailemaan ja pahoinpitelemään maahanmuuttajataustaisia ihmisiä sekä myös kanssaan erimielisiä ruotsalaisia. Joukon kohteena on ollut aseman seudulla pyöriskellyt ja rikollisuudella itseään elättävä uusruotsalaisista koostuva "löyhä kaveripiiri".

Tämä kehitys on tietenkin ikävää ja yhtä lailla tuomittavaa kuin maahanmuuttajien tekemät rikokset. Toisaalta tällainen väestöryhmien välisen polarisaation kasvaminen on ymmärrettävä epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan loogiseksi seuraukseksi.

Siinä mielessä asiassa ei pitäisi olla mitään yllättävää sen enempää ruotsalaisille kuin suomalaisillekaan, vaan tapahtunut on ollut helposti ennustettavissa ja osa sitä yhteiskunnan huonontumista josta tässäkin blogissa on moneen kertaan kirjoitettu (esimerkiksi täällä). Hyvä asia tässä tilanteessa on se, että Tukholman tapahtumat saattavat avata yhä useampien suomalaisten poliitikkojen silmät.

Silmien aukeaminenhan mahdollistaa Itämeren tällä puolella ruotsalaistyyppisen räikeän väestöryhmien polarisaation välttämisen korjaamalla maahanmuuttopolitiikkamme ihmisten enemmistön tahtoa vastaavaksi. Ainoa asia mitä poliitikoiltamme vaaditaan on ymmärtää tapahtuneen luonne harjoitetun politiikan loogisena seurauksena ja sen pohjalta tehtävä niin ikään looginen korjausliike.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kahdessa päivässä räjähdys, varastelua, kähmintää ja ruumis Ruotsissa
Monikulttuurista elämänmenoa
Ongelmista vaikenemalla muutamme Suomen paskastaniksi

14 kommenttia:

 1. IS/ LÄHI-IDÄN ja islamin tutkija Susanne Dahlgren Tampereen yliopistosta sanoo,...
  – Afganistanissa on sellainen hirvittävä käytäntö, että jos tyttö tulee raiskatuksi, se voidaan sovittaa sillä, että raiskaaja menee naimisiin tytön kanssa. On mahdollista, että Suomeen on saapunut sellaisiakin tyyppejä, jotka luulevat, että tämä käytäntö on myös Suomessa, Dahlgren miettii.
  ....
  Monissa turvapaikanhakijoiden lähtömaissa käydään sotaa, eikä siellä usein jää seksuaalirikoksista kiinni. Joissakin maissa raiskauksista syyllistetään naisia ja sanotaan, että he ovat liikkuneet väärään kellonaikaan tai pukeutuneet väärällä tavalla.
  .....
  Anonyymi:
  Jos maahamme tullut henkilö on kulttuurissaan oppinut yllä mainittuja tapoja ja asioita, voiko hänen ajatusmaailmaansa, ajatustapojaan, todellakaan muuttaa jollakin jota kutsutaan kotouttamiseksi? Tuskin.

  Silloin jää jäljelle kotiuttaminen.

  Mutta miksi ensin otamme heitä avosylin vastaan?

  VastaaPoista
 2. No eiköhän seuraava ole kohta arkipäivää suomessakin, ja ehäpä Tohtori Tavja Halonen saa myös nimityksensä sharia tuomariksi ollessaan valmiiksi Helsingin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunnan ja Jerevanin valtion ja Upsalan yliopistojen kunniatohtori.

  Voihan se olla lisäksi Uppsalan ekonomikin.

  http://www.meforum.org/blog/2015/07/uk-sharia-judge

  Ilkka

  VastaaPoista
 3. Tukholman väkivaltainen yhteenotto on hyvin ikävä, mutta ei yllättävä. Kun kansalaiset kokevat, että julkiselta vallalta puuttuu kyky tai halu heidän suojelemiseensa, tästä syntyy vastareaktio ja osa radikalisoituu. Kasvupohja väkivaltaisille ääriliikkeille on luotu. Ruotsissa on nyt astuttu tämän kynnyksen yli. Oikealla ja järkevällä toiminnalla tämä oikeistolaisen väkivallan kasvu voidaan pysäyttää, mutta taitamattomalla politiikalla sen leviämisen vaara on suuri. Ja jos näin pääsee tapahtumaan, tilanteen korjaaminen muuttuu vaikeaksi.

  Jonkilaisena paralleelina tulee mieleen Suomen politiikka 30 -luvun alussa, jolloin kommunististen ääriainesten toiminta synnytti vastavaikutuksenaan Lapuan liikkeen. Suomalainen politiikka oli tuossa tilanteessa huomattavan onnistunutta. Tasavallan suojelulailla ja yleensäkin tiukalla puuttumisella vasemmistolaisten ääriainesten toimintaan palautettiin luottamus julkisen vallan kykyyn ja haluun järjestyksen ylläpitämiseksi. Lapunliike tehtiin tarpeettomaksi. Kun samalla puututtiin tiukasti Lapuan liikkeen suorittamiin laittomuuksiin ja ylilyönteihin, yhteiskuntarauha saatiin palautettua ja 30-luvusta tuli taloudellisen kasvun ja yhteiskunnallisen eheytymisen vuosikymmen.

  Tässä tapauksessa toimiva resepti tuntuisi hyvin samankaltaiselta. Turvapaikkasysteemin palauttaminen alkuperäisen tarkoituksensa mukaiseksi, jolloin turvapaikka on lähtökohtaisesti tilapäinen suoja vainolta. Turvapaikkasysteemin käytön siirtolaisuuden oikotienä tekeminen mahdottomaksi. Tiukka puuttuminen turvapaikanhakijoiden suorittamiin raiskauksiin ja muihin rikoksiin, mihin kuuluu rikollisten karkottaminen. Ja tietystikin tiukka puuttuminen näiden Tukholman naamiomiesten tapaisten porukoiden väkivaltaisuuksiin.

  Merkit maahanmuuttopolitiikan kääntymisestä herättävät jonkinlaista varovaista optimismia. Esimerkkinä vaikkapa Merkelin puhe, jonka mukaan turvapaikanhakijoiden odotetaan palaavan sodan jälkeen kotiinsa tai Ruotsin ilmoittama aikomus käännyttää ainakin puolet turvapaikanhakijoista. Toistaiseksi nämä puheet vaikuttavat enemmän verbaalisilta myönnytyksiltä kuin todellisilta päättäväisiltä toimenpiteiltä, mutta ovat kuitenkin pieni merkki tosiasioiden tunnustamisesta. Ja toivottavasti se osoittautuu viisauden aluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Strix senex: Oikealla ja järkevällä toiminnalla tämä oikeistolaisen väkivallan kasvu voidaan pysäyttää

   Proffa: Mukavaa analyysiä?

   Voitko analysoida, miten tuo on "oikeistolaista"? Käsittääkseni kyseessä olivat yleensä työväenluokkaisena pidetyn jalkapallohuliganismin ilmentymä.

   Voin toki olla väärässä, että kyseessä olikin Tea Party -liikkeen tai vastaavan small government -tyylisen ideologian kannattajat, joten mielenkiinnolla odotan analyysiäsi siitä, miksi tämä on nimenomaan "oikeistolainen" väkivallan ilmentymä.

   Poista
  2. En tarkoittanut Strixin oikeistokommenttia vaan sitä, että ongelma ratkeaisi palauttamalla väkivaltamonopoli sinne minne se kuuluukin.

   Poista
 4. Olivatko nämä pahoinpitelyjen kohteiksi joutuneet nyt niitä huumeita steissillä diilaavia partalapsi-jengiläisiä?
  Ja oliko pahoinpitelijäjoukossa muitakin kuin rasseleita, nasuja tai kriminaaleja?
  Tämän päivän pullamössö-ruotsalainen tai suomalainenkaan ei kovin helposti lähde tuolle tielle. Tai edes kykenisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiseen kysymykseen vastaus lienee kyllä. Toisesta en osaa sanoa, Ylen mukaan kuitenkin kantaruotsalaisia.

   Poista
  2. Ledarsidorna.se (johan Westerholm) mukaan osallistujien joukossa oli nyt viisikymppisiä perheenisiä joilla osalla takana 'skinhead' -nuoruus. Johan Westerholm on sosdem-taustainen toisinajattelija joka ylläpitää ym julkaisua kertoakseen Ruotsin politiikan niistä puolista jotka eivät saa valtamediasssa palstatilaa. Kan vara värt att läsa . hh

   Poista
  3. Noissa nasuissa on vain se huono puoli ettei monikaan "normaalijärkinen" lähde kovin helpolla seuraamaan mitään äärilinjan ihmisiä..

   Poista
 5. Kotouttamisen suurin ongelma tulee Suomessakin olemaan se, että vähintään puolet kotoutettavista ei halua kotoutua.

  Ei asiassa ole mitään ihmeellistä, meillekin tulleista "turvapaikanhakijoista" ei etsi suojelua vaan paikkaa jossa voisi jatkaa elämäänsä samojen arvojen ja uskomusten, siis kulttuurin, mukaisesti kuin kotimaassaan. Eivät he suhtaudu Suomeen tai suomalaisiin vihamielisesti vaan välinpitämättömästi. Heille kyllä kelpaa sosiaaliturva ja turvallisuus mutta meidän arvomme, tapamme ja sääntömme ei voisi heitä vähempää kiinnostaa. Heille on ihan sama, asuvatko Kabulissa, Tikritissä vai Vantaalla, tärkeintä on samankielisten ja mielisten seura ja turvattu elämä omaan tyyliin omien sääntöjen mukaan.

  Ai mistäkö tämän tiedän? No, en tiedä tai voi tietää mutta pitäisin perin kummallisena että Suomi olisi tässä suhteessa poikkeus ja että tänne on saapuhut ihmisiä joiden suurin haave olisi tulla suomalaiseksi.

  Ongelmia on tiedossa kun havaitsemme että joukossamme on kymmeniä tuhansia tänne asettuneita jotka suhtautuvat heille asetettuihin sopeutumisvaatimuksiin joko täysin välinpitämättömästi tai avoimen vihamielisesti.

  Nyt pitäisi ymmärtää että ne jotka eivät edes halua kotiutua tulisi kotiuttaa mahdollisimman pikaisesti.

  Onhan meillä runsaasti esimerkkejä Suomeen loistavasti integroituneista maahanmuuttajista. Valikoidaan tulijoista ne joilla on oikeasti halua ja kykyä sopeutua ja lähetetään loput sinne mistä tulivatkin, muuten saamme samat ongelmat joiden kanssa muut siitolaisia valikoimatta vastaanottaneet maat saavat kärsiä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!