perjantai 1. tammikuuta 2016

Kaikki muslimit eivät hyväksy murhaamista

Uuden vuoden alkamisesta huolimatta sallittakoon vielä pieni kommentti edellisen vuoden lopun uutiseen. Sen mukaan Bangladeshissa on tuomittu kaksi entistä opiskelijaa kuolemantuomioon murhasta. Lisäksi kuusi muuta henkilöä on saanut vankeustuomiot.

Uutinen ansaitsee tulla huomioiduksi tässä blogissa kahdesta syystä.

Ensinnäkin siksi, että rangaistukset saaneet islaminuskon äärimmäisestä tulkinnasta viehtyneet henkilöt (mukana yksi saarnamies) ovat murhanneet uhrinsa, koska tämä piti ateistista blogia. Maassa on samasta syystä murhattu muutaman viimeisen vuoden aikana peräti neljä bloggaria, joten kyseessä ei ole yksittäinen yksittäistapaus.

Nämä tapahtumat osoittavat sen kuinka vaarallista sananvapauden käyttäminen voi olla myös Bangladeshissa. Eikä siis ainoastaan Ranskassa tai Tanskassa. Esitänkin tässä hartaan toiveen siitä, että tämä tuomio vähentäisi uskonnollista fanatismia niin Bangladeshissa kuin muuallakin maailmassa.

Toiseksi annettu tuomio osoittaa meille, etteivät kaikki muslimit kannata uskonnottomien tappamista. Jos niin olisi, ei Bangladeshissa olisi annettu nyt nähtyä tuomiota sillä maan väestöstä 88 prosenttia on muslimeita. Tuomioista ei myöskään ole syntynyt - tai ainakaan linkittämäni uutinen ei mainitse sellaisesta - minkäänlaista murhaajia puolustavaa liikehdintää.

Ehkäpä siis myös islamilaisella maailmalla on toivoa kehityksestä kohti maallisiin arvoihin ja parhaaseen tieteelliseen tietoon perustuvaa yhteiskuntaa, jossa uskonnolliset dogmat ovat muuttuneet yksityisasioiksi. Ainakin niin voi toivoa näin uuden vuoden innoittamana.

Lopuksi haluan toivottaa hyvää alkanutta vuotta kaikille lukijoilleni! Nauttikaa suomalaisesta sananvapaudesta, ja puolustakaa sitä tarvittaessa. Näin siksi, että se on yksi niistä "itsestäänselvyyksistä", joiden arvon huomaa vasta silloin kun sen on menettänyt.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Sananvapaus ja jumalanpilkka
Pelokkaiden ihmisten rotankolosta
Koiralle ei saa antaa valtaa yli kamelikaravaanin

10 kommenttia:

 1. Islam lienee ikuinen tikittävä aikapommi, jota pitää aina ja kaikkialla käsitellä silkkihansikkain, ettei vaan..
  En tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kädessä islamin tulevaisuus on muslimien käsissä. Joko he osaavat tehdä todellisuudesta oikeat johtopäätökset tai ei.

   Samalla tavalla Euroopan tulevaisuus on viime kädessä kiinni eurooppalaisista itsestään. Joko me osaamme tehdä todellisuudesta oikeat johtopäätökset tai sitten emme.

   Molempiin ongelmiin vastaus löytyy ennakkoasenteettomasta realismista ja yhteiskuntaan liittyvien päätösten tekemisestä sen pohjalta.

   Poista
 2. Hyvän uuden vuoden toivotuksiin yhdyn mielelläni niin lukijoille kuin Professorille. Toivotan blogistille voimia jatkaa tulevanakin vuotena näitä hienon analyyttisiä kirjoituksia, joista tutkiva journalismimme voisi ottaa halutessaan oppia.
  -Beowolf-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin uuden vuoden toivotuksista kuin kehuistakin.

   Poista
 3. Ihan marginaalinen porukka natseista kannatti tuhoamisleirejä ja Göbbelskin oli oikein joviaali sekä mukavanoloinen mies.Ergo natsismi on selvästi rauhan ideologia.
  Islamin kohdalla noiden "maltillisten" mielipiteitä on jo tutkittu - tuloksissa matematiikka ja erityisesti prosenttilasku todettiin rasismiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, että yleensä kaikenlaisiin kauheuksiin ihmiset johdatellaan pienen "tiedostavan etujoukon" voimin. Siksi aatteesta riippumatta on diktatuurien tapettavien listalla ensimmäisenä aina sananvapaus.

   Ilman sitä minkä tahansa "tiedostavan etujoukon" on niin paljon helpompi johdattaa ihmisiä tekoihin, joihin he eivät sananvapauden vallitessa olisi koskaan laajamittaisesti johdettavissa. Niinpä minä uskon, että vaikka sosiaalista mediaa hyödynnetään tehokkaasti kaikkien aatesuuntien ääripäissä, on sen kautta toteutettu sananvapaus kokonaisuutena katsoen kaikkien tavallisten ihmisten kannalta erinomainen keksintö tulpatessaan näiden samaisten aatteiden leviämisen ainoaksi totuudeksi.

   Poista
 4. eivät kaikki muslimit kannata uskonnottomien tappamista. Jos niin olisi, ei Bangladeshissa olisi annettu nyt nähtyä tuomiota sillä maan väestöstä 88 prosenttia on muslimeita.

  Ne muslimit, jotka eivät kannata vääräuskoisten alistamista ovat "tapamuslimeita". Ateistien tai ei-uskovaisten osuus on kaikissa kansoissa luokkaa 1/5. Ne ns. maltilliset muslimit ovat näitä sekulaareja. "Oikea" muslimi seuraa Muhammedin jalanjäljillä kuten kunnon kristitty rukoilee tai juutalainen noudattaa kymmentä käskyä.

  VastaaPoista
 5. Mikä tässä uutisessa oli varmaan se ydin, oli se, että noinkin "hyvin" ateisteja vastaan tulevassa muslimiyhteiskunnassa, heitä siltikin tapetaan.. :-p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minusta se hämmästyttävin ydin oli siinä, että jopa muslimimaa saattaa osoittaa oikeusvaltion piirteitä. Seuraava jännityksen kohde on rangaistusten täytäntöönpano tai vaihtoehtoisesti sen mahdollinen lykkääminen ja rikollisten vapauttaminen kun pöly on laskeutunut. Jälkimmäisessä tapauksessa tämän kirjoituksen johtopäätösten voi todeta menneen täydellisesti pieleen ja suomalaisen sinisilmäisyyden piikkiin.

   Poista
  2. Muslimimaissakin on eroja, esim. toisissa shariaa kannattaa 99% väestöstä(Afganistan) ja toisissa 12%(Turkki).. (PEW)

   Ääriliikehdintää niissä lienee silti jokaisessa(saa todistaa vääräksi).

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!