lauantai 23. tammikuuta 2016

Pitäisikö uskoa irakilaisia?

Yleisradion jutussa kyseltiin tänään mitä pitäisi tehdä turvapaikanhakijoille, jotka ahdistelevat naisia. Irakilaisten vastaukset olivat niin mielenkiintoisia, että joudun kysymään miksi Suomessa ei otettaisi neuvoista vaarin ja toimittaisi niiden mukaisesti. Vai mitä ajattelette seuraavista lainauksista.

"Annetaan kova rangaistus. Jos joku ahdistelee naisia, pitäisi palauttaa saman tien lähtömaahan. Tai pistetään vaikka Helsingin kaupungin palvelukseen tienaamaan ja antamaan ne rahat tytölle."

"Jos joku on päättänyt palata takaisin, hänet pitäisi pistää tiettyyn vastaanottokeskukseen ja estää heidän liikkumisensa vapaasti. Heidän menojaan ja tulojaan pitäisi kontrolloida."

* * *

Jutun mukaan irakilaisilla on myös käsitys siitä, miksi jotkut heidän maanmiehensä ahdistelevat. Lainaan nekin suoraan samasta Ylen uutisesta.

"Nämä ihmiset tulevat valtioista joissa näistä rikoksista oikeasti hakataan ihmisiä. Täällä seuraamukset ovat mitättömiä verrattuna siihen mitä Irakissa, Iranissa tai Somaliassa seuraisi."

Irakilaisten parissa näkemys kovien rangaistusten ehkäisyvaikutuksesta on siis vahva. Ja kääntäen, suomalainen oikeus rikollista ymmärtävine ja lievine rangaistuskäytäntöineen näyttäisi olevan heidän mielestään suorastaan rikollisuuteen yllyttävää.

Mutta myös kunniakulttuuri vilahtaa selityksenä. Vai mitä arvoisa lukijani ajattelee seuraavasta.

"Täällä heillä ei ole ketään joka saisi tietää pahoista teoista. Ei ole ketään jonka vuoksi hävetä. Vaikka he olisivatkin huonosti kasvatettuja, kotimaassa he pelkäävät ainakin häpeää, tai isänsä tai isoisänsä rangaistusta."

Myös eräänlainen salaliittoteoria saa päivänvalon ahdistelijoiden motiivina: "jotkut ovat tulleet Suomeen nimenomaan tekemään ongelmia. Poliittiset toimijat maksavat heille, jotta he mustamaalaisivat turvapaikanhakijoiden maineen ja mahdollisimman monet turvapaikanhakijat karkoitettaisiin."

Epäselväksi jää se, keitä poliittisia toimijoita irakilainen tarkoittaa. Suomalaisia maahanmuuton vastustajia? Vai islamisteja? Vai joitain aivan muita?

* * *

Samassa jutussa haastatellaan myös suomalaisia. Jos ketä kiinnostaa puhdas naivismi ja/tai lipevä turvapaikkabisnes-eetos, lukekoon turvapaikanhakijoiden asioiden suomalaisen ajajan pohdintoja sieltä.

Minä en viitsi kopioida noita poliittisen korrektiuden upottavassa suossa taiteilevia kommentteja tähän koska niissä ei han-argumentteineen ole mitään uutta tai yllättävää. Eikä siis myöskään mitään ongelman ratkaisemisessa tai ymmärtämisessä auttavaa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vuoden 2015 turvapaikkaruljanssi johtanee noin 8000 kehitysmaalaisen oleskeluun maassamme
Maahanmuuton aiheuttama turvattomuuden tunne ei näy puolueiden kannatuksessa
Oletko valmis panemaan naiset nyrkin ja hellan väliin?

4 kommenttia:

  1. Näyttää kovasti siltä, että irakilaiset ymmärtävät asian paljon paremmin kuin suomalaiset virkamiehet/toimittajat/vaikuttajat/... Heitä kannattaisi kyllä kuunnella.

    VastaaPoista
  2. Suomessa ollaan huolestuneempia tp-hakijoiden oikeuksista kuin suomalaisten naisten koskemattomuudesta. Ei voi antaa porttikieltoa uimahalliin, se loukkaa ihmisoikeuksia ja taas kerrotaan tp-hakijoille mitä saa tehdä, mitä ei (mikä on naurettavaa). Suomalaisena naisena todellakin v---taa ankarasti enkä voi tehdä asialle mitään. Tässä asiassa, jos missä, irakilaisia pitäisi kuunnella ja todellakin palauttaa tällaiset naisten ahdistelijat, tirkistelijät ja raiskaajat saman tein kotimaahansa kuin myös muihin rikoksiin syyllistyneet. Saksa ja Tanska jo takavarikoivat tp-hakijoiden omaisuutta mutta mitä tehdään Suomessa? Jahkataan, lässytetään ja rajat ovat sepposen selällään ja selitellään 'ei me voida'. Meillä on todella selkärangattomat ja saamattomat poliitikot.

    VastaaPoista
  3. Eurabian ensiaskeleet..? http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/saksa_alkoholi_kielto_raiskaukset-45775

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!