perjantai 22. tammikuuta 2016

Maahanmuuton aiheuttama turvattomuuden tunne ei näy puolueiden kannatuksessa

Suomesta on lähtenyt ISISin hallitsemille alueille ainakin 70 ihmistä. Vaikka joukossa on varmasti myös jonkin verran muslimiksi kääntyneitä kantasuomalaisia, on suurin osa näistä terroristeista maahanmuuttajataustaisia. Tämä osoittaa, ettei suomalainen turvapaikanhakijoiden arviointijärjestelmä eikä myöskään tulijoiden integrointitoiminta pysty torjumaan maastamme militanttia islamismia.

Ei siis ole mikään ihme, että suomalaisten turvallisuudentunne on järkkynyt mm. terrorismin, turvapaikanhakijoiden suuren määrän, uskonnollisten ääriliikkeiden ja Suomessa asuvien maahanmuuttajien suuren määrän takia. Etenkin kun myös monien maahanmuuttajiemme suuri innokkuus naisten ahdisteluun on lopultakin ylittänyt kunnolla valtamedian uutiskynnyksen.

Jos minä olisin päättäjä, tekisin paljon radikaalimpia tekoja kuin nyt esille noussut terroristien avuksi matkustamisen kriminalisointi. Näin siksi, ettei lainmuutoksella tule käytännössä olemaan minkäänlaista vaikutusta hurmahenkisten islamistien toimintaan.

Valitettavasti en ole poliitikko, eikä minulla ole sellaista vaikutusvaltaa, jolla voisin lopettaa maahamme tulvivien terrorismista ja seksuaalirikoksista viehättyneiden ihmisten maahantulon ja radikalisoitumisen. Eikä Suomen kansakaan näytä peloistaan huolimatta kaipaavan oleellista muutosta nykymenoon.

Turvaa näet haetaan hallitustakin paljon suopeammin maahanmuuttoon suhtautuvista SDP:stä ja Vihreistä. Ja hallituspuolueistakin lepsuimmin tulijoihin suhtautuva Kokoomus näyttää pysäyttäneen kannatuksensa laskun.

Maahanmuutto, islamismi tai naisiin kohdistuva joukkoseksuaalirikollisuus eivät siis näyttäisi aiheuttamastaan turvattomuudentunteesta huolimatta vaikuttavan juurikaan ihmisten puoluepoliittisiin näkemyksiin. Tämä on erittäin mielenkiintoista, joskin suomalaisten tulevaisuuden kannalta onnetonta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ongelmista vaikenemalla muutamme Suomen paskastaniksi
Ääri-islamilaisen terrorismin luonne paljastuu pala palalta
Maahanmuuttajatutkimus paljastaa muslimien vaikeuden katsoa itseään peilistä
Miksi valtiojohtomme ja Poliisihallitus puhuivat roskaa terroristeista?


14 kommenttia:

 1. Tuot esille ongelman ytimen: kansan turvallisuudentunne järkkyy, jotkut pitävät jopa kättään nyrkissä (taskussa tosin) mutta yhtä kaikki; vaaleissa valitaan joku kolmesta tutusta suuresta puolueesta. Kuka nyt silloin sattuukin olemaan "messiasvuorossa".

  Näin toimiessaan tämä kansa tuhoaa itsensä. Mutta niinhän sitä sanotaan, että sitä saa mitä tilaa, elämä on julma isäntä ja maailma kova.

  VastaaPoista
 2. Itsepetoksen määrä lisääntyy aina tarvittaessa. Totuutta ei vaan haluta nähdä.

  VastaaPoista
 3. Aika iso osa ihmisistä elää "tietämättömyyden kuplassa". Eli jos elämässä ei ole suurempia murheita miksi olla huolissaan ja miksi olla edes kiinnostunut mistään itseään suuremmista asioista. Helppo kansa hallittavaksi ja vedätettäväksi.

  VastaaPoista
 4. Suomalaisen valtamedian tietojen perusteella on mahdotonta tehdä valistunutta äänestyspäätöstä. Propagandaa ja pimitystä harrastetaan sen verran paljon.

  Tämä selittää osan tietämättömyydestä. Toisen osan selittää evvk.

  VastaaPoista
 5. Tuossa aikaisemmin uskoin ja toivoin hetken verran, että PS olisi tarjonnut vaihtoehtoa Puolueelle ja pyrkinyt toimillaan rajoittamaan maahantunkeutujien määrää. Äänestin sen mukaisesti pari kierrosta. Tulokset näyttävät kovin laihoilta kun Soinikin on nyttemmin liittynyt valtavirtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen toivonut itsekin. Tänään hän sentään vihjaili itärajan sulkemisesta - toivottavasti se ennakoi muutosta hallituksen politiikkaan.

   Poista
 6. Suomalaiset ovat sen verran maltillista kansaa etteivät halua lähteä mukaan mihinkään ylilyönteihin - meiltä puuttuu poliittiselta kentältä maltillinen ja järkevän oloinen vaihtoehto mitä äänestää..

  VastaaPoista
 7. Kansalaisten suurimpia huolenaiheita on oma lompakko ja sitten turvallisuus. Ns. pakkolait ja hallituksen kova linja tuottavuusloikassa sai tuhannet ja taas tuhannet julkisen alan työntekijät siirtymään SDP:n leipiin, vaikka puolue on ennen sitä kyykyttänyt AY-taustalla ihmisiä jo kaksi vaalikautta. SDP:llä ei ole vastauksia maahanmuuttoon saatika työmarkkina-asioihin. Fraaseilla ja velanotolla saatika julkisilla investoinneilla ei taloutta saada nousuun.

  VastaaPoista
 8. Kaikki yllä olevat kommentit ovat mielestäni hyviä.
  Mutta koska ei selvästi tullut esille, muistuttaisin vielä galluppien väärentämisen mahdollisuudesta tällä: https://www.facebook.com/notes/seppo-raittila/vaalivilppi-2015-eduskuntavaaleissa/899160933478136

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gallupejahan väärennetään ihan avoimesti. Tätä väärentämistä kutsutaan korjauskertoimiksi, joilla sanotaan oikaistavan kyselyssä ilmeneviä virheitä.

   Etenkin ensimmäisissä jytkyvaaleissa kertoimet olivat pahasti harhassa ja johtivat raakadataa heikompaan vaalitulosennusteeseen.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. En pidä julkisuudesta. Ja nyt olen jo liian vanhakin

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!