tiistai 27. tammikuuta 2015

Huonot imaamit kuriin!

Suomenkurdit Welat Nehri ja Majid Hakki nostivat viime sunnuntain mielipidekirjoituksessaan esille suomalaisten imaamien huonon tason. Erityisesti he olivat huolissaan sharian ja länsimaisten arvojen haveksunnan sisällään pitävän islam-tulkinnan omaavista imaameista.

Ongelman ratkaisuksi parivaljakko esittää yhteistyötä suomalaisen yhteiskunnan kanssa. Heidän mielestään huonojen imaamien, tai kuten he sanovat, valeimaamien, uskonnollista opetusta ei pitäisi hyväksyä sananvapauden nimissä.

Ensin pitää kiittää kirjoittajia islamiin liittyvän ongelman näkyvästä ja rehellisestä esiintuonnista. Sellaista ei tapahdu kovin usein, vaikka islamin länsimaisen yhteiskunnan kanssa yhteensopimattomista islamilaisista säännöistä ja tavoista luopuminen olisi myös maahanmuuttajamuslimiväestön itsensä etu, kuten Nehri kertoo ilmeisesti mielipidekirjoituksensa innoittamassa haastattelussa.

Suomenkurdilaisen kaksikon kirjoituksen voi halutessaan nähdä pelkästään brutaali-islamilaisen ISISin ja lähi-idän kurdien välisen taistelun valossa. Mutta voi sen nähdä myös ihan aitona huolestumisena islamilaisten maahanmuuttajien asemasta ja menestymismahdollisuuksista Suomessa. Todennäköisesti vähän molemmista.

Turkulainen oikeusoppinut Johannes Heikonen pääsi toimittajan pyynnöstä kommentoimaan kurdien avunpyyntöä. Hän totesi, ettei ole viranomaisen asia ohjata uskonnollisten yhteisöjen opetusta ja muistutti siitä, että meillä on jo olemassa lait väkivaltaan yllyttämisen tai kansanryhmää vastaan kiihottamisen varalta.

Heikonen on tietenkin oikeassa. Harmi vain, ettei yhtään valeimaamia tai muutakaan muslimia ole tähän mennessä syytetty kansanryhmää vastaan kiihottamisesta Suomessa. Sen sijaan jopa poliisin taholta on annettu ymmärtää, ettei kiihottaminen kantasuomalaisia vastaan edes kuulu lain piiriin.

Tätä taustaa vastaan ehdottaisin, että lakeja soveltava oikeuslaitos että niitä valmistelevat virkamiehet ja päättävässä asemassa olevat poliitikot ottaisivat kiinni kurdikaksikon huolesta, ja ryhtyisivät etsimään ratkaisuja siihen, kuinka Suomen muslimiyhteisöt saataisiin hyväksymään varauksetta suomalaisen yhteiskunnan arvota ja tavat. Ja sen seurauksena huolehtisivat erilaisten islamilaisten yhteisöjen kanssa siitä, että ne poistavat uskontonsa tulkinnasta yhteiskuntamme kanssa yhteensopimattomat elementit kuten haaveet sharia-lain noudattamisesta.

Tämä olisi viime kädessä sekä kantaväestön että erityisesti maamme muslimiväestön etu.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Miksi emme myöntäisi turvapaikkaa kaikille vainoa ja hätää kärsiville?
Persialaista pallopeliä
Kuinka vallankäyttö, islam, terrori ja maahanmuutto ohjaavat tulevaisuuttamme?

10 kommenttia:

 1. kuinka Suomen muslimiyhteisöt saataisiin hyväksymään varauksetta suomalaisen yhteiskunnan arvota ja tavat.

  Ei kai nyt sentään? Ei voi olla valtion tehtävä perustella muslimeille, miksi sharia-laki ja länsimainen yksilönvapaus ovat sovittamattomasti ristiriidassa.

  Ajatus on vähän sama kuin että kommunistisessa Puolassa järjestelmä olisi alkanut opettaa katoliselle kirkolle, miten sen tulee muuttaa omia oppejaan sopeutuakseen sosialistiseen utopiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä kirjoittanut, että valtion pitäisi "perustella muslimeille" jotain, vaan sanoin, että poliitikot ja virkamiehet "etsisivät ratkaisuja". Mitä ikinä ne sitten olisivatkaan.

   Poista
  2. Poliittista ratkaisua ei uskalleta tehdä, koska ainoa toimiva olisi sulkea rajat islamilaiselta sosiaalipummaukselta. Näin ollen ainoa "ratkaisu" joka jää jäljelle on pelkkää puhetta.

   Poista
  3. Rajat pitäisi joka tapauksessa sulkea ongelmamaahanmuutolta, kunnes ongelmat on ratkaistu.

   Poista
 2. Tässä on vaara, että islam uitetaan vähitellen salonkikelpoiseksi ottamalla se julkiselle asialistalle. En kannata, koska pidän islam valtio-ideologiaa/uskontoa länteen sopeutumattomana myös tulevaisuudessa. Agendalle pääsy avaisi semmoisia ovia, joita ei myöhemmin saa suljettua millään.

  vtt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiasia on, että Suomessa lienee yli 50 000 muslimia. Vaikka tänne ei tulisi enää yhtään sellaista meidän pitää tai ainakin kannattaa löytää keino elää heidän kanssaan rauhassa. Se ei tapahdu antamalla aineksia tuon porukan radikalisoitumiselle, eivätkä he myöskään lähde pois Suomesta.

   Jäljelle jää siis sovittaa maassa jo olevien muslimien elämäntapa meikäläiseen elämäntapaan. Ja tataariyhteisö osoittaa, ettei tälle ole periaatteellisia esteitä. Sen sijaan muslimien suuri määrä asettaa kyllä hankalia käytännön haasteita.

   Poista
 3. Sharia ja sitä tänne haluavat vääräoppisia? mitähän taqiiyaa taas tämäkin on?

  Tutkimusten mukaan 70% Euroopassa asuvista muslimeista haluaa että täälläkin noudatettaisiin sharia-lakia, vähintään että he itse keskuudessaa saisivat noudattaa sitä, eikä paikallista maallista lakia.

  Tämä kaksikko puhuu ihan lämpimikseen, huijaavat etten sanoisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollista, mutta ei välttämättä. Kyllä he voivat kuulua tuohon 30 prosenttiin

   Poista
  2. Voivat, mutta he itsekin tietävät että eivät edusta yleistä mielipidettä millään muotoa, joten kyseessä on silti harhaanjohtavan tiedon antaminen muslimien tilanteesta.

   Poista
 4. Pitäisi myöntää se että kun muslimeja on enemmän ja enemmän, he esittävät enemmän ja enemmän vaatimuksia, aggressivisemmin ja röyhkeämmin ja itsevarmemmin. Vaatimuksiin suostuminen on heikkouden merkki ja se johtaa taas uusiin vaatimuksiin. Ainoa toimiva tapa reagoida on kertakaikkisesti olla suostumatta mihinkään mitä muslimit keksivätkään vaatia.

  Kai nyt jotenkin voisi tukea muslimien paluumuuttoa alkuperäisiin kotimaihinsa tai vastaavanlaisiin maihin. Sisältää muuttajien lisäksi heistä seuraavat sukupolvet. Jos ei muuta niin vaikka rahojen kanssa. Täysi-ikäisestä maksettaisiin esim. 15000 ja alaikäisestä 5000 plus matkat. Täällä ne eivät kuullosta isoilta summilta mutta ovat isoja summia kehitysmaissa. Vapaaehtoisille palaajille maksettaisiin enemmän vastaan paneville vähemmän. Hankalat tapaukset sitten väkisin ulos.

  Ei niitä olisi muutenkaan täällä jos täällä ei saisi sosiaalitukia ja maksuttomia palveluita.

  Mitä tulee kurdeihin niin heitä tarvittaisiin Irakin ja Syyrian kurdialueilla sotimaan ISIS/ISIL:iä vastaan. Heitä tarvittaisiin muutenkin rakentamaan Turkin, Syyrian, Irakin ja Iranin kurdialueita eli Kurdistania. Kurdeilla ei ole valtiota joten tuo Kurdistanin alue saisi olla heidän valtionsa alue.

  Kurdien peshmerga-joukot taistelevat ISIS/ISIL:iä vastaan. Peshmerga-joukoissa on myös naissotilaita. Miksi nuo jutussa mainitut kurdinaiset eivät ole menneet mukaan peshmerga-joukkoihin? Pelkureita ne ovat jos eivät mene. He eivät varmasti saa arvostusta muilta kurdeilta jotka ovat siellä sotimassa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!