perjantai 30. tammikuuta 2015

Vallankumous Ruotsissa?

Ruotsidemokraattien kannatuksen nousu on hermostuttanut länsinaapurin porvaripuolueet, jotka ovat menettäneet kannattajiaan kilpailijansa jatkuvasta eristämisestä ja median mustamaalaamisesta huolimatta. 

Niinpä Kokomukseen kuuluva Växjön kaupunginjohtaja on kommentoinut maahanmuuttoasioita seuraavasti: "olen iloinen, että olemme olleet kunta, jolla on hyvä ja avokätinen vastaanotto. Jossain menee kuitenkin raja siinä, mistä kunta selviää. Växjö on nyt saavuttanut sen."

Myös puolueen tuore puheenjohtaja puhuu tiukemman integraatiopolitiikan tarpeesta ja jopa Kristillisdemokraatit ja Keskusta tuntuvat unohtaneen lähimmäisenrakkauden luopumalla pysyvien oleskelulupien ensisijaisuudesta. Kansanpuolue sen sijaan on pysynyt ruodussa ja pohtii vain kotouttamiskeinoja.

Onko Ruotsissa siis koittanut vallankumous? Eikö kansankoti haluakaan enää pelastaa omien rajojensa sisälle koko maailman hädänalaisia? Tai onko peräti rasimi saanut porvarileirissä jalansijan?

No ei nyt sentään, sillä puolueiden vaatimukset eivät muutamia poikkeuksia lukuunottamatta koske Ruotsiin tulevien määrän rajoittamista, vaan kotouttamispolitiikkaa. Tuntuu pikemminkin siltä, että puolueiden ajattelun mukaan tulijoiden kotouttamisprosessin korjaamisen jälkeen on kaikki taas kansankodissa hyvin. 

Ja oikeassahan he ovat. Paitsi että kotouttaminen on täynnä ongelmia kaikkialla muuallakin. Niin myös Suomessa. Eikä toimiviksi todettuja ratkaisuja ole oikein kenelläkään.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!