perjantai 23. tammikuuta 2015

Missi, tissi ja pissi

Huokaiskaamme näin perjantai-iltana helpotuksesta. Libabonilainen missi on nimittäin saanut synninpäästön jouduttuaan israelilaisen kollegansa kanssa samaan kuvaan.

Synninpäästön on antanut Libanonin kristitty turismiministeri, jonka mukaan "saamamme tiedon mukaan Miss Libanonilla ei ollut mitään pahoja aikeita, jotka olisivat vaatineet hänen tittelinsä luovuttamisen rangaistukseksi." Ja jatkaa, että "miss Libanon on joutunut rasistisen kampanjan kohteeksi. Meidän pitäisi tukea häntä."

Uutinen on absurdiudessaan suorastaan häkellyttävä. Voiko tosiaan vielä tällä vuosisadalla syntyä tilanne, jossa johonkin kilpailuun osallistuneiden henkilöiden joutuminen samaan kuvaan johtaa ministerin kannanottoon. Tämä olisi huvittavaa, ellei se olisi karmeaa.

Liittyyköhän tämä jotenkin siihen, että Libanon on maailman korruptiolistauksessa samoilla sijoilla Venäjän, Iranin, Kirgisian ja Nigerian kanssa? Vai siihen, että maa on täynnä sotaa pakenevia syyrialaisia? Vai kenties siihen, että valtakunnassa asuu paljon sotimaan valmiita köyhiä?

Tai ettei sittenkin kyseessä olisi Libanonin monikulttuuriselle yhteiskunnalle tyypillisestä suvaitsevaisuuden tasosta johtuva kaunis kukkanen...

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

2 kommenttia:

 1. Libanon taitaa olla edelleen sotatilassa Israelin kanssa ja Israel pommittaa maan kaupunkeja muutaman vuoden välein Hizbollahin ammuttua Israeliin raketteja. Ei sen kummempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ollaan samassa missikilpailussa, niin sitten ollaan samassa missikilpailussa. Kilpailuun voi halutessaan olla osallistumatta, mutta jos osallistuu tulee toimia kilpailun sääntöjen ja tapojen mukaisesti.

   Ministeri olisi puolestaan voinut halutessaan kieltää koko osallistumisen etukäteen ja tehdä itsestään vielä naurettavamman.

   Ministerin toiminnan naurettavuus tulee esiin, kun ajattelee että minkähän takia Israelin ministereistä ei ole löytynyt ketään kommentoimaan israelilaismissin esiintymistä samassa valokuvassa libanonittaren kanssa? Kai se sotatila koskee yhtä lailla Israelia kuin Libanoniakin?

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!