torstai 1. tammikuuta 2015

Miksi Ruotsin rakettisota salataan suomalaisilta

Suomessa sattui muutamia rakettionnettomuuksia uudenvuodenyönä. Ja yksi ihminen kuoli tulipalossa. Myös Tanskassa on ollut surullinen vuodenvaihde, koska kolme ihmistä on kuollut ilotuliteonnettomuudessa. Lisäksi Afganistanissa on häissä menehtynyt ihmisiä rakettionnettomuudessa, mutta ne raketit tuskin olivat ilotulitteita.

Edelle kirjaamani tiedot löysin suomalaisten tiedotusvälineiden nettisivuilta tänään. Sen sijaan en löytänyt valtamediasta mainintoja ruotsalaisten uudenvuodenvietosta, vaikka länsinaapurimme uutisvälineiden mukaan "juhlinta" alkoi jo ajat sitten. Niistä on tietoja välittänyt suomeksi ainakin Rähmis blogissaan sekä eräällä keskustelufoorumilla nimimerkki valla_valla.

Ohjaan siis aiheesta syvemmin kiinnostuneet kahden edellisen hyperlinkin kautta tietojen lähteille. Niistä on yleensä myös linkit alkuperäisiin ruotsinkielisiin uutisiin.

Vähemmän kiinnostuneille kerron lyhyesti, että ainakin Örebrossa, Landskronassa, Växjössä, Tukholmassa, Huddingessa, Malmössä ja Lindköpingissä  ilotulitteita on käytetty ihmisten terrorisoimiseen, bussien ja rakennusten turmelemiseen ja/tai poliisien vastaiseen toimintaan. Myös rakennuksia on särjetty. Tavalliset ihmiset ovat peloissaan.

Poliisit ja myös palomiehet ovat joutuneet seuraamaan edellä mainittuja toimia sivusta. Syytä ilotulitteiden uudenlaiseen käyttöön ei varsinaisesti tiedetä.

Koska teot minun mielestäni muistuttavat niistä oloista, joita ilotulitteiden väärinkäyttäjät ovat paenneet Ruotsiin, arvelen yhdeksi syyksi koti-ikävän. Saatan toki olla väärässä ja taustalla onkin ainoastaan pohjaton typeryys.

Mutta kuuluu Ruotsiin hyvääkin. Norrbottenissa on ollut rauhallista ja nyttemmin internetistä poistetun Ruotsin TV:n uutisen mukaan pakolaiset ovat Östersundissa protestoineet liian rauhallista sijoituspaikkaansa rauhanomaisesti jäämällä bussiin (tämä uutinen julkaistiin sitten myöhemmin Iltalehdessä).

Kaiken tämän länsinaapurista silmiini osuneen informaation edessä minun kysymykseni kuuluu, että jos kaikki suomalaiset mediat kertovat meille tanskalaisista ilotulitusvahingoista, niin miksei se uutisoi Ruotsin verratomasti vakavammista tapauksista, jotka osoittavat naapurimaamme viranomaisten menettäneen täydellisesti kykynsä pitää yllä järjestystä.

Miksi media ei välitä meille edes niitä naapurimaan uutisia, jotka on siellä julkaistu valtamediassa?

Eikö suomalaisten olisi hyvä tietää minkälaiseksi kaaokseksi ruotsalaiset ovat maansa muuttaneet. Näin me voisimme esimerkiksi vaaleissa perustaa äänestyspäätöksemme tietämättömyyden sijasta mahdollisimman oikeaan käsitykseen maailman menosta ja siten välttää saman kaaoksen toistumisen Suomessa.


Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ruotsi välttyi maahanmuuttovaaleilta
Helsingin Sanomat valehtelee jälleen
Onko ruotsalainen oikeassa?
Romahtaako Ruotsin velkatalous

19 kommenttia:

 1. Media ehkä odottaa että poliittinen eliitti sanoisi asiasta jotain. Se olisi merkki, että siitä saa kirjoittaa.

  Tai sitten toimittajat eivät vain kykene kirjoittamaan mitään aiheesta, koska se on vastoin heidän omaa maailmankuvaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan jälkimmäistä. Tiedostava toimittajahan on mieluummin mielipidevaikuttaja eikä niinkään tiedonvälittäjä.

   Poista
 2. Kiitos uutisoinnista. Poliittinen korrektius islamisaation edessä on virhe. Nyt pitäisi uskaltaa avoimesti edes uutisoida asioista suomalaisessa lehdistössä kuten ne länsinaapurissa ovat aivan holtittoman maahanmuuttopolitiikan osalta. Pääasiassa juurikin musilimipakolaisten kohdalla näitä ongelmia on , eikä työperäisen muuton kautta tulleilla, jotka omaavat tavoiksi kutsuttuja hyveitä, ja suhtautuvat kenties uuteenkin kunnioittaen ja länsimaisuutta arvostaen.

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelmia aiheuttanevat kaikki ne tulijaryhmät, joiden kulttuuri tai henkilökohtaiset valmiudet ehkäisevät syrjäytymistä ja joiden määrä on kasvanut niin suureksi, että he voivat muodostaa oman etnisesti rajautuneen (ja syrjäytyneen) ryhmänsä. Tällöin epäonnistumisen syyt nähdään helposti oman osaamattomuuden tai sopeutumattomuuden sijasta kuviteltuun rasismiin omaa ryhmää kohtaan.

   Tämä sitten "oikeuttaa" joidenkin mielestä väkivaltaisuuksiin kantaväestöä ja viranomaisia vastaan. Asiaa ei ainakaan paranna median ja/tai viranomaisten peittelevä ja ehkä jopa myötäkarvainen suhtautuminen tällaisiin tapahtumiin.

   Poista
 3. Asiallisen, objektiivisen, ja analyyttisen journalismin luominen tähän maahan on viimeistään tehtävä nyt, siihen onkin aivan erinomaiset edellytykset. Porvalliset arvot ovat mitä parhain pohja tiedostavalle ja intellektuellille keskustelulle ja uutisoinnille mediassa. Vanhat 70-luvun surullisen trendikkäät merkitykset on syytä unohtaa näiden sanojen kohdalla, sellaisia mielikuvia ei ole varaa pitää yllä, ja antaa erehdysten jälkeen vihdoin niille niiden kuuluva arvo. Tiedostava intellektuelli asustelee oikeistolaisesti ajattelevien ajatusmaailmassa, keskustelussa, kirjoituksissa ja uutisoinnissa kuten täältä blogimaailmastakin huomaa. Suomi tarvitsee sitä.

  VastaaPoista
 4. Proffa, juuri noin.

  Auttaisiko asiaa sopeutumattoman muslimipakolaisen kohdalla sitten se, että nostetaan kädet pystyyn ja karkotetaan heidät samantien sakkojen kera? Mistä kumpuaa sellainen kapina ja uhma, mikä saa puremaan auttajan kättä? Islamista näköjään tietysti. Siinä tapauksessa ongelmiakaan ei liene eikä siten pakolaisvirtaa länteen. Ehkä pakolaiskeskuksissa on aloitettava takomalla logiikan perusteita, siihen ei taida olla resursseja.

  Nicolai Sennals raportoi muslimipotilaistaan sivustolleen, ne ovat merkillistä luettavaa. Ehkäpä avaruuden ulkopuolisen elämän etsiminen on syytä lopettaa, uusi laji on löydetty, ja sen nimi on äärimuslimi, jos huono sarkasmi sallitaan. Hänelle saattaa löytyä vielä oma planeetta, jos etsintöjä jaksetaan pitää yllä. Rauhaisasti elävät suhtautuvat syystäkin epäluuloisesti sellaisiin tyyppeihin ja sillä ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa, se on realismia se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islam tuottaa syrjäytyneisyyttä, koska monet sen säännöt ovat huonosti sopivia länsimaiseen yhteiskuntaan. Esimerkkinää vaikkapa pukeutuminen tai kättelysäännöt.

   Sinänsä uskoisin, että kaikenlainen ääriajattelu aiheuttaa ongelmia. Niin äärivasemmistolaisuus (esimekiksi Baden-Meinhoff tai 1930-1980-luvun sosialistiset variantit) kuin kuin ääriuskonnollisuuskin. Siis myös islam.

   Poista
  2. Kuten äärikapitalistinen ajattelu tai täydellisten yksilönvapauksien kannattajien ajattelu ..

   Poista
  3. Kyllä. Yleensä paras tulos saavutetaan, kun on sovittu jokin päämäärä mihin pyritään. Ihmiskunnan tapauksessa se lienee jonkinlainen ihmiskunnan hyvinvoinnin maksimointi (en lähde määrittelemään, jokainen ymmärtää halutessaan).

   Ihmisten hyvinvointia ei voida maksimoida sen enempää pelkän sosialismin kuin pelkän kapitalisminkaan keinoin. Mutta jos näistä kahdesta olisi pakko valita, en valitsisi ainakaan äärisosialismia, jonka saldo 1900-luvulla on merkittävästi ääri-islamiakin tuhoisampi - ainakin kymmeniä miljoonia kuolleita + ääretön määrä muuta kärsimystä.

   Ei ihmiskunnan hyvinvointia saavuteta myöskään täydellisten yksilönvapauksien kautta; siitähän seuraisi yksinkertaisesti vahvempien oikeus. Mutta vielä vähemmän ilman yksilönvapauksia.

   Poista
 5. Menen niin pitkälle, että sanon etteivät MITKÄÄN tosimuslimien "säännöt" sovi länsimaalaisuuteen. Sopeuttaminen on lieväsi sanottuna raskas savotta. Ikävää tavallaan kuulla tanskalaisen psykologin kliinisen duunin kokemuksen suulla vahvistus asialle. Kyllä oletin että muslimeillakin on samat ihmisyyden ja psykologian "lainalaisuudet". Islam on sellainen ideologia, että sen voima on syytä ottaa todella vakavasti Jokainen muslimipakolainen on silmittömän henkisen ja fyysisen väkivallan uhri vuosisatoja. Ruotsi on sinisilmäisen rohkea pönkittäessään itsetuntoaan "ratkaisemalla" muslimien doktriinit ja parantaessaan maailmaa sitä syleillen.

  Ainut keino rauhaan ja islamilaisen ja länsimaisen maailman tervehdykselle on islamin päivitys tälle tai edes viime vuosisadalle siellä paikan päällä. Me voimme tarvittaessa lähettää puolueetonta rauhanneuvottelua ja vaikka menopaluu seuramatkoja länsimaihin todisteena ettei tämä nyt ihan niin paha paikka ole mitä on heille opetettu. Ennen islamin tervettä itsekritiikiä emme voi tehdä mitään muuta kuin pitää sieltä suuntautuvan maahanmuuton minimaalisena. Muu lienee länsimaisen maailman itsepetosta.

  VastaaPoista
 6. Ei Farstan poliisiasemalle tehdystä iskusta eikä Malmön pommi-iskuista raportoinut HeSari. Jälkimmäisistä kolmesta pommista raportoi YLE yhdestä tapahtumasta. Sinänsä hölmöä jättää raportoimatta kokonaan kun uutiset löytyvät joka tapauksessa netistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perustuu siihen, että vain hyvin pieni vähemmistö lukee uutisiaan muualta kuin valtamediasta. Näin valtamedia käytännössä hallitsee ihmisten tietoisuuden tasoa.

   Internetissä ja sosiaalisessa mediassa kyllä vietetään paljon aikaa, mutta ei sieltä maahanmuuttouutisia haeta. Pikemminkin hengaillaan samanmielisten kanssa. Siten suurin osa tämänkin blogin lukijoista saa sosiaalisesta medista tai internetistä aivan eri informaatiota kuin vaikkapa punavihreä anarkisti tai tavallinen muodista ja sisustuksesta kiinnostunut nuori nainen.

   Siitä huolimatta nämä kaikki (blogini lukija, anarkomarko ja trendikäs nainen) seuraavat jotain valtamedisoistamme. Siksi valtamedian uutisoinnin monipuolisuus olisi niin tärkeää. Ja siksi politiikantoimittaja voi pyrkiä olemaan mielipidejohtaja - vieläpä varsin onnistuneesti.

   Poista
 7. Olen ihmetellyt ja ihmettelen edelleen, että minkälainen henkinen vamma tai jopa jälkeenjääneisyys saa ruotsalaiset käyttäytymään näin? Kansalaisilla on Ruotsissa kirjaimellisesti paha olla aivan käsittämättömän maahanmuuttopoliitiikan vuoksi ja kukaan poliitikko ei tee Ruotsissa mitään sen eteen ellei syrjittyjä (tätäkään en ymmärrä tapahtumien valossa) ruotsindemokraatteja lasketa.

  Tuolta Ruotsin maalta on tullut nyt viime aikoina ja vuosina aivan käsittämättömiä uutisia ja itse olen jopa miettinyt, että milloin natiivit äänestävät jaloillaan ja muuttavat Ruotsista pois vaikka Suomen Turun lähimaastoon? Aivan käsittämätöntä, että kansalaiset soittavat poliisit ja virkavalta ei tule. Jos poliisitkaan eivät tule, niin kuka tulee? Armeija, kotikutoiset vigilantet vai mikä ihme tähän Ruotsiin touhuun saa tolkkua? Pahoin pelkään ettei mikään, kun poliisi ja sitä kautta yhteiskunta myöntää olevansa täysin kädetön ja henkisesti päätöksen tasolla suoraan sanoen vammainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantaväestön muutto Ruotsista on jo alkanut. Muistan lukeneeni uutisen ruotsalaisnaisesta, joka pakeni lastensa takia sikäläisiä koululolosuhteita Suomeen. Ehkä jonnekin Savoon, en ole varma.

   Poista
  2. Odottelisin millon Ruotsiin muuttaneet suomalaiset ja niitten jälkeläiset takas suomeen, olisko siitä muuttoaallosta haittaa suomelle ..

   Poista
 8. Historiallisen ja kansallisen trauman ja henkisen vamman olemattomuus saa ruotsalaisen uskomaan ihmeisiin, ja sokeaksi. Ehkä tällä kertaa opitaan viimeistään vaikkapa suomalaisiltakin jotain. Tervetuloa Turkuun!

  VastaaPoista
 9. Nyt olisi hyvä aika ottaa Ruotsin epäonnistuneesta pakolaispolitiikasta ja sen lainsäädännöstä opiksi. Se mahdollistaa tavallisen siirtolaisen epävakaista oloista toki lähteneenä ( Ruotsin syyrialaiset ja Östersund ) keplottelemaan pakolaisstatuksen taakse ja pompottamaan ruotsalaisia. Kyse on mielestäni siirtolaisuudesta eikä pakolaisuudesta. Löyhä lainsäädäntö mahdollistaa systeemin röyhkeän hyväksikäytön, kuten he vaateineen osoittivat.

  Suomen on hyvä seurata tarkasti Ruotsin tapahtumia, uutisoida sekä toimia lainsäädännön tasolla, jotta elintasopakolaisuus saataisiin pidettyä kurissa. Meillä on jonkinlainen kokemus nyt parinkymmenen vuoden ajalta, eivätkä tulokset ole liian mairittelevia, mitä tulee pakolaisiin, Suomen kannalta esim. työllisyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riittäisi jos media ottaisi tehtäväkseen totuudenmukaisen tiedottamisen siitä, mitä naapurimaassa tapahtuu. Syy siihen miksi se ei tee sitä, ei ole syvimmältään valjennut minulle. Sillä kyllä kai sivistynyt toimittaja ymmärtää, kuinka tuhoisalla tiellä me olemme. Vai ymmärtääkö?

   Poista
  2. Kuten on sanottua, moni toimittaja ei tajua asemaansa puolueettoman tiedon välittäjänä vaan antaa omien subjektiivisten ajatustensa sumentaa vastuullisen tehtävänsä. Suurissa kysymyksissä kuten pakolaiskysymykset, journalismin tehtävä on sivistyneesti, arvokkaasti ja nöyrästi palvella Suomen kansaa. Poliitikoiltakin tämä tuntuu välillä unohtuvan.

   Kouluruotsilla lueskelen Svenska Dagbladetista maahanmuuttoaiheisia kolumneja, samanlainen poliittinen korrektius ja söpöys vallitsee sielläkin. Optimismi kuitenkin muistuttaa siellä jo naiiviutta. Nyt Grytan tapauksen yhteydessä, jossa syyrialaiset ovat pelästyneet saamaansa julkisuutta ja ottaneet sanojaan takaisin osittain joku toimittaja uskalsi sanoa suorat sanat heille ja pyysi kiitollisuutta vaatimusten sijaan. Ihme kyllä (!!!) Grytanissa kauemmin asustelleet yhtyivät ylistykseen; Det här är paradis.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!