keskiviikko 25. syyskuuta 2024

Ylen taitavaa propagandaa

Kirjoitin pari päivää sitten englanninkielisessä blogissani siitä, kuinka Hizbollah kehotti - tai määräsi - ihmisiä pysymään kotonaan sen jälkeen, kun Israel oli varoittanut näitä tulevasta sotilaallisesta iskusta. Tämän tarkoituksena oli se, että terroristijärjestön taistelijat voisivat suojautua siviilien joukkoon eli käyttää näitä ihmiskilpinä. 

Osa libanonilaisista noudatti Hizbollahin pyyntöä ja nyt saamme nähdä Ylen uutisista kuinka Israelin iskuissa on kuollut siviilejä ja jopa lapsia.  Sen sijaan en ole huomannut mainittavan, että tämä johtuu Hizbollahin kaikkia kansainvälisiä sopimuksia rikkovasta tavasta käyttää näitä taistelijoidensa suojana. 

Tämä on malliesimerkki siitä, miten hienosti Ylen toimittajat taitavat ihmisten harhaanjohtamisen ja suoranaisen aivopesun. Ja siksi näin tarpeelliseksi nostaa asian esille tässä, jotta tämä tosiasia tiedostettaisiin mahdollisimman laajalti suomalaisessa yhteiskunnassa. Ja nähtäisiin tarve palauttaa Ylen toimittajat poliittisen propagandan polulta neutraalin uutisoinnin tielle.

* * *

Toinen esimerkki Ylen poliittisen propagandan toimintatavoista nähtiin eilen TV:n pääuutislähestyksessä, jossa näytettiin pääministeri Petteri Orpo (kok) eduskunnan puhujapöntössä sanomassa "emme me näitä pahuuttamme tee. Me teemme tämän siksi, että me pelastamme suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan, ja me tarvitsemme siihen terveen julkisen talouden. Kyllä se on aivan selvä ja jokainen sen ymmärtää, että jos rahaa ei ole, niin ei ole palveluita".

Näyttämättä ja mainitsematta jäi kuitenkin pääministerin puheenvuoron keskeisin osa, jossa hän luetteli ne konkreettiset toimet, jotka hallitus on tehnyt Suomen talouden oikaisemiseksi: "hallitus on tehnyt valtavan määrän kasvutoimia, uudistuksia työmarkkinoille, sosiaaliturvaa verotukseen, uudistamme luvitusjärjestelmää, pistetään miljardi tutkimukseen ja kehitystyöhön... Samaan aikaan me joudumme sopeuttamaan, koska me olemme eläneet ja me elämme yli varojemme".

Arvoisa lukijani ymmärtää epäilemättä ilman minun selityksiänikin, mikä vaikutelmaero on uutisissa näytetyllä ja näyttämättä jääneellä osalla Orpon puheesta. Enkä hetkeäkään epäile, etteikö juuri tämä seikka olisi määrittänyt, mitä Yle valitsi näytettäväksi ja näyttämättä jätettäväksi.

* * *

Koska ei kahta ilman kolmatta, päätin vielä kääntää tähän myös eilisen englanninkielisen kirjoitukseni, vaikka Ylen toimittajat eivät olekaan nähneet tarpeelliseksi uutisoida aiheesta. Olkaapa siis hyvät, arvoisat lukijani.

Ruotsi on ollut tunnettu kulttuurisesta ja tiedollisesta osaamisestaan. Sekä erityisesti kansankodista, jossa jokaisesta pidetään huolta ja heille annetaan erinomaiset eväät elämää varten. 

Fria Tider julkaisi eilen tiedon, että Ruotsin tilastokeskuksen viimeisimmän selvityksen mukaan nyt on kuitenkin käynyt niin, että noin 780 000 aikuista ihmistä Ruotsissa on luku- ja kirjoitustaidottomia. Syynä ei kuitenkaan ole lähtökohtaisesti kelvoton koulujärjestelmä, vaan Ruotsin väestön nopea muutos humanitaarisen maahanmuuton myötä. 

Ratkaisu ongelmaan on periruotsalainen, eli sille on tyypillistä kohdella kaikkia ihmisiä tasa-arvoisesti. Niinpä ruotsalaiset lapset - olivatpa he sitten kantaväestöä ja sujuvasti lukevia tai kirjaimia tunnistamattomia maahanmuuttajia - saavat jatkossa istua peruskoulussa kokonaista kymmenen vuotta. 

Muutos astuu voimaan syksyllä 2028, jolloin luku- ja kirjoitustaidottomien määrän on arveltu lähenevän jo miljoonaa ihmistä. Humanitaarista maahanmuuttoa ei kuitenkaan ole tarkoitus vähentää, vaan sitä on tarkoitus jatkaa entiseen malliin. 

Nähtäväksi siis jää, miten ruotsalaisten ja "ruotsalaisten" luku- ja kirjoitustaito kehittyvät jatkossa. Ja missä vaiheessa kehitys alkaa näkymään rikostilastojen lisäksi myös maan taloudessa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Sweden is Soon Set to Surpass the One Million Mark for Illiterate People
Nuoriso vaatii Yleisradiolta vastuullisuutta
Hezbollah Uses Human Shields While the Green-Left Looks Away

 

17 kommenttia:

  1. https://kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14101?follow=true

    Tuossa linkki, jossa voi yrittää vaikuttaa tuon laitoksen toimintaan. En tiedä, auttaako, mutta saapi sitä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä aamuna allekirjoittaneita 22 905 eli parissa päivässä ollaan melkein puolessa välissä. Hyvä suomalaiset veronmaksajat!

      Poista
  2. Muutimme Malmille. Viisi vuotta kului Loviiisassa: Tämän viiden vuoden aikana, jopa monikulttuurillisen Malmin ilme on muuttunut.
    Esim. piritori, valehtelematta, yli puolet torilla olleista olivat ählyjä tai neekereitä.
    Oli lukutaitoa tai ei, joutilaina olivat ns. hengailemassa.
    YLE tuskin muuttaa asennettaan so. propagandaansa.

    VastaaPoista
  3. Minä sanoisin tuota Ylen toimintaa hyvin yksitoikkoisen KAAVAMAISEKSI. Tuosta tapaus Orposta tuli niin mieleen viime vuoden itsenäisyyspäivän vastaanotto presidentin linnassa. Kättelyä katsellessa, vähän arvelin etukäteen että mahtavatko näyttää puhemiehen ja presidentin kättelyn. Sitten kun Jussi Halla-aho tuli kättelyvuoroon, niin kuva siirtyi johonkin muualle kuten osasin vähän odottaa. Ylen porukan toiminta on niin aivottoman kaavamaista, että tiettyjen asioiden ennustaminen heidän kohdallaan on yhtä helppoa kuin ennustaisi joulun tulevan joulukuussa. Minä olen AIVAN VARMA siitä että tämän vuoden itsenäisyyspäivän vastaanotolla nähdään taas joku Ylen kiukuttelijoiden pikku mielenosoitus. Se on ihan mahdotonta että Ylellä osaisivat käyttäytyä kuin normaalit aikuiset ihmiset!

    VastaaPoista
  4. Kyllä hävettää tämä Ylen touhu. Ihan kuin he kävisivät jotain sotaa suomalaisia vastaan ja meitä pitää vahingoittaa mahdollisimman paljon?
    On päivän selvää, että maan talous täytyy laittaa kuntoon ja velkaantuminen loppumaan.
    Ei todellakaan voida velkaantua ikuisesti.

    Toisaalta täytyy sanoa, että jos ruotsalaiset jatkavat älytöntä ja vahingollista haittamaahanmuuttoa - kuin tyhmiä ruotsalaiset oikein ovat?

    VastaaPoista
  5. Kuka noita 3 maailman tulijoita sitten elättää kun ovat Suomen vallaneet ei valkoisia enää ole?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä he perunaa ja naurista osaavat viljellä eli pysyvät hengissä.
      Sen teollisen tai muun kehittyneemmän tuotannon kanssa onkin sitten toinen juttu.

      Poista
    2. En löisi vetoa. Eiväthän ne Afrikassakaan osaa viljellä valkoisilta viemiään peltoja, ja satokausikin pitempi.

      Poista
    3. Ei ne osaa viljellä. Ehkä naiset, mutta ne kun on kotimaissaan ja ukot ei osaa viljelyn alkeitakaan. Eihän noista monet osaa edes asunnossakaan asua kuten normaalit ihmiset, vaan tekevät nuotioita vaikkapa maakuuhuoneen lattialle ja kusipaskovat suoraan kämppänsä nurkiin.

      Poista
  6. Jos nämä Ruotsiin tulleet tulijat esim. muslimit eivät osaa edes lukea, tulee miettineeksi mistä he tietonsa saavat?
    Onko se paikallinen imaami, jonka saarnaa kuunnellaan hurmioituneena paikallisessa pyhätössä?
    Jos tilanne on tämä, siinä ei paljoa kotoutumisoppaat auta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole Suomen maantieteelllinen sijainti häävi. Sekä Venäjä että Ruotsi molemmat kulkevat omia polkujaan kohti romahdusta tai ainakin melkoista taantumusta. Suomi tosin taitaa seurata esimerkkiä ja taantua pienemmän suomalaispopulaation ja huonomman taloudellisen tilanteen takia Ruotsia nopeampaa tahtia

      Poista
  7. Myös Libanonin hakulaitteiden räjähdyksissä ainakin aluksi Yle jätti mainitsematta että ne tapahtuivat Hizbollahin taistelijoille.
    Minä ainakin kuulin vasta Junnilalta Aamu-tv:ssä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen sijaan Ylessä alettiin pohtia olisivatko hakulaiteräjähdykset terrorismia.Uskomatonta skeidaa !

      Poista
  8. Nyt Elokapina ylitti punaisen linjan - aika tuomita punaiseksi terroristijärjestökseksi.
    Katso video.

    IL tänään

    Elokapina ilmoittautui syylliseksi Eduskuntatalon poikkeukselliseen töhrintään

    Töhrintä tapahtui poliisin mukaan noin kahdeksalta aamulla.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/339d6a86-1766-42b4-a08b-1f1b1ee520ab

    Artikkelista poimittua

    Eduskuntatalon julkisivun pylväät töhrittiin punaiseksi keskiviikkoaamuna.
    ...
    Poliisilla on edelleen tehtävä käynnissä Eduskuntatalolla. Eduskuntatalon edustalla otetuista kuvista näkyy, että portailla on mielenosoittajia.

    Mielenosoituksistaan tunnetuksi tullut Elokapina julkaisi aamulla Instagram-tilinsä tarinoissa kuvia Eduskuntatalolta ja seuraavan tekstin:

    – Suomalainen valtionyhtiö Neova louhii turvetta Ruotsissa ennennäkemättömällä tavalla ja aiheuttaa enemmän päästöjä kuin kaikki Ruotsin kotimaanlennot yhteensä.

    VastaaPoista
  9. Lebanon oli 1980 rauhallinen maa. Beirut oli Arabian Pariisi. Sitten tuli maahanmuutto ja moni -kultturismi. Jk: Sanomamedian palatsia ei töhrittäne jatkossakaan.

    VastaaPoista
  10. Ruotsin erikoisuus on se, että vaikka hallitus on vaihtunut ja hallituspuolueiden menestys lienee osittain johtunut ruotsalaisten väsymyksestä maahanmuuttoon, niin suurta muutosta ei sittenkään ole tapahtunut tulijoiden määrän suhteen. Ainoa muutos, mikä on osunut silmään on ollut lähinnä pyrkimys nostaa karkoituksien määrää rikoksiiin syyllistyneiden kohdalla ja halu kiristää rangaistusasteikkoa jengirikollisuuden osalta.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!