tiistai 24. syyskuuta 2024

Nuoriso vaatii Yleisradiolta vastuullisuutta

Kokoomuksen, perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien nuorisojärjestöt ovat laatineet kansalaisaloitteen, jossa vaaditaan että "Yleisradio osallistuu tiukempiin taloudellisiin sopeutustoimiin ja sen lakisääteiset tehtävät rajataan tarkemmin vastaamaan kansalaisten tahtoa ja yhteiskunnan tarpeita. Ylen on osoitettava vastuullisuutta verovarojen käytössä ja sopeuduttava julkisen talouden realiteetteihin kuten muidenkin julkisten toimijoiden. On myös varmistettava, ettei Yle-veroa koroteta sopeutustoimien seurauksena, vaan Yle ohjataan tarkkarajaisemmilla tehtävillä ja tiukemmalla rahoituksella keskittymään vain tärkeimpiin ydintehtäviinsä: tiedonvälitykseen, ajankohtaisohjelmiin, kansalliskulttuurin tukemiseen ja kriisiajan viestintään."

Kansalaisaloite sai heti ensimmäisenä päivänä yli 10 000 allekirjoittajaa, joten on hyvinkin mahdollista, että se saavuttaa eduskuntakäsittelyyn pääsyn vaatiman 50 000 allekirjoituksen rajan hyvinkin nopeasti. Ja johtaa sitä kautta Ylen toiminnan tarkasteluun lainsäätäjien parissa. 

Yleisradio katsoi asiaa pohdittuaan lopulta eilen iltapäivällä kello 15 aikaan tarpeelliseksi julkaista lyhyen jutun kansalaisaloitteesta. Artikkeli oli lyhyt ja lakoninen, eikä maininnut sanallakaan siitä, että aloite oli päivän mittaan kerännyt poikkeuksellisen paljon allekirjoituksia. 

Sen sijaan Ilta-Sanomat kirjoitti aiheesta pitkähkön artikkelin, jossa haastateltiin muun muassa Yleä kritisoinutta kansanedustaja Jani Mäkelää (ps), joka suositteli kansalaisaloitteen allekirjoittamista. Siinäkään ei silti mainittu nimien nopeaa kertymistä. Tätä kirjoitettaessa allekirjoittajia on 13 464.

Itse kukin voi tietenkin miettiä, mistä syystä allekirjoittajia kertyy niin nopeasti. Itse uskon syyksi sen, että Yleisradio on jo pitkään harjoittanut ohjelmapolitiikkaa, jonka sisällön tarkoituksena on ilmiselvästi laitavasemmistolaisen ajatusmaailman istuttaminen suomalaiseen yhteiskuntaan (esimerkki) - vaikka sitten pakolla, ellei muuten. Eikä se vastaa yhtiötä erillisellä verolla rahoittavan kansan suuren enemmistön näkemyksiä tai tahtoa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Merja Ylä-Anttila käyttäytyy kuin uhmaikäinen lapsi ja on siksi erotettava
Yleisradio ja feministinen dramaturgi
Onko Suomi punavihreä demokratia?



12 kommenttia:

  1. Nuoriso ja nuoriso. Käykää kysymässä nuorilta yliopistoytytöiltä, ne kannattaa 110 prosenttisesti YLE:n nykyistä feminististä lgbt-woke-linjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri siksi heiltä ei kysytäkään vaan kysytään tavallisilta työssäkäyviltä ja opiskelevilta nuorilta.
      Huru-ukko

      Poista
    2. Siis kysytään veronmaksajien mielipidettä:

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14101

      Poista
  2. Kyllä Yle:n toiminta on mennyt viimevuosina sellaiseksi, että enään en pysty katsomaan Yle:n aamu-ohjelmaa, enkä iltauutisten jälkeen lähetettäviä ajankohtaisohjelmia. Ohjelmissa "asiantuntijoina" esiintyvät yleensä samat vihervassari + LBTG.... + Woke agendaa kannattavat ja jos joku vähänkin maltillisesti ja isänmaallisesti ajatteleva haastateltava esittää omia ajatuksiaan hänet lytätään kuorossa muiden toimesta ja Yle:n toimittaja hyvä ettei yhdy näihin tuomitsijoihin. Perusuutisia pystyy juuri ja juuri katsomaan. Nykyään Yle:n kanavilta ja Areenasta tulee katsottua vain ulkomaisia sarjoja ja historiadokumentteja. Olen kansalaisaloitteessa esitetyistä asioista samaa mieltä. Yle:n tulee keskittytä perustehtäviin, luopua agendajournalismista sekä kaikenlaisista DEI-koulutuksista ja turvallisen tilan ohjeista. Tämä jos tehdään riittää Yle:lle enintään puolet nykyisestä Yle:n budjetista.

    PionMajEvp

    PS. Kansalaisaloite allekirjoitettu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu. Ei tule käytännössä lainkaan katsottua YLE:n ajankohtaisohjemia juurikin mainitsemastasi biaista johtuen.

      Poista
    2. Ja ne uutisetkin ovat useimmiten ihan täyttä fuulaa, vähintäänkin jättävät oleellisia asioita uutisoitavasta jutusta kertomatta. Parhaan esimerkin vähimmällä vaivalla saa seuraamalla Pertti Rönkön kirjoituksia Saksan median uutisista ja vertaamalla sitä siihen mitä YLE kertoo tai jättää kertomatta. Eli jos seuraat YLE:n uutisia, saat aivan väärän ja puutteellisen kuvan jo Euroopan tapahtumista, saati sitten muusta. Jenkkilän tapahtumat ovat jo ihan oma lukunsa, sieltä saat niin värittyneen kuvan että alta pois.

      Poista
  3. " laitavasemmistolaisen ajatusmaailman istuttaminen suomalaiseen yhteiskuntaan"
    Tämä väite jota usein Ylen kohdalla esitetään, ei ihan osu maaliin.Paremman kuvan saa esim. noista kolmesta ensimmäisestä kommentista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä kanssasi. Tunnen muutaman Ylen TV-puolen uutistoimittelijan, eikä kumpikaan heistä ole millään tavalla vasemmistolainen. Olen täällä aikaisemminkin haastanut näitä YLE-vastustelijoita kertomaan vaihtoehdon. Kovin on ollut hiljaista. Mieluummin maksan YLE-veron (taisi olla viimeksi n. 1100€) ja katson uutisia sieltä kuin että meillä olisi joku Foxin kaltainen räyhä- ja valemedia, jossa kaikenlaiset rokotevastaiset salaliittohihhulit ja nimimerkki Debatoija melskaavat. Tätäkö halutaan?

      Poista
    2. Ja jatkan vielä. Olen kyllä sitä mieltä että tämä DEI-touhu saisi riittää. Joku raja...

      Poista
    3. wtf, minä olen järkimies, lähes tiedemies, enkä melskaa mitään!!! vain täyttä asiaa!!!!! minä puhun!! haista saatanans itte. jooh puoleen hyvinkin voi ylen-annon budjetin pistää, mielellään neljäs osaan

      Poista
  4. Terhomatti Hämeenkorpi24. syyskuuta 2024 klo 8.47

    Telkkua ei ole ollut enää 20 vuoteen enkä osaa edes kaivata, vaikka YLE-veroa joudun maksamaan 160 E vuodessa.

    VastaaPoista
  5. Kansalaisaloite allekirjoitettu.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!