perjantai 6. syyskuuta 2024

Synnyttääkö maahanmuutto Suomeen kansallisen sosialistipuolueen?

Saksassa ihmiset ovat tympääntyneet Berliinin maahanmuuttopolitiikkaan, kuten saimme havaita äskeisistä osavaltiovaaleista. Tämä johtuu tiettyjen maahanmuuttajaryhmien aiheuttamista ongelmista. 

Nämä ongelmat saivat jatkoa, kun ilmeisesti Israelin suurlähetystöön pyrkinyt itävaltalainen islamisti ammuskeli Münchenissä sillä seurauksella, että poliisi lopetti hänen kiihkoilunsa. Miehen yhtenä motiivina lienee ollut Münchenin verilöylyn vuosipäivä, jolloin palestiinalaisterroristit surmasivat yksitoista Israelin urheilijaa.

Tapaus tuskin vähentää Saksan maahanmuuttokriittisten puolueiden suosiota, vaan pikemminkin syventää entisestään liittokansleri Olaf Scholzin ongelmia maan johdossa. Ja tämä saattaa puolestaan johtaa ensi vuoden liittopäivävaaleissa maan sosiaalidemokraattien (SPD) todelliseen romahdukseen. 

Toistaiseksi tällaisesta ei kuitenkaan ole selviä merkkejä, vaikka SPD:n kannatus onkin gallupien mukaan laskenut vuoden 2021 liittopäivävaalien 24,1 prosentista noin 15 prosenttiin. Samaan aikaan erityisesti Sahra Wagenknechtin lähinnä kansallista sosialismia edustava ja maahanmuuttokriittinen BSW-puolue on nostanut kannatustaan tyhjästä kahdeksaan prosenttiin - eli toisin sanoen syönyt osan SPD:n kannatuksesta.

* * *

Saksan sosiaalidemokraattien tilanne herätti mielessäni ajatuksen siitä, että voisiko myös Suomeen syntyä jossain vaiheessa kansallismielinen vasemmistopuolue. Toistaiseksihan etenkin Vasemmistoliitto ja Vihreät, mutta myös SDP, ovat noudattaneet kansainvälisen sosialismin perinteitä - vaikka eivät enää kehtaakaan kutsua sitä internationalismiksi - eikä Suomessa siten ole lainkaan poliittista kotia kansallismielisille vasemmistolaisille. 

Toki on ilmeistä, ettei tällaiselle puolueelle ole juuri nyt kysyntää, mutta mikäli Suomen lisääntyvä maahanmuuttajaväestö profiloituu saksalaisten kollegoidensa tavoin entistä vahvemmin ongelmien aiheuttajaksi, saattaa tämän suuntaista liikehdintää syntyä myös meidän poliittiseen vasemmistoomme. 

Onhan kiistaton tosiasia, että juuri pienituloisempi - ja siksi sosialismiin usein myönteisesti suhtautuva - osa kantaväestöstä joutuu eniten kosketuksiin kehitysmaista tulleen väestönosan kanssa. Ja siten kärsii myös eniten maahanmuuton lieveilmiöistä. 

40 kommenttia:

  1. Kun olen hieman minua vanhempien tuttujen kanssa keskustellut 70-luvusta, niin lähes kaikki häpeävät sitä, että olivat nuoruuden hurjuudessaan möykkäämässä Hakaniemen torilla punalippujen kanssa.
    Heillä kenelläkään ei enää oli puolueellisia intohimoja: ovat lieviä persuja tai kokoomuslaisia.
    Mutta. Jokainen heistä on huolissaan Euroopan kohtalosta. He ovat läpikäyneet panulaturivaiheen, mutta onneksi järki lopulta voitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. A drop in the Ocean6. syyskuuta 2024 klo 9.15

      Proffalle: toivon sydämestäni, että myös Suomessa syntyisi vihdoin kansallismielinen vasemmistovoimakin, (ei siis Euroopan yhtyneet sosialistit tms!) ja se olisi suomalaisuuden puolella suojellen kantasuomalaista omistusta, työvoimaa, jne. Lienee toiveajattelua, mutta kuitenkin...

      Poista
    2. Mitenkäs se nyt menikään... Winston Churchillin kerrotaan sanineen, että jos et ole nuorena idealisti, olet vaila sydäntä ja jos et ole vanhana konservatiivi, olet vailla järkeä. Onneksi en ole itse edes nuoruudessani näihin vasemmistolaisiin aatteisiin hurahtanut ja vanhempana vielä vähemmän vihreisiin.

      Poista
    3. Olen aina pitänyt Wistonista...

      Poista
  2. Turha odottaa Suomen vasemmisto, vihreitä eikä sdp;stä ikinä mitään muutosta sillä sitä ei tule tapahtumaan, ei vaikka heidän 3 maailman kultakimpaleet alkaisi teurastamaan heidän perheitään.

    VastaaPoista
  3. Suomi on väestöltään niin pieni maa että tämän maan asioiden hoitamiseen riittäisi aivan hyvin yksi tai korkeintaan kaksi puoluetta. Pärjäähän länsimaailman suurin demokratia, eli yli 300 miljoonainen Yhdysvallatkin mainiosti kahdellakin puolueella.

    Kansakunnan tilasta ja nimenomaan surkeasta tilasta kertoo se että 5.5 miljoonaisen kansan asioita pitää eduskunnassa olla hoitamassa yhdeksän puoluetta ja joka eduskuntavaaleissa toistakymmentä puoluetta yrittää päästä eduskuntaan.

    Kaikesta tuosta kansamme eripurasta hyötyy eniten tietenkin maamme ja kansamme viholliset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa USAssa on valtava määrä puolueita:

      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_political_parties_in_the_United_States

      Toisin kuin suomalaisia, USAlaisia ei vain kiinnosta äänestää takiaispuolueita.

      Poista
    2. Kumpikin puolue Jenkeissä on täynnä eri fraktiota, ikään kuin puoleita puolueen sisällä. Ei sekään ole ideaali tilanne. -V-VF

      Poista
  4. Suomen kansallissosialistinen puolue! Lets drink to this!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, se olisi sitä todellista sosialismia: kts. neukkula...

      Poista
    2. Jos viittaat vahvaan kansaa yhdistävään ideologiaan, niin pohjanmaan kautta! Tämä olisi vastaveto islamille, joka juuri paukuttaa yhtenäisrintamaa vapaita demokratioita vastaan (keskenään toistensa kurkuissa) ja luikkineet keskuuteemme pahoin aikein kiitos vaan suvakit

      Poista
    3. Heikki Porkka siteerasi Oikeassa mediassa Kaari Utrion lausuntoja vuodelta 2001, joissa Utrio kiitti eurooppalaisia esi-isiämme heidän vuosisatoja kestäneestä taistelustaan primitiivistä islamia vastaan. Se on mahdollistanut länsimaisen sivistyksen, jossa naisen asema on aivan omaa luokkaansa verrattuna islamin naisten oikeuksia polkevaan takapajuisuuteen.
      Todella ihmeelliseltä tuntuu, miten nyt koko historian läpi kestänyt taistelu on unohdettu, ja ollaan valmiita vastaanottamaan viheliäisen kulttuurin edustajia avosylin Eurooppaan. Vaikka aivan jokainen voi nähdä, millaista barbariaa se tuo mukanaan.
      On korkea aika avata silmät todellisuudelle, muuten olemme kohta todella ongelmissa.

      Poista
  5. Olenkin ihmetellyt, miksi huonotuloisilta ei löydy kritiikkiä vasemmistopuolueiden maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan. Koetaanko se edelleen niin merkityksettömäksi, että sen tuomat haitat sittenkin jäävät liian vähäpätöisiksi puolueiden muiden tavoitteiden rinnalla. Jos vasemmistopuolueita ajattelee tulonsiirtopuolueina, niin maahanmuutto käytännössä lisää samaan kakkuun yhä suuremman joukon syöjiä, millä luulisi olevan merkitystä ellei sitten oteta lisää velkaa maailman tappiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden puolueiden kannattajat eivät osaa ajatella eivätkä ymmärrä näitä asioita.
      He vain kuvittelevat ko. puolueiden ajavan lisää tukia heille valtion "pohjattomasta" kassasta ja siksi äänestävät niitä vuosikymmenestä toiseen.
      Vasta sitten kun elintasopakolaisten rikolliset teot osuvat omalle kohdalle, saatetaan tulla järkiinsä?

      Poista
    2. Eiköhän tämä pakkosäästäminen ja leikkaukset ole merkki juuri siitä, että kakulla alkaa olla liikaa jakajia.
      Kun otetaan sisään mihinkään muuhun kuin lisääntymiseen pystymätöntä porukkaa, joista aiheutuu miljardien vuosittaiset kulut, ollaan liemessä.
      Sama sisäinen vihervasemmiston viides kolonna, joka vaatii lisää humanitaarista maahanmuuttoa, koettaa kaikin mahdollisin keinoin kampittaa elinkeinoelämää, eli lähinnä metsäteollisuutta, erilaisilla vihreän siirtymän maksuilla ja rajoituksilla.
      Reilun viiden miljoonan kansa ei pysty elättämään maailman kaikkia sosiaalitapauksia, eiköhän tuo olisi jo aika ymmärtää.

      Poista
    3. Mamutus on kumuloituva ilmiö. Sitä ei voi perua tai muuttaa jälkikäteen muutenkuin esim. Leirityksillä ja kaasukammioilla, tai vähintään steriloimalla pikipäät

      hitaasti etenevä ilmiö. Politiikkaan voi aina tehdä täyskäännöksen kuten vaikka vaihtaa kommunistinen systeemi äärikapitalistiseksi, mutta kerran mamutettu on sitten lähes lopullisesti mamutettu.

      Uusi mamutuksen taso on aina se uusi normaali ja vaikka kuinka ihmiset kerran liian suuren mamutus nousun takia äänestäisivät jotain mamuvastaista puoluetta, niin kun uusi normaali on uusi normaali, niin taas palataan äänestämään demamreita tai kokoomusta tai näiden vastinpareja eri maissa.

      Eli tilanne on toivoton, menetetty

      Poista
    4. Tavallaan joo, mutta kerran menetetty, hankitaan uusi tilalle. Pääsyyllinen valtio paskovirkakuntineen on nyt heikossa hapessa, iskun paikka saattaa asiat uuteen moodiin. Joo tarvittas karismaattinen demagogi ja oikeasti toimiva ideologia sen taakse. Rohkeutta, unelmia. Kysyntää jo olisi, ehkä joku uuden ajan Kosola jostain ilmestyy järkkäämään Suomi takas! Massojen tuella mätäeliittiä vastaan! ..Der morgige tag ist mein 🤫😄

      Poista
    5. No eihän sitä kritiikkiä löydy kun ne puolueet on ihan naisistuneet.

      Poista
    6. Eivät ne ole "naisistuneet" vaan tyttöyttyneet, kun päättävät asemat on tyttöitetty.

      Poista
    7. Selvennykseksi edelliseen totean seuraavan: Tyttö on naisihmisen raaka muoto samaan tapaan kuin poika on miesihmisen vastaava. Tyttö𝘆𝘁𝘆minen (vastaava verbi: tyttöytyä) tarkoittaa tyttömieliseksi (siis raa'alla tavoin naismieliseksi) muuttumista. Tyttö𝗶𝘁𝘁äminen (vastaava verbi: tyttöittää) tarkoittaa tytöillä täyttämistä samaan tapaan miehittäminen tarkoittaa miehillä täyttämistä tai miesten hallintaan ottamista. Harjoitetussa politiikassa tyttöytyminen merkitsee esimerkiksi sitä, että lapsenhoidon periaatteita sovelletaan sodankäynnissä, ja siten islamistimaiden lähettämät (peite/asylum)sotilaat otetaan vastaan kuin hoivaa kaipaavat imeväislapset.

      Poista
  6. Kyllä on kauheaa kun ne valtion tuet vähenee. Niin minä mieleni pahoitin...

    Yle tänään

    ”Pelkään, että teurastamoilla on kohta ahdasta”, sanoo raviammattilainen – hevosalan tuet pienenevät miljoonilla

    Valtiovarainministeriö ehdotti hevosalan nykyiseen noin 40 miljoonan euron tukeen 14,5 miljoonan euron leikkausta, mutta summa pieneni budjettiriihessä.

    https://yle.fi/a/74-20109428

    Artikkelista poimittua

    Hallituksen budjettiriihessä selvisi, että alun perin 14,5 miljoonan euron leikkausehdotus kutistui neuvottelujen jälkeen 8,5 miljoonaan euroon.

    Näin hevosalan valtiontuki vähenee ensi vuonna parikymmentä prosenttia nykyisestä vajaasta 40 miljoonasta.

    – Tämäkin tarkoittaa, että hevosten pitäminen vähenee ja alan työpaikat ovat vaarassa. Pahaa pelkään, että teurastamoilla on kohta ahdasta, pohtii Suomen eturivin ravivalmentajiin kuuluva Harri Koivunen.
    ...
    ...
    Valtaosa hevosalan tuesta on kohdistettu raviradoille ja ravilähtöjen palkintotukeen.
    Ravivalmentaja Harri Koivunen on nyt erityisen huolissaan juuri raviratojen tulevaisuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravilähtöjen palkintotuki ei tule ihan ensimmäisenä mieleen, kun funtsitaan, mikä olisi oikeaa verorahojen käyttöä nykytilanteessa, jossa valtio on krooniseati persaukinen.

      Poista
    2. Järki hoi, äly älä jätä!

      Poista
    3. Uhkapelitoimintaa valtion tuella? siihenhän tuo elinkeino todellisuudessa perustuu. Jos elinkeino ei tule toimeen omillaan ja sillä ei ole mitään erityistä yhteiskunnallista merkitystä, se saa kaatua omaan mahdottomuuteensa. Kyllä rahan ottajia riittää vaikka millaisen "liiketoiminnan" ja "yleishyödyllisen" tukemisessa, mutta kun ne eivät oikeasti ole mitään liiketoimintaa tai yleishyödyllistä vaan ihan vain ilmaisen rahan kuppaamista ja tässäkin uhkapelien vuoksi täysin moraalisesti tuomittavaa toimintaa. Hevoset ovat vain tekosyy että tätä pitäisi muka tukea jotenkin.

      Poista
  7. Seppo Oikkosella se on sana hallusssan. Kiitos taas kerran hyvästä kommentista.

    VastaaPoista
  8. Valtamedian on pakko uutisoida "äärioikeiston" kannatuksen kasvusta, mutta käyttäen kieroa tyyliään. Haastatellaan muutamaa maahanmuuttokriittistä, mutta viimeiseksi haastatellaan suvakkeja, jotka eivät jaa kriitikoiden käsityksiä. Näin yleisölle viestitetään, että kyse on häiriintyneistä yksilöistä, mutta "tervejärkiset" on enemmistönä.

    Uutisen rakenne toistuu jatkuvasti tällä tavalla, jotta saataisiin muka sananvapaus toteutumaan. Puolueetontahan tuommoinen ei ole.

    VastaaPoista
  9. Noista naispoliitikoista mainittakoon Marin, Ohisalo, Andersson, Henriksson, Saarikko, Tuppurainen.
    Samaan konklaaviin kuuluu koko vihreiden, vasemmistoliiton ja demareiden naiskööri ja muutama kokoomuslainen identiteettikriisiytynyt.

    VastaaPoista
  10. Noista naispolitiikoista puuttuu itse pääpiru eli Eva Biuaudet, sekä tietysti, miten sen voisi unohtaa, lahja Suomen sorretuille eli Nasima Razmyar, joka antaisi rajan yli tulla vaikka sen miljoona afgaania, niin olisi hyviä kielikavereita ja piru vie, hyviä äänestäjiä aikanaan. Nasimahan varmaan haaveilee SDP:n johtajuudesta ja pääministerin paikasta.

    VastaaPoista
  11. DEI- koulutusta on siis annettu jo muillekin kuin yleläisille ja Tampereen yliopiston viestintälinjalla entinen Hesarin toimittaja opettaa märkäkorville, kuinka maailmaa muutetaan eli aktivismia journalismin sijaan.

    VastaaPoista
  12. Hallitus leikkaa julkisia tukia. Mikä olisi kansallissosialismin vastaus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sosialismin vastaus kaikkeen on kasvattaa julkista sektoria, olipa se nationalistis-, marxilais- tai kristillissosialismia.
      Ainoa ero on ihmiskuvassa:

      nationalistissosialismi näkee yksittäisen ihmisen osana kansaa, joka asuttaa kansallisvaltiota.
      Marxilaissosialismi näkee ihmisen rattaana suuressa koneessa nimeltä yhteiskunta.
      Kristillissosialismi näkee ihmisen seurakuntalaisena, jota Jeesus neuvoi antamaan liiastaan sille, jolla ei ole mitään sekä maksamaan niin valtiollisen ("Anna keisarille se, mikä keisarille kuuluu!) kuin kirkollisveronsa (lesken ropo).

      Individualismiin kaikki suhtautuvat yhtä kielteisesti.

      Poista
  13. Näin juuri Seppo.
    Nyt, kun lukee iltapäivälehtiä, niiden syvällisyystaso on - ikävä kyllä - sannamarin sitä ja sannamarin tätä....

    VastaaPoista
  14. HS, YLE ja US muiden muassa valhetteleoiden kerho: Don't need no more lies-kertoi Niilo....

    VastaaPoista
  15. Jos olisi olemassa hyvinvointi-Suomi ensin-ajatuksella oleva puolikapitalistinen "sosialisti"puolue niin ilman muuta ääni menisi sinne. Siinä olisi ns. tulevaisuus koska uusia työpaikkoja ei yksinkertaisesti synny tarpeeksi ilman valtion suurempaa vaikutusta asiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun mitä vähemmän valtio haittaa ja estää meidän kansalaisten toimintaa, sitä enemmän syntyy toimeliaisuutta. V-VF

      Poista
    2. Nimenomaan näin päin. Neukkulakin sortui omaan mahdottomuuteensa.

      Poista
    3. Ei markkinarakoja tai "toimeliaisuutta" - ainakaan missään positiivisessa merkityksessä - synny tyhjästä.

      Poista
  16. Professori kirjoitti:"kansallinen sosialismi" kuvaillessaan Wagennchtin puoluetta. Erinomaisen hyvä huomio., joka on kovin yllättäen jäänyt perinteiseltä medialta huomioimatta. Ehkä tarkoituksella. Vaan huomiotta on jäänyt Saksan vihreiden (hallituspuolue) aloite valtiollisen iskuryhmän perustamisesta oppositiopuolueleiden taklaamiseksi. Malja demokratialle! Prost! V-VF

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!