torstai 5. syyskuuta 2024

Hallitus toimii ja oppositio räksyttää

Petteri Orpon (kok) hallitus sai vuoden 2025 talousarvioesityksensä valmiiksi. Siinä oli ehkä mielenkiintoisinta se, että itse budjettiriihi kesti suunnitellun kahden päivän sijasta vain yhden vuorokauden.

Tämä kertoo nähdäkseni kahdesta asiasta. Niistä ensimmäinen on ilman muuta se, että budjetin valmistelutyö oli valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) johdolla tehty poikkeuksellisen huolellisesti. Ja toinen se, että kaikesta medioissa näkyneestä pintakuohusta huolimatta maamme valtioneuvosto on poikkeuksellisen toimintakykyinen.  

Toivoa sopii, että budjetista seuraa niitä asioita, joita hallitus siltä toivoo. Eli "vahvistaa talouden kasvuedellytyksiä". Ja "yksityisen sektorin vetämä talouskasvu turvaa myös julkisen talouden rahoituspohjan". Sekä "julkisen talouden vaikean tilanteen vuoksi päätetyt nopeavaikutteiset velkaantumista hillitsevät toimet etenevät".

* * *

Yle puolestaan julkaisi uuden puoluekannatusmittauksensa. Sen mukaan Antti Lindtmanin johtama SDP on noussut Suomen suosituimmaksi puolueeksi syömällä laitavasemmiston kannatusta: sekä Vihreät että Vasemmistoliitto supistuivat selvästi edellisestä puoluekannatusmittauksesta. Tämä on luonnollisesti erinomainen muutos, vaikka taitaakin perustua paljolti demareiden näkyvimpien edustajien hallituksenvastaiselle räksyttämiselle

Samaan aikaan päähallituspuolueiden eli Kokoomuksen ja Perussuomalaisten - mutta myös Kritillisdemokraattien - kannatus oli niin ikään kasvussa. Tämä osoittaa, että yhä suurempi suomalaisista on ymmärtänyt maan vaikean taloudellisen tilanteen ja hyväksyy siksi hallituksen julkiseen talouteen kohdistamat leikkaukset ja muut päätökset. Sekä ehkäpä myös sen, että kansa on huolissaan valtiontalouden edelleen järkyttävän suuresta alijäämästä.

Ylen kannatusmittauksen ehkäpä huvittavin muutos oli se, että Perussuomalaiset nousi jälleen suurimmaksi työntekijäpuolueeksi huolimatta SDP:n kannatuksen lähes kahden prosenttiyksikön noususta. Tämä jos joku alleviivaa sitä, että maata työnteollaan pystyssä pitävät ihmiset ymmärtävät päivä päivältä paremmin sen, ettei poliittinen vasemmisto suinkaan aja heidän kannaltaan järkeviä asioita, vaan jotain aivan muuta.  

Lopuksi kiinnitän teidän - arvoisat lukijani - huomionne RKP:n kannatuksen matamiseen vain 3,6 prosenttiyksikössä. Tämä tosiasia lienee taustalla niissä ulostuloissa, joita puolueen piiristä on nähty julkisuudessa. Budjetin nopea valmistuminen on kuitenkin merkki siitä, että puolueen johto on reaalipolitiikassaan vastuullinen ja huolehtii omasta hallitusvastuustaan asianmukaisesti.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Perussuomalaisten laimea äänestysaktiivisuus antaisi SDP:lle, Vihreille tai RKP:lle lisäpaikan europarlamenttiin
Ylen toimitus näytti keskisormea
Gallupdemokratian vastainen päätös

33 kommenttia:

  1. Li Anderssonin kannatuskupla puhkesi kananlennoksi. Toivottavasti laitavasemmiston, erityisesti punavihreiden alamäki on pysyvä.
    Lindtmanin/tyttösutturaisen johtaman sosialistipuolueen kannatus tullee turhavirkansa menettämistä pelkääviltä kunnan ja valtion tyhjäntoimittajaviranhaltijoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viherkommarithan uhosivat oikein voimiansa tunnossa, kun luulivat, että yhden edustajan saama valtava äänimäärä kuvasti muka koko puolueen kannatusta. Saramo oli uhossaan omaa luokkaansa, vaikka pääsi säälipisteillä EU edustajaksi. Hyvä, kun molemmat kommarit ovat poissa Suomen tantereelta.

      Poista
    2. Lindman on pelkkä tissiposkinen aisuri. Räksyttää jakkupukutyttöjen puolesta kun ne pelkäävät suojatyöpaikkojensa puolesta.

      Poista
    3. Lindtman on mukava ihminen, mutta onneton puoluejohtaja. Ja sen näkee hänen epätoivoisen väkinäisestä käytöksestä hallituksen arvostelussa. Kehonkieli ei valehtele. Hän ei viihdy roolissaan.

      Poista
  2. Ai että olei "tervettä" järkeä ja erinomaista johtamista hallitukselta kun heitettiin 6 miljoonaa rotusortoon Suomalaisia valkoisia vastaan. Tuo oli viimeinen niittii siihen että tulen äänestämään enää ikinä mitään puoluetta, minulle riitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annat siis muiden päättää. Ei kovin viisas ratkaisu.

      Poista
    2. Minun ääni ei ratkaise mitään. Olen äänestänyt tunnollisesti nyt 30 vuotta, mutta ei tule enää hetkeä että tuota tekisin. Tämä maa menee menojaan viemäriin se on sama mitä ja ketä äänestää. Joka ikinen hallitus täsät eteenpäin tulee olemaan toisen kopio ja aina pahempi. Joka puolueen pitää sulautua vihervasemmisto sdp, rkp käskytykseen, se on pakollista. Ihan sama vaikka nuo puolueet on oppositiossa, ne määrää silti miten hallituksen pitää käyttäytyä. 6 miljoonaa hallituksen rasistikoulutukseen oli niin törkeää, niin törkeää että ei voi enää sitä kestää.

      Poista
    3. Ihan oikein, minäkään en äänestä ennen kuin kansan ääni tulee kuuluville ja kaikki feminismi, maahanmuutto, intersektioaalisuus, wokwetus ja pridetys lakkautetaan. Voi olla että kääpä kasvaa otsaan sitä odotellessa.

      Poista
    4. Taisi olla Orpon idea se rasismikoulutus, ei ainakaan PS:n, joka puolueena ei siihen edes osallistu. Kaikkihan muistamme, että hänen mielestään vuonna 2015 Tornion kautta rynnäkön tehneiden turvapaikanhakijoiden motiivien arvostelu oli rasismia.

      Kouluissa ja kaduilla kulkee nykyään jo päivittäin "nuorisoa" puukkojen kanssa, ryöstäen, uhkaillen ja nöyryyttäen, mutta mihinkään toimenpiteisiin ei ryhdytä, kun asiantuntijatädit selittävät televisiossa että ainahan pojat ovat puukkkjen kanssa kulkeneet.

      Poista
    5. Ano 8.47
      Syytä vain itseäsi jos ja kun olet äänestänyt 30v vain aj ainoastaa puoluetta koa on mahdollistanut ja haluaa edelleen mahdollistaa Suomen alasajon ja tuoda lisää haitallisia vieraslajeja tänne. Huru-ukko

      Poista
    6. Joo, jättäkää vaan äänestämättä ja kuvitelkaa asioiden muuttuvan sillä.
      Pitäkää vaan mielessä, että joka ainoa viherkommunisti äänestää takuuvarmasti.

      Poista
  3. Eilen uutisoidussa Vaasan koulutappelussa uussuomalaiset yrittivät alistaa suomalaisia nuoria.
    Toivottavasti edes nämä Vaasan tapahtumat herättää RKP:tä ja muuttamaan kurssia niin, että hekin alkaisivat ajamaan myös vastuullista maahanmuuttopolitiikkaa.
    Mikä käytännössä tarkoittaa haittamaahanmuuton lopetusta.

    https://pt-media.org/2024/09/04/vaasan-koulutappelussa-uussuomalaiset-yrittivat-alistaa-suomalaisia-nuoria/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä unta nää, että näin tapahtuisi.

      Poista
  4. Vasemmistoliitossa ja Vihreissä on siirrytty kannattamaan SDP:tta siksi kun on alettu epäilemään puolueidensa ajamaa politiikkaa.
    Mutta on siirrytty samalla ojasta allikkoon.

    VastaaPoista
  5. Saas nähäh saako Orpo ajettua järetömän tunninjunahankeensa eteenpäin ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siinä radassa mitään järjetöntä ole. Rata on kuitenkin korjattava. Alku- ja loppupään kaksoisraiteet ensin. Katsotaan maailmanmenoa sitten uudelleen. Rata jäänyt opposition hampaisiin kun eivät muuta keksi! No yritystuet tietty :)

      Poista
  6. Politiikan haittatekijät on sen menetelmissä: suosion haku, uskomuspohjaiset metodit: so. harhaiset ideologiat.
    Toki vas/vihreät profiloituvat ääriharhaisiksi ideologisteiksi, mutta kyllä se P. Orpokin osaa: "Pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia", "Maahanmuutto on mahdollisuus" jne...
    Antti Lindtmanin solisaliraatit lämmittelevät edelleen käsiään muiden taskuissa, rähjäävät ponnekkaasti faktoja vastaa, kunhan vain valtaa saisivat.
    Lianderssoneista, kontuloista tai arhinmäkeläisistä ja muista kommunisteista en sano muuta, kuin että harhaista on heidän todellisuuskäsityksensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kyllä huomannut mainitsemiesi porukoiden omaavan minkäänlaisia todellisuuskäsityksiä.
      Huru-ukko

      Poista
    2. No mutta onhan olemassa luulo. Kun ihminen luulee, niin hän uskoo olevansa oikeassa.
      Ps. minäkin vaihtaisin "jaakkotaneliin", mutta siitä puuttuu skottilainen savu.

      Poista
    3. Onhan siinä se Kentyckylainen hickoripuun savu??
      Huru-ukko

      Poista
    4. Ruiksen käytössä mäskiin tulee mukaan ruiksessa luontaiset villihiivat ja se hapattaa mäskin. Bourbonia tehdessä ei käytetä savua vaan tynnyrit poltetaan sisäpinnaltaan hiileksi, joka erinaisten kemiallisten sattumuksien ansiosta tuottaa omalaatuisen maun.

      Poista
  7. Professorin linkittämässä artikkelissa on SDP toteamus:

    "Tuppuraisen mukaan hallituksen talouspolitiikka ei ole uskottavaa, koska tänä vuonna otetaan saman verran velkaa kuin viime vuonna."

    Katsotaanpa miten menot ovat kehittyneet:

    Budjettitalouden tulot, menot ja tasapaino, mrd. euroa

    Vuosi Tulot ilman Menot ilman Tasapaino
    nettolainan- nettokuole-
    ottoa tuksia
    2019 53,3 55,3 -2,0
    2020 49,6 67,1 -17,4
    2021 56,4 66,0 -9,6
    2022 60,3 66,3 -6,0
    2023 72,9 81,6 -8,6
    2024 75,3 88,0 -12,7

    Nähdään, että Rinteen/Marinin hallitus nosti menoja ja nyt on menolisäysten johdosta jouduttu tilanteeseen, että menot ovat nousseet vuoden 2019 tasosta 53,3 mrd € tasoon 75,3 mrd € eli nousua 41,3%.

    Jos tämä nykyhallituksen 9 mrd euron tasapainotus ei ole uskottavaa niin vähennetään menoja lisää eli tämä 12,7 mrd € niin onko Tytti sitten tyytyväinen?

    https://vm.fi/budjetin-taulukot

    VastaaPoista
  8. Tämä kiinnitti huomiota tässä YLEn kannatusmittauksessa, että se ei ollutkaan mikään iso uutinen, vaikka SDP nousi suurimmaksi. Ilmeisesti toimittajat eivät tykänneet ollenkaan, että hallituspuolueiden kannatus oli noussut, tosin RKP oli entisellään. Toimittajia varmaan otti kaaliin se, että perusuomalaisten kannatus oli noussut, kun vielä vähän aikaa sitten valtamedian toimittajat puhuivat suu vaahdossa, että keskusta menee uuden puheenjohtajan johdolla perussuomalaisista heittäen ohi. Eipä siltä näytä. YLEn, Iltalehden ja Iltasanomien toimittajat etsivät nyt kilvan syitä miksi näin on käynyt. Perussuomalaiset ajavat muka kaksilla rattailla jne. Eikö voitaisi yksinkertaisesti hyväksyä, että he tekevät oikeanlaista politiikkaa, jolla on tämä kannatus. Toimittajat toitottavat, että tämä kannatus olisi jotenkin väärin perustein saatu. Onneksi koko viherkommareiden kannatus asettuu sille oikealle paikalleen. Eduskuntavaaleihin on vielä pari kolme vuotta aikaa. SDP:n kannattajista suuri joukko on vanhoja eläkeläisiä, jotka saattavat kuolla tässä parin vuoden aikana. Sen SDP tietää ja vaara on on, että on aika vaikea olla suurin puolue parin vuoden päästä. Voi jopa käydä niin, että perussuomalaiset ovat suurin puolue, kunhan nämä nykyiset taloustoimet kerkeävät tehota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Kaikista epätäydellisistä puolueista persut on edes jotenkin isänmaallinen, suomalaisen peruskulttuurin asialla. He, joille tämä ei käy, totta kai voivat heittäytyä ruotsalaisten tai muukalaisten kulttuurien hellään huomaan, mars mars ääniuurnille 😆

      Poista
    2. Samaa mieltä, nyt ei saa luovuttaa!

      Poista
    3. Persut sanoo, että Suomen pitää olla suomalaisten edun ajaja ja turvapaikka, Tuppurainen sanoo, että oma kansa ensin-ajattelu on vahingollista. Ei luulisi olevan vaikea valinta, kumpaa äänestää.
      Mutta ikävä kyllä aika suuri osa suomalaisista on hölmöläisiä, jotka äänestävät tuppuraisia, vaikka nämä suoraan sanovat ajavansa jonkun muun kuin suomalaisten asiaa !

      Poista
  9. Näyttäisi vähän siltä, että Euroopassa aletaan viimeinkin heräämään. Liika on liikaa. Eivät kehitysmaat voi vuodesta toiseen tuupata ylijäämäväestöänsä (jota tulee kaiken aikaa lisää) Eurooppaan. Ei riitä asunnot eikä rahat eikä työpaikkojakaan ole. Työelämä myös muuttuu kovalla vauhdilla ja yhä vähemmän ihmisiä tarvitaan. Työttömissä suomalaisissa olisi valtava potentiaali oppia uusi ammatti, mutta tätä ei opetushallituksessa tai - ministeriössä edes mietitä. Niiden aikaansaannokset taitavat rajoittua maahanmuuttajille tarkoitettuihin ilmaisiin bussikuskikoulutuksiin tms ja ulkomaalaisten roudaaminen maahan opiskelemaan - ilmaiseksi.

    VastaaPoista
  10. Parasta tuossa Ylen gallupissa oli vihreiden kannatuksen lasku siitäkin huolimatta että elokuun alkupuolella tuli ilmi tuo vakava raakkujen tuho hukkajoella Suomussalmella. Ihmiset alkavat pikkuhiljaa ymmärtämään että vihreät EI OLE mikään luontopuolue. Ne ovat vain omineet luontoasiat itselleen ja tarttuvat vain sellaisiin luontoasioihin jotka herättävät ihmisissä voimakkaita tunteita ja joista voivat kerätä itselleen kannatusta TÄYSIN LUONNOSTA VIERAANTUNEIDEN kaupunkilaisten keskuudesta. Vihreät ovat aina susien ja valkoposkihanhien asialla, koska ne aiheuttavat paljon vahinkoa. Naalit ja metsäpeurat puolestaan ei vihreitä kiinnosta vaikka ovatkin uhanalaisia. Elokuussa vihreät eivät oikein jaksaneet tosissaan innostua ajamaan raakkujen asiaa, koska RAAKUT OVAT TÄYSIN HARMITTOMIA ihmisille. Raakut eivät syö maaseudulla asuvien ihmisten kotieläimiä, eivätkä pelottele pikkulapsia, eivätkä aiheuta mitään muutakaan vahinkoa.

    Tässä yhteydessä on hyvä mainita että luonnonsuojeluaate heräsi Suomessa kauan ennen vihreitä. Suomi sai ensimmäisen luonnonsuojelulain jo 1923, siis yli sata vuotta sitten. Tuolloin ensimmäisessä luonnonsuojelulaissa rauhoitettiin muun muassa siipiorava, joka tunnetaan nykyään nimellä liito-orava. Vuonna 1955 maassamme rauhoitettiin ne otsikoihin nousseet raakut ja saimaannorppa. Kaikki nämä asiat tapahtui kauan ennen vihreiden toteemin Pekka Haaviston syntymää ja vihreiden nousua eduskuntaan, joka tapahtui vuonna 1983. Vihreät on pelkkä loispuolue. Isänmaalliset ja kansallismieliset ihmiset perustivat ja rakensivat aikoinaan tämän maan ja lunastivat sille itsenäisyyden verellä ja raudalla. Sitten vuosikymmenien päästä tuli vihreät "herättämään yhteiskunnallista keskustelua". Minä sanon että vihreiden kanssa ei pidä keskustella koskaan eikä mistään asiasta. EI LÄÄKÄRIKÄÄN KESKUSTELE POTILASTA VAIVAAVAN LAPAMADON KANSSA!!!!

    VastaaPoista
  11. Ahaa. Olen sitten varmaankin ymmärtänyt jotakin väärin, kun olen kuvitellut että demokratiassa opposition tehtävä on räksyttää ja diktatuurissa oppositio ei saa räksyttää vankilan uhalla.
    Koskas suomessa aletaan viemään ihmisiä leirille teloitettavaksi, ensi vuonna ?
    Ai niin ja eutanasia ohjelmakin pitäisi käynnistää, kehitysvammaisten ym. poistamiseksi. Haisee Saksan 1930-luvulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vielä ymmärtäisit, että "räksytyksen" tulee pohjautua faktoihin, ei ideologioihin so. valheisiin.

      Poista
    2. Musitnko väärin vai väistinkö muurin, kas siinäpä kysymys.
      Joillakin on vaikeuksia kuullun ymmärtämisessä, toisilla taasen luetun ymmärätmisessä. Ja siiten on olemassa myöskin porukkaa joilla on yleensäkin ymmärtämisessä vikaa vikaa vikaa vikaa.......
      Huru-ukko

      Poista
    3. Ja joo, minulla on vikaa oikeinkirjoituksessa joskus. Johtuu vuosia sitten tapahtuneesta oikosulusta tuolla ajukopassa. Eli aina sanat eivät lähde näppikseslt kuten ne lähtevät tuolta "keskusyksiköstä"
      Sori siitä:(
      Huru-ukko

      Poista
  12. Kunhan vain leikattaisiin yopißtojen rahoitusta seuraavina vuosina 2,7% per vuosi ja vaadittaisiin leikkausten kohdistuvan vain ja ainoastaan palkkoihin. Koska ei voi olla niin että siellä on noussutpalkat enemmän kuin vientisektorilla... silloin olisi myös palkkojen alentamista vaativat proffat tyyryväsiä eikä kateellisia saunassa töitä komessa vuorossa tekevälle sähköins/automaatiotek./duunari retaleelle

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!