maanantai 24. heinäkuuta 2023

Kaj Mykkänen, Li Andersson ja vihervasemmistolainen logiikka

Suomessa on viime päivänä käyty erittäin valaisevaa keskustelua. Sen viimeisen vaiheen alku nähtiin, kun Helsingin sanomat julkaisi ympäristö- ja ilmastoministeri Kaj Mykkäsen (kok) haastattelun, jossa tämä totesi, että "on löydettävä ratkaisu, jossa EU ei rakenna vuosien 2030 ja 2040 tavoitteita siten, että Suomessa epäoikeudenmukaisuuden tunne kasvaa siitä, että meidät laitetaan maksamaan samalla kun Suomen metsät ovat EU:ssa paljon kokoamme suurempi nielu jo tällä hetkellä."

Siitä pillastuivat vihervasemmistolaiset, joista Li Andersson (vas) väitti, että "tällainen puhe on huolestuttavaa. Totta kai Suomen pitää kaikin keinoin pyrkiä saavuttamaan maankäyttö­sektorin ilmastotavoitteet. Vähintään siksi, että kukaan ei vielä tiedä, millainen lasku tavoitteista lipsumisesta tulee."

Käytännössä maankäyttösektorin ilmastotavoitteet tarkoittaisivat metsiemme hyötykäytön vähentämistä eli niiden taloudellisen vaikutuksen pienentämistä. Sillä olisi valtava vaikutus maassa, joka on velkaantunut korviaan myöden ja jossa yhteiskunnalle kaksi suurinta taloudellista hyötyä tuottavaa yritystä perustaa toimintansa metsiin. 

Tänään sitten ministeri Mykkänen totesi, että "hänen mukaansa teollinen talteenotto on luotettavampi keino kuin metsien ja maaperän hiilinielujen vahvistaminen". Tässä hän viittasi nopeasti muuttuviin laskelmiin metsien ja maaperän hiilinieluista, mutta ehkä vieläkin oleellisempi seikka tässä asiassa olisi ollut huomata Keski-Euroopassa nähdyt metsätuhot, jotka ovat aiheuttaneet erityisesti Saksassa ja Tshekin tasavallassa hiilinielujen romahduksen. 

Sama olisi todennäköisesti edessä myös Suomessa, mikäli metsät jätettäisiin vanhenemaan itsekseen. Tuhohyönteisethän eivät suinkaan ole mikään metsätalouden anekdootti, vaan tärkeä metsien luonnollisen uudistumisen ajuri

Mykkänen totesi myös, että "ministerinä olisin epärehellinen, jos en sanoisi suoraan, että meille on syntynyt ennen tätä hallitusta niin suuri nieluvelka, että sen lappaminen umpeen kahdessa vuodessa on käytännössä mahdotonta... Sanoin ikävän tosiasian ja sen tosiasian peittely ei vie eteenpäin, vaikka se olisi itsellenikin helpompi vaihtoehto."

Itse jäin tässä keskustelussa ihmettelemään sitä, kuinka vihervasemmisto ei näytä ymmärtävän sitä, että ihmiskunta on saavuttanut edistystä nimenomaan tieteen ja teknologian kautta. Ja tässä asiassa sitä ovat teollisuuden päästöjen talteen ottaminen ja niiden jatkohyödyntäminen. Sekä uusiutuvien luonnonvarojen - joita Suomessa ovat erityisesti metsät - kestävä hyödyntäminen.

Koko keskustelu toi jälleen kerran mieleeni Spede Pasasen taannoin lanseeraaman sketsisarjan naisten logiikasta, jota Maria Ohisalokin (vihr) taannoin harrasti. Tosin kyse ei liene niinkään ihmisten sukupuolesta vaan heidän poliittisista näkemyksistään. 

15 kommenttia:

  1. Terhomatti Hämeenkorpi24. heinäkuuta 2023 klo 8.21

    Kas kun -"miljoonan pakolaisen mies" Mikkänenkin rupeaa puolustamaan Suomea. Toivottavasti "käännös oikeaan -PÄIN"! on pysyvä.
    Li-perkeleelle on sinänsä helppoa vastata sanomalla vain: "Paskapuhetta"!

    VastaaPoista
  2. Li ja muut vastaavat ilmeisesti haluavat, että epäoikeudenmukaisuuden tunne kasvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, se takaisi vihervasemmistolle varman äänestäjäkunnan...
      - Lukija

      Poista
  3. Väitämpä kuitenkin, että Li+kumppanit ymmärtävät hyvinkin, että markkinatalous on se joka on tuonut ja tuo uutta jaettavaa. Mutta kun vastakkain ovat todellisuus faktoineen vs dogmaattinen ideologia valtapyrkimyksineen niin todellisuus ja realismihan on se joka saa väistyä ja "kolmasti kielletään".

    VastaaPoista
  4. Li Anderssonin kommentista voi hyvin lukea sen minkä moni jo tietää - edellinen hallitus ei edes yrittänyt huolehtia Suomen eduista vaan kaikki tehtiin kuten EU sanelee.

    Ei sen puoleen - en ihmettelisi vaikka viisikolla ei olisi todellisia kykyjäkään ajaa Suomen etua neuvotteluissa.

    Kyllä Fortumin Uniper kaupatkin olivat hirveää katseltavaa ja sen jälkeen on oltu hyvin hiljaa koko koprusta sekä miljardien menetyksestä.

    Nyt Uniper taas pärjää kun asiat saatiin Saksan mieleiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtoi saksalaisilla olla hauskaa, kun Tuppurainen koulusaksalla, yhdellä avustajalla ja Marinin tekstiviestin turvin kävi neuvottelemassa Suomelle hyvän diilin entisten hyvien diilien joukkoon. Onhan Saksasta joskus ostettu pelkkää ilmaakin. Hups!

      Poista
    2. Marin oli tietysti harmistunut, kun bilettäminen keskeytyi hetkekeksi tekstiviestin lähettämiseen niin vähäpätöisen asian takia (sanotaan 5-8 miljardin euron tappiosta suomalaisille veronmaksajille Saksan hyväksi) . Tappurainen puolestaan on tunnettu siitä, että hänen mukaansa on väärin asettaa oma kansa edelle.
      Koko farssin lopputulos ei yllätä, kun ottaa huomioon, että saksalaisilla oli neuvottelussa apunaan puolen tusinaa huippujuristeja.
      Suomen valta- eli propagandamedian toimittajakuntaa dominoivat punakaartilais- ja viherpunakaartilaistoimittajat luonnollisesti vaikenevat asiasta.

      Poista
  5. "...Mykkänen totesi, että "hänen mukaansa teollinen talteenotto on luotettavampi keino"

    Kuinkahan paljon tätä harrastetaan saastuttavissa maissa?
    Suomea en varsinaisesti laske sellaiseksi vaikka meilläkin jonkun verran on savupiipputeollisuutta.

    Katse pitäisi kyllä siirtää oikeisiin saastuttajiin ja vaatia heiltä tekoja. Esim. Kiina, USA, Intia ja sekä hiilivoimaloita käyttävät maat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän savupiipputeollisuus pesureineen on valovuosien päässä kiinalaisesta ja määrältäänkin minimaalista. Myös liikenteen päästöt ovat sitä, kun parin vuoden ikäinen tilasto kertoo, että Kiinassa otetaan käyttöön 40 miljoonaa uutta autoa vuodessa.

      Poista
  6. Suomihan tuottaa happea ja viileää ilmaa Eurooppaan, silti suomen pitäisi maksaa

    ja ottaa ehkä 200 miljoonaa pikipäätä suomeen, jolloin suvakkien mukaan kaikenlainen kulutus ei tiettenkään nousisi, tai sitä ei laskettaisi tilastoihin (humaanisuus , turvapaikanhakuoikeus on tärkein, vaikka Suomi ja koko Maapallo tuhoutuisi)

    VastaaPoista
  7. Anderssonin kuuluisa lause vaalien jälkeen oli, miten häntä vituttaa kuin pientä eläintä. Sillä hän kaiketi viittasi mm. siihen turhautumaan, että Marin kamapanjoi muiden vihervasemmistopuolueiden kustannuksella strategisen äänestämisen puolesta. Mutta tässä Andersson itse myötäilemässä Vihreiden Tynkkysen ajatuksia, joten puolue näyttäisi tämän ulostulon seurauksena olevankin eräänlainen apupuolue muille. Sinänsä toki oma juonensa, miten ns. työväen puolueesta on tullut kapean ilmastoeliitin sylikoira.

    VastaaPoista
  8. Valtamedian kohkaaminen rasismista ja perussuomalaisten ministerien kelvottomuudesta on peittänyt alleen EU:ssa hyväksytyn metsien ennallissuunnitelman, jota ainoana meppinä vastusti Teuvo Hakkarainen. Hän kirjoitti myös sanomalehti Keskisuomalaisen mielipidepalstalle ja tyylilleen uskollisena ei kovin salonkikelpoista tekstiä, mutta täyttä asiaa, mistä vihervasemmisto odotetusti pillastui. EU:n päätöstä tai muiden meppien käytöstä ei tietenkään arvosteltu, vaikka kaiken järjen mukaan heidät pitäisi kutsua sieltä puhutteluun välittömästi. Mitä he siellä tekevät? Eikö tarkoitus olekaan ajaa SUOMEN ETUA? Hupaisaa sinänsä, että vähiten koulutettu onkin kirjanoppineita viisaampi ja aidosti oman maan kansalaisten tuntojen tunnistaja.







    .

    VastaaPoista
  9. Mikähän masokismigeeni suomalaisilla on, kun aina pitää olla joidenkin ulkomaiden poljettavana? On se niin ihanaa maksaa muille päänsilityksistä. Joskus sata vuotta sitten maksettiin Yhdysvalloille velka ainoana maana ja siitä vieläkin ylpeyttä tunnemme. Ryssille maksoimme sotakorvauksia siitä, ettemme suostuneet tulemaan valloitetuiksi. Etelä-Euroopan terassiviinimaille maksoimme, kun he hoitivat huonosti raha-asiansa, Saksalle maksoimme ilmatilasta ja Uniperin pelastamisen... Kuinka paljon vielä maksamme huonosta itsetunnostamme, että alkaa riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Suomalaiset ovat toisen maailmansodan jälkeen olleet aina rähmällään johonkin suuntaan, ensin Neuvostoliittoon ja nyt jopa kahteen suuntaan yhtä aikaa, EU:hun ja islamiin. Vaikea kuvitella, että ollaan samaa kansaa, joka verissä päin tappeli 1939-1944 ylivoimaista vihollista vastaan kahteenkin otteeseen. Velkarahalla viime vuosina maksettu hyvinvointi tukiaisineen on veltostuttanut kansan ja tulevaisuus hirvittää.

      Poista
  10. Krista Kiuru itki pari päivää sitten Iltalehden haastattelussa, että Halla-aho ei kutsu eduskuntaa koolle, koska kaikki perussuomalaiset ovat rasisteja. Unohtiko sen, että Anu Vehviläinen ei kutsunut eduskuntaa kesätauolta, vaikka oli kysymys 6-8 miljardista. Ai niin, siinähän olisi Marinin festivaalimatkat menneet ns. V******i. Rahaa on, vaikkei omaa.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!