perjantai 14. heinäkuuta 2023

Hyväksyttävää rasismia ja sovinismia?

Viime päivien poliittisen kiehunnan yksi omituisuus on ollut vihervasemmiston kyvyttömyys lähettää sähköpostia eduskunnan puhemiehelle. Tästä esimerkkinä Antti Kurvinen (kepu) vaati eilen Twitterissä, että "eduskunnan pitää ylimpänä valtioelimenä päästä arvioimaan hallituksen luottamusta ja hallituksen toimintakykyä case @ir_rkp  #purra rasismikohun osalta. Tilanne on vakava. Puhemiehen tulisi kutsua eduskunta koolle. @keskusta  eduskuntaryhmä esittää, että istuntotauko keskeytetään."

Tähän vaatimukseen puhemies vastasi ohjeistamalla Kurvista "Hyvä! Pankaa vaikka sähköpostia tulemaan, niin päätyy kirjoihin ja kansiin. Pelisäännöistähän meillä on yhteisymmärrys: viestit kulkevat suoraan, eivät julkisuuden välityksellä."

Kansanedustaja Kurvinen on istunut eduskunnassa vuodesta 2015 eli kahdeksan vuotta. Siitä ei ole enää kuin noin seitsemän vuotta täyteen kansanedustajan eläkkeeseen. Nähtäväksi jää, ehtiikö hän siihen mennessä oppia eduskunnan menettelytavat, jotka vastaavat yhteiskunnan yleisiä käytäntöjä. 

Tätä voidaan verrata vaikkapa tilanteeseen, jossa haluan työnantajani vaihtavan käytössä olevaa matkalaskujärjestelmää. Arvoisan lukijani tehtävänä on arvata, mikä on se menettelytapa, jolla voin saada asian organisaation harkittavaksi.

1. Kirjoittamalla Twitterissä, että haluan sitä.
2. Kirjoittamalla blogiin, että haluan sitä.
3. Lähettämällä organisaatiossani asiasta päättävälle henkilölle viestin, että haluan sitä.
4. Etsimällä sanomalehden toimittajan ja pyytämällä tätä kirjoittamaan, että haluan sitä.

Aivan oikein. Melko tarkasti 100% lukijoistani näyttäisi valinneen vaihtoehdon 3. Se on siis ilmeisesti myöskin se tapa, jolla asioita hoidetaan suomalaisissa organisaatioissa. 

Näin myös eduskunnassa - siitä huolimatta, että Kurvinen näyttäisi kannattavan kohtaa 1. Ja Tarja Filatov (sd) puolestaan kohtaa 4

Se tosin jää avoimeksi, että ovatko nämä henkilöt todellakin näin tyhmiä, vai ovatko he vain olevinaan sitä, koska haluavat päästä paistattelemaan päivälehtien otsikoihin? 

* * *

Samaan aikaan jatkuu myös lehdistön työ Petteri Orpon hallituksen kaatamiseksi. Tällä kertaa keppihevosena on valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) muutaman vuoden takaisen kirjoituksen väittäminen rasistiseksi. 

Kyseisessä kirjoituksessa on Ilta-Sanomien mukaan sanottu, että "pääkaupunkiseudulla kävelee tunnistamattomia mustia säkkejä, jotka tunnistaa ihmisiksi vain siitä, että ne yleensä vetävät perässään pieniä ihmisiä. Espoolaisessa kirjastossa yksi musta säkki asettelee kirjoja hyllyyn. Kirjastossa – meidän hyvinvoinnin ja tasa-arvon instituutiossamme."

Kun etsii kyseisen blogimerkinnän, huomaa, että IS on jättänyt - jälleen! - tekstin viitekehyksen pois. Siteerattua kohtaa edeltävät nimittäin seuraavat kaksi lausetta: "Suomessa on aivan pieniä tyttöjä, jotka joutuvat käyttämään huivia. Päiväkodeissa, kouluissa, kaduilla." Sen samasta aiheesta tehty Helsingin sanomien uutinen sentään nosti esille. 

Sen sijaan myös HS jätti kertomatta Purraan varsinaisen asian, eli seuraavat kysymykset: "miksi meidän pitäisi hyväksyä tällaista erilaisuutta? Miksi erilaisuus siitä, että nainen ei ole vapaa, nainen on huonompi, heikompi, tahdottomampi, kykenemättömämpi ja vaaraksi, pitäisi hyväksyä? Puhumattakaan, että sitä pitäisi korostaa, juhlistaa, suosia, kannattaa? Täällä, Suomessa?"

Niin, miksi Ilta-Sanomat, Helsingin sanomat, maamme poliittinen vasemmisto, Keskusta sekä arvoliberaali oikeisto haluavat suosia ja kannattaa uskonto- ja kulttuuriperusteista naisten alistamista? Eikä edes pääministeri näytä ymmärtävän toistuvan irtisanoutumisensa Purran teksteistä tukevan juuri tätä. Maahanmuuttajanaisten alistamista.

Vai kuvitteleeko hän tosissaan, että musliminainen on niin erilainen kuin valkoihoinen nainen, että hän pukeutuu kesähelteellä vapaaehtoisesti mustaan kaapuun samalla kun kantaväestön kauniimpi sukupuoli vähentää ihoaan peittävää vaatetusta sitä vähäisemmäksi, mitä korkeammalle elohopea kiipeää lämpömittarissa? 

Näitä juttuja lukiessani tuli mieleeni, että mahtoivatkohan Petteri Orpo - tai erkkomedian toimituskunta, vihervasemmisto ja Keskusta - ymmärtää, että heidän harjoittamalleen etnis-kulttuuriseen erotteluun perustuvalle ihmisten poikkeavalle kohtelulle on olemassa myös nimi. 

Sen kolme ensimmäistä kirjainta ovat r, a ja s, ja kyse on eräästä ismistä. Lisäksi siihen liittyy toinenkin sana, jonka ensimmäiset kirjaimet ovat s, o, v, i ja n ja siinäkin on kyse ismistä.

85 kommenttia:

 1. Tuo koko touhuhan on puhdasta teatteria, kuten eräässä toisessa maassa olleet blm-mellakat, jotka loppuivat kuin taikaiskusta, kun vaalit saatiin järjesteltyä sopivaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten huomataan, tuo anteeksipyytelyn vaatiminen on vain vastustajan nöyryyttämistä.
   Ja nyt vaaditaan jo eroa.
   Milläköhän perusteella?
   Vassareiden itse luomalla sekoilulla?

   https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/1f78ff56-9c23-42cf-909a-eee399a40803

   Poista
  2. Tässä on adressin alullepanija Aaro Tamminen. Taitaa olla myös Tampereen mielenosoituksen alkuunpanija. 😂 https://www.instagram.com/tamminen.aaro/?hl=fi

   Poista
  3. Ei kai tuo vapaana liiku?

   Poista
  4. Yksi osa teatteria on nolla (0) toleranssi.
   Tässä erinomainen kirjoitus siitä:

   https://timo-vihavainen.blogspot.com/2023/07/mina-en-suvaitse-mina-en-naura.html

   Poista
 2. Vuonna 2020 eduskunnan kesätauolla Sanna Marin hyväksyi perustuslakivaliokunnan päätöksen vastaisesti EU:n elvytyspaketin aiheuttaen Suomelle miljardien eurojen ylimääräiset maksut.

  Perussuomalaiset vaativat silloin eduskunnan koolle kutsumista käsittelemään tätä omavaltaista päätöstä. Silloin eduskunnan puhemies piti koollekutsumista tarpeettomana.

  Kirjoittaa blogiinsa neljä vuotta sitten sana säkki on tietenkin eri asia miljardien eurojen hassaamisen rinnalla. Voi tätä suomalaista politiikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesätauolla pidettävä luottamusäänestys olisi vaarallista demokratian toteutumisen kannalta, koska oletettavasti suuri osa edustajista ei osallistuisi äänestykseen esimerkiksi lomaillessaan ulkomailla.

   Poista
  2. No nythän koko oppositio on vaatimassa eduskuntaa koolle. Aikamoinen pettymys tuo Harkimo. Pidin häntä sentään ennen miehen kirjoissa, mutta en enää.

   Poista
  3. Nyt huomaat eron miehen ja miesoletetun välillä.

   Poista
  4. Harkimon on nyt jotenkin yritettävä saada huomiota, tuolla harry harkimoa varten perustetulla lilliputtipuolueella.

   Poista
  5. Heh. Kun miehenkuva on niin itseään täynnä ja ainoa oikein ajatteleva, täytyyhän hänen perustaa oma puolue. Jäykkis ei taivu kompromisseihin, mitä puolueiden sisälläkin toimiminen vaatii.

   Poista
 3. Jos Burkaan pukeutunut visuaalisesti näyttää säkiltä, niin ei kai tämän toteaminen millään tavalla pitäisi olla rasismia – varsinkaan ottaen huomioon sen taustaideologian, kuten Professori jo mainitsi.

  Mitä Twitteriin tulee, niin aika järkyttävää kieltä siellä osa käyttää suoraan Halla-aholle vastaten, eipä tunnu mediaa haittaaavan. Halla-aho tosin vastaa omaan osuvaan tyyliinsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja eihän säkki tunteettomana voi loukkaantua tuosta vertauksesta, luulen.

   Poista
  2. Onhan niitä muitakin säkkipukuja olemassa.

   Poista
 4. Tuhkaa mietityttää ymmärtävätkö journalistit tahallissesti tuon väärin vai uskovatko he oikeasti siihen mitä kirjoittavat?

  Tuhkaa miettii että he oikeasti uskovat että oikeisto on muuttumassa natseiksi (nykyajan paholaisiksi) joten niitä on vastustettava kaikilla keinoilla?

  VastaaPoista
 5. HS:n ja vaikkapa A Kurvisen kirjoituksista paistaa läpi myöskin kuinka empatia on valjastettu vihan ja katkeruuden purkamiseen. Myöskin R Purra-sitaatistasi voi lukea kuinka hiuksenhieno ero on empatian ja sen muuttumisessa tai tulkitsemisessa rasismiksi tjms. Miten sitten pitäisi kirjoittaa? Yksinkertaisesti vain nostamalla faktat esiin ja jättää haitallisiksi kerta toisensa jälkeen muuttuvat tunteet sivuun.

  VastaaPoista
 6. Tuo tyhmyys ja uutisoinnin (propagandan) taso on näköjään vakio, ollut jo kauan.
  Eilisen hesarin nyyhkyttävä somalijuttu, kommentointikieltoineen yms. nostattaa vain niskavilloja.
  Kirjoitin äsken hesarille asiasta seuraavasti:

  Tervehdys
  Tiedätte, mutta propagandanne tavoite lienee dystooppisen yhteiskunnan syntyminen.
  Lehtenne ei ole kummempi kuin: Signal, Pravda tai Völkisher Beobachter: näkökulma on aina sama.
  Jos maahanmuuttajajengit ampuvat ihmisiä, te kerrotte että kyse on rikollisjengeistä.
  Jos maahanmuuttajanuoret ryöstävät muita nuoria, kyse on nuorisojengeistä.
  MUTTA, jos valkoihoinen suomalainen tekee rikoksen, painotatte (perus)suomalaisuutta naamakuvan kanssa.
  Uutisoitte ehkä Afrikan ongelmista: ympäristökatastrofeista, köyhyydestä, väestön liikakasvusta etc. Muuta vika on aina eurooppalaisissa, ikään kuin afrikkalaisten ei tulisi ottaa vastuuta mistään.

  Ideologisuutenne on läpinäkyvää, lapsellista ja typerää.

  Nyt ko. artikkeli, ilman muuta, on vailla kommentointioikeutta: Suomen suurin verovaroin kustannettava etninen ryhmä, kuvaillaan ,TAAS, kaiken kärsijänä. Vastuuta mistään ei tarvitse ottaa, onhan suomalaiset rasisteja, kun noin suhtautuvat – ja kommentointi, ehkä kiusallisen oikeaan osuvakin, loistaa poissaolollaan.

  En avannut vielä sanaista arkkuani; häviäisitte väittelyn, ennen kuin se olisi edes alkanut. Valheellanne on lyhyet jäljet.

  Ihmettelettekö ihan vakavissanne, miksi tilauskantanne vähenee??

  t. Tapio Suhonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos toimittajat näkisivät itsensä todellisuutta heijastavassa -- ei siis Narkissoksen -- peilissä, he kavahtaisivat sitä itsessään vaikuttavaa suunnatonta yhdenmukaisuuden painetta, joka saa heidät kerran toisensa jälkeen mukaan tällaisiin nyt esillä olevan "kohun" kaltaisiin joukkosuggestion aaltoihin -- mutta koska toimittajat eivät ole omilla aivoillaan ajattelevia yksilöitä vaan nimenomaan yhteiskunnallisten höyrähdysten hyödyntäjiä, meidän omaehtoisten ja omilla aivoillaan ajattelevien lukijoiden on turha odottaa älyllistä rehellisyyttä tai edes minimaalista journalistista moraalia.

   Kaikki media on valtamediaa siinä mielessä, että aina kun jotain kirjoitetaan tai esitetään julkisesti -- siis yleisölle jonka koko ja koostumus eivät ole ennalta määrättyjä tai tiedossa -- aina on kyse sellaisesta sanankäytöstä, joka valjastaa statukseksi ihmisen varhaisen lapsuuden kaikkein kokonaisvaltaisimmat ja sumeimmat elämäntunnot, omnipresenssin ja omnipotenssin tunnot.

   Ja silloin kaikki "ajattelu" muuttuu tunnustukselliseksi -- ja kaiken tunnustuksellisen ajattelun ainoa laatumittari on se kuinka suuren efentin se saamaansa vastaanottajakuntaan tekee.

   Nänä toimittajaressukat ovat niin eksyksissä, että uskovat oman ammattitaitonsa olevan mitattavissa nimenomaan sillä miten suuren kohun he onnistuvat nostattamaan tai pitämään yllä.

   Tuo blogistin esittämä pulma siitä, miksi vuosiakin ammatissaan olleet poliittiset pukarit myös käyttävät valtalehdistön toimintakriteerit täyttäviä viestivälineitä jopa ihan keskinäisissä juoruiluissaan -- se selittyy ihan samoin juuri sillä kaikkiallisuuden illuusiolla, jota myös poliitikot toimessaan ihan ensimmäisenä päämääränään tavoittelevat. Kun käyttää välineitä, joilla on se ominaisuus että ne luovat illuusion kaikkiallisesta vastaanottajakunnasta, voi noitua oman ymmärryksensä ja kuvitella olevansa suurikin vaikuttajayksilö.

   Poista
  2. Puhut asiaa Seppo. Tosin, kuten olet huomannutkin, perustellut analyysit ovat metsään huutamista. Toimittajat (kuten poliitikotkin useimiten) ovat omassa narkissosdraamassaan niin syvällä, että perusteellinen teksiti so. totuudenmukainen, on helmiä sioille.

   Poista
 7. Kirotusvihreitä edellisessä: näppis finaalissa...

  VastaaPoista
 8. Meillä on juuri ollut eduskuntavaalit, joissa kansa ilmaisi selvän tahtonsa.
  Nyt meillä on kansan tahdon mukainen enemmistöhallitus, mutta se ei tietenkään kelpaa vihervasemmistolle - eikä sen puoleen kepulaisillekkaan.

  Varsinkin vihervasemmisto on huono häviäjä ja röyhkeästi käyttävät ulkoparlamentaarisia keinoja saadakseen aikaan vahinkoa lailliselle hallitukselle ja sitä kautta Suomelle.
  Jännä nähdä, että jos sanansäilän heilunta ei saa aikaiseksi vihervasemmiston tavoitetta - mikä säilä heiluu seuraavaksi? Vai nostetaanko punainen lyhty torniin?

  Suomessa murha on rikos, joka ei vanhene koskaan.
  Tappo vanhenee 20 vuodessa.
  Milloin somekirjoitteluun osallistumisesta on tullut rikos(?) ja jos(?) se on rikollista - onko sillä "rikoksella" jokin vanhenemisaika?

  Mikä tässä maailmantilanteessa on Suomelle tärkeintä - ruotia viikosta toiseen jotain kirjoituksia vai yrittää hoitaa Suomen talous ja asiat kuntoon?

  Minä arvioin Perussuomalaisten toimintaa sen mukaan miten he toimivat eduskunnassa ja valtioneuvostossa - ja tällä hetkellä annan luottamukseni heille ja toivon sydämestäni, että hallitus pääsee ansaitulle kesälomalle ja sen jälkeen töihin Suomen puolesta.

  Toivon myös, että Suomessa keskustelukulttuuri muuttuu siten, että asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä ja myös mielipiteiden ilmaiseminen kirjoittamalla asioista niiden oikeilla nimillä
  on sallittua ilman, että täytyy luetuttaa tekstit vihervasemmiston juntalla "hyväksynnän" saamiseksi sekä itsensä varjelemiseksi.

  Kuinka osuva onkaan sanonta

  "Niin kauan kuin yhteiskunnassa on todellinen sananvapaus, se ei voi olla läpeensä mätä. Sen sijaan jokaisesta läpeensä mädästä yhteiskunnasta puuttuu todellinen sananvapaus"

  VastaaPoista
 9. Oli kyllä sellainen vitsi, että imaami otetaan selvittämään suomalaisille demokratiasta. Kun somali ei uskalla käydä kaupassa. Kun on kuulemma natseja joka puolella. Naapuri väitti, että oli nähnyt jossain korvessa naamioituna natsi panssari divisioonan. Kun oli pontikkaa mukamas valmistanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai onko näin jo käynyt? En ole uskaltanut viime päivinä paljon vilkuilla iltapäivälehtiä, kun varon kasaamasta psyykeelleni vaarallista kuormaa. Siksi olenkin lukenut paljon ylilautaa, jossa on ilkeily vapaata suuntaan jos toiseenkin. Ja monesti vielä hauskasti kerrottuna

   Poista
  2. Joo pakkohan tässä on itseään suojella, vältän kuuntelemasta uutisia, ja vähän varovasti vilkuilen iltapäivälehtiä ja hesaria. Siellä kommenteissa hehkuu suunnaton närkästys, jopa viha.

   Se toissailtainen A-studio, jonka tulin katsoneeksi, pääministeri Orpo Sakari Sirkkasen pihdeissä, oli suorastaan kuvottava, raivostuttavaa oli toimittajan sinnikäs tenttaaminen. Mutta ei vaan saanut mieleistään vastausta mihinkään, Orpo pysyi lujana.

   Poista
 10. "Se tosin jää avoimeksi, että ovatko nämä henkilöt todellakin näin tyhmiä(A), vai ovatko he vain olevinaan sitä(B), koska haluavat päästä paistattelemaan päivälehtien otsikoihin?(C) "

  A) Kyllä
  B) Kyllä
  C) Kyllä

  VastaaPoista
 11. Demokratian kannalta on huolestuttavaa, jos hallituspuolueista tai ministereistä aletaan päättämään mediatalojen toimituksissa ja oppositiopuolueiden somekampanjoineilla sekä ottamalla avukseen ulkomainen lehdistö. Kampanjointi on niin selkeästi keskittynyt yhteen puolueeseen, että on vaikeata ajatella, että kyse olisi median roolista vallan vahtikoirana. Purran kohdalla olisi houkutus puhua myös toimitusten suorittamasta maalittamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuosta touhusta pitäisi jo vähempilahjaistenkin huomata, että kyseessä on puhdas ajojahti ko. puoluetta kohtaan, mutta tuo pelleily taitaa vain vahvistaa puolueen kannatusta.

   Poista
  2. Nyt pitäisi kaikki "rasistiset" kirjoitukset tuoda kokonaisuudessaan esiin. Katsotaan mistä on puhuttu, peilataan kyseiseen keskusteluun ja aikakauteen. Nyt toimittajat repivät yksittäisiä lauseita sieltä ja täältä, jolloin koko kokonaisuus on kateissa. Luulisi toimittajien pystyvän selvttämään koko keskustelun jos halua on. Myöhemmin arvioidaan onko kyseessä rasistinen kirjoitus, kärkäs lausunto vai vain huonoa käytöstä.

   Poista
  3. Pieni lisäys edellisen postiini. Kuka määrittelee, mikä on rasismia? Missä tämä on tarkalleen määritetty, että mikä on rasisimia ja mikä ei? Tämä käsite pitäis yksiselitteisesti määrittää ensimmäisenä. Aletaan sitten analysoimaan tuota vasten missä on rasisimia.

   Poista
  4. Orpon mielestä vuonna 2015 kun yli 30.000 "pakolaista" (suurin osa hyväkuntoisia nuoria irakilaisia miehiä) rantautui Suomeen, pelkkä tulijoiden motiivien arvostelu oli rasismia. Näin laaja oli rasismin määritelmä. Media komppasi täysillä ja oliko niin, että silloin lanseerattiin toimittajille sellaiset ohjeet, että maahanmuutosta piti kirjoittaa vain myönteiseen sävyyn ja esim. raiskauksen yhteydessä ei saanut mainita, että tekijä on turvapaikanhakija. Niin se kyllä taitaa olla vieläkin.

   Poista
 12. Persuista ei näytä löytyvän yhtään kelvollista ministeritason ihmistä. Hyvin hoidettu.

  VastaaPoista
 13. Twitterissä twittuilemallako Suomen asiat pannaan kuntoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä laiteta ei, vaikka Purra niin luulikin

   Poista
  2. Usko on luja vihervasemmistotrollilla

   Poista
 14. Olisiko se nyt sitten uusien vaalien paikka, jos Halla-aho suostuu kutsumaan eduskunnan koolle luottamuslauseäänestystä varten. RKP todennäköisesti äänestää opposition kanssa saman mielisesti, mikä ei tietysti olisi mikään yllätys. Jos hallitus kaatuu, on oppositiolla pieni mahdollisuus koota hallitus ilman kokoomusta ja kristillisiä ottamalla mukaan tämän viattomien joukkoon heittäytyneen Harkimon. Napit olisivat aika tasan etenkin, jos Halla-aho säilyy puhemiehenä, eikä voi äänestää. Toisaalta uudet vaalitkin olisivat tervetulleet, jos nämä ensimmäisen kiven heittäjät voittaisivat ne (mitä en oikein usko), niin pitäkööt tunkkinsa. Kyllähän tämä koko selvältä ajojahdilta vaikuttaa, vaikka YLE, MTV, HS, Iltalehti, Ilta-Sanomat ja vihervasemmisto muuta vakuuttavat. Täyttää niin kaikki vihapuheen, koulukiusaamisen, maalittamisen merkit. Lisäksi nämä kohdistuvat tällä kertaa yhteen henkilöön eli valtionvarainministeri Purraan. Alkaa tosiaan täyttää jo rikoksen merkit, mutta tuskin nämä aina valtamedian samat esiin kaivamat (kommunistiset) oikeusoppineet sitä sellaiseksi havaitsevat. Pohtivat kuitenkin tosissaan sitäkin, täyttääkö 15 sitten tavallisena kansalaisena sanottu rikoksen merkit. Tarkka pitää olla, kun kerran oikeusvaltiossa eletään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja nämä kotikutoiset "oikeustieteilijät".

   Poista
  2. Hauskoja nämä tieteilijöiksi ja tutkijoiksi esiteltävät vihervasemmiston propagandistit jotka eivät ole kommentoimastaan aiheesta tehneet ensimmäistäkään tutkimusta joka olisi jonkun toisen tutkijan toistettavissa samoilla lopputuloksilla. Pamfletit ja kyselyt tyyliin "onhan purra rasisti, onhan?" kun eivät täytä tutkimuksille oikeasti asetettavia vaatimuksia. Pseudotieteilijöitä parhaimmillaankin, mutta todellisuudessa propagandisteja göebbelsin tyyliin.

   Poista
  3. Etkö thor... ymmärrä lukemaasi?

   Poista
  4. Etkö osaa kirjoittaa niin että saat ajatuksesi esille? Tuo oli selvästi tulkittavissa veetuiluksi edelliselle kirjoittajalle että hän on itseoppinut tieteilijä ja hänen sanomansa soopaa. Jos haluat vaikuttaa, opettele kirjoittamaan niin ettet tule väärinymmärretyksi. Jos tästä siis oli kyse.

   Poista
 15. Professorin lopussa viherkommaritoimittelijoille antamat vihjeet ovat liian vaikeita päätellen journalismin tasosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pelottava näkemys. Toisaalta edellisen hallituksen toimien valossa saatat hyvinkin olla oikeassa.

   Poista
 16. Petteriltä pitäisi kysyä, että kannattaako hän naisten jätesäkittämistä. Voisi kysyä myös sitäkin, että pitääkö hän hyväksyttävänä sellaista kehitystä, jossa suomalainen kantaväestö muuttuu vain yhdeksi vähemmistöksi omassa maassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petterihän on jo siirtynyt ps leiriin, ainakin maikkarin uutisten mukaan.

   "Oppositio ajaa eduskunnan istuntotauon keskeyttämistä, jotta eduskunta voisi keskustella Petteri Orpon (ps.) hallituksen viimeaikaisista kohuista."

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/katso-lista-naista-kahdeksasta-syysta-eduskunta-on-kutsuttu-koolle-kesken-istuntotauon/8738668

   Poista
  2. Voi kyllä olla, että opposition ja lehdistön ajojahti saa pääministerinkin avaamaan silmänsä tosiasioille.

   Poista
  3. Mikä ajojahti? Mediahan vaan kertoo kaikille sen, mitä persut kirjoittelevat netissä.

   Eikö nettikirjoittelulla poliitikko halua mielipiteensä julki? Nyt saavat ilmaista mainosaikaa. Kannattaisi olla tyytyväinen eikä valittaa.

   Poista
  4. Kertoisivat sitten aina koko kirjoituksen ja kontekstin, eikä vain pieniä valikoituja palasia tarkoitushakuisesti.

   Poista
  5. Juu, kertoisivatkin. Sitten vasta persut ulisivatkin kun kerrotaan ihan kaikki:))

   Tuosta voisi tosiaan joku kunnollinen lehti, esim Suomen Luvalehti, tehdä kattavan jutun ja julkaista ihan kaiken.

   Sen jälkeen Suomesta ei löytyisi niin tyhmiä tarpeeksi että persut pääsisivät edes eduskuntaan.

   Poista
  6. Eivät ulisisi, koska itse julkistavat niitä kokonaisina kommenttien kera niissä medioissa joihin heillä on pääsy. Se että vihervammistomedia ei olisi portinvartijana ja selittäjänä kaikelle mahdolliselle on näille toimittelijoille hirvityksen kauhistus, eivät varmasti julkista alkuperäisiä tekstejä kokonaan koska sehän poistaisi heiltä mahdollisuuden valehdella mitä niissä lukee ja on "tarkoitettu".

   Poista
  7. No, pitää yrittää saada joku valtamedian toimija tekemään urotyö ja saada julkaistua kaikki tuo "kontekstistaan irroitettu" paska. Eiköhän se loppukin ole sitä itseään.

   No, suomalaiset näkevät jo lävitsenne. Hyvä hallitus. Paljastui persujen rasismi. Paljastui myös persujen organisaation kyvyttömyys. Todella ohuella pohjalla kärki.

   Poista
  8. No niin. Saatiinpahan tänne tyhmällistön anonyymejä edustajia. Tuon rasismin voit työntää pyllyysi. Toisaalta myös: tyhmyys ja vähä-älyisyys ei ole asioita, joita anonyymistikaan kannattaisi mainostaa.

   Poista
  9. Tuossa hieman aiemmin Thorvald jo osui lähes oikeaan nimityksestä, vihervammaisto.

   Poista
 17. Sauli Niinistö on jo kommenteissaan valinnut puolensa, mutta kun kuitenkin väittää olevansa koko kansan presidentti, niin voisi katsoa asioita myös toiselta puolelta. Sanoa soo soo näille natsikirkujille, vai pelkääkö sale joidenkin tulevien hillotolppien vaarantumista jos ei ole sutena susien joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sauli saa ohjeensa wef:in klasulta, kuten edellinen hallituskin.
   Ja nyt klasu on ilmeisesti antanut käskyn, ettei "väärä" puolue saa olla hallituksessa sotkemassa agendan ajamista.

   Poista
 18. Oliko Perussuomalaisten ja Purran näkemys maahanmuutosta jokin yllätys? Miksiköhän ihmiset äänestivät ps:ää ja Purraa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkemys maahanmuuttoon ja rasismi ovat ihan eri asioita. Jälkimmäinen on tullut laajemmin tietoisuuteen vasta vaalien jälkeen. Persut menee kovaa vauhtia 5 prossan puolueeksi.

   Poista
  2. Ainakin itse äänestin persuja, koska en halua kutsumattomia vieraita pöytääni. Joka kesäinen iltapäivälehtien aihe on kysellä kokemuksia kesämökille pelmahtavista vieraista. Monet ovat närkästyneet vieraidensa itsekkyydestä ja mökin isäntäväen hyväksikäyttämisestä. Suurin osa lukijoista varmaankin ymmärtää närkästymisen, mutta valitettavasti läheskään kaikkien älli ei riitä näkemään tätä laajempia asioita.

   Poista
  3. On tosiaan jännittävää nähdä seuraavat puoluekannatusmittaukset. Itse en uskalla edes arvailla mihin suuntaan Perussuomalaisten kannatus muuttuu. Vai muuttuuko lainkaan.

   Poista
  4. Se on tuo rasismin määrittely mielenkiintoinen seikka. Sen vanhan YK:n määritelmän mukaan asioita katsottaessa nämä median ja vihervasemmiston edustajat ovat rasisteja, mutta heidän oman määritelmänsä, hyvin laajan sellaisen, mukaan eivät olisi, koska hehän nimenomaan haluavat asettaa ihmisiä eriarvoiseen asemaan heidän sukupuolensa, rotunsa, ihonvärinsä, uskontonsa, mielipiteidensä, poliittisen kantansa jne. perusteella. Itse kannatan sitä alkuperäistä määritelmää, YK:n versiota, jossa ei laiteta ketään paremmaksi toista. Ja niin tekee muutkin perussuomalaiset. Eikö olekin kivaa kun voidaan olla kaikki ei-rasisteja, paitsi että vihervasemmisto ja media pitää meitä rasisteina ja me heitä. :-)

   Poista
  5. Jopas on typerä kommentti. Ei tuohon voi muuta sanoa kuin että voimia läheisillesi.

   Poista
  6. Kiitoksia Thorvaldille hyvästä taustoituksesta. Kyllä YK.n alkuperäinen määrittely on paljon parempi. Minkä tahansa ryhmän nostaminen etuoikeutettujen asemaan antaa sen ryhmän ”vain omaa etuaan ajaville” työkalun syyttää heitä asiallisesti arvostelevia rasismista yms.

   Ano 15.5 klo 6:16 voi vetää jätesäkin päälleen, sulkea suun tiukasti riittävän pitkäksi aikaa niin maailmassa on kaikki kohta paremmin.

   Jamppa vaan

   Poista
  7. Mun mielestä on jännittävää, että tänne on viimeaikoina ilmestynyt noita äärisosialisteja kirjoittelemaan jotain rasismi juttujaan. Ovako niin tyhmiä, että luulevat kaikkien oleva yhtä tyhmiä, että suuri osa tätä blogia seuraavista osaa lukea kuten sosialistien leirissä jossa jokainen sana puolueen tuottamissa papereissa on pyhää suurta korkealta julistettua sanaa ei kukaan koskaan epäile paskapuheeksi.

   Poista
 19. Olen minäkin Malmilla ja lähi-itäkeskuksessa käynyt enkä ole siellä nähnyt tunnistettavissa olevia mustia säkkejä. Purra on mielestäni havainnoinut aivan oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta hän ei kirjoittanut ihmisestä, vaan siitä, mitä näki.

   Poista
  2. Minusta hän kirjoitti alistetuksi ymmärtämästään naisesta hyvin epäeettisesti.

   Poista
  3. Kaikki naisethan joka paikassa haluavat pukeutua säkkiin. Ihan selvästi oma valinta, kukapa nainen ei haluaisi. Sarkasmia (suvaitsevaisille tiedoksi).

   Poista
 20. Onkos Arto Luukkanen muuten heitetty ulos viherkommunistilehti Uuden Suomen Puheenvuorosta, kun ei löydy enää mitään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi Sosialisti siivoa väärät mielipiteet mielivaltaisilla banneilla. Siellä on ilmiantajina luotetut vihervasurit.

   Poista
 21. Olen pitkään ihmetellyt Uuden Suomen linjaa, joka käy jo omiensa kimppuun. Puheenvuoropalstan kommentoijista suurin osa on Marin-kultin jäseniä, eivätkä edes yritä peitellä persuvihaansa. Usein keskustelu menee henkilökohtaisuuksiin, ala-arvoiseksi inttämiseksi ja lapselliseksi haukkumiseksi. Eipä tarvitse sinnekään enää vaivautua. Pitäkää tunkkinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tosiaan on hämmästyttävän lapsellista sakkia. Riitaa, ilkeilyä ja haukkumista, aikuiset miehet.

   Poista
 22. Jos mennään henkilökohtaisuuksiin, niin uuden suomen turpealla päätoimittajalla oli niin norsunvitun ilme pöllöraadissa, kun hän puhui Riikka Purrasta. Eli kuka itsensä ylentää jne. Ovatko nämä itsensä ylentäjät sitten tavallisen kansalaisen yläpuolella?

  VastaaPoista
 23. Henkilökohtaisuuksiin menosta on tässä Twiitissä hyvä esimerkki, kun Halla-aho kertoo että mentäisiin työjärjestyksen ja vakiintuneiden käytäntöjen mukaan, eikä sosiaalisessa mediassa huutamalla, joka muistuttaa "punakaartimeininkiä".

  Tässä sitä parempaa, ei henkilöön menevää keskustelua käyttäjän Ode@almakkapakala taholta:
  https://twitter.com/almakkapakala/status/1679496110560116736?s=20

  [Mikä VITTU on "punakaartimeininki"?
  KERRO, PERUSTELE!

  ÄLÄ VIHJAILE!

  Perkeleen narsistiseen tapaan (!) kannattajiaan johdatteleva, epädemokraattisia toimintatapoja käyttävä "kaikkien suomalaisten yhteinen" puhemies (aarghh.. tuokin instituutio on saastutettu näin🤬🤢)]

  Mitäpä tähän sanomaan?

  VastaaPoista
 24. "Tapa talonpoika päivässä"(irroitettu asiayhteydestä), tämä maailman onnellisin maa on siinä mallissa että vituttaa heti aamusta herätessä, jos olisin nuori niin lähtisin vittuun täältä, enää ei pääse.

  VastaaPoista
 25. เล่นเกม Pgslot อย่างไรให้สามารถเอาชนะเกมได้ง่ายๆ ถอนเงินออโต้ ใครที่ชื่นชอบการเล่นเกมสล็อต สล็อตออนไลน์เพื่อการเดิมพันและทำเงินวันนี้ pg slot เราขอมาแนะนำ โปรโมชั่นเพียบ!

  VastaaPoista
 26. PGSLOT LOBBY เป็นโปรแกรมสำหรับการเล่นเกมสล็อตออนไลน์ที่ได้รับความนิยมและเป็นที่รู้จักในวงการเกมสล็อตออนไลน์ของไทย PG SLOT โดยมีการออกแบบและพัฒนา

  VastaaPoista
 27. Nyt vaan lukemaan kansanedustajien viestejä. Moni on varmaan ilmoittanut niissä kesämenoistaan. Näin olisi puhemiehen helpompi päättää, milloin kutsuu eduskunnan koolle siten ettei hallitus kaadu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä hallitus kaatuu melko suurella todennäköisyydellä ja aika pian.

   Poista
 28. Olisikohan syynä tähän kaikkeen se, että ihmiset eivät enää lue eivätkä ymmärrä mitä kirjoitetussa tekstissä sanotaan ja mitä se tarkoittaa? Suomalaisethan ovat tyhmentyneet 80-luvulta lähtien tasaista tahtia. Sitä ei selitä maahanmuutto. Lukemisen väheneminen ehkä selittää.

  VastaaPoista
 29. Eli toimittajien pitäisi lukea enemmän koska eivät ymmärrä lukemaansa? voisin olla samaa mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä toimittajatkin voivat lukea enemmän, mutta erityisesti sinulle ja kohtalotovereillesi suosittelisin lukemista.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Taisi osua toimittajaan, kun pitää tulla syyttelemään muita lukemattomuudesta. Oletko muute tutustunut tilastoihin ja persuihin lainkaan? heidän poliitikoissaan on melkoisen paljon enemmän yliopistoväkeä kuin luulet, samoin äänestäjissään yliopiston käyneitä liike-elämässä sekä vientiteollisuudessa työskenteleviä. Vihervasemmisto on täynnään dropouteja ja työttömiä tai enintään valtiolle ja yhdistyksiin "työllistyneitä".

   Poista
 30. Esimerkiksi Antti Kurvisesta puhuttaessa olisi hyvä aina mainita, että puolustellessaan vääriä hintatietoja myyntiartikkeilihinsa laittanutta k-kauppiasta kertoi hän; Että kauppiaan näyttö ei ollut yhteensopiva näppäimistön kanssa. Olisi hyvä mainita patologisten valehtelijoiden taustat samaan tapaan kuin halla-ahon tuomiosta valtamedia kerto(i)o jokaisen uutisoinin yhteydessä tämä olisi sitä oikeaa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

  Mitä suomenkansa hyötyy siitä, että edustajina on varkaita ja valehtelijoita? Hyötyvätkö edes ne toimittajat joo joku satunnainen saa korruptiopaikan valtiosihteerinä mutta siihen se jää, hirvittää ajatellakkin kun lähes kaikki ovat päivi räsästä myöten paskanjauhajia, että kuinka paljon paremmin asiat suomessa olisivat ilman niitä.

  Päivi Räsänen muuten kertoi junnilasta osatotuuksia ja vääristeli sen sanomisia, hassua, että siinä raamatunkohdasta josta ollaan oikeudessa mainitaan homojen lisäksi myös varkaat ja väärintekijät, kysyisipä joku tätä räsäseltä nyt kun sen taivaspaikka on mennyt, että kuinka se suhtautuu tuohon kohtaan jossa se itse tuomittiin..

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!