keskiviikko 26. heinäkuuta 2023

HS:n Paavo Teittinen on tekemässä juttua Wille Rydmanin viesteistä vuodelta 2016

Tänä aamuna en voi olla kirjoittamatta Wille Rydmanin tapauksesta. Hän nimittäin kertoi eilen sosiaalisessa mediassa Helsingin sanomain hänestä aiemmin valheellisia väitteitä julkaisseen ja siksi rikostutkinnassa olevan toimittajan Paavo Teittisen ottaneen yhteyttä. 

Teittisen viestin sisältö oli seuraava: "olin sinuun yhteydessä pyytääkseni kommenttia mahdollista juttuani varten. Selvitän tietoja, jotka liittyvät entiselle puolisollesi vuonna 2016 kirjoittamiisi viesteihin. Näissä viesteissä olet käyttänyt muun muassa rasistista kieltä. Pyydän olemaan yhteydessä tämän päivän aikana, jos haluat kommentoida ko. viestejä ja niiden sisältöä."

Rydman totesi viestissään, että "on HS:llä pokkaa. Toimittaja ja hänen lähteensä, jotka ovat jo valmiiksi rikostutkinnassa minuun kohdistuvasta törkeästä kunnianloukkauksesta, lähtevät uuteen hyökkäykseen. Ei ole niin matalaa rimaa, ettei HS sitä alittaisi. Jos rima on maassa, Teittinen kaivaa tunnelin sen ali."

Asiaan otti kantaa myös Suomen Kuvalehden toimittaja Mikko Niemelä kirjoittamalla, että "@PaavoTeittinen saat tästä ministerin tviitistä hyvän siteerauksen juttuun. Kertoo olennaisen hänen suhtautumisestaan koko asiaan".

Nähtävästi kahden suomalaisen ns. "laatulehden" toimittajat ovat vaipuneet niin alas, että ryhtyvät jätetyksi tulleen naisen koston välikappaleiksi. Ja vielä jatkavat tässä roolissa siitä huolimatta, että nainen oli syöttänyt jo aiemmin niin paksua pajunköyttä, että tämän työkaluksi ryhtynyt Teittinen on joutunut rikostutkinnan kohteeksi - ja toivottavasti saa aikanaan myös rikostuomion.  

Ihmettelen syvästi suomalaisen ns. laatulehdistön kadonnutta tasoa. Kun ei enää osata kirjoittaa oikeista asioista, kelpaavat jopa seitsemän vuotta vanhat yksityisviestit toimittajan aiheeksi ikään kuin niiden julkaisufoorumi olisi jokin roskalehti. Säälittävää.

* * *

Ei yhtä vanhaa asiaa ilman toista, joten kirjoitan tähän loppuun myös ilmastoasiaa. Näin siksi, että Helsingin sanomat otti pääkirjoituksessaan kantaa ministeri Kaj Mykkäsen (kok) kommenttiin, jonka mukaan keskeisin ilmastotoimi Suomessa on tehtaanpiippujen tulppaaminen. Otin pari päivää sitten itsekin kantaa asiaan huomauttamalla ihmiskunnan edistyksen perustuneen tieteeseen ja teknologiaan - ja muistuttaen, että metsien hiilinieluja uhkaavat lämpenevässä ilmastossa hyönteistuhot.

Ilmastonmuutosta on kommentoinut myös Petteri Taalas, jonka mukaan Kreikan saaristossa nähdään nyt ilmastotutkijoiden jo 1980-luvulla ennustamia ongelmia. Tämä sai minut jälleen kerran katsahtamaan pohjoisen merijään laajuuden kehitystä. Senhän voisi kuvitella sulavan juuri nyt todella rivakasti, koska Pohjoisen Atlantin pintavesi on lämpöisempää kuin koskaan mittaushistorian aikana. 

Yllätykseni oli melkoinen kun havaitsin, että pohjoisen merijään laajuus on ajankohtaan nähden (heinäkuun 24. päivä) tilaston kymmenenneksi pienin. Taakse jäävät vuodet 2007, 2011, 2012, 2013, 2016, 2017, 2019, 2020 ja 2021.

Totta on kuitenkin se, että kun viimeksi kirjoitin aiheesta merijää oli laajimmillaan sitten vuoden 2014 eli sen suhteellinen laajuus verrattuna lähivuosiin on pienentynyt. Sen sijaan ennätysvuoteen 2012 verrattuna pohjoisen merijään laajuus on reilut viisi prosenttia suurempi - viimeksi kirjoittaessani ero oli hiukan alle viiden prosentin - joten siihen nähden se on pikemminkin laajentunut kuin supistunut. Tämä voi toki johtua myös vuoden 2012 anomalian poikkeuksellisuudesta. 

Saa siis nähdä, virtaako Pohjois-Atlantin lämmin vesi lopultakin arktiselle alueelle ja ryhtyy sulattamaan pohjoista merijäätä. Ja sitä kautta tuo yhä lähemmäksi sitä päivää - joka ilmastotutkijoiden mukaan on väistämättä edessä - että arktinen jää sulaa kokonaan pois.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
HS katkeroituneen naisen työkaluna

35 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä kummallista, onko kansanedustaja joku hemmetin virasto, jolla on lakiin kirjattuna velvollisuus luovuttaa henkilökohtaiset viestinvaihdot toimittajan näitä kysyessä? Että "terve terve, viitsitkö pistää viime vuoden sähköpostit ja WhatsAppin -viestit, sekä tiliotteet, teen juttua. Teen jutun joka tapauksessa, mutta jos haluat kommentoida?"

    Kummalliseksi on mennyt ja huolestuttavaa on, etteivät näe tuossa mitään outoa. Asiasta mainitseminen on arvatenkin maalittamista ja journalistin työn estämistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wille Rydman (ps) on myös elinkeinoministeri.
      Varmasti hänellä on parempaakin tehtävää kuin "palvella" toimittajaa.

      Poista
    2. Teittinen ja joku polku-Miina rikkovat viestintäsalaisuuden. Julkisuus menee täysin järjettömäksi lekkeripeliksi kun puolin ja toisin selataan nettiä ja haetaan todisteita ”rasismista”. Jopa Erkki Tuomioja on saatu kiikkiin Suomen Uutisissa.

      Poista
  2. Lienee Seiska-lehti kauhuissaan kun Helsingin Sanomat on tullut sen tontille eli roskalehtien kilpailu on toden teolla alkanut.

    VastaaPoista
  3. Asiahan on täysin selvä. Suomalainen lehdistö on päättänyt tukea vihervasemmistoa hallituksen kaatamisessa. Siksi nyt lietsotaan rasismikohua, jotta saadaan koko kansa nostettua PS:ää vastaan. Vetoapuakin piti hakea ihan ulkomaita myöten. Vastuutahan tällaisesta myyräntyöstä eivät lehdet tietenkään kanna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun Tampereen yliopistossa tehtiin muutama vuosi sitten tutkimus viestintää opiskelevien puoluekannasta, yli 90% kannatti vihervasemmistoa. Parempaa ei siis ole luvassa, paremminkin voisi laulaa Matin ja Tepon kanssa, että minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy...

      Poista
    2. Tampereen punayliopistossa toimittajia koulutti mm. tunnettu taistolais-professori Kaarle Nordenstreng, joka aikoinaan kävi ammentamassa korkeinta kommunismin oppia Moskovassa asti. Otaksuttavasti hän jakoi sitä avokätisesti toimittajaopiskelijoille.
      Hän piti jäähyväisluentonsa v. 2009, joten nuorimmat nykyisistä, hänen tarjoamaansa kommunismin myrkkyä nauttineista punakaartilais- ja viherpunakaartilais-toimittajista lienevät n. kolmeviitosia iältään.

      Poista
  4. Tosiaan erikoista, että Suomen Kuvalehden kaltainen toimija lähtee puolustamaan Helsingin Sanomien likasangojournalismia. Venäjällä tämänkaltaiselle toiminalle on ihan oma nimensä, kompromaatti, mikä tarkoittaa vastapuolen poliittisen toimintakyvyn vahingoittamista nostamalla henkilöön liittyviä kiusallisa yksityiskohtia, joko todeliisia tai väärennettyjä tai muuten paikkaansapitämättömiä. Jos haluaa mennä taakse historiassa, niin Tuomioja on 60-luvulla kirjoittanut artikkelin, missä puhutaan Yhdysvaltojen neekereistä, joten missä vaiheessa aikajanalla historian kaivaminen lopetetaan. Politiikot eivät välttämättä ole aina sieltä penaalin terävimmästä päästä, joten Mykkäsen viesti on sikäli huono, että jostain suomalaisen elinkeinoelämänkin on tehtävä tulosta ja suomalaisen teollisuuden päästöt ovat globaalisti merkityksettömiä. Mitä tulee Välimeren paloihin, niin on toki helppoa syyttää ilmastonmuutosta, mutta Välimeren alueella on tunnettu tosia-asia, että merkittävä osa paloista on tahallaan sytytettyä jonkin hyödyn saamiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erkki Tuomiojan artikkeli neekereistä löytyy PT-mediasta:

      https://pt-media.org/2023/07/23/erkki-tuomioja-jai-kiinni-jarkyttavasta-rasismista/

      Jamppa vaan

      Poista
    2. Jos tuon olisi kirjoittanut samoihin aikoihin persu, niin mediarummutus olisi armoton. Persuille ei ole minkäänlaista suojaa, toisin kuin paremmalle väelle.

      Poista
    3. Oujee, jos toi nyt on ylipäätään oikea julkaisu eikä feikki niin artikkeli on siis ollut jossakin lehdessä ehkä 60-luvulla. Jostain syystä juökaisun mimeä tai päivämäärää ei mainita millään tavalla.

      No nyt, jokainen tietää, että nrekeri-sana oli ihan korrektia kielenkäyttöä vielä 80-luvulla. Siihen tuli rasistisia vivahreita vasta myöhemmin.

      Poista
    4. Kaikki tietää ja kaikki ymmärtää, mutta kun kyse on persuista niin ymmärrys unohtui ja kukaan ei tiedä mistään mitään paitsi sen, että persu on rasisti: sanoi n-sanan millä vuosikymmenellä tahansa.

      Poista
  5. Tuohon ilmastoasiaan liittyen, on tuo "ilmastonmuutos" se seuraava "pandemia", jota tullaan rummuttamaan mediassa huolella, kuten jo olemme nähneet.
    Monia jo naurattaa nuo punaisena hehkuvat "sääkartat", jotka kertovat meille, että jo 20°C lämpötila pitää merkitä punaisella, että vähempilahjaiset kuvittelisivat sen olevan niin kuumaa, että se sytyttää metsät palamaan.
    Alla olevalla videolla kerrotaan tuosta ilmastorummutuksesta, joka nyt on menossa.

    https://rumble.com/v31usl4-ilmastonmuutos-on-seuraava-pandemia-rapsodia.info-tekstitys.html

    Ja tässä jutussa kannattaa katsoa alimpana oleva video, niin näette, miten esim. ne Kanadan metsäpalot syttyivät "ilmaston" vaikutuksesta.

    https://injektiopiikki.com/2023/06/08/mika-sytytti-kanadan-metsapalot/

    VastaaPoista
  6. Tässä päivänä eräänä silmäilin suomen kuvalehteä kirjastossa. Apu ja seura ei enää käsiini eksy, niin vihermarxilaiseksi on kumpikin muuttunut. No näillä kahdella lehdellä tavoitetaan vanha väestö, joka ei seuraa proffaa eikä esim puopoloa tms. Eli propagandaa saadaan vanhuksillekin vietyä, jos yle jostain syystä ei aina onnistu. Niin tuo suomen kuvalehtikin henkii jotenkin tätä nykymenoa, ei heilläkään riitä uskallus mennä vastavirtaan. Entinen laatulehti.

    VastaaPoista
  7. Suomen Kuvalehti laatulehtenä taitaa vedellä viimeisiään, kun sinne on palkattu sellaisia valopäitä kuin Aurora Rämö ja Vappu Kaareoja, jotka 10 vuotta sitten tekivät Ylioppilaslehteen jutun housuunsa paskomisesta bussissa matkalla Helsingistä Turkuun. Kertoo aika paljon heidän ajatusmaailmastaan ja sivistyneisyydestään tai paremminkin sen puutteesta.

    Mitä sitten tuee tuohon ilmastonmuutokseen ja ilmaston lämpenemiseen niin senhän piti näkyä ja tuntua eniten täällä pohjoisessa. Nyt etelässä metsät palaa (ei ole haravoitu!) ja ilmastonmuutoksen joku toimittaja näkee ikkunasta kuten Greta Thunbergkin näkee hiilidioksidin paljain silmin. Ei pelkkä kuumuus sytytä tulipaloa, se nyt on päivänselvää, mutta saavatpahan lehdet kirjoitettavaa mikäli rasismijahdilta ja muulta perussuomalaisten vainolta ennättävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaan ja maailman tapahtumat luotettavasti.
      Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen globaalitalouden trendien lisäksi on tärkeää tietää myös, mitä Suomessa tapahtuu. Kertoo SK: toimittaja Aurora Rämö ja toimituspäällikkö Vappu Kaareoja.
      Voisiko sanoa että: paska reissu, mutta tulipahan tehtyä?

      Poista
    2. Eivätkö nämä kaksi toimittajaa ole samat henkilöt, jotka aikoinaan tekivät jutun siitä, kuinka he paskansivat housuunsa (ainakin väittivät tehneensä niin) bussimatkalla. SK katsoi tämä riittäväksi meriitiksi palkkaamiseen lehden toimitukseen.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d06a94f2-51c1-45b6-979f-8f0171efd063

      Toinen professori

      Poista
    3. Oho, tämä jo kerrottinkin yllä.

      Toinen professori

      Poista
  8. Hyvä puoli asiassa on että "Natsi-rasistipersut" näyttää olevan loppuun kaluttu luu. HS tulee kohtapuolin vähentämään henkilökuntaansa ja Teittisenkin pitää epätoivoisesti pysyä julkisuudessa ja herättää mielipiteitä.
    Toinen asia on sitten jos joku vielä uskoo että meillä on riippumaton media joka ei ole poliittisessa ohjauksessa ja opastuksessa. Ei tarvitse kuin miettiä Kekkosen Koiviston ja Halosen ulostuloja ohjeineen. Kuinka paljon esim HS toimituksien sisällä painostetaan oikeaan kirjoitteluun on arvailujen varassa mutta tulos on nähtävissä ja luettavissa joka päivä. Tuskin asia on parempaan suuntaan mennyt esim Heikinheimon Mätämunan muistelmien ajoista.

    VastaaPoista
  9. En ota muuhun kantaan kun tuohon "ilmastomuutokseen". Ensinnäkin Kreikassa tuhopolttaja sytyttänyt palot samaa epäillään myös muissa maissa. Toinen juttu, ei ole mikään ilmastomuutos menossa vaan ilmiö nimeltä, El Niño. Nyt on menossa tieteen päälle sylkeminen ja tilalle tulossa valetiede joka ei perustu mihinkään muuhun kun valehtelulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riittävällä rahasummalla voi ostaa hyvin monenlaisia valetieteen tuloksia. Tällä hetkellä varsinkin ilmastohuijarit käyttävät niitä, ennenkaikkea kasvien välttämättä tarvitseman hiilidioksidin "tuhoisasta" vaikutuksesta ilmastoon.

      Poista
    2. Kanadalainen professori Tim Ball on kirjoittanut mm. seuraavat kirjat:

      Ball, Tim (2016). Human caused global warming : the biggest deception in history. Tellwell Talent. ISBN 9781773021300.
      Ball, Tim (2014). The deliberate corruption of climate science. Stairway Press. ISBN 9780988877740.
      Ball, Tim; Siddons, Alan; Olson, Joseph A.; et al. (2011). Slaying the sky dragon : death of the greenhouse gas theory. Stairway Press. ISBN 9780982773413.

      Kirjojen nimet suomeksi:
      Ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen: historian suurin petos.
      Ilmastotieteen tahallinen vääristäminen.
      Taivaslohikäärmeen tappaminen: kasvihuonekaasuteorian kuolema.

      Poista
    3. Tässä yhteydessä ei tietenkään sovi unohtaa fanaattisimpien ilmastouskovaisten yli-gurua professori Michael E. Mann'ia, jonka jääkiekkomailateorian eräs kanadalainen tilastomatemaatikko osoitti huijaukseksi.

      Poista
  10. Äskettäin luin jonkun ilmastohutkijan jutun, että länsimaissa tämä kuumuusaalto johtuu fossiilisten polttamisesta, mutta kiinassa kerran n. 250 vuodessa sattuvasta säätilan ilmiöstä. Ja Kiinassa kuitenkin poltetaan vissiin eniten hiiltä kuin missään muualla.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  11. Tämän päivän Iltalehdessä oli Eevi Karvisen näkökulma metsäpaloista, joka oli otsikoitu: "Maailma palaa, ja sinä olet syypää – Myönnä se" Siis vaikka Suomalaiset tuottavat muistaakseni promillen verran näitä kasvihuonekaasuja, niin sinä olet syyllinen, vaikka voissa paistaisi kuin ryssän. Siis kaikki Suomalaiset ovat syyllisiä, vaikka ei olisi siellä etelässä käynytkään. Vähän sama kuin valtakunnansyyttäjä Toiviainen sanoi Jari Ronkaisesta, että syyllinen se on, vaikka oikeus hänet vapauttikin. Arkkipiispa Mäkinen syyllisti Suomalaisia siitä, että meillä on tämä kolonialismin taakka kannettavana. Koskahan
    tuota kolonialismia olisi kerinyt harrastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä syytös oli jo odotettavissa. Ja loppuviimeksihän se on perussuomalaisten syy. Ja Riikka Purran.

      Poista
    2. Stalin tiesi, ettei syyttömiä olekaan. On vain huonoja kuulustelijoita.

      Poista
    3. Stalin on Putinin suuri ihanne. Suomessakaan kaikki putinistit eivät halua sitä myöntää kuten esim. jopa presidenttiyttä tavoitteleva takkinsa kääntelijä Paavo Väyrynen.

      Poista
  12. Nyt jokainen tekemään rikosilmoitus ko toimittajasta, sillä hän sanoi jokaista suomalista rikolliseksi. Tuo oikeuttaa ihmisiä nostamaan häntä vastaan rikosilmoituksen, itse sen jo tein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhempasi olivat sisaruksia?

      Poista
    2. Tekipä tuo kipeää, taisin osua aika pahaan paikkaan. Toivonkin että olet yksi noista jotka oikeuteen joutuu vastaamaan teoistaan.

      Poista
    3. Ei se kipeää tehnyt. Mietin vain että pitää olla melko vajakki kun ei ymmärrä maailmaa edes tuon vertaa kuin sinä.

      Poista
  13. Hoh. hoijjaa. Taas mennään kovaa ja korkealla.

    Yle tänään

    Tärkeät merivirrat saattavat pysähtyä jo tällä vuosikymmenellä, tuore tutkimus ennakoi – suomalaistutkija suhtautuu varauksella

    Tutkimuksen mukaan virrat saattavat jopa pysähtyä ilmaston lämpenemisen seurauksena. Helsingin yliopiston ilmakehätieteen professorin mukaan asia vaatii lisää tutkimuksia.

    https://yle.fi/a/74-20042558

    Artikkelista poimittua

    Tuore tutkimus ennakoi, että merkittävät merivirrat voivat hidastua paljon ennakoitua aiemmin Atlantin valtameressä.
    Tutkimus julkaistiin Nature Communications -lehdessä eilen tiistaina. Asiasta kertoo esimerkiksi CNN.
    ...
    ...
    Tutkimuksen mukaan merivirrat voisivat pysähtyä ihmisen toimien vuoksi jopa jo 2025.
    Aiemmissa tutkimuksissa virtojen on arvioitu sammuvan myöhemmin. Uusi tutkimus ennakoi virtojen sammuvan tai romahtavan vuosina 2025–2095.
    ...
    ...
    – Tällaiset tutkimusmetodit sisältävät paljon olettamuksia, ja siinä mielessä niiden varmuus ei ole välttämättä hirveän korkea, Uotila sanoo uudesta tutkimuksesta.

    VastaaPoista
  14. Yle tänään

    HBL: Joukko RKP:n jäseniä perustaa äärioikeistoa vastustavan verkoston

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-166848

    Joukko RKP:n aktiivijäseniä perustaa verkoston, jonka tarkoitus on toimia ”vastavoimana äärioikeistolle”, kertoo Hufvudstadsbladet (HBL).

    Lehden yleisönosastolla verkoston perustamisesta kertovan kirjoituksen ovat allekirjoittaneet muun muassa RKP:n
    kansanedustaja Eva Biaudet, puolueen Helsingin kaupunginvaltuutettu Björn Månsson ja RKP-nuorten puheenjohtaja Julia Ståhle.

    Kirjoituksen mukaan hallituspohja ei sovi RKP:n arvoihin. Ryhmän tavoitteena ei ole toimia puolueen sisäisenä oppositioryhmänä, Månsson sanoo HBL:lle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös tuo Eva Biaudet jo arvuutellu mitenkä tulee äänestämään Rikka Purran luottamuksesta siihen malliin, että samalla tavalla kuin Junnilan äänestyksessä. Kun hallituspuolueen edustaja äänestää hallitusta vastaan, jopa useammekin kerran, niin eikös se ansaitse jo potkun perseeseen. Koska hän tekee myös tulevaisuudessakin niin, vaikka nyt ei hallitus siihen kaadukaan.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!