perjantai 5. helmikuuta 2021

Vieraskieliset asukkaat muuttavat pääkaupunkiseudun ympäryskuntiin

Helsingin sanomat kertoi tänä aamuna, että pääkaupunkiseudun kehyskuntien väestö kasvaa maahanmuuttajien takia. Viroa ja muita Baltian kieliä puhuvia muutti tarkastelujaksolla kehyskuntiin yhteensä 1 650 enemmän kuin niistä muutti pois. Seuraavaksi suurin ryhmä olivat venäjänkieliset, 1 126 henkeä ja heidän jälkeensä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kieliä puhuvat, 1 119 henkeä. 

Jutun perusteella ilmiön taustalla on ilmeisesti lähinnä työtä tekevien vieraskielisten henkilöiden palkkatasoon sopivien asuntojen tarve. Asiaa ei kuitenkaan ole tutkittu, joten myös muut selitykset ovat mahdollisia. 

Viime vuonna julkaistiin kuitenkin tähän aihepiiriin liittyvä kansainvälinen tutkimus. Sen mukaan etnis-kielellinen monimuotoisuus liittyy riskiin sosiaalisista hankauksista ja konflikteista, jotka vähentävät ihmisten halua asua suurissa asutuskeskittymissä. 

Tutkijat olivat keränneet maailmanlaajuisen aineiston, johon sisältyivät väestötiedot 3 540 ensimmäisen asteen hallintoalueista 170 valtiossa. Sen perusteella etnis-kielellinen jakautuminen ja polarisaatio ovat assosioituneet alhaisempaan urbanisoitumiseen ja johtanut alueilla useiden pikkukaupunkien kehittymiseen sen sijaan, että olisi syntynyt yksi suuri kaupunki.

Tutkimuksen perusteella perimmäinen syy pääkaupunkiseudun muuttoliikkeisiin saattaa siten olla asuntojen hintojen sijaan pääkaupunkiseudun monikulttuuristumisen myötä sen viime vuosina vähentynyt viihtyisyys.  

8 kommenttia:

  1. On se vaan metkaa, että vaikka jo kouluissa luetaan oppikirjoista, että "kulttuurit" syntyivät kun ihmiset lakkasivat vaeltelemasta ja asettuivat pysyvämmin paikoilleen, mitään tästä ei ole opittu eikä ymmärretty.

    Että sellainen yhteisöllisyys on siis meissä olemassa lajityypillisenä ja olemuksellisena tosiasiana. Ettei "nationalismi" ole mikään ismi, vaan lajityypillisesti sosiaalisen olennon kehityksen aste.

    Että esimerkiksi kulttuuriset hylkimisreaktiot eivät ole "rasismia", vaan niitä yhteisövoimia, jotka ovat meille välttämättömiä ja jotka on otettava huomioon, jos ylimalkaan haluamme pitää ihmisyydestämme kiinni. Toinen mahdollisuushan on se, että noidumme ymmärryksemme joillain ylevillä mutta vain sairasmielisiä tarpeitamme palvelevilla ideologisilla ismeillä.

    Kansaivaelluksessa ja muuttoliikkeissä tulevat näkyville perustavanlaatuiset ihmisyyden tekijät. Ne pitäisi tulkita oikein. Esimerkiksi sellaisia ihan hirvittävää ymmärtämättömyyttä osoittavia puheita, joita presidentti ja eduskunnan puhemies valtiopäivien avajaisissa päästelivät, pitäisi kenenkään kansakoulun käyneen suusta koskaan kuulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seppo Olkkonen tykkään kirjoituksistanne.
      Näen monet asiat kuvina. Presidentin kuvaillessa Capitolin valtausta puhemiehelle näin jo heidän välissään sen Capitolilla hilluneen turkiksiin pukeutuneen sarvipään liehuttamassa lippua ja ravistelemassa mustaa hiiltä hartioiltaan.

      Poista
  2. Globalistit ajavat Suomeen muotiaatteena liian kauan toiminutta monikulttuurisuutta kuin käärmettä pyssyyn. Eikö esimerkiksi New York ole avannut silmiä, ettei homma toimi? Muodostuu kiinalaiskaupunginosia, n-kortteleita, makaronialueita jne. No, äänestäjät päättävät Suomen suunnan. Kun äänestää saavat sellaisetkin, jotka muodin nimessä palelluttavat nilkkansa talvipakkasilla, ei tarvitse ihmetellä tätä hulluutta. Sotilasdiktatuurikin olisi parempi, kuin tämä kommarimedian ohjaaman vaalikarjan aikaansaama Eurostoliiton maakunta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se Amerikassa toimii, sillä se on aitoa. Amerikkalaiset ovat kumminkin ensin amerikkalaisia ja toisena tulee "vanhan maan" kulttuuri. Sitä vaalitaan vapaaehtoisesti, omalla ajalla ja kustannuksella. Eurooppalaisissa kansallisvaltioissa se ei toimi. Se on päälleliimattua muotia ja hyvesingalointia.

      Poista
    2. Uskallan olla eri mieltä siitä, että monikulttuurisuus toimisi USA:ssa. Siellä mustat ja latinot muodostavat jengejä, minkä takia rikoksen uhreina ovat usein valkoiset. BLM-protesteissa hajotetaan joku kaupunki. Tuskin valkoisilla on asiaa joka asuinalueelle. Meno esimerkiksi Malmössä on muuttunut samanlaiseksi.

      Poista
  3. Ruotsin Nässjössä nuorisojengi kävi rikkomassa eläkeläisnaisen talosta ikkunoita ja hän soitti poliisille. Tämä kävi nuorten kunnian päälle ja he sytyttivät talon tuleen, jolloin ilmeisesti liikuntavammainen nainen paloi elävältä.

    Tuollaista ei uutisoida Suomen lehdissä, koska se kuuluu monikulttuurisuuteen.


    https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/OQEx81/uppgifter-gang-javlades-med-kvinnan-fore-branden

    VastaaPoista
  4. Joskus dinosaurusten aikaan saksassa todettiin moniarvoisesta monikultturismista kun maahan haalittiin gastarbeitareita että kun jonkun alueen asujamistosta alkaa tietty prosentti ausländereitä joiden kulttuuritausta eroaa Helgojen ja Heinzien niin alkaa alueella yhteiskunnalliset ongelmat.

    VastaaPoista
  5. No mutta hyvät herrat, rouvat, kaikki siinä välissä ja näiden ahtaiden määritteiden ulkopuolella! Syy Professorin kuvaamaan ilmiöönhän on vain ja yksin kantaväestön rasismi kahdella tapaa: ensiksi paremmilla tulotasoillaan he ylläpitävät epäsuorasti kalliimpia asumishintoja ja toiseksi impivaaralaisessa umpimielisyydessään torjuvat kanssakäynnin muunmaalaisten ja muualta tulevien kanta-asukkaiden kera?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!