lauantai 27. helmikuuta 2021

Mistähän näissä on kyse?

Suomen perustuslain mukaan jokaisella maamme kansalaisella on oikeus palata kotimaahansa. Niinpä esimerkiksi Syyriassa ISIS:in islamistisen hirmuhallinnolle palveluksia tehneet henkilöt ovat voineet vapaasti palata Suomeen. 

Eikä pelkästään näin, vaan joitain heistä on jopa haettu kotimaahan veronmaksajien kustannuksella. Toki niin, että naiset ovat pääseet tänne lastensa siivellä eli lapsillaan ratsastamalla. Suomen Unicefin ja Amnestyn mukaan kyse on myös kansainvälisten sopimusten vaatimuksista.  

Tuoreen uutisen mukaan nyt on kuitenkin käynyt niin, että sikäläinen ISIS-vaimo ei voi palata saarivaltakuntaan. Eikä hänen annettu edes pitää maansa kansalaisuutta, minkä seurauksena naisella ei ole enää minkäänlaista kotimaata. 

Nainen etsii nyt oikeutta, johon voisi valittaa brittien päätöksistä. Jääkäämme siis seuraamaan, löytyykö maailmasta oikeutta, jolla olisi ymmärrystä terroristien vapaaehtoisille palvelijoille.

* * *

National Snow & Ice Data Center (NSIDC) seuraa pohjoisen napajään kehitystä. Ja minä puolestani seuraan sen nettisivuja, koska olen havainnut (esimerkki ja toinen), että maanpinnalta mitatut ja myös satelliittimittauksin määritetyt lämpötilat vaihtelevat jälkikäteisesti. Lisäksi ilmaston lämpeneminen on mallien mukaan nopeinta juuri arktisella alueella

Nyt on kuitenkin niin, että NSIDC:n tilastosivu ei ole päivittynyt kunnolla viikkoon. Äsken sitä katsoessani pohjoisen merijään laajuus oli kuvaajan mukaan kuitenkin suorastaan romahtanut helmikuun 21. päivänä. Kun klikkasin kyseistä päivämäärää siihen ilmaantui keltaisilla tikkukirjaimilla teksti "NO DATA".

Jatkossa onkin jännittävä seurata, mitä tilastolle tapahtuu sitten kun se aikanaan jälleen päivittyy. Ja verrata jään pinta-alasta kertovia tilastoja niihin tilastoihin, joita olen aiemmin tallentanut omalle tietokoneelleni. 

Toivon tieteellisen rehellisyyden nimissä todella, ettei jään historiallinen kehitys ole tilastojen päivittyessä muuttunut suhteessa tallentamaani (ja tämän blogin aiempiin kirjoituksiin dokumentoituun) menneisyyteen.

* * *

Suomessa hallitus on viime viikolla tehnyt päätöksiä, joilla on tarkoitus painaa alas koronavirustartuntojen määrä. Tämä on tietenkin ymmärrettävää nykyisessä tilanteessa, jossa määrät ovat lähteneet nopeaan kasvuun. Maamme lehdistö on puolestaan näiden lukujen varjossa kauhistellut sitä, kuinka ihmiset ovat väsyneet noudattamaan entisiäkin rajoituksia (esimerkki).

Itse kirjoitin neljä päivää sitten ajatuksia SARS-CoV-2-viruksen evoluutiosta. Siihen tekemäni laskelmat (ensimmäinen taulukko) osoittavat, mistä syystä virustartunnat ovat lähteneet uudelleen lisääntymään

Ja ei, kyse ei ole pelkästään - jos ollenkaan - ihmisten väsymisestä, vaan siitä, että virus on muuttunut entistä helpommin tartuttavaksi, minkä seurauksena se leviää aivan oleellisesti tehokkaammin kuin alkuperäinen virus. Ja juuri siksi tautitapausten pitäminen hallituksen tahtomissa määrissä edellyttää ihmisten kanssakäymiselle aiempaa tiukempia rajoituksia. 

Mutta miksi tätä asiaa ei kerrota julkisuudessa, vaikka aivan varmasti myös THL:n tutkijat tietävät tämä asian aivan yhtä hyvin kuin minäkin? Eli mistä ihmeestä tässä asiassa oikein on kyse?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
SARS-CoV-2 on muuttumassa virusfossiiliksi
Mitä tehdä terroristivaimoille ja heidän lapsilleen
Ylen valeuutinen vai ainoastaan huolimattomasti tehty esitys?

4 kommenttia:

 1. Ilmastoasioissa vastuu on aina kuulijalla, kuten professorinkin jäätikköseurannasta voi havaita. Lukemaansa ei voi ollenkaan luottaa, pitää ryhtyä itse faktantarkistajaksi. Esim Suomen ilmastopaneeli, jota johtaa valtiotieteilijä Ollikainen, ilmoitti viime syksynä, että ilmastoteknologia tulee lisäämään Suomen bruttokansantuotetta kahdeksalla MILJARDILLA. No, Vattin ihmiset eivät tuota purematta nielleet, joten ilmastopaneeli joutuikin myöntämään, että oikea arvio olisikin 80 MILJOONAA. Kohtalaisen iso virhe korkealta auktoriteetilta, jonka vaikutus Suomen elinkeinoelämälle on hyvin suuri. Näiden selvitysten pohjaltahan säädellään mm suomalaisten yritysten ja ihmisten verotusta ja verorahojen suuntausta. Tuo on Suomeksi sanottuna aivan pelletason toimintaa, ja tuollainen porukka joutaisi vaihtoon välittömästi.
  Kansainvälisellä tasolla ongelma on ollut myös se, että "ilmastotutkijat" eivät ole halukkaita antamaan dataansa muiden arvioitavaksi. Tästähän ilmastopaniikin kantaisähahmoihin lukeutuva Michael Mann taisi saada oikein tuomionkin oikeusistuimessa. Aivan perustellusti voi epäillä, että näillä tutkijoilla toimintaa ohjaavat aivan muut motiivit kuin pyrkimys objektiiviseen tieteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrkimyksenä on rahavirtojen suuntaaminen joidenki tahojen taskuun, siksiähän nyt onkin hirvee sota, kun ihmiset herää että tämä ilmastohumppa on täyttä fuulaa (vrt. keskiajan katollisen kirkon kolikko kirstuun kilahtaa ..)

   Poista
  2. "Ilmastoasioissa vastuu on aina kuulijalla."

   Tóuche! Kyllä sitä moni onkin miettinyt, että miksi meidän kaikkien pitäisi kuunnella jotakuta apukoulusta pinnaavaa ruotsalaista teinityttöä.

   Poista
 2. Minä ihmettelen tätä:

  https://www.kaleva.fi/hs-paljon-hehkutettuja-tullin-koronakoiria-ei-olla/3402039#kommentit

  ja tätä:

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007830016.html  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!