perjantai 23. marraskuuta 2018

Italian talous- ja muut opit

Italiassa nousi viime vaalien jälkeen valtaan ns. populistihallitus. Täältä Suomesta katsottuna sillä on ollut kaksi seurausta.

Ensimmäinen ja kiitollisuudella vastaan otettu on Välimeren yli suuntautuneen kansainvaelluksen vaikeuttaminen. Toinen ja vähemmän toivottu on ollut saapasmaan vahvasti jakopoliittinen budjetti, jota on moitittu EU:n johtoa myöden ja joka saattaa johtaa suomalaisenkin rahan päätymiseen italialaispankkien pelastusoperaatioihin.

Käytännössä Italian hallitus pyrkinee rahaa talouteen pumppaamalla kahteen tavoitteeseen. Niistä ensimmäinen on ihmisten pitäminen hyvällä tuulella eli hallituksen takana ainakin muutaman vuoden ajan ja toinen maan talouskasvun käynnistäminen velkarahalla. Toivoa sopii, että jälkimmäinen onnistuisi, koska vaihtoehtona on koko Euroopan laajuinen talouskriisi.

Yksinkertainen analyysi Italian tilanteen kehityksestä on siis sellainen, että mm. hillitön kehitysmaalaisten virta viime vuosien aikana johti maan kansalaisissa tyytymättömyyteen, jonka seurauksena he nostivat valtaan ns. populistisen hallituksen, joka toimii talouspolitiikassaan helppoheikin tavoin. Tai vastoin odotuksia löytää siihen odottamattoman ja yllättävän ratkaisun, jota kukaan ei osaa arvata.

Yksinkertainen oppi Italian tilanteesta on puolestaan sellainen, että minkä tahansa hallituksen - ja myös ylikansallisen organisaation (lue EU) - kannattaisi kuunnella tarkalla korvalla ihmisten toiveita ja näkemyksiä. Näin ei tehty Italiassa eikä ole tehty juuri Suomessakaan, eivätkä maanosaamme hallinneet perinteisten puolueiden johtamat hallitukset ole osanneet olla ärsyttämättä äänestäjiään, joiden palveluksessa heidän tulisi olla elintasopakolaisarmeijan sijasta.

Nähtäväksi jää kuinka käy Suomessa. Seuraava mittaus siitä on jo ensi keväänä ja paljon ehtii tapahtua sitä ennen. Niin Italian talouden kaatumisella EU:n syliin kuin maahanmuuton uudella kiihtymiselläkin olisi arvaamattomat seurauksensa.

Koska asiassa ei pitäisi olla mitään epäselvää, on Sipilän hallituksen löperö toiminta humanitaarisen maahanmuuton suhteen perin hämmästyttävää, sillä sen hinnasta saattaa tulla varsin kova niin hallituspuolueille kuin kansainvaelluksen uuden aallon sattuessa koko Suomen kansallekin. Toki näistä jälkimmäinen korjaa tulevien vuosien vaaliuurnilla asian joko paremmaksi tai huonommaksi.

Siis vähän kuin Italiassa sillä erotuksella, ettei kansainvaelluksen protestit luultavimmin keräävä Perussuomalaiset ole ainakaan toistaiseksi näyttänyt merkkejä saapasmaan nykyhallituksen kaltaisesta vastuuttomasta jakopolitiikasta. Pikemminkin päinvastoin.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maahanmuutto oli tämän aamun mediateema
Italian vaalit osoittivat demokraattisen vallan vastuun
Kreikasta Italiaan, Espanjaan ja Ranskaan

11 kommenttia:

  1. Maahanmuutosta puheenollen, ihmeellisen hiljaa ollaan tällä hetkellä GCM-sopimuksesta, vaikka Mykkäsen on ilmeisesti tarkoitus mennä allekirjoittamaan se 11. joulukuuta. Johon ei enää kovin pitkä aika ole.
    Soinihan tosin eduskunnassa sanoi, ettei se ole mikään sopimus, eikä sitä myöskään allekirjoiteta, mutta mitähän se Mykkänen siellä kokouksessa tekee. Soini lupasi, että hallitus tuo asian vielä uudelleen eduskunnan käsittelyyn, mutta aika alkaa käydä vähiin. Tämän asian salamyhkäinen käsittely kertoo kyllä kaiken olennaisen suomalaisen demokratian tilasta. Tiedotusvälineet säestävät parhaansa mukaan Sipilän ja Orpon pimityslinjaa, tänään oli Hesarissa sopimuksen merkitystä vähättälevä puheenvuoro. Halla-aho on sentään saanut sanotuksi, että kyseessä on erittäin vaarallinen sopimus, mutta pikkuisen enemmän ponnekkuutta vaadittaisiin nyt maahanmuuttokriittiseltä väeltä. Aika moni maa on jättäytynyt sopimuksen ulkopuolelle, ja ne ovat juuri niitä maita, jossa on erittäin terve suhtautuminen tolkuttomaan maahanmuuttoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä vähemmillä kansainvälisillä sopimuksilla ja kokousteluilla tultaisiin toimeen, sen parempi. Tuokin GCM-juttu, (joka kylläkin on käsittääkseni enempi julkilausuma, joita YK:ssa, EU:ssa ym. "Kansainvälisen Yhteisön™ organisaatioissa tehtaillaan kaiken aikaa) tultaneen Suomessakin korottamaan tuota pikaa mitä väkevimmin velvoittavaksi "kansainväliseksi oikeudeksi", jonka asettamia pyhiä velvoituksia ei saa millään muotoa kyseenalaistaa. Ja vaatimaan siihen vedoten yhä laajamittaisempaa rajojen (niiden viimeistenkin) avaamista. Enteet ovat ainakin aivan selvät, ja tuo sama kaava on nähty niin kovin monta kertaa aiemminkin. Mutta ei se tyhmä ole, joka paljon pyytää, vaan se joka siihen suostuu. Tai jotain...

      -J.Edgar-

      Poista
    2. En ole perehtynyt tuohon paperiin, mutta mikäli siellä ei selvästi todeta tavoitteeksi kehitysmaalaisten kansainvaelluksen pysäyttämistä ei sitä ole syytä allekirjoittaa. Tämän aamun lehdessä jopa Hillary Clinton neuvoi eurooppalaisia lopettamaan maahanmuuton. perustelut olivat käytännössä samat kuin tässä blogimerkinnässä.

      Poista
  2. Se, että niin moni maahanmuuttokriittinen maa kieltäytyy sopimuksesta kertoo, että se ei ole merkityksetön. Käykö tässä Suomen osalta niin, että takkinsa ties kuinka monta kertaa kääntänyt ja oman väkensä pettänyt Soini taas kerran puhuu muunneltua totuutta, ja Mykkänen kuitenkin allekirjoittaa Suomen puolesta paperin. Voisi melkein todeta, että Mykkänen voi sitten ottaa vain menolipun Afrikkaan.

    VastaaPoista
  3. "minkä tahansa hallituksen - ja myös ylikansallisen organisaation (lue EU) - kannattaisi kuunnella tarkalla korvalla ihmisten toiveita ja näkemyksiä. "

    Populismi tarkoittaa alun perin tavallisen kansan mielipiteitä ja toiveita toteuttavaa politiikkaa. Jostain syystä siitä on tullut nykyään kirosana.

    VastaaPoista
  4. YK on täysin mätä organisaatio!
    Samoin Euroopan Unioni, oikea demokratian irvikuva.
    Eurooppalaiset kansat alkavat saamaan tarpeekseen globalistien määräilystä.
    Oikeata monikulttuurisuutta on antaa itsenäisten kansallisvaltioiden ja kulttuurien säilyä.
    Nyt ajetaan Eurooppaan liittovaltiota ja manner täyttyy kehitysmaalaisista.
    Tuloksena on suuri "shithole" jossa kellään ei ole kivaa.
    Sisällissotia, etnistä ja uskonnollista eripuraa, sivistyksen ja kehityksen katoaminen tulee myös tapahtumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä sopii muistaa miten suomalaiset huijattiin EU-diktatuuriin:

      "Mediapomo Karhuvaara katuu
      Nyt samaa maahantunkeutujien lobbausta tekevät samat mediatalot.
      Mediatalojen kampanjointi EU:hun liittymisen puolesta
      Ilta-Sanomat 21.7.2010...", https://mvlehti.net/2015/12/26/mediapomo-karhuvaara-katuu/

      Asia varmistettiin vielä vaalipetoksella:

      "Suomalainen EU-vaalipetos tiivistettynä "A-nelosella"",
      http://jormajaakkola.fi/EY-vaalipetos%20A-nelosella
      (Jaakkola tosin näyttää vielä elävän Kansallisen Kokoomuksen aikaa nykyisen KANSATTOMAN Kokoomuksen sijasta. Olisi aiheellista hänenkin tehdä pieni päivitys pääkopassaan.)

      Ks. myös britti-patriootti David Noakes: "Expose the EU dictatorship and its police state",
      https://eutruth.org.uk/

      ”The EU has bribed 28 Prime Ministers with £10 million per treaty to sign away their nations and their freedom. Ordinary Ministers get less. Its much cheaper than building weapons and going to war, as Adolf Hitler did. [Viime vuosina on ilmaantunut säännön vahvistavia poikkeuksia kuten juuri Italia ja Visegrád-maat. Noakes ei ole enää jaksanut kaikilta osin päivittää parisenkymmentä vuotta sitten perustamaansa sivustoa.]

      ”The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)
      The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays BRIBES.

      The EU is an unelected 3 tier dictatorship on the soviet model, with a sham parliament in Brussels. IN TIME, THAT’S SLAVERY FOR ALL OF US."

      EU-diktatuuria täydellistetään pienten askelten taktiikalla, jotta ihmiset eivät huomaisi minne ollaan menossa ennenkuin se on myöhäistä.

      Kalergi-suunnitelma

      Poista
  5. "...he nostivat valtaan ns. populistisen hallituksen, joka toimii talouspolitiikassaan helppoheikin tavoin."
    Miten helppoheikki hoitaa talouspolitiikan? Saiskohan esimerkin läheltä, esim. Suomesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Vastuullisen" politiikan keulakuvana itseään mainostaman KANSATTOMAN Kokoomuksen eräs helppoheikki J.Käteinen kasvatti hallituskausinaan Suomen valtionvelkaa melkein 50 miljardilla eurolla ja palkkioksi pääsi Brysselin lihapatojen äärelle politrukkina toteuttamaan suomentuho-politiikan lisäksi euroopantuho-politiikkaa!

      Toinen KANSATTOMAN Kokoomuksen helppoheikki PettUri Urpo otti avosylin vastaan yhden syksyn 2015 aikana 30000 kehitysmaalaista kleptoparasiittia tuhoamaan sosiaaliturva-järjestelmäämme ja kasvattamaan lisää jo ennestään p-aukisen maamme valtionvelkaa, joka sitäpaitsi on lähes kokonaan KOROLLISTA ULKOMAANVELKAA.
      Ks. myös velkakello.fi

      Kalergi-suunnitelma

      Poista
    2. On syytä kuitenkin huomata, että Suomen talous ei ole lainkaan niin pahasti karilla kuin Italian. Sillä on merkitystä harjoitettavan politiikan riskien ja seurausten suhteen.

      Poista
    3. Hälyttävä merkki Suomen osalta on esim. se, että valtionvelkaamme on kasvatettu myös meneillään, joskin luultavasti lopuillaan olevan noususuhdanteen aikana. Jossakin vaiheessa vääjäämättä tulee vastaan veljen sijasta veljenpoika. Sitä ennen jo pelkästään ulkomaille maksetut korot alkavat rasittaa vaihtotasettamme enemmän ja enemmän; nykyistä pitkää matalien korkojen aikaa lienee pidettävä tilapäisenä poikkeusilmiönä.

      Kalergi-suunnitelma

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!