keskiviikko 8. elokuuta 2018

Typeryys kukkii Hollywoodissa

Ilta-Sanomat kertoi, että Donald Trumpin tähteä ollaan poistamassa Hollywoodin Walk of Famelta. Syynä poistamiselle on siihen kohdistuva jatkuva ilkivalta: jutussa olevassa kuvassa muistomerkki on särjetty murusiksi.

Ilkivalta on alkanut Trumpin nousua presidentiksi, joten sillä on poliittinen tarkoitus. Eli ilkivallan tekijät edustavat Trumpia vastustavaa aatesuuntaa.

Jutussa ei kerrota sen enempää ilkivallan tekijöistä. Jäin kuitenkin miettimään sitä, miksi jotkut ihmiset ryhtyvät harrastamaan ilkivaltaa jopa katuun upotettua kiveä kohtaan.

Hakematta tuli mieleen ennen kaikkea amerikkalaisen liberaalimedian jatkuvasti ylläpitämä Trumpin vastainen uutisointi, jota myös suomalainen media toistaa. Näin saatetaan ylläpitää ihmisten negatiivisia tunteita ja ehkäistään tilanteen normalisoitumista. Asiaa ei helpota se, että ainakin osalla median kirjoittelusta on myös faktapohjaa.

Toisaalta jäin miettimään poistamispäätöstä ajavia kaupunginhallituksen jäseniä. Mitä heidän päässään mahtaa liikkua nyt, kun laittomuuden edessä ollaan valmiita nöyrtymään. Tahtovatko tunnetusti arvoliberaalin kaupungin poliittiset päättäjät näin osoittaa olevansa samaa mieltä ilkivallantekijöiden kanssa? Vai haluavatko he vain osoittaa heikkoutta sen edessä?

Onhan selvää, ettei Suomessa toimittaisi samalla tavalla. Meillähän on valtakunta täynnä muistomerkkejä entisiltä ajoilta, eikä ilkivaltaa juurikaan esiinny. Jopa kiihkeästä vasemmistostaan tunnetun Tampereen Mannerheim-patsas on saanut olla suhteellisen - joskaan ei kokonaan - rauhassa, vaikka se kuvaa nimenomaisesti sisällissodan valkoista kenraalia.

Sen sijaan vasemmistoon ja sosialismiin liittyvät muistomerkit eivät tunnu herättävän Suomessa suuria tunteita. Huvitusta korkeintaan, kuten jokainen vähänkään historiaa tunteva on kokenut kävellessään vaikkapa Helsingin Hakaniemenrannassa sijaitsevan Maailman rauha -patsaan ohi.

Niin tai näin. Historian kunnioittaminen - myös silloin kun se ei vastaa omia mieltymyksiä - kertoo ihmisten ja kansakunnan sivistystasosta. Sen sijaan muistomerkkien tuhoaminen ja niiden poistaminen poliittisin päätöksin ja poliittisten motiivien perusteella kertoo vain ja ainoastaan inhimillisestä typeryydestä. Mutta, kuten hyvin tiedämme: sitä ei voi koskaan aliarvioida - eikä varsinkaan poliittisen kentän vasemman laidan osalta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Poliittinen korrektius tuhoaa kansakunnan tietoisuuden
Karjalan liitto astui tielle, joka on vieras suomalaiselle kulttuurille
Lenin-puistoon on koottava Leninin ajatuksia kaiken kansan nähtäväksi
4 kommenttia:

 1. "Maailman rauha -patsaan"

  On olemassa sanonta "Kaikki sodat ovat pankkiirien sotia". Kun hakemaan lähdetään, niin tuolle sanonnalle löytyy vahvat perustelut ja tällöin tarkoitetaan ensisijaisesti Wall Streetin ja Lontoon Cityn pankkiireja (Rotschildit velkaponzi-imperiumineen ykkössijalla) ja ajatellaan ainakin tiettyjä suuria sotia kuten molemmat maailmansodat.
  Jos tätä ei oteta huomioon, niin kaikki ns. rauhanliikkeet ovat vailla pohjaa olevaa täyttä huuhaata.
  Mainittakoon, että YKSITYIS-pankki Fed eli Federal Reserve on noiden pankkigangstereiden omistama.
  Ks. myös "The Hidden History of the Incredibly Evil[Rotschild]Khazarian Mafia",
  https://www.veteranstoday.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/

  VastaaPoista
 2. Rikkinäisten ikkunoiden teorian mukaan "...kaupunkiympäristön tarkkailu ja pitäminen hyvässä kunnossa ehkäisevät vandalismin ja rikollisuuden laajenemisen." https://fi.wikipedia.org/wiki/Rikkin%C3%A4isten_ikkunoiden_teoria
  No, se oli yksi viime vuosituhannen teorioista (joskin tosi?) kuten nuo kommunistisen rauhankin teoriat (siis viime vuosituhannelta).
  Nyt ei hätkähdetä edes presidentin tähden murskaamisesta. Sen sijaan viskellään hattua valistuneiston nähdessä Trumpin näköis-Zeppelinin liihoittelevan taivaalla merkkinä länsimaisen sivistyksen integroitumisesta khanilaiseen Londostaniin.
  Listaanhan olisi voinut lisätä "oikeistolaisen" hallituspuolueen juniorijoukkueen tähden kannanoton lottien muistomerkeistä https://www.nykysuomi.com/2018/06/06/pirkanmaan-kokoomusnuorten-valtteri-koivunen-lupaa-sylkea-jokaiselle-lotta-patsaalle/ . No, kysehän on Arvon Pohjamudista. Valtteri kirjoitetaan yhdellä veellä, paitsi jos on jopon satulassa.

  VastaaPoista
 3. Tulee mieleen taannoln näkemäni video, missä Egyptissä toimivan muslimijärjestön edustaja väitti vakavissaan, että jos he pääisivät valtaan, niin maan historialliset pyradimit räjäytettäisiin palasiksi, koska ne edustavat epäjumalien palvontaa. Eli tietty tiukka ideologinen katsantokanta voi ja haluaa kirjoittaa oman maansa historiaa uusiksi. Kuvio on tuttu myös vanhasta Neuvostoliitosta, missä valokuvia tunnetusti uudelleeenmuokattiin ja ihmisiä käytännössä kirjoitettiin pois historiasta. Minusta on tragikoomista, että liberaalit voivat samaan aikaan edustaa sekä suvaitsevaisuutta että olla itse erittäin sensuurihenkisiä ja kyvyttömiä kestämään vastakkaisia näkemyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kutsutaan älylliseksi epärehellisyydeksi. Tai ehkä myös kaksoisstandardeiksi.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!