torstai 9. elokuuta 2018

HS salapoliisiromaanin roolissa

Helsingin Sanomat valisti tänä aamuna lukijoitaan ruotsalaisen yhteiskunnan muutoksesta. Hyvä niin, mutta meille jotka olemme seuranneet vaikkapa PT-median välittämiä länsinaapurin tapahtumia on selvää, että siellä on sattunut ja tapahtunut jatkuvasti.

Hyvä kuitenkin, että HS:n uutisen myötä myös Erkkomedian varassa olevat ihmiset saivat tietää maan poliisin olevan sodassa Rinkebyssä ja Göteborgin tietyissä osissa valtaa pitävää järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.

Uutinen kertoi myös, että Rinkebyssä poliisiaseman rakentaminen on viivästynyt, koska mikään rakennusyhtiö ei ensin halunnut ottaa työtä tehdäkseen. Mutta nyt on - tosin sillä seurauksella, että työmaalle hyökättiin. Aseina nähtiin kiviä, paukkupommeja, palamaan sytytetty auto ja ilotulitteita.

Göteborgissa tapahtumat eivät olleet yhtä dramaattisia. Joku vain tuikkasi poliisiauton tuleen virkavallan toimiston edessä.

Tekijöistä Erkkomedian lukijoille ei kuitenkaan kerrottu muuta kuin että heillä oli naamiot. Ruotsalaisista puolestaan se, että erilaisten henkilöön kohdistuvien rikosten määrä on kasvanut ja että heidän turvallisuudentunteensa on heikennyt. Toki samalla muistettiin mainita, että Suomessa tapahtuu edelleen hiukan enemmän henkirikoksia kuin Ruotsissa.

Sekä lopuksi tieto siitä, ettei ruotsalaisiin poliisikouluihin tahdo löytyä opiskelijoita. Ja nekin, jotka sinne menevät vaihtavat kärkkäästi alaa jossain uransa vaiheessa.

Kaiken tämän seurauksena HS:n lukijoille kerrotaan Ruotsin suunnittelevan peräti 10 000 uuden poliisissa työskentelevän rekrytointia vuoteen 2024 mennessä. Ja lisäksi paljon rahaa varusteisiin.

Arvoisa lukijani lienee tätä kirjoitusta läpi käydessään jäänyt minun laillani miettimään sitä, mikä on mahtanut aiheuttaa Ruotsissa esiintyvän jengiväkivallan nousun jopa poliisin haastajaksi. Tai lisännyt henkilöön kohdistuvia rikoksia. Tai vähentänyt ihmisten motiivia ryhtyä poliisin ammattiin. Tai vähentänyt rakennusliikkeiden intoa tehdä tarjouksia urakoista.

Valitettavasti näistä HS ei lausu sanaakaan, vaan hyvän salapoliisiromaanin tavoin jättää "hovimestarin" lukijan itsensä pääteltäväksi. Ja kutsunee sitä journalismiksi - vaikka kyse on ilmiselvästi tiedon pimittämisestä ellei suorastaan lukijan harhaanjohtamisesta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ruotsin Kokoomus katuu - mutta miten korjata tehdyt virheet?
Suomi-Ruotsi juhannusmaaottelu
Suomi-Ruotsi ihmisoikeusmaaottelu amerikkalaisin silmin nähtynä

14 kommenttia:

 1. Brysselin Pravdan takapiruna toimivan Antti Herlinin globalismi-agendaan kuuluu kansallisuuksien ja kansallisvaltioiden tuhoaminen rajoittamattomalla kehitysmaalaisten elintasopakolaisten maahantunkeutuja-invaasiolla ja mieluummin Afrikasta jolloin EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman mukainen valkoinen kansanmurhakin hoituu samantien. Lähes koko valta-VALE-mediaa dominoivat viherkommunisti-toimittajat suoltavat sen mukaista propagandaa Brysselin Pravdallekin sydämensä halusta.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneen säätiö tukee suomalaiskansallisen identiteetin kriittistä "tutkimusta"...
   Esim.: https://koneensaatio.fi/vuoden-tiedekyna-2017-palkinto-miika-tervoselle/

   Poista
 2. Kukapa sitä olisikaan kuvitellut, että rikkaus on ilmaista. Monikulttuurisuushan on rikkaus.

  VastaaPoista
 3. Suuri maailma tulee kylään ja tuo arvonsa ja tapansa mukanaan. Hipsterit taputtavat.

  VastaaPoista
 4. Tilastojakin voidaan kertoa valikoiden sekä monella ei tavalla.
  Valikoinnista esimerkkinä käy se, että otetaan puheeksi pahoinpitelyiden määrän pieneltä (1 prosenttiyksikkö) vaikuttava kasvu. Paljon mielenkiintoisempi olisi esimerkiksi ampumarikosten tai kranaatti-iskujen määrän kasvu.

  Tilastoja voidaan myös tulkita monella tavalla. poliisille ilmoitettujen pahoinpitelyiden määrän kasvu kahdesta prosentista kolmeen kuulostaa pieneltä. Olisihan tuon voinut kertoa myös: "Poliisille ilmoitettujen pahoinpitelyiden määrä on kasvanut 50%". Ja jos oikein olisi halunnut revitellä, olisi voinut lisätä vielä: "Todellinen kasvu on varmastikin vielä isompaa, sillä monilla ongelma-alueilla joissa poliisi on menettänyt otteensa, on kynnys rikosilmoituksen tekemiseen oletettavasti huomattavan korkea ja moni asia jää ilmoittamatta."

  Kaikesta huolimatta, tämä on kai positiivista kehitystä hesarilta. Unelmahötöstä ei voi mennä kertarysäyksellä realismiin, vaan aloitetaan pikkuhiljaa valotamaan mitä naapurissa tapahtuu..

  VastaaPoista
 5. Hesarin jutun kommenttiosiossa joku muistuttaa, että viime vuonna Ruotsissa oli jo enemmän henkirikoksia 100.000 ihmistä kohden kuin Suomessa. Ja täällä ei juurikaan ole kadulla ammuskelua, vaan henkirikokset tapahtuvat suurelta osin suljetuissa ongelmapäihtyjien joukoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli se ainoa asia, joka tilastotietona kerrottiin epäilemättä siksi, että siinä Ruotsi oli vielä parempi Suomea ei enää pitänytkään paikkaansa.

   Poista
 6. Enpä jaksa kreivi Kalergi salaliittoteorioihin uskoa. Eiköhän kyseessä ole ihan vain naivi hyväntahtoisuus. Oikein valtiollisella tasolla.

  Ja nyt nämä hyväntahtoiset sosiaalifemokraatit ovat ihmeissään kun voima ja kunnia kulttuureista saapuva kansa ei muutukaan sosiaalifemokraattiseksi joukoksi jan-erik lapasia. Vaikka vasemmistolaisen teorian mukaan näin pitäisi tapahtua heti kun lausuvat taikasanan asylum kansankodin rajalla.

  Kuinkahan paljon tulijoiden katkeruus kumpuaa havainnosta, että eivät saavuta medelsvenssonin elitasoa. Vaikka netissä solsidanissa kaikilla on oma talo ja uima-allas.

  Voisikin olla ihan ideaa edes yrittää kertoa näille tulijoille länsimaisen elämän realismista. Ei ole Solsidania se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. www.breitbart.com/london/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm
   "Salaliittoteoriaa"?

   Poista
 7. Ruotsalaiseen kulttuuriin kuuluu konfliktitilanteissa "istua alas diskuteeraamaan" kunnes kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu on löytynyt. Kun maahan on otettu lähinnä nuoria miehiä kulttuureista/alueilta joissa asiat on totuttu ratkaisemaan eriasteisella väkivallalla, niin eihän tässä mitään ihmettelemistä ole. Fiksumpi antaa periksi on aivan harvinaisen typerä sanonta. Kun tarpeeksi antaa periksi ei sitten muuta ehdikään tehdä. Fiksua?

  Tottakai tulijat ovat katkeria. Aikaisemmin tullut maanmies leuhkii miten hän on nyt Ruotsissa kaikkien kunnioittama (se tärkeistä tärkein!) ja rahaa ja hienon asunnon saa vaikkei teekään mitään. Ja eikun matkaan täynnä suuria toiveita ja sitten reality bites. Mutta ei se viha ja katkeruus kohdistu siihen valehdelleeseen maanmieheen vaan ruotsalaisiin.
  tira+

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi Islamin aate vaatii alistumaan, periksi antaminen on yhtä kuin myönnytys yhteiskunnan alistamiselle uskonnon määräysten alle.

   Poista
 8. Nämä Kaius Niemet, ja ketkä nyt heidän takanaan ovatkaan, ovat kuin syöpä suomalaiselle yhteiskunnalle. Jostain täysin käsittömästä syystä he syöttävät lukijoilleen unelmaa, joka on jokaiselle järkensä säilyttäneelle kauhistus.
  Mihin on hävinnyt kaikki järki ja kunniantunto nykyisiltä mediaihmisiltä. Pelkkää valehtelua ja todellisten tietojen pimitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kansanviholliset teillä on aina keskuudessanne",
   ylewatch.blogspot.com

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!