keskiviikko 15. elokuuta 2018

Mitä helvettiä! Niin mitä?

Toissayönä Ruotsissa sattui ja tapahtui. Sattumien ja tapahtumien kohteena oli noin 100 autoa, jotka nuoriso sytytti tuleen.

Tapahtuneesta kimmastuneena länsinaapurin demaripääministeri Stefan Löfven loihe lausumaan, että "mitä helvettiä te teette?" Demaripamppu jatkoi vielä toteamalla, että autojen polttajat vahingoittavat vain itseään, asuinalueitaan ja naapureitaan. Nähtäväksi jää, kuinka ruotsalaisnuoriso ottaa pääministerin kysymyksen ja neuvot vastaan.

Omalta osaltani jäin miettimään sitä, ettei tapahtunut nyt oikeastaan yllätä lainkaan. Autojen polttamiset ovat viime vuosina olleet varsin tavanomaisia tapauksia naapurimaassa, kuten PT-media on meille kertonut - viimeksi vain muutama päivä sitten

Siksi Stefan Löfvenin dramaattiselta vaikuttava voimasanalla terästetty kysymys tuntui ennemminkin vaalikikalta kuin todelliselta tuohtumukselta. Onhan Löfvenin johtama puolue ollut yhtenä pääarkkitehtina nykyistä Ruotsia rakennettaessa ja pääministeri on ihan itse todennut ajamansa linjan vääräksi.

Siksi on syytä todeta, ettei pääministeri tainnut olla rehellinen. Siinä tapauksessa hän olisi nimittäin katsonut peiliin ja todennut masentuneena sieltä vastaan katsovalle kuvajaiselle, että "mitä helvettiä me olemme tehneet" - ja jättänyt eroilmoituksensa Ruotsin kansalle kohdistettujen anteeksipyyntöjen kera.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hätäkokouksia
Ruotsalaiset ovat kyllästymässä muslimi-invaasion seurauksiin
Luovan ajattelun kurssi

16 kommenttia:

 1. Sitä saa mitä tilaa. Nyt pitäisi muuten saada Maria Petterssonin analyysi Ruotsin tilasta. Ajatella, että se tolvana johtaa Suomen Journalistiliitto nykyisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en oikeastaan kaipaa Maria Petterssonin analyysiä yhtään mistään. Mutta tosiaan: ajatella.

   Poista
 2. Googlasin eilen "poltettujen autojen määrä ruotsissa". Tulokset olivat hätkähdyttäviä. Ei siis numerot, vaan ne linkit mitä google palautti. Siellä oli mm seuraavanlaisia linkkejä:
  * Autojen tuhopoltot jatkuvat Ruotsissa - Hallitus haluaa kovempia rangaistuksia (yle) [1]
  * Dokumentti paljastaa: Tämän takia autot roihuavat Ruotsin lähiöissä (helsinginuutiset) [2]
  * Jo yli 2000 poltettua autoa tänä vuonna: Ruotsin hallitus tiukentaa otteita (savon sanomat) [3]
  * Ruotsissa palaa 22 autoa joka päivä (PT-media) [4]

  No mitä hätkähdyttävää noissa tuloksissa on? No se, että nuo artikkelit eivät ole eiliseltä!
  [1] 17.8.2016
  [2] 10.11.2015
  [3] 17.8.2016
  [4] 29.10.2017

  Ensimmäiset jutut vuodelta 2015, hallituksen tiukoista toimista puhutaan jo vuodelta 2016, jne. Jos ei katsoisi päiväyksiä, jutut voisivat olla aivan hyvin eiliseltä. Toisin sanoen, ei mitään uutta, mikään ei myöskään ole muuttunut. Professorin kirjoitusta mukaillen: Ei tämä voi olla yllätys Löfenille.

  PS. Nyt tuo sama googlaus ei enää anna yhtä hatkähdyttäviä tuloksia, kun eilisen uutiset alkavat syrjayttää noita vanhoja kirjoituksia hakutuloksissa.

  VastaaPoista
 3. Eiliset/toissapäiväiset tapahtumat olivat selkeä vietsti ruotsalaiselle yhteiskunnalle: "Teillä ei ole enää määräysvaltaa näillä alueilla. Nämä ovat meidän alueita ja me voimme tehdä mitä haluamme."
  Sitähän tuo tapahtuma oli: Voimannäyttö. Miksi muuten tuommoinen, organisoitu hulinointi järjestetäisiin?

  VastaaPoista
 4. Ne mustakaavuthan olivat Yrjöperskeleen kuvainnollistaman Epäilyksen pirun pikku apureita, jotka kävivät nyt herättelemässä Stefan-setää unelmoinnistaan...

  -Tvälups-

  VastaaPoista
 5. Asiassa on sentään se hyvä puoli, että Suomen sisäministeri totesi "On selvää, että Ruotsissa raskaasti aseistautunut väkivaltarikollisuus on nostanut päätään näkyvästi. Pitää tarkkaan miettiä, miten se estetään Suomessa." Aiemminhan Ruotsissa ei ole esiintynyt tällaista, sitä meille on vakuutettu sekä journalistien että poliitikkojen suulla.

  Mielestäni kuitenkin polttopulloja tehtailevat ja niitä kadulla heittelevät ulkomaalaistaustaiset uusruotsalaiset ovat kaukana tästä ministerin luonnehdinnasta, mikä lienee lausunnossa täysin tarkoituksellista. Kohta näemme kuinka Ruotsin poliisi ratsaa paikallisen moottoripyörajengin kerhotilat ja saa saaliikseen muutamat laittomat aseet. Tällöin Löfgren toteaa että uhkaavasti päätään nostanut rikollisuus on nyt kukistettu Ruotsista joten eiköhän oteta sen kunniaksi vähän lisäväriä sisään.

  VastaaPoista
 6. Petja Pelli ei "tiennyt" tuhopolttajien taustaa. Minä voin kertoa, että porukassa oli vähintään kaksi Muhamedia.

  Ruotsin poliitikot haastelevat lämpimikseen. Ei tätä sisällissotaa enää lopeta muu kuin tuholaisten palauttaminen kotimaihinsa. Ruotsin poliisista ei ole mihinkään. Vuokratkaa Venäjältä mellakkapoliiseja; otittehan ulkomailta palomiehiäkin.

  VastaaPoista
 7. Pokiitikko sysää vastuun aina jollekin muulle . Jos Löfven olisi ollut hiukankin rehellinen, hän olisi sanonut ”Mitä helvettiä me olemme oikein tehneet”. Muistan ajan, kun Ruotsi oli hyvinvoiva, rauhallinen, vapautunut ja turvallinen, lisäksi vähän itseensä tyytyväinen ja hiukan kevytmielinenkin. Jotakin tällaista Stubbkin väitti vielä muutama vuosi sitten, tosin hänen tietonsa olivat jo silloin vanhentuneet. Nyt Ruotsi näyttäytyy takakireänä, ärtyisenä ja angstisena. Ongelmien korjaaminen on kuitenkin jo todennäköisesti mahdotonta, niiden kasvun hidastaminenkin on työn takana. Niinpä ryhdytään lakaisemaan ongelmia maton alle käymällä taisteluun vihapuhetta ja kaikkea sellaiseksi tulkittavissa olevaa kritiikkiä vastaan. Ja Suomessa ollaan sen verran jälkijättöisiä, että henkeen ja vereen taistellaan vielä niitäkin toimia vastaan, joilla Ruotsissa pyritään hillitsemään ongelman kasvua.

  VastaaPoista
 8. Luin jostakin että autojenpolttajat olisi palkattu polttamaan autoja ja mieleeni juolahti että ehkä kysymyksessä on Ruotsin kirkon uusi miekkalähetys. Uskonnollista värinää ei ole vielä otettu esille autojenpolttojen yhteydessä. Ehkä nämä mustakaavut ovat kirkon uusia Jumalan lähettiläitä, että uskottomat, vääräuskoiset ja länsimaisen kevyesti pukeutunet huorat saataisiin takaisin Luojan määräämälle kaidalle tielle, he hee.

  VastaaPoista
 9. Ruotsi elää unelmaa...
  On järkyttävää katsella, miten eri maailmassa Suomen poliitikot elävät. Ruotsi on repeämässä liitoksistaan, ja uutisissa haastateltu varttunut ruotsalaimies sananmukaisesti itkee ja kysyy mihin Ruotsi on menossa.
  Sipilä se vaan kasvattelee autuas hymy naamallaan kesäpartaa (puhuu älytön jostain 'jakovarasta', vaikka ottaa koko ajan lisää velkaa). Toiset älykääpiöt kokoomuksessa kehittelevät kampanjaa vihapuhetta vastaan, ikäänkuin se olisi ongelmista suurin.
  Olisikohan aika katsoa Ruotsin suuntaan ja herätä todellisuuteen ja lopettaa ongelmaporukan päästäminen Suomeen. Voisi kysellä vaikka suoraan Löfveniltä, että miten menee nykyisin teillä siellä ihmisoikeuksien ihmemaassa. Kun ei muuten tunnu saavan tietoa naapurin tapahtumista.

  VastaaPoista
 10. Koskahan sama meno alkaa täällä? Sittenkö vasta, kun on "saatu" ne 100 000 kultamunaa lisää?
  St.

  VastaaPoista
 11. "En person gripen i Turkiet för bilbränder". Siis yksi autojenpolttajista on pidätetty Turkissa. Turkin rajapoliisi on pidättänyt kyseisen henkilön ja hänet luultavasti kuskataan takaisin Ruotsiin tänään.

  VastaaPoista
 12. Mikäköhän ihmeen pointti noilla etelän ihmeillä on poltella autoja ajankulukseen?

  VastaaPoista
 13. Ylewatch-blogistin artikkelissa "RUOTSI LIEKEISSÄ, MUTTA KOKOOMUSMINISTERIT HALUAVAT LISÄTÄ SENSUURIA MONIKULTTUURIKRITIIKILLE", todetaan mm. seuraavaa:

  "Vaikka länsinaapurissa aseet paukkuvat ja autot palavat, Kokoomus suunittelee Verkkouutiset-lehden mukaan valtiovarainministeri Petteri Orpon ja sisäministeri Antti Häkkäsen johdolla entistä tiukempaa sensuuria ja pakkotoimia monikultturismin kriitikoille verkossa. Kokoomusministerit ovat listanneet radikaaleja sananvapauden vastaisia ehdotuksia, millä tavoin "vihapuhetta" voitaisiin torjua ja lapset aivopestä multikultiaatteen pikkupioneereiksi. Verkkouutisten juttu kertoo karua kieltä siitä, miten Kokoomus on etääntynyt eurooppalaisista sisarpuolueistaan. Nyt sen orwellilaiset vaatimukset ylittävät jopa punavihreiden tärähtäneimmät puheet.

  Kokoomusministerien täytyy elää tynnyrissä elleivät he tiedä, mitä Ruotsissa tapahtuu. Luultavasti he teeskentelevät tietämätöntä ja haluavat istuttaa saman hulluuden myös Suomeen. Kirjailija Ari Paulow listasi tänään sosiaalisessa mediassa ruotsalaisen monikulttuurikokeilun mätää satoa, josta Kansaton Kokoomus ei halua kuulla sanaakaan. Zogoomus-kuplan ulkopuolella olevat äänestäjät ovat sen sijaan erittäin kiinnostuneita Ruotsin pimeästä puolesta, jonka vuoksi kopioimme sellaisenaan Paulowin raportin madonlukuineen:

  Kansankoti Ruotsissa on taas vaihteeksi monikulttuuriset elojuhlat menossa: Göteborgissa ja lähikunnissa on sytytetty palamaan useita kymmeniä autoja. Se on suoraa jatkumoa näille avointen ovien politiikan seurauksille:
  – Maahanmuuttajajengien huumesodissa on muutamassa vuodessa tapettu yli 60 ihmistä.
  – Yksin Tukholman kunnassa kirjattiin reilut 80 maahanmuuttajengien välistä ammuskelua kesä–elokuussa 2016. Siis vain kolmen kuukauden aikana!
  – Maahanmuuton nettokulut (menot miinus tulot) ovat jo 10 prosenttia Ruotsin bruttokansantuotteesta. Eräiden taloustieteilijöiden mukaan jopa 29 prosenttia.
  – Göteborgin ja Malmön maahanmuuttajavaltaisten kaupunginosien peruskouluissa päättötodistuksen saa vain 20–40 prosenttia oppilaista.
  – Maan vangeista jo 35 prosenttia on ulkomaalaisia (luku ei sisällä kansalaisuuden jo saaneita maahanmuuttajia). Lähinnä ulkomaalaistaustaiset lusivat kovista huume- ja väkivaltarikoksista.
  – Jo 200 ruotsalaispoliisia on eronnut virastaan parissa vuodessa. Eron syinä poliisiin ja hänen perheeseensä rikollisten taholta kohdistunut väkivalta, painostus ja uhkailu.
  – Ruotsin poliisin mukaan maassa on 55 uhanalaista (utsatt) aluetta, joiden turvallisuutta poliisi ei pysty valvomaan. Näille alueille menevät pelastusyksiköt vaativat poliisisaattueen suojakseen. Näissä lähiöissä poliisit ja pelastushenkilökunta sekä poliisi-, palo- ja sairaankuljetusautot joutuvat jatkuvien kivitys- ja polttopulloiskujen kohteeksi.
  – Ruotsi on Etelä-Afrikan jälkeen kakkossijalla maailman raiskaustilastoissa. Eurooppalaisittain uutena ilmiönä ovat nyt jatkuvasti lisääntyvät puska- ja joukkoraiskaukset. – Ulkomaalaisjengit perivät niin sanottua suojeluveroa ruotsalaisravintoloilta. Ellet maksa jengille, joudut väkivallan kohteeksi tai ravintola palaa. – Maahanmuuttajalähiöissä tuhopoltot ja muu anarkia ovat jo arkipäivää. – Juutalaisten joukkopako Ruotsista Israeliin jatkuu heihin "eräiden maahanmuuttajaryhmien" taholta kohdistuvan väkivallan ja uhkailun takia. On siis jälleen ihmetellen kysyttävä: Miksi ihmeessä valtaosa suomalaisista haluaa Suomeen samat olosuhteet? Alla on tilaa vastata:"

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2018/08/ruotsi-liekeissa-mutta-kokooministerit.html

  VastaaPoista
 14. Ruotsissa on jo vuosien ajan poltettu yli tuhat autoa vuodessa ilman että ketään olisi saatu kiinni tai että joku poliitikoista olisi puuttunut asiaan. Vaalien lähestyessä poliitinen teatteri käynnistyy pysähtyäkseen jälleen vaaleja seuranneena päivänä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!