perjantai 13. lokakuuta 2017

Lenin-puistoon on koottava Leninin ajatuksia kaiken kansan nähtäväksi

Sampo Terho (sv) ja Jussi Niinistö (sv) haluaisivat muuttaa Helsingin Lenin-puiston nimen Ukko-Pekan puistoksi. Syynä tähän on se, että "väkivaltainen, bolševistinen hirmuhallitsija ei ansaitse muistokseen nimettyä puistoa Suomen pääkaupungista".

Terho ja Niinistö ovat luonnollisesti oikeassa pahuudessaan Hitleriin verrattavan Neuvostovaltion johtajan luonteesta, toimista ja ansioista. Sikäli heidän vaatimuksensa on varsin perusteltu.

Toisaalta Lenin-puisto toimii tällä hetkellä muistutuksena Helsingin punavihreässä kuplassa eläville sosialismin todellisuudesta sekä meille kaikille siitä, kuinka rähmällään maamme oli kohti Moskovaa vuonna 1970, jolloin puisto sai nykyisen nimensä. Siksi nimen poistaminen, ja puiston pyhittäminen sen varmasti ansaitsevalle "Ukko-Pekka" Svinhufvudille, poistaisi pääkaupunkilaistemme kollektiivisesta muistista yhden palan maamme häpeällisintä historiaa.

Siksi ehdotan, että puiston nykyinen nimi sittenkin säilytettäisiin, mutta sinne pystytettäisiin ilkivaltaterrorismin kestävä muistomerkki, johon kirjattaisiin Leninin luonnetta ja merkitystä kuvaavia autenttisia ajatuksia. Näin muisto väkivaltaisesta, bolsevistisesta hirmuhallitsijasta kirkastuisi myös nykyisten helsinkiläisten mielissä.

Aineistoa sopiviksi muistolauseiksi on saatavilla helposti. Esimerkiksi Wikipediassa on seuraava lainaus Leninin näkemyksistä.

"On luotava esimerkkitapaus. 1) Hirtettävä (ja sanon hirtettävä sillä tavalla, että ihmiset näkevät sen) ainakin sata kulakkia, porhoa, tunnettua verenimijää. 2) Julkaistava heidän nimensä. 3) Otettava heiltä kaikki vilja. 4) Nimettävä panttivangit, kuten ilmoitimme eilisessä sähkeessämme. Tehkää tämä sillä tavalla, että ihmiset satojen virstojen säteellä näkevät sen, vapisevat, ottavat opikseen ja toteavat: ne tappavat verta janoavat kulakit nyt ja tulevaisuudessakin."

Tämän näkemyksen seurauksena koko Venäjä syöksyi nälänhätään ja katastrofiin, josta on sanottu, että se oli Euroopan mittakaavassa pahin sitten keskiajalla riehuneen mustan surman. Länsimaiden ruokalähetyksistä huolimatta ainakin viisi miljoonaa ihmistä menehtyi nälkään vuosina 1921 ja 1922.

Sovelias voisi olla myös lainaus Leninin oikeuskäsityksestä: "me emme käy sotaa yksittäisiä henkilöitä vastaan. Me hävitämme porvariston luokkana. Älkää tutkinnassa etsikö asiakirjoja älkääkä todisteita siitä, mitä syytetty on tehnyt tai sanonut neuvostovaltaa vastaan. Ensimmäinen kysymys, joka teidän on hänelle esitettävä, koskee sitä, mihin luokkaan hän kuuluu, millainen on hänen alkuperänsä, kasvatuksensa, koulutuksensa, mikä hänen ammattinsa."

Edelleen käyttökelpoinen saattaisi olla tämä Leninin näkemys: "meillä on juuri nyt ja vain juuri nyt tilaisuus (ja meidän siis pitää) takavarikoida kirkon omaisuus raivokkaalla tarmolla, säälimättömästi... Voimme siis nyt hankkia käsiimme satojen miljoonien kultaruplien aarteen... Olen hahmotellut toimintasuunnitelmamme tällaiseksi: ...pidättää.. mahdollisimman runsaasti pappeja, pikkuporvareita ja porvareita, vähintäänkin muutama tusina, ja heitä on syytettävä suorasta tai välillisestä osallistumisesta kirkon omaisuuden takavarikoinnista annetun määräyksen väkivaltaiseen vastustamiseen... Mitä suurempi joukko taantumuksellisen papiston ja taantumuksellisen porvariston edustajia teloitetaan, sen parempi meille."

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Neuvostoliiton reinkarnaatioita
Anna Pöysä haluaa kirjoittaa historian uudelleen kuin naapurissa ennen
Kommunistinatsit

11 kommenttia:

 1. Vuosi vuodelta olen pähkäillyt entistä enemmän, kun ikää on tullut lisää: mihin hemmettiin jäi Suomen lustraatio, ja miksi nämä vanhat kommunistit ja muut maanpetoksellista toimintaa valmistelleet totalitaristit eivät päätyneet samaan historian romukoppaan natsisympatisoijien kanssa? Tai no tiedänhän minä vastauksen, mutta sellainen vuosikymmenestä toiseen jatkuva valheen ja älyllisen epärehellisyyden kulttuuri on kerta kaikkiaan pöyristyttävä. Onneksi pääsin livahtamaan pysyvästi Jenkkilään, Suomea EI VAAN JAKSA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onkin siellä Jenkeissä varmasti erittäin kiinnostavaa aikaa, kauniisti sanottuna, noin niinkuin poliittisesti ajateltuna. Suoraan sanottuna koko maailma nauraa ja hämmentyy päivä päivältä trumpista lisää. Jenkit - ei vaan jaksa. Onneksi saan asua fiksussa Suomessa. Ja vaikken nykyistä pressaa ollut valitsemassa tehtäväänsä, voi hänestäkin todeta että on todellinen intellektuelli ja viisas mies moneen "kollegaansa" verrattuna.

   Poista
 2. Proffan idea on todella kannatettava. On jotenkin koomista kun meilläkin on olemassa vielä pieni kommunistipuolue sen teurastajia ihannoiva sakki. Ei kuulu mistään pöyristymistä tai parranpärinää mutta Aatun kannattajia vainottaisiin niin maan perkeleesti.
  Samaan sarjaan menee nämä punahipsteripellet jotka kulkevat Saksan armeijan ylijäämävarastojen takit lepattaen. Takin alta pilkistää heille ikonisen "Chen" mulliturpa. Kyseinen lekuri oli niin sekaisin ja verenhimoinen, että Castro päätti ulkoistaa jätkän muualle tapettavaksi.
  Voittajat kirjoittavat aina sotien jälkeisen historian, nykyiset ja entiset kommunistiset maanpetturit pääsevät kuin koiraveräjästä.
  Nämä asiat pitäisi penkoa perusteellisesti vielä kun näitä pellejä on mukana päivänpolitiikassa. 90v keskitysleirien kirjureita kyllä jahdataan edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni Leninin ajatusten kirjaaminen tauluihin ja niiden sijoittaminen puistoon on kerrassaan erinomainen ajatus.

   Tässä vielä lukemiseksi filosofi Bertrand Russellin ajatuksia Leninistä.

   http://skepticva.org/excerpt-Lenin.html

   Poista
 3. Proffa! Täysin samaa mieltä. Ajatusvirrat mitkä olivat voimassa aikoinaan on hyvä pitää esillä tämän päivän yhteiskunnassa. Jos ne piilotetaan niin niistä ei silloin myöskään keskustella.

  VastaaPoista
 4. Jos nämä Leninin alkuperäiset, lyhentämättömät ajatukset pannaan esille jäljelle jää vain tämä ongelma: miten saada nykypäivän kommunistit, anarkistit ja muut punaisen lipun alla marssivat lukemaan ne ajatuksella?

  En usko että monikaan nykypäivän vasemmistolaisista tietää, mitä Leninin ja Stalinin kommunismi todellisuudessa tarkoitti.

  Ja nuoriso, joka haaveilee anarkiasta... olen todella yllättynyt, jos heidän joukostaan löytyy yksikin joka ymmärtää mitä se käytäntöön sovellettuna merkitsee.

  VastaaPoista
 5. Leninin ajatusten ja määräysten kirjoittaminen muistomerkkiin saattaisi aiheuttaa täysin päinvastaisia ajatuksia ja tunteita äärivasemmistolaisissa, kuin mitä olit ajatellut. Nehän tunnetusti tykkäävät väkivallasta ja riehumisesta. Entäs jos jaettaisiin se puisto kahtia? Toinen puoli Leninille ja toinen puoli Hitlerille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Tai kolmeen osaan, joista puhemies Maolle yksi.

   Poista
 6. Helsingissä on Lenininpuisto sen kunniaksi, että bolshevistit antoivat Suomelle itsenäisyyden (mitä tsaarinvalta ei ikinä olisi tehnyt). Mutta se on vähän sama juttu kuin jos Kroatian pääkaupungissa Zagrebissa olisi Hitlerinpuisto - antoihan Hitlerkin Kroatialle itsenäisyyden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Vaikka tiedämmekin, että itsenäisyyden "antamisen" taustalla oli todellisuuden pakko ja Leninin kainalossa ketunhäntä eli ajatus Suomen vallankumouksesta ja myöhemmästä liittämisestä Neuvosto-Venäjään.

   Poista
 7. Terho voisi pikku hiljaa sukeltaa omaan perseeseensä. Itseä taas ei pieni särmikkyys haittaa kulttuurihistoriassamme, vaikka inhoankin kommunismia. Historia kun ei ole korrektia, eikä siitä tosiaan tarvitse tehdä mitään kivahistoriaa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!