tiistai 12. joulukuuta 2017

Lista ja tuomio

Suomalainen lehdistö (tässä MTV3:n uutinen) on julkaissut kuvineen päivineen KRP:n laatiman listan etsintäkuulutetuista henkilöistä. Koska listalla on merkitystä arvioitaessa Suomen maahanmuuttopolitiikkaa, katsoin tarpeelliseksi mainita kyseiset henkilöt myös tässä blogissa.

Tässä etsintäkuulutetut aakkosjärjestyksessä:

Ali, Israr: Pakistanin kansalainen. Etsinnän syy: epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Alinko, Arman Enrique: Irakin kansalainen. Etsinnän syy: epäillään törkeästä huumausainerikoksesta.

Eeskivi, Kalev: Viron kansalainen. Etsinnän syy: epäillään törkeästä huumausainerikoksesta.

Hytti, Svetlana Aleksandrovna: Venäjän kansalainen. Etsinnän syy: epäillään kaikkiaan 13 rikoksesta, kuten törkeistä veropetoksista ja kirjanpitorikoksista

Kellokumpu, Jani Juhani: Ruotsin kansalainen. Etsinnän syy: tuomittu törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kohnepushi, Aram: Iranin kansalainen. Etsinnän syy: epäillään yhteensä 33 rikoksesta, kuten petoksesta, törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä.

Linho, Erkki Olavi: Suomen kansalainen. Etsinnän syy: epäillään törkeästä veropetoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta, rekisterimerkintärikoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä, törkeästä velallisen petoksesta, liiketoimintakiellon rikkomisesta ja törkeästä työeläkevakuutusmaksupetoksesta.

Muhamad, Ammar: Irakin kansalainen. Etsinnän syy: epäillään törkeästä veropetoksesta ja lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Arvoisa lukijani voinee tehdä listasta omat johtopäätöksensä. Itse kiinnitin huomioni muslimimaiden kansalaisten suureen osuuteen listatuista ja siihen, että heistä peräti kahta epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

* * *

Maahanmuuttajarikollisuudesta vielä sen verran, että  Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Mustana Barbaarina tunnetun muusikon äidin ja siskon sakkoihin virkamiehen vastustamisesta ja niskoittelusta. Syynä oli kieltäytyminen näyttämästä henkilöllisyystodistuksia poliiseille, poliisin vaatteista tarttuminen, töniminen ja käsillä huitominen. Naisten käsittelyssä poliisin virkamerkin kotelon nauha katkesi ja virkamerkki hukkui. Lisäksi poliisi sai tilanteessa naarmuja rintakehäänsä.

Tapaus sai viime vuonna huomattavaa julkisuutta etenkin siksi, että tapauksen jälkeen naiset uhriutuivat ja tekivät tutkintapyynnön, jossa he valehtelivat poliisin kohdistaneen itseensä rasistisia kommentteja ja väkivaltaa sekä sylkeneen heitä päin. Kuten lukijani näkee, oli tapaus heti alkuun epäuskottava ja on nyt siis saanut odotetun päätöksensä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
HS maahanmuuttajien kokemuksista
Kertovatko liivijengin tuomiot siitä, ettei enää ole aikaa
Räp-artistin äidin uhriutumiskohtaus osoittautui valheeksi

7 kommenttia:

 1. Joku joskus sanoi, että kunkyseisiä asioita käsitellään hän enne käsittelyn alkua poistaa varmistimen. Mitä sillä lie tarkoittanutkaan..
  t. Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Jännä juttu vielä, että aika monet ns. kellokkaat ovat kunnostautuneet kriminaalikuvioissa. On lelusalakuljettajaa, insesti-laamannia, sisarensa lapsilisien vohkijaa, khatin salakuljettajaa, Rap-artisti- murhaajaa... Tämä barbaarikin taisi saada huumetuomion.

  VastaaPoista
 3. Tämä yliedustus on selvää jo lähtökohdiltaan. Kun joku avaa ovet apposen auki ja lupaa elättää tänne tulijat, ensimmäisenä lähtevät lusmut. Se epämääräinen aines, joka elää jo omassa maassaan epämääräisesti. Näin kävi myös inkeriläisten Suomeen tulon kanssa, se oli väärennettyjen papereiden venäläisten lusmujen eldorado.

  Kunnon kansalaiset tekevät työtä ja hoitavat perheensä omassa maassaan. Eivät he lähde Suomeen asti hakemaan parempaa elämää. Kun on lusmu jo kotimaassa, jatkaa sitä samaa Suomessa. Ei tämä sen kummempaa ole. Media vaan kirjoittaa kaikki valehdellut tarinat tosina suomalaisia syyllistääkseen.

  Pauli Vahtera

  VastaaPoista
 4. Näkisitpä Ruotsin vastaavan listan. Suhdeluku on sama, mutta listan pituus jo aivan eri tasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin. Ruotsin etsintäkuulutetuista on voinut lukea ja katsella naamakuvia jo vuosikaudet.
   Mutta:
   "Mehän emme toista muiden virheitä..."
   -Beowolf-

   Poista
 5. No nyt se on sitten sallittua! Siis rikollisten nimien ja kuvien julkaisu julkisen sanan neuvostoliiton hyväksymien ammattivalelehtien sivuilla. Se kauhea MV-lehtihän on sitä tehnyt jo vuosia. Eli MV-lehti onkin ollut tienraivaaja ja suunnannäyttäjä, joten nyt ei enää tarvitse hävetä sitä lukiessaan.
  Saapa nähdä, mikä metakka syntyy noiden kepposteljoiden maalittamisesta yhteiskuntarauhaa, kotia, kirkkoa ja isänmaata vihaavien piireissä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!